Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.962
    Допаѓања:
    13.680
    Искрено, не знам што да мислам повеќе. Помали од мене 3 години имаат две деца, а некои чекаат трето без никаков проблем, а јас празна во себе, куќата ми е како празна, нема дечји глас. Си викам кога ќе дочекам да бидам викана мамо, а маж ми тато, да си гушкаме, бакнуваме дете, барем едно сакам. Смачено ми е, гледам трудници, а јас сега ќе бев 5 месец да не беше спонтаниот. Па некој кога ќе ми каже, ќе биде, тоа нема да ти избега. А, пак, тие што имаат деца, кога ќе ми кажат вака: абе со деца имам работа дома, со деца друго е, е баш ти фала, јас не зна. Може не е убаво, но сакам малку да бидам на дистанца од нив зашто сакам од таа тема малку да се оддалечам. Знам дека вие што се борите со тоа, ќе ме сфатите.

На CameliaMiller, alisijad, irenna и 2 други им се допаѓа ова.
  2. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    3.480
    @Black girl јас почнав да не излагам на кафе.. Секое кафе муабетот беше.. Детето мое вака... Детето мое така... Не се криви тие што зборат.. Сами што јас неможев да слушам веќе... и паузирав малце ... Дистанцирајсе малце ... Дур собереш сила...да се одмореш психички....

На kalinaka, Zaljubena111, pandelka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    Можеби сум офф топик или пак ширам негативна енергија ама нема кај да се истишам малце... :@
    Денеска бевме да пазариме со мм за славата утре и сеа се паркираме со колата и ја гледам комшивката.. т.е. јатрва ми е за брачед на мм. Како и да е ја гледам со стомакот почнал да и се познава и ме мавна мене во глата нешто почнав низ уши да чадам значии... И се сетив на тоа дека само 3 недели беше помала од мене, сега требаше да бидам 7ми месец..;(
    А и како шо вели black girl
    Eee мн мачни се децата, ами повеќе обврски, нема да имаш време за себе.. Сето тоа го знаеме ние и ако не го искусиме тоа кога ќе знаеме како е да бидеш МАЈКА?? (waiting)
    Некни на гениколог седам и излегува една Ромка, бремена и сестрата ја заведува во Мајчината Книшка и сеа ја прашува колку деца имаш? 5 одговара.
    Остај тоа шо има 5 деца нека и е здрави и живи ама од нив 2 не му ги знаеше родендените се думаше 15мин.. Засрамота, ехх и овај господ ќе дај кај шо исав немаат луѓево. Секое летенце детенце а некој со години ќе чука глава по болници.. (facepalm)(facepalm)Ај неможам повеќе се нервирам чао..:)

На pandelka, alisijad и Adeline им се допаѓа ова.
  4. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    3.480
    @Bebulleee ми текна...бев да ги земам резултатите од брисевите денес....и иде една со 6деца и плус бремена .... Е ај си викамм да ја прашамм што праат со мажот бре... :D

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    Хаха шо не ги праша шо рецепт користат за манџата.. Кај нас секогаш загорува ;)

6. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    знам мила и јас сега ке бев скоро петти месец, две години чекав детенце едвај забременив со триста лекарства и го изгубив душава ме боли :( а секој муабет за дете ми е сол на рана :(

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Hmmm I jas stotuku razbrav za edni bliski prijateli sto seuste ne se zemeni deka devojkata e bremena, no sto e toa e... Nemozam nisto protiv Bozjite pishanki, koga ke bide volja Negova togas neka ne usreki.

