Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Vennera.aa

Vennera.aa Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    Девојки мене денес по сите календари ми завршуваат плодните денови, вредни бевме како и секогаш и ќе си го тераме до крај месецов нели за секој случај, за недобивање се пријавувам на 13ти. Желбата за бебуш во последно време преголема преминува во копнеж аххх, ајде боже израдувај не сите што си чекаме. Претходно цело време пиев фолна како и сите можни витамини, гледав што поздраво да се хранам, внимавав да не кревам тешко и бев преоптеретена, последниве месеци се олабив тест немам направено повеќе од половина година, чекам да не дојде ама во себе како да сум помирена дека ќе дојде. Многу сум конфузна исто како и постов ама си доаѓам тука да си ја олеснам душата. Многу ми е тешко на моменти, мал милион ,,зошто,, ми се во глава, неможеме да се решиме да започнеме со испитувања мм посебно не ми се нафаќа, само оддолжуваме не сега за некој месец и така времето си минува јас со празни раце и срце осеќам што ми фали а неможам ништо не е во моја моќ. Цело време си барам занимација ама работите што ме исполнуваа сега веќе не, нервозна сум, напната само боже чувај ми го паметот и нервите.

На MilaP и ANGIE1 им се допаѓа ова.
  2. gabimama2

gabimama2 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2015
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    342
    @Vennera.aa cuvaj si go pametot za da gi vidis II i posle vaka...:):f::f: trudnici.jpg

На Anetaoh, MilaP и ANGIE1 им се допаѓа ова.
  3. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    3.480
    Женски јас денес за прв пат бев на гинеколог... (Женско) и некако онаа не ми остави впечаток.. Она како гинеколог нели треба да те опушти ..онаа одма пап тест .. Вагинално ехоо .. И само ми рече матката тие помала за твоите години.. Е сега што мислите за тоа .. Да се грижам??? И у петок крв .. Другата недела маж ми да иде спермограм да прави.. Крај месецов хормони да испитам и после вика каналите дс видеме.. Малце се исплашив и кажав дека 4месеци пробуваме за бебе од кои првите два и небевме нешто многу активни.. Амаа онаа одма напна некако со анализиве...сега за сега не ми даде терапиа ... Што мислите виее ... Како беше вашиот орв преглед ??? :* :*

4. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    mene mi bese mala matkata se vodese ko hipoplasticen uterus se operirav mi ja prosiruvaa, no ne mora da znaci, prvo treba hsg da napravis koe e edno od osnovnite ispituvanja kade pokraj proodnosta na kanalite se gleda i matkata. Vakvata matka dokolku ja imas ne prestavuva problem za zabremenuvanje tuku za iznosuvanje na bremenosta. Moj sovet e da si pobaras mislenje od specijalist za reproduitivna ginekologija.

На bebaa, MADO, ANGIE1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739

A ти што мислеше на гинеколог да правиш? :D

На bebaa, MilaP, alisijad и 2 други им се допаѓа ова.
  6. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    3.480
    Не мислев ништо посебно да правам... Него нејзината постапка нели прва пат идамм ... Јас ја прашувам и што мислите имам нешто дали е се во ред .. Онаа ништоо не кажа цел преглед читеше..и нормално ме замисли малку.. Плус рече одма сите прегледи да се направат .. И нормално мене одма во главата ми идат мисли.. Пример на сите што им реков 4 месеци пробуваме ми рекоа не се секирај .. Малку време е тоа нема ништо .. Кога и кажав нејзе онаа како да се замисли .. Едноставно ме исплашии малку .. А би требало да те охрабри

7. *Cloudy Girl*

*Cloudy Girl* Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2015
    Пораки:
    346
    Допаѓања:
    407
    Jas kaj mojata doktorka go imam toa sto kazuvas navistina sum zadovolna .... ako si od BT pisi mi LP

:*

На ANGIE1 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    3.480
    Се надевам дека нема да ми прави проблемм .. А дали имаш деца ти ? Дали некој износил дете со таква матка

9. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    По мене сериозен доктор ќе те прати на дополнителни испитувања, па и после 1 месец. Не е на одмет да ти е мирна главата дека немаш проблем.
    ако ти треба тапшање по рамо, тогаш не оди на лекар. Поарно некој да ти ја каже вистината него да живееш во илузија.
    Него многу сте ми чудни - правите бебе, а на гинеколог не одите?

