Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    :swear: :@

2. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    3.480
    Ахххх доброо хахах викаммм леллр уште овааа фали што излага сега .. Што проблен има :D

3. *Cloudy Girl*

*Cloudy Girl* Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2015
    Пораки:
    346
    Допаѓања:
    407
    pa i jas mislam deka e normalno ...

4. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.074
    Допаѓања:
    6.564
    Мене ми остана да пробам тоа со кромидот (soon to be done) и тоа со кадењето. Од дома ќе пробам на пц да барам, ама прво да ве прашам вас. Пред да имаш односи, мислам се палеше тамјан или слично, и стоиш над него, и тоа оспарува во тебе. Некој го има правено? Мислам дека каналите се отвараат.

На *Cloudy Girl* му/ѝ се допаѓа ова.
  5. wings

wings Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    1.201
    Допаѓања:
    2.889
    Кај те прашав сабајле, кај те урочив :punch: у п.м.
    Ќе пробам јас да извадам ситуација месецов:o:

На Anetaoh, kukla21 и Momichka им се допаѓа ова.
  6. pandelka

pandelka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    7.372
    I jas sum rak I zatoa ti vikam deka slednata e ubava vest- vaucher!!!! Zarem morase vesterkata!!!!!

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. pandelka

pandelka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    7.372
    Jas imam stoeno NAD vrela rakija I zamotana vo kebe!!

На Momichka му/ѝ се допаѓа ова.
  8. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Ај вади ситуација :)

9. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Мене ми кажуваа да стојам над сварена зелка во млеко и да се виткам во ќебе пед дена пред добивање за отварање на канали :?::?: ама јас пусто не верувам во бабини деветини што знам скептична сум малце .

На CameliaMiller и kukla21 им се допаѓа ова.
  10. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Same here :)

На CameliaMiller и srekice им се допаѓа ова.
  11. coco mademoisele

coco mademoisele Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2015
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    900
    дали главоболката може да биде симптом за бременост??

12. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Се е работа на Господ и на докторите јас во тие две работи верувам

На CameliaMiller, Lady4 и kukla21 им се допаѓа ова.
  13. coco mademoisele

coco mademoisele Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2015
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    900
    Јас сум нова во форумот...многу често ве пратам...и кога нешто сум во дилема влегвам во форумот и проблемот е решен...јас две години се мачам со неплодност....проверка на канали,киретази,полип на матката,,чоколадни цисти.и ред др работи....после1 и пол јас ја најдов најдобрата докторка и за два месеци се се среди,,....сега нема проблем освен таа глупа бактерија ешерихија коли.....циклусот ми е како швајцарски сат....ама еве требаше да добиам на 28 ама ништо.....за тест мие многу страв ВЕЌЕ НЕ САКАМ ДА ЈА ГЛЕДАМ ТАА ПРОКЛЕТА ЕДНА ЦРТА....па чекам седам...се надевам...потајно се радувам...извинете за долгиот пост но сакав да се запознаеме....и еве едно мое мото...Нека биде Божјата волја...тој знае што прави...поздрав девојки господ сите да ве благослови со тој убав мирис на бебе....:):inlove:

На CameliaMiller, Lady4, MADO и 7 други им се допаѓа ова.
  14. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.774
    Допаѓања:
    4.605
    Јас ги јадам веке,ако ништо друго барем полесно одам во вц по голема нужда :) .Сега примам и фостимон и цитротиде па како ке даде Господ така нека биде.

