Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    3.480
    Испадна како јас на плачење да идев таму... Никаде не напишав тапшање... Таа нека си ја врши работа.. Ама пак ништо да не збориш и да правиш фаци разни јас да се мислам што е...
    Да напоменам во 9 рано бев .. Прв пациент и бев ...

2. frog

frog Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2015
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    63
    Zdravo devojki. Ne sum mn uskusna po ovie temi, zatoa sto sum taze ovde. Mi treba pomos, mislenje, iskustvo, sto i da e... Bev vo petokot kaj Gorgi Nikolov, ima folekul, se e ok, malku potenok endometrium, no kaza da se obideme za zacnuvanje... Prethodno mi ima receno deka imam malku srcevidna matka, no nisto izrazeno... Vcera sakav maticen da go pisam Stamboliev, me vide, kaza folekulot kao denes ke puknel, 22.5mm bese vcera, NO sum imala polip??? So koj ne sum trebala da mislam na bremenost pred da napravam histeroskopija?!! Inaku me sledat paralelno nekolku godini Nikolov i Vasilevski (remedika), na koi im veruvam, utre i Vasilevski ke me gleda-again eho... A jas sum vo paniki so razlicnive mislenja vo 3dena :(

3. Anetaoh

Anetaoh Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2013
    Пораки:
    1.031
    Допаѓања:
    2.701
    Ако имаш полип обавезно хистероскопија,полипот како што расте може да го турка плодот и да дојде до спонтан,сепак побарај друго мислење макар да тоа е тој не се лечи само хируршки се отстранува.Смирено и се ќе се среди нема потреба од паника,јас имав полип

4. S@nja

S@nja Активен член

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    17
    Јас бев вчера на гинеколог ми рече дека немало бебе се разочарав а уште немам добиено.. Ми рече сум имала циста на десен јајник и ништо друго другата недела пап и некој друг тест да правам... А градите бе болат жежат колку само надеж си имав ама тоа е

5. frog

frog Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2015
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    63
    Mene me zagrizuva faktot sto podobriot doktor, sto sum sigurna deka e podobar, ne utvrdi polip, a drugiot da... Inaku pred 2god imav polip, bese na petelka i dok rece nisto da ne se pravi sam ke padne vo tek na ciklus i po izvesno vreme toa i se sluci...

6. frog

frog Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2015
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    63
    Jas go imav toj problem pred 2god...zavisi kakva cista, ako e vodena, nisto strasno, treba sama da pukne po kratok period. Vodeni cisti gi smetaat nepuknatite foleculi, sto znaci ne si ovulirala ovoj mesec i toa moze da predizvika docnenje na ciklus... Ali ako e toa ne e strasno, obicno hormonalen disbalans...

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. *Cloudy Girl*

*Cloudy Girl* Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2015
    Пораки:
    346
    Допаѓања:
    407
    Znaci i ovoj mesec nemame II kaj niedna

Jas mislam deka n.g izgleda ke slavime so dupli pricini

На gabimama2, frog и fs-fs-fs им се допаѓа ова.
  8. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.776
    Допаѓања:
    4.605
    Луѓе смеам ли чај од нане да пијам додека сум под стимулации хормонски?Да не прави некоја неутрализација на хормониве што ги примам?Некако имам мачнини.

9. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Пиј си без гајле.

На bebaa му/ѝ се допаѓа ова.
  10. frog

frog Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2015
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    63
    Daj boze, znaci jas si mislev onaka od prvi nekolku pati ke fati, ama etr ne bilo bas taka, nekako se plasam da ne iskoci dosta komplicirano kako sve u ziveackava... Sakam da se opustam ama sum panicar po priroda...

На Mina Mouse му/ѝ се допаѓа ова.
  11. frog

frog Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2015
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    63
    I veke od vcera mislam dali imam polip ili nemam, koj doktor e vo pravo :( utre posle rabota imam zakazano remedika kaj Vasilevski pa ke vidime... Izvinete sto zamaram, ama vakvi raboti stvarno demotiviraat... Edniot vika forsiraj odnos, iskoristi go folekulot pa da vidime, polip ne spomna, drugiot vika nemoj, so polipot i da ostanes verojatno ke imas spontan.. I tolku se osekam tapa... Sto i da e realnata sostojba ke ja prifatam utre, bitno e da znam na sto sum i sto treba da prezemam.

12. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.776
    Допаѓања:
    4.605
    :( Незнам стварно што да ти кажам.Јас не би ризикувала ако стварно постои можна опасност од спонтан би се стрпола да знам сигурно дали светлото е зелено за бременост.Зошто да се комплицира.Ако сега имаш фоликул,ке имаш и нареден месец.Трпение спасение рекле старите :*

На kukla21 и frog им се допаѓа ова.
  13. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    Zdravo na site... deneska bev na genikolog i se fati za gla kutriot doktor mi veli kako si mozela dvete bakterii da gi zakacis odednas... :(
    Mi dade vaginalni Nistatin eritrimic i Zinnat tabletki od 500mg. :/

На Anetaoh му/ѝ се допаѓа ова.
  14. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740

Главата горе и за 10 дена ќе нема ништо!

На Bebulleee и MilaP им се допаѓа ова.
  15. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    Priroden lek za cirkulacija e gumbirot. Jas go piev eekoe sabajle so ceden sok od limon cveklo citron i jabolko i plus gumbir. A i za imunitet e top.

На Maneli му/ѝ се допаѓа ова.
  16. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    I kaj mene isto spontan za koj od prva se fati, a posle7 meseci ostanav trudna. Kaj mene bese do psihata definitivno, bev vo depresija totalna. Malku koga se ppustiv ostanav trudna. Na siteeeeee vi posakuvam sto poskorp dve crtki

На Maneli и gabimama2 им се допаѓа ова.
  17. BabyStyle

BabyStyle Популарен член

Се зачлени на:
    29 јуни 2010
    Пораки:
    470
    Допаѓања:
    8.955
    SAME HERE :sweat:;(

18. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    Daj bozhe.. :/ se skapav vekje

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Mina Mouse

Mina Mouse Активен член

Се зачлени на:
    20 јули 2015
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    22
    Јас те разбирам потполно.И ние се обидуваме 5 месеци , меѓутоа уште од старт го известив гинекологот и пап и микро ми кажа дека превентивно треба да се испитаат уште пред да останеш бремена.А инаку и мојот гинеколог не е многу речит и не ме опушта баш.Како со резерва сум малку не ми е пријатно.Меѓутоа многу го фалат дека е стручен и затоа и одам кај него веќе 2 години ми е матичен.Ми фали малку да ме поттикне да не се секирам, нервирам и случно но ете таков му е пристапот

На ANGIE1 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. *Cloudy Girl*

*Cloudy Girl* Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2015
    Пораки:
    346
    Допаѓања:
    407
    devojki samo pozitivno