I koga bev za 4D kaj maticniot dojde eden par sto sakaa da abortira devojkata..si pomisliv samo zosto toa zrno ne e vo moeto meshe tuku vo nejzinoto, koga taa ne go saka :( :( :(

На Anetaoh и Bebulleee им се допаѓа ова.
  8. wings

wings Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    1.201
    Допаѓања:
    2.889
    Во врска со бремените наоколу...нас цело ама цело друштво ни се дел бремени, дел со бебиња и деца од 2-4 год. Искрено многу сакаме да се дружиме со сите нив, некако блиски ни се и им ги сакаме стомаците, бебињата и дечињата.
    Сите муабети се вртат околу тоа а нас не ни смета, често велат ајде што чекате веќе се знаете за деца, ние им викаме да, да, ќе биде.
    И тоа меѓу првите се земавме а неможеме сеуште да зачнеме, еве не година и пол така...а ко за беља сите кога ги шетаат бебињата кај нас навракаат на гости или не викаат заедно да го шетаме бебето (4ца буткаме една количка наизменично и правиме гу гу гу ), одпосле со мм си коментираме колку им е убаво,мирно,немирно,размазено итн бебето и како нашето нема вака нема така...си маштаме, убаво ни е:inlove:
    Еднаш ми се случи лоша реакција кога едни блиски дојдоа специјално на гости за да ни кажат дека се трудни, јас потонав во очај, толку негативни и огорчени чувства не сум имала никогаш..ужас! Зошто оваа одма после свадба трудна а јас толку време не? После сфатив таквото размислување нас не прави негативни,тажни,депресивни,зависни на другите, тоа се неубави чувства.
    Муабетот ми е кој колку може да размислува поинаку, попозитивно, на глетката трудна жена нека се насмевнува, не одма црни мисли зошто не јас, вака,така....Јас со ококорени очи гледам трудници и ме приметуваат, им отварам врати, им правам пролаз,им се насмевнувам...и јас ќе бидам трудна, и сите вие до последна, ич да е се секирате :*

На Sunshine_1979, jacqueline.s, frog и 17 други им се допаѓа ова.
  9. cruella de Vil

cruella de Vil Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    23
    Ајдеее Ве читам и сите сте паднале, нема што да се прави освен да си го тераш животот и исполнуваш времето како и во периодот кога сме биле пред да сакаме да забренениме. Што е важно кој бил или не бил труден, со туфкање и сопедување ништп нема да биде и онака. И да кога ке имаме бебчиња секако нема да имаме време за ништо. Затоа главата горе и идеме даље :)

На ivi78, *Cloudy Girl*, zvecarka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Idni mamicki nemojte da gubete nadez,tocno bolno e da gledas bremeni zeni,jas posle spontaniot vo 20 nedela mislev deka nema da mozam nikogas da ja zaboravam taa bolka i ne ja zaboraviv,no koga pocina kerka mi minatiot mesec posle nekoja den od koga ja porodiv e toa e bolka,pogolema bolka nikogas ne sum doziveala.Kade i da odam nikoj ne te posteduva od muabeti za deca ili prasanja zosto pocina kerka mi,i blizni i dalecni site gi interesira,eve minatata nedela bev na krstevka,se oblekov,se doterav i so krenata glava pojdov,tie pogledi i tie sozaluvanja ne mozev ni 2h da gi trpam,stanav i si zaminav,si pojdov doma i se iznaplakav vazno vo drustvo nikogas ne dozvoluvam da me vidat deka sum skresena od bolka.Fala mu na boga sto go imam sin mi koj mi e najgolemata podrska vo zivotot.

На CameliaMiller, gabimama2, kjukli и 12 други им се допаѓа ова.
  11. podravka

podravka Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2015
    Пораки:
    1.211
    Допаѓања:
    5.496
    Navistina e mnogu tesko sekoja vecer se molam na boga da mi gi napolni racete i srceto so bebe eve pominaa 2,5meseci od spontaniot i nema den da ne mi pomine prasanjeto vo glava zosto morase da bide vaka sega ke si cekav da si se porodam ke si spremav za bebencata toa ke bese najubaviot del od mojot zivot ama ete bog mozebi cuva nesto podobro za nas iskreno samo na toa se nadevam morame da imame trpenie luge ke go mineme tesko ovoj pat ama ke ja dibieme ovaa bitka

На gabimama2, MilaP, Mariangel и 9 други им се допаѓа ова.
  12. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.775
    Допаѓања:
    4.605
    Ке видиш колку се можеш да истрпиш за да добиеш бебе.Јас се изненадив од самата себе :) И јас мразев игли порано и не гледав кога ми зимаа крв,а сега сама си ги пуштав фостимонот и цитротидето во стомак.Се отрпнав.

