Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Discussion in 'Бременост' started by bik23, Oct 29, 2010.

1. efimija.t

efimija.t Истакнат член

Pozdrav i podrska i od mene.Aj da ve prasam nesto.(ova moze poveke odi na drugata tema,za simptomite,ama nema veza.neka e tuka:))
    Zadolzitelen simptom na zabremenuvanje li e bolni gradi,bradavici?kaj mnogu go procitav.jas treba da dobijam do petok.a se osbkam samo bolki vo jajnicite,kako i obicno.i si vikam,znaci pak ke dojde kako i dosega.:(
    se oseka li zenata koga ke zabremeni poinaku od prethodnite pati pred da dobie?da ima nesto poinaku,sho ke ti signalizira deka bidnalo.jasno,osven docnenjeto.

2. koritsaki

koritsaki Moderator Staff Member

Па да , јас го имав овој симптом, И ме болеа градите на допир и ме болеше стомакот т.е. јајниците мислев секој момент ке добијам ама ништо. И така направив тест и видов дека сум трудна :) Инаку само овие симптоми ги имав немав ниту гадење , ниту повракање , ниту главоболки

efimija.t likes this.
  3. rihhana

rihhana Истакнат член

izvinite od napred ako nesto pogresam na dialektik jas sum od francija i jas sakam da zabremenam sum bila na ginekolog sum rekla sve moje problemi sega imam mart pregled na specijalist --- ona mene mi predlozila nesto sega jas toa go pravam ako sakate i vie probajte mene mi rekla ginekolog kolku dena imam menstruacija ja sam rekla 5 poslem posle uste 5 dena ne smeam da imam odnos znaci 10 dena posle menstruacija mora da imam odnosi 5 dena i toa redovno togas zenska ima tie hormoni sto moze da se zabremeni zena ednas na mesec moze da zabremeni taka mi kaza ginekolog sto mislite vieee

efimija.t likes this.
  4. sweet25

sweet25 Истакнат член

Јас со првата бременост уште пред да дознаам дека сум бремена наеднаш ми се згадија цигарите, ни сама не знаев како да си објаснам бидејки многу пушев и одеднаш ми станаа премногу гадни и ги оставив, друг знак ми се зголемија градите како подуени и си се радував :lol: а потоа подоцна ми дојдоа оние др симптоми т.е. јас немав некое гадење ко др што имаат ама некоја храна што претходно ја сакав ми стана неподнослива, а во втората бременост како да имав претчувство и одма по чинот :tmi: отидов да си се почастам хамбургер :D

efimija.t likes this.
  5. Nedzhla

Nedzhla Истакнат член

Девојки само што го направив тестот и ми покажа дека сум бремена само да знаете колку сум среќна после 4 месеци обидување сум бремена уфф цела се наежив и солзи ми потекоа од среќа,ви посакувам на сите да го осетите чувството позз и се најдобро

IvanElena, m1lani, sanjalica and 7 others like this.
  6. cecilia

cecilia Популарен член

Нека ви е со среќа и со лесно :)

7. koritsaki

koritsaki Moderator Staff Member

Со срека , лесна бременост :)

8. love23

love23 Популарен член

Со среќа, нека ти е лесна бременоста барем не израдува со убави вести, и им посакувам многу среќа на останатите фемнки кои се обидуваат за бебе што поскоро да не израдуваат среќно!

9. nana2112

nana2112 Популарен член

нека ти е честито и со среќа и лесна бременост на арно тргна оваа година почна семејството на форумот да се проширува само така нека продолжи од ден на ден само се повеќе да има радосни вести се повеќе бремености да дочекаме сите поздрав до сите

10. sabatini

sabatini Популарен член

Цеститки и од мене и со лесно да си ја износис бременоста :) :) :)

11. annabieber

annabieber Активен член

Честитки.. Здраво и живо да се роди бебето..

