Слично како @alisijad ќе ти кажам. Лх ти е мн високо, поготов во однос со ФСХ. Естрадиолот наводно треба да е до кај 50. Тсх високо ти е. Сега да ти кажам мое искуство: вакви беа моите хормони прв пат кога ги испитував. Од летоска пијам еутирокс за тсх да се регулира, па на последното испитување сите хорнони беа добри. Мораш да испиташ и пролактин. За тироидата и антитела. Леукоцитите во спермограмот се високи. Најветојатно тие се причина за дијагнозата- обавезно да направите спермокултура.
@alisijad и @kukla21 фала ви на двете. Не испитав друго зашто гинекологот се навреди кога сама побарав испитување на хормони, и ми даде упат само за овие. За другите ми рече на 13ти ден.
Женски ај да ве прашам.. Пијав панцеф при првото апче следното утро кога ќе станев ме болеа крајниците и ми беше затнат носот и многу кашлав имав слајм... Ги допив апчината ништо се помина.. Еве сега исто пијам Зинат и од нив ми е исто, можи да е некоја алргиска реакција? Ама јас не сум на ништо алергична ме чуди ова.
Koga ste veke na tema hormoni .. na kolki vreme treba da se proveruvaat...poslednata proverka mi bese minatiot ciklus na 3ti den Imajte ubav vikend
веке никаде во светот не е пракса да се испитуваат хормони на 13 ден , сите хормони се испитуваат на 3 ден, а хормоните како пролактин, тестостерон, кортизол, тсх, фт3,фт4, дхеа-с, андростендион не се поврзани со циклус и може било кога да се испитаат, иако секако најдобро е на 3 ден. А гинеколот твој извини вака нека иде у три лепе, нели за да не се навредува, што се не има по светов не ми се верува.
Несакам да навлегувам во дискусијата со терање у три лепе.....зашто ке ја упропастиме темата. Све е УЖАС @alisijad , СВЕ. Неможеш да се потпреш на совет од доктор, неможеш да се потпреш на веродостојност на лабораториски резултати, принуден си сам да се ангажираш и да читаш за да си помогнеш, и на све тоа, кога ке видат дека не си теле, и дека нешто разбираш- е тогаш се увредени. Увредливо е што сум се обидувала за бебе само 6 месеци, а веке сакам испитување. Требало да помине година, а посто сум веке 30, година ипол.....
баш така, поготово со резултатите у пет лаборатории да испиташ во сите пет различни резултати ке добиеш, во врска со испитувањата, излажи бе мила дека се обидувате повеќе и готово ако веќе сакаш кај матичен да ги решеваш проблемите што не би ти препорачала, отиди си на специјалист за репродуктивна гинекологија ( систина ремедика) нема да те вратат сигурно. Година ипол според мене е премногу.
Сега и јас сакам нешто да ви споделам да ми кажите мислење.. Имаме незаштитен однос веќе 6 7 месеци..Пред последно имавме ден пред да добијам и ми каснеше два дена па после два дена добив ама не како вообичаено него ми траеше само два дена и не чисто крв него измешано како кафеаво па ми заврши помина една недела.. Вчера повторно имавме онос.Денеска станав со болки како да секој момент ке добијам.. Кога отидов веце на гајките ми беше истечено нешто како бело прање црвено кафеава боја и сега не знам од што можи да мие така а не сакам пред време да се радвам ?? Фала ви однапред
Poseti ginekolog sega za vikend ne mozes,no od ponedelnik zakazi si,se nadevam deka e toa sto go sakas,samo od tolku doktori kaj koi imam odeno site se slozuvaat deka kafeav iscedok ili nedaj boze krv ne se dobri ako si bremena inaku mozno i da e nekoja infekcija ili jajnicite zaradi bolkite.
Ахх девојки кога ве читам сите што имате мака солзи ми течат.Најголемата болка на една жена е што изгубила дете и што се бори со години да има детенце. Јас сега требаше 32 недела да бидам морав даја прекинам бременоста во 28 недела,душава ме гори ме пече наместо да се опоравувам јас мислам дека повеќе паѓам под депресија,ништо неми преостанува освен да чекам уште 5 месеци за нова среќа.
Srcka samo napred slicen i postaren slucaj kaj mene ...lani...eve sega pak sum naa pocetok na bremenost se nadevam na ubavo
@kukla21 не го заборавај негативниот тест, кога ќе видиме во понеделник некоја циста од 5 цм се ќе се разјасни