овој гласот во главата што ме тешеше, ми беше премногу тивок, сакав да слушнам вакво нешто thx @kukla21 инаку да, учам лекции и се трудам што помалку да се оптеретувам, нели не се знае...
Денот кога дознав дека сум бремена со мм кревавме кујнско острово 120 на 100,тешко може сто кила, немаше кој, морав јас. И воопшто цел месец кревав, носев, работев ко коњ, возев точак по 20км дневно, стресови тон на работа, па еве го стомаков почна да расте веќе. Не се оптеретувај ич
Srcka ne e bash taka,ajde ti si morala ama realno nitu eden doktor ne preporachuva krevanje na teshki raboti i site velat prvite 3 meseci najmnogu pazenje.. Mene doktorkata mi reche od tashnata shto si ja nosam poteshko da ne krevam nikako.. Zatoa kolku mozhete povekje pazete si se, nikoj drug nema da ve pazi osven samite vie..
Abe i jas ne bi krevala da znaev, dodeka odev na rabota se setiv da kupam test, mi docneshe ama mislev ke dobijam. Koga se setiv posle toa, ohoooo... Gospod ne chuval. Mm sega ne mi dava tikvata da ja krenam od soba do kujna. Preeska edvaj mi dade kikirikite od pazar da gi nosam. Sega pazam ama cel avgust ich ne pazev.
Добро утро Нема веке кревање . Да. Тоа беше голема грешка. порано му помагав на мм многу, пред да влеземе во брак, пред да почнеме да се обидуваме. Сега внимавам, ама некогаш ми иде преку глава,бидејќи на крајот ем не му помагам, ем пак ми иде. Туку да се обрнеме на позитивната страна, @kukla21 кога е денот за тесТ?
Јес @jacqueline.s баш така. Мојот циклус е троа подолг. Кога почнав да пијам еутирокс се скрати и стана точен, ама еве не дојде овој пат кога требаше. Мах што ми дошло покасно е до кај 38 ден. Е сега и тогаш гради болеле.. еве сега не. Само ми жежи мешето.. Не сакам да си подгревам надежи без везе. Гинеколошки проблем не би требало да имам - хормони проверени пред 1месец, ехо направено пред една недела. Не ни мислам нешто посебно на тест. Цел ден акам.
Да ама кога ми доцнеше последно одбивав тест да направам и по повеќе од 10 дена доцнење. Веќе имав одбивност кон тестовите, несакав со очи да видам една цртичка. И демонстративно не купував тест, хахаха.
Same here.. се сеќавам дека и ти ко мене си со подолг циклус. Некогаш си викам, како ќе дознаам дека сум трудна? Тест не сакам..
Hahah moja greska. Od vcera pocnav da citam od prva strana. Ovie dva dena se mislev vo tabela da gi smestam forumdzikite, za polesno da sledam. I op, greska