12. skorpijaa87

skorpijaa87 Истакнат член

zdravo feminki sakam sovet od vas denes mi e 30 den od predhodnata menstruacija i seuste nema dobieno neznam so da mislam dali sum bremena me boli stomahot vo dolniot del kaj jajnicite
    a gradite mi se kako tapancinja ne mi se dopiraat dali sum bremena neznam so mislite vie nekoj so iskustvo doseka sekogas mi doagalo pred 3 4 dena znaci na 26 27 ili 28 den a sega e veke 30 den od predhodnata meenstruacija pozdrav fala vi od napred i cestitki do site mamicki

13. Sonce77

Sonce77 Активен член

Nemoj da se grizis jas sum nova na forumot, imam 34 godini, do pred toa ne sakavme deca iako bev mazena 6 godini pred toa, no gradev kariera. Sega posakav i posle 3-4 meseca ostanav bremena. Trba da gi pogodis plodnite denovi, nisto drugo.
    So sreka!

IvanElena and efimija.t like this.
  14. nesa

nesa Популарен член

Кога веќе ти касни и ако си имала ризичен однос, можеш да си земеш тест за бременост и да си провериш. Без разлика дали си бремена или не симптомите ќе ги имаш како за добивање.

15. ines79

ines79 Истакнат член

Ti mi dade nadez vo 03:15, :) procitav mnogu od temata.A momentalno sum mnogu razocarena imam 33 god.vo brak sme 4 god.a vo vrska 10 god.
    Daj boze i jas konecno da gi pogodam plodnite denovi. :worried:

IvanElena likes this.
  16. m1lani

m1lani Истакнат член

pozdrav golem i golemi cestitki znam kolku si srekna ti posakuvam od se srce se najubavo uzivaj vo bremenosta :*

17. love23

love23 Популарен член

Мислам дека треба да почекаш некој ден па ако не добиеш земи си тест и ќе знаеш, исто мене ми се случи ме болеше стомакот како да ќе добијам па покасно почнаа и градите да ме болат и веќе десет дена ми доцнеше и си земав тест и одма покажа дека сум бремена и еве сега сум 9-ти месец од бременоста и секој миг го очекуваме бебушот, па ти посакувам среќа.

18. efimija.t

efimija.t Истакнат член

Здраво,шкорпија.ние истиот ден сме чекале да добиеме,вчера,и мене ми беше 30-ти ден од последниот циклус.
    Еве денес уште немам добиено.Но,јас неможам баш да се израдувам,оти мене обично ми доаѓа на 29,30-ти ден,а плус ми се има случено да добивам два пати на 36-ти ден.(што прочитав дека е нормално од 25 до 36 ден.)
    ај,белки нема да добиеме.кај тебе веќе повеќе доцни..
    вчера дури ми престанаа сите симптоми за добивање,ама денеска пак болки кај јајниците.па да видиме. :)
    јас ќе почекам пак до 36-ти ден.а како што имам денес симптоми,може и порано да стигне. :(

19. efimija.t

efimija.t Истакнат член

и кај тебе се препознав Инес79.
    и јас сум во врска 10 год,а дури сега одлучивме да правиме дете..имам 31 год,тој 32.
    белки и ние така лесно ќе успееме како Сонце за кратко време. :)
    или можеби вие до сега пробувате сите 4-ри год од бракот?

IvanElena likes this.
  20. kateiangel

kateiangel Истакнат член

Здраво девојки,мене ме интересира ваше мислење.Со мазот ми сме во брак веке 8 месеци и од тогаш имаме незаштитени односи,предходно бевме во врска ама се пазевме а тоа 4 год.се обидувавме да си направиме бебенце ама нешто не сака,сакам да ве прашам колку проблем може да направат некои цисти на јајниците,сакам да кажам дека имав една циста и ми велеа да одам на операција да ја оперирам,ама јас не отидов и таа сама ми пукна,сега ми рекоа пак дека имам и ми дадеа некои апчинја ама не ми дојде така обилно како предходнит пат кога ми пукна цистата.Инаку ми доцнеше предходниот месец 7 дена и ми тогаш ми кажаа за цистата.Сега не сме заедно со сопругот 2 месеци тој треба да си дојде за 20 тина дена.Што да направам а да се зголемат можностите да останам бремена додека да си дојде.Благодарам однапред ако знае некој нешто да ми помогне :talk: