подобро е отколку секој муабет секое гледање на деца да ме повредува. Од таков настан прошла недела и таа нервоза и плачки по дома си добив покачен тсх. не се само повредувам повеке.
Site izgleda isto se osekame ... barem znam deka ne sum sama dodeka ne se prikluciv na forumot mislev samo jas nemozam da gledam mesinja i bebinja
@Mariangel utre odam direkt na ginekolog,da vidime zosto ne dobivam i da si dobijam terapija. Testovi ne mi se pravat koga znam deka ne sum bremena. Sabajle bledo kafeav voden iscedok imav sosem malku,rekov ete ja doaga,ama nisto.
Да се пријавам во поплавените подрачја, се работи за поплава од големи размери,носи се пред себе Не дочекав ни на гинеколог да отидам, ќе си поседам уште месецов тука па наредниот во Труднички ке одам
Да да,обавезно јас те планирам и тебе и сите други,мораме до крај на 2015 да се мавнеме сите од тука. А блиску е крајот...така да берете памет и сексајте се малку повеќе
Ne mi se veruva!!! dobiv povtorno dva dena porano !! Jas pak se ponadevav simptomi ova ona I na kraj... Ete dojde a zosto morase da dojde?
Здраво девојки, јас да ви кажам, значи бев на разговор на ГАК кај др.Трајковски тој ми ги разгледа сите документи и се зачуди зошто до сега не е дошло до бременост иако сите резултати ни се ок, се договориме на 11 ден од цилкус да отидам на мерење на фолекули и да видеме за инсеминацијата.Но јас имам ешерихија коли на последните резултати од микробиологија тој го виде тоа и ми рече дека штом една недела сум пиела антибиотик да престанам и по 12 откако не користам антибиотик да одам да проверам повторно и да видеме што како,му викам нели е проблем тоа што ја имам бактеријата тој ми вика доволно е што си пила антибиотик веќе ја немаш сугурно а јас сум целата во прашалници и нензма што да правам, еве сега ми дојде циклусот и за 11 дена треба да одам па ќе видеме што ќе правиме
Кој доктор ти го кажав ова жити мене? Ако си пиела антибиотик сигурно ја немаш, мижи митро. Нема врска. Јас со хомеопатија, со антибиотик, со бапски лекови, со сешто не успеав да ја излечам а ти со една доза антибиотик он е сигурен дека ја нема, ама докторрррр... Многу дијагнози од ракав, многу. И каков е тој муабет што ти го направил, зошто нема дојдено до бременост, тоа е една голема мистерија кај голем дел од паровите кои се обидуваат да забременат. Е многу те утешил, место да каже нешто тој вака те утепува. Иначе јас сум забременила со еширихија, ништо страшно. Еве ме сега пијам антибиотик. Да се разбереме зборам за уринарна бактерија на вагинална, има врска. Дајбоже да ја немаш па да имаш бар едно гајле помалку. Туку што е со еширихијава, секоја втора жена ја има бре, страшно. Па порано ја немаше волку многу
И јас ја имав па ја излечив ама ја излечив со антибиотици,многу чаеви баш за тоа и со промена на исхрана значи само антибиотици не помагаат може тогаш да ја немаш,но пак да се појави.Ја имав во вагина и цервикс,а сега имам во мокрача ентерокока,инаку за бременост не смета а може докторот да ти прави инсеминација со ешерихија како мене без испитани брисеви...ХАОС
Вагинално не верувам баш дека е безазлена, може недајбоже да предизвика спонтан и предвремено породување, така да пожелно е бременост да се почне без вагинални инфекции. Затоа сме жени принципиелни и си правиме со време испитувања
Ако ти е некоја утеха, јас имам една другарка од основно, и трето роди а првото мислам дека сега и појде во средно (нека и се здрави и живи, ама не сум сигурна дали она заврши средно од кај мајка и или од кај маж и, значи доста долг период е тоа), а имам па колешки од факултет уште немажени и тоа не една-две туку повеќе. Не знам што да кажам, секој сме со своја приказна и ги чекаме нашите минути. Од судбината не се бега, Господ нема да не заборави. @Lucija1987 со среќа на мерењата и на инсеминацијата. И јас ќе правам мерења кај него. Многу е добар, иако е нон стоп на брзање, секогаш ислушува и не враќа ако си пошол со некоја мака. Барем мене така ми се погоди последните два-три пати кога отидов кај него. Сите овие вируси, инфекции ги фаќаме со намален имунитет, затоа прво што треба да лечиме е телото, имунитетот, џабе е ако пиеме само таблети. Не се оптеретувај толку со ешерихијата туку отворено прашај го наредниот пат колку тоа би сметало за бременост. Храни се поздраво, пиј течности, чаеви. Јас најдов да ти зборам, а сега околу славата само гњетам по нешто.