На MADO, Abeja, kukla21 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. *Cloudy Girl*

*Cloudy Girl* Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2015
    Пораки:
    346
    Допаѓања:
    407
    Jas denes puknav od rabota i eve uste sum na pc ... pa nemav mn vreme da mislam

ama ova bode li bode cel den

samo neka ne vesticata

Imame i nova wannabemommy

dobre dojde @coco mademoisele i pobrzo da si odis od ovaa tema :) ( mislam da dobies dve crticki ) (ne deka te brkam )

На CameliaMiller, delvi, kukla21 и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Kristula

Kristula Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2015
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    1.823
    @Momichka jas toa so temjanot go pravev lani. Gi izmaltretirav site da mi najdat cist temjan, kako granuli neli. Od Grcija mi go donesoa. I kako sto vikase receptot, vo izdlabena keramida, se stava temjan i se pali. Kleknuvas nad nego, zamotkana so kebe i tolku. Kaj mene nemase rezultati. Edinstveno temjanot mi ostana kako znak kolku bev ocajna togas i probuvav se sto ke procitav. Duri i receptot na @srekice so zelkata go pominav isto. Vo kombinacija so caj od pelin i zalfija, ko neli za odzatnuvanja na kanali... Zimi majka! Mizi Asan, tulumbi pagjaat! Da ne otidev na Hsg, tikvi sto ke mi se odzatnese edniot kanal! Samo za bez vrska se macev i se smrdev so zelki, mleko i sto ti ne!
    Ne vikam deka alternativnata medicine ne pomaga ic, ama za odzatnuvanje kanali, nema sansi.
    @kukla21 pustam srekja pobrzo da imas pozitiven odgovor za vaucerot(fingers)
    Kaj mene nisto novo. Datumot e uste dalecen, ama eve denes osekjam nekoj blaga polka vo janicive, a i onoj iscedok sto go imam pred dobicanje se pojavi denes(facepalm) izgleda pak nisto. Ajde neka bide kako saka. Bitno poleka da se dvizam napred. Belki so novava rabota ke se potsmiram i opustam pa ke si fatat red rabotite.
    Vi posakuvam ubav den:hug::*

На CameliaMiller, wings, pandelka и 5 други им се допаѓа ова.
  17. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.074
    Допаѓања:
    6.564
    Не знам. Некако изгубено се чуствувам. сакам се да пробам. не сакам потоа да се каам дека не сум пробала, можеби било до тоа.

@pandelka мене баба ми ми сугерираше, да не се бајнам за време на мензис, ами со ракија да се чистам долу.
    Ако е до ракијата, јас почнав секој ден со ракија да се чистам. Ама не сум стоела над ракија која испарува. Тие денови секако ќе ми дојде, па нареднио викенд ќе се парам на ракија :D

18. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.074
    Допаѓања:
    6.564
    @Kristula го принтам рецепетот со темјан!!
    2014, септември. на HSG ми рекоа еден целосно запушен канал, не се ни гледаше, а другиот, таман почнаа да го гледат се затвори. Значи два затворени. Ми рекоа директ на инвитро да одам.
    (во мегу време одев на јога, постојано вадев гасови низ вагината. Ми стана многу срам на сред час јас вадам воздух, сите мислат си прдам :D, и преставав да одам. Јогистката ми рече дека сигурно од настинка ми се отпушуват каналите.)
    2015, јули HSC. и двата канали преодни.
    е 2015, сеп. страшно се разболев, и многууу ме болеа јајниците. И си викам пак да не се затворија. |(
    реално ако ми се беа отпушиле каналите од јогата, ќе требаше барем едно бебе да се фати. ама ништо.
    И сега си мислам, ако од оваа настинката пак ми се запушиле :worried:
    да си пробам јас и зелки и темјани, не ме кошта ништо. Само темјан од Грција и керамида :)

19. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.774
    Допаѓања:
    4.605
    Ако мислиш дека треба да пробаш пробај,можеби и ке ти помогне,а може и не ама ке си бидеш мирна дека си пробала,само немој по бајачи и такви работи.Јас пиев чаеви,јадев мед од едни од стојаково,лекот со рен и бело вино го пиев и пак ништо кај мене а кај други имало успех,така да не се знае.

20. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.074
    Допаѓања:
    6.564
    да, само заради мирна психа ќе пробам. Инаку за саат време ќе одам за консултација за термин за инсеминација. Медицината си е медицина не потценувам.
    Инаку бајачки нема шанси. Ако тоа остане последното нешто ненаправено, пак нема да одам.
    Многу ми се језиви тие нешта :|

На bebaa и ANGIE1 им се допаѓа ова.