На MADO, alisijad и kukla21 им се допаѓа ова.
  13. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Posle spontan sepak si vikash ednas zacnavme ke bide pak... a tie sto voopsto ne Im se fakja? Mozebi nema da doznaat barem kakvo e cuvstvoto koga ke doznaat deka se bremeni..bolkata e golema no mnogu znam sto posle spontan pak ostanale bremeni I rodile zdravo pravi a nekoj voopsto nemaat nadez... Ne treba da se razocaruvate se ke si dojde..jas se cudam kako imam (nepolni)23 godini I nikako da se fati ? Neli kaj pomladite bese polesno ? Ako sega ne se fati mozebi za nekoja godina ke e uste potesko....oh maaakiii :(

На MilaP му/ѝ се допаѓа ова.
  14. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    3.480
    Колку време пробувате ?

15. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    7 meseci

16. kelly2308

kelly2308 Активен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2015
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    34
    Здраво на сите. Ми треба мислење за следниве резултатит бидејки знам дека повекето од вас се експерти на темава.

Спермограм - азтенозооспермиа
    Волумен =2,8мл реф.вр = >2ml
    Вискозитет и ликвефакција - нормални
    рн= 7,8 реф.вр=7,2-7,8
    Lе=25,000 реф.вр=<1M/ml
    Концентрација= 88М/мл реф.вр= >15M/ml
    Моталитет = 55% реф.вр = >50%
    Прогресивен моталитет - 14% реф.вр= >25
    нормални форми - 9% реф.вр= >5%
    сперматозоид= 246М реф.вр= >30M
    Мотилни = 135М реф.вр >15M
    прогресивни= 33,6 реф.вр>7.5
    Функционални = М

Мои резултати на 3ти ден од циклус:
    FSH = 2.9 реф.вр= 3-12
    LH = 10 реф.вр= 0.8 - 10.5
    Estradiol = 105 реф.вр=30-120
    TSH = 4 реф.вр = 0.4- 4
    T4 = 8 реф.вр= 5 - 13

Однапред благодарам на сите вас кои ке писете мислење и искуства.

17. Maneli

Maneli Активен член

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    73
    Конечно утре заминувам на гинеколог, закажав бидејќи не се трпи повеќе, во понеделникот добив но само неколку капки кафеава течност и толку, од понеделникот наваму ништо, си викам ајде денес ќе биде утре ќе биде и ништо. Секогаш имам редовен и обилен циклус а ова што ми се случува сега не знам што е, можеби е од стрес, од преголема желба за бебче...утре ќе се знае...до утре потајно ќе си се надевам дека можеби сум трудна, ако не е тоа тогаш има некаков проблем, трето нема :(

18. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    не би рекла дека е тоа утеха некоја, една инсеминација имам неуспешна, една успешна, кој ми гарантира дека наредната ке е успешна, има жени што родиле па после не можат за второ, а за годините имам пишувано дека немаат никаква врска по мене уште од 22 ипол сум по лекариве па не ми помогнаа ништо. а имам соседка која на 41 природно забремени. ич не се ни оптеретувај со нив.

19. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    тсх ти е високо за бременост до 2.5 треба да е, естрадиолот ти е исто малце висок, и има голема разлика мегу фсх и лх, другите битни хормони како пролактин, тестостерон, дхеа-с, фт3, зашто ги немаш испитано?

20. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Jas pa mislev odma ke se fati ama ne bilo taka ete :) kosmar mi e toa ako treba da odam po lekari pa I kojznae koga ke pomogne ako pomogne nesto zatoa se molam da se fati zosto samata pomisla me ubiva..AMA eve mislam deka denovive sepak ke dobijam takavi bolki imam :)