цистата мислам дека не пречи да забремениш,зашо знам девојка т е жена која цела бременост ја носеше цистата и коа се порагасе и пукна,ја не те советувам да пиеш и таблети и да пробаш да забремениш зимај си фолна киселина она без рецепт се зима...па иди на доктор ако ти е голема желба и со помош со инексија за приилно пукање на јајце клетките да знаеш точно кога си најплодна , една познаничка тоа го направи и си има детенце сега..не е страшно тоа или срамота зашо да не ако ти е голема желба
Da efimija.t se obiduvame veke 4 god.Se e vo red i kaj dvajcata,gi napravivme site ispituvanja uste laparksopija da mi napravat(ama pusti strav nikako da odam).I ostavame na gospod koga on ke odluci
Se izvinuvam dali ima nekoja praveno laparoskopija ako, ima da me ohrabri malku.Mnogu mi e strav...Blagodaram [mod-kirilica:j76spvzi][/mod-kirilica:j76spvzi]
Ох,бре...дури четири години се обидувате,а се е во ред?! навистина ти посакувам да останеш на тие 4 години обидување и веќе да не броиш години со обиди, туку месеци од бременост. тоа што е се во ред со вас,треба да ти е за утеха и поттик да не се откажуваш.каков страв(иако немам баш претстава какво е тоа испитуавање),ако се мора,направи го и тоа. па и нема што друго да се направи,освен на Господ да се остави и Тој да одлучи. се е во Негови раце. инаку мене ми дојде денес.нека ми е честито... ќе си множам и јас месеци,а мош и години обидување...а многу рано ми текна да почнам..
Драги феминки....имам едно прашање до вас....значи во брак сум веке две години и исто толку се обидуваме да направиме бебе..мегутоа безуспешно бевме на лекар и сите можни испитувања ги направиме и се потврди дека се е во ред со двајцата ....решивме да не мислиме на тоа (иако е тешко) но постојано си имаме незаштитен однос....од в4ера па навака градите ми пукаат а брдавиците неможам да ги допрам со прст од што ме болат(за прв пат во живот)...дали може да ми дадете некакво мислење дали на некоја од вас ви се случило вакво нешто? поздрав до сите вас
На страната на клиниката плодност имаш се објаснето за неа има и слики и се, и имам слушано и читано дека многу жени после тоа останале бремени не се плаши, направи го тоа што мора и ти посакувам среќа, твојот нареден пост тука да е да ни кажеш дека си бремена http://www.st-lazar.com.mk/mk/laparosko ... skopii.asp прочитај и тука
Можно е и ако си бремена да болат градите т.е. брадавиците. Јас го имав овој симптом. А кога треба да добиеш? Или можеби ти касни?
Не не ми касни треба да добијам на 26 27 февруари али секогас има симтоми ден пред да добијам а не цела недела претходно ...прв пат ми се случува вака
а да отидеш и да си земеш леле тесто го заборавив прашај таму во аптеката 150 ден е тестот и ке ти покаже дали си бремена ,јас чекав 7 дена да ми доцни и испадна позитивен а другарка ми 7 дена пред да добие се провери и испадна дека е бремена провери си одма или земи суре чек има еден тест и тој е добар 133 ден е позз и ти поскаувам да останш бремена.
Jas koga vidov pozitiven test bese 2-3 dena pred da trebas da dobijam...napraviv test od Clear blue digital i posle 20-30 sekundi od koga go staviv vo mokracata bese pozitiven t.e na nego pisuvase bremnost, najdobro kupi takov test toj pokazuva 99,9% tocnost 4-5 dena pred ocekuvanata menstruacija....srekno
Сите што сакате да имате бебиња, од се срце ви пуштам среќа што побрзо да ги добиете тие 2 цртки на тестот, и да бидете срекни, и здрави, и вие и вашите бебенца. Уште пред да се зачленам на форумот ве читав сите од првата страна, и кога некоја ке напишеше дека е трудна се радував како да сум јас тоа. многу сакам да имам дете, но за жал таква ми била среката тој што е со мене не сака , и ај пишете убави вести на темава барем за вас да се радувам
Здраво девојки, Дали некоја од вас може да ми одговори дали можеш да забремениш ако имаш полицист на јајниците, јас имам само на дсната страна ама многу се мали веќе 2 месеци ги имама, сакам да забременам ама не можам,дали некој слушал за таков случај? Однапред ви благодарам,
Благодарам многу прочитав се убаво објаснето,само мора да соберам храброст и да отидам.Повеке ми е страв од целосната анестезија од друго немам страв.Благодарам уште еднаш. Ле леее извини вака ама како може некој да не сака деца.И немој така(таква ти била среќата),секој сам си ја крои среќата.Ако некој не сака деца има други што сакаат.Важно е ти да бидеш СРЕЌНА. Извини уште еднаш
Нешто што го прочитав во духовна книга е дека покрај биолошките(медицински) фактори, влијаат и духовните. Забременувањето воедно значи подготовка и еден вид „повик„ за душата да се отелотвори во материјално тело. Дали и каква душа ќе биде привлечена зависи од зрачењето на родителите(тоа се одразува и во гените). Но може да биде дека во моментот за тој тип родители уште нема созреано некоја душичка, или пак, гледано од една повисока, космичка точка на гледиште, сеуште е рано да се инкарнира на Земјата па не случајно не доаѓа до забременување. Не треба да се форсира ништо, кога ќе додје времето, ако треба да биде ќе биде! А откако ќе бидне, важно е родителите да му пружат многу љубов и воспитување не со наметнување туку водено од максимата „Она што не сака(ш)те вам да ви се прави не го правете ниту вие на друг!„ Повеќе може да прочитате во објавата примена од божествениот свет: Твоето Дете и ти - Животна школа на несебичната љубов.
срцки како сте има ли некоја нова трудница? јас оддамна не сум ве читала.. ви посаакувам побрзо видување на две цртички на сите што чекате
Jas sum nova trudnica veke im sopstiv na drugite ti sigurno ne si citala no sum preslekna moram i tebe da ti kazam, sega na 16mart imam zakazano na genikolog pa edvaj cekam da si go vidam moeto malo bebence. Pozdrav na site vi posakuvam sto pobrze da dobiete 2 crticki
девојки по 4 месеци останв трудна ама се случи нешто нз како да кажам лошо ми кажаа дека сум 5 недела ама јас мислам дека сум 2-3 по мојот рачун и што е најлошо бев на гинеколог и ми кажаа дека има плацента ама нема плод мн ми е тешко и ми рекоа ако не се појави оваа недела ке мора да се абортира зарем на 20 години да се случуваат вакви нешта оо Господе нз што да ви кажам ако знаете нешто во врска со вакво неш ве молам да ми дадете совет позз
недзла бременоста се рацуна од денот на последната менструација,незнам дали си го знаела ова,мозда мн е рано да се види плодот,знаци според нив си бремена 5 недела,а всуснот 2-3 од деновите кога ти биле плодни мозе затоа не се гледа плодот ти посакувам мн срека
Nedzla и јас мислам дека можеби уште е рано да се види плодот. Јас искрено се надевам дека ќе ни кажеш дека се е во ред. Позз