На CameliaMiller, bebaa, alisijad и 2 други им се допаѓа ова.
  10. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    3.480
    Ти ме свати што сакам да кажам .. :) јас осетив дека ме прегледа колку да да се рече преглед.. Друго е кога ќе осетеш дека стварно сака да ти помогне :*

11. wings

wings Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    1.201
    Допаѓања:
    2.889
    Јас сакав тоа да го искоментирам,чим правите бебе сигурно имате бар околу 20 години,зарем сега прв пат одите на гинеколог??
    Не ви е страв не дај боже од разноразни болести?

На Miss.Sweet, alisijad, kukla21 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    3.480
    Не ме сваќаш што сакам да кажам Јас самата отидов за тие испитувања ... И сакав да ги направам.. Ви прашање е понашањето на гинекологот.. Има фин начин да се каже се... За да посакаш да се вратиш кј истиот гинеколог .. А има и такви кои те гледаат колку само да пројдеш ..

13. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    3.480
    Тоаа даа ... За тоа сме криви ние ..

14. *Cloudy Girl*

Се зачлени на:
    29 октомври 2015
    Пораки:
    346
    Допаѓања:
    407
    Abe devojki pa ni zbor da ni ti kaze

jas imam trista problemi i koga begam od na doktor sum nasmeana a i na mm mu se dopaga doktorkata veli aman sekoj den ke te nosam samo ona moze da te ubedi deka ke bide i deka nema potreba od nervozi , namkjor ako e ima da te natera da si pravis 1000 filmovi vo glava sto e rabotava

A so vas @wings i @kukla21 se slozuvam deka treba da se odi na vreme :)

На kukla21 и ANGIE1 им се допаѓа ова.
  15. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    3.480
    Јас сум крива што не идев на време... А она е крива што можеше барем да рече ... Ај не се секирај се ќе биде .. Не треба ништо повеќе ...

16. *Cloudy Girl*

Се зачлени на:
    29 октомври 2015
    Пораки:
    346
    Допаѓања:
    407
    @kukla21 izgleda deka e stomacen virus navistina , oti poplavata nastapi i kaj mene so seta svoja sila hahah

На kukla21 и ANGIE1 им се допаѓа ова.
  17. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.486
    Допаѓања:
    108.461
    Енџи а знаеш ти која си и по ред денес? Тууууу.... Не може да бараме кралски третман да бидеме реални. Јас на слушање срце доживеав сличен проблем. Докторот темен во лице, модар, ништо не кажува. Викам докторе се е во ред? Ми се извини сто пати, вика извини преморен сум. И таа е вистината, да се разбереме, они имаат илјадници пациенти а на нас само они ни се. Да се обидеме да ги разбереме ќе ни стане јасно. Иначе крај не ни се фаќа, ако не пратат на испитување што не пратиле, ако не не пратиле што не не пратиле. Јас на гинеколог одам од мои 18, веднаш после првото сексуално искуство. Без нервози само, имаме години и години пред нас за одење на гинеколог.

На CameliaMiller, MilaP и kukla21 им се допаѓа ова.
  18. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739

Баш тоа сакав да кажам - ако не ти даде испитување, незаинересиран, ако те прати - па требаше да ме потапша :)

На CameliaMiller и Miss.Sweet им се допаѓа ова.
  19. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    3.480
    Абе може и тоа е незнам што да викам .. Битно господ бебче да ни даде .. Па за другото че се трпи

20. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Jas kaj predhodniot ginekolog sto odev smei sali,se imase,no ne bev zadovolna od nejziniot tretman,nemoze jas pacient da si baram sama sto i kako da me pregleduva,si zakazav na drug ginekolog i se e podobro,nema tapsenje po ramo,iskreno mene toa ne mi ni treba,tuku da mi go resi problemot.Eve i jas deneska na rabota vo kancelarija 300stranki ti idat sekakov narod postoi ni mi bese do smeenje ni do salenje,dodeka vcera na teren podaleku od luge bez nervozi se e podorugo.Taka i so doktorite,se dodeka si ja vrsi dobro i strucno rabotata drugo ne ni ocekuvam.

На CameliaMiller и kukla21 им се допаѓа ова.