Jas go imam praveno toa, Stavas nekolku zrna temjan vrz cigla, i vrz tem Mila, kolku vreme se obiduvate?
Рецептот е рен со црвено вино бидејќи намена му е подобрување на циркулација а се постигнува најдобар ефект се постигнува со црвено вино.Ма пијте си греана ракија или греано вино со карамфилче ем ке ве опушти ем ќе ви забрза циркулација инаку јас го имам рецептот. 1 кг рен се сецка ситно,се вари во 0,5 л вода додека не извриее целата вода се остава 0,7 л црвено вино старо 3 години .Се прави на првиот ден од циклус а се пие од 5ти ден по една чашка една недела
се ренда рен и се става во стаклено шеше од 1л. Количината на изренданиот рен треба да биде 1/3 од шишето. Се дополнува шишето до горе со бело вино, ама домашно и старо најмалку 3 години. Се чува така една недела и повремено се промешува. Недела дена пред да почне да се пие лекот, наутро на гладно се пијат по 2-3 зрна бибер. После тоа се пие од лекот исто наутро на гладно по едно мало филџанче за кафе.Јас го пиев овој.На седми ден од циклус биберче пиеш,а после седум дена почињаш со ренот и виното.
да, од утрово се разбудих во мислите во главата за кадењето, и цел ден сакав да ве прашам. ви благодарам за сите рецепти. рен, кормид, темјан. @kukla21 извини на гужвата.
Го направив тестот негативен испадна ептен се разочарав За утре закажав на гинеколог па ќе видиме што е
Zdravo na site..jas sum nova na forumov I mi e potrebno vase mislenje...pred 5 meseci napraviv kiretaza,za neuspesna bremenost od 9nedeli,posle 4 ciklusi,koi inaku mi se redovni na 28 dena,povtorno probavme za bebe...posleden ciklus imav na 29.09 I nareden e na 26.10.So docneje od 2 dena,dobiv na 28.10,so traenje od 2-3 dena (inaku mi trae 6-7)..nemam nikakvi znaci _ sekoj simptom koj go imav porano,mi se izgubi posle kiretazata, a sega custvuvam bolki kaj jajnicite,vo ovie 3 dena..Dali e mozna mestruacija ili bremennost!?Mnogu vi blagodaram za sekoj sovet
ве читам за бабиниве деветини нема што не пробав ама најсмешно ми е што варев ракија кантарион и зејтин и клечев саат време и веке ништо не правам доста беше
Абре ние се да пробаме ,мака кога ќе те натера си викаш ај ќе упали да не ти биде криво и јас бев таква во почеток додека не ме искараа и си реков стоп нема веќе правење ништо.