Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.500
    Допаѓања:
    108.529
    Пак се појави проклетијата после еден поголем стрес на работа. Ама еве 5 дена пијам антибиотик и симптомите а и мирисот во мокрачата се изгубија. Еднаш еширихија цел живот еширихија, нема тука филозофија, нажалост таа е вистината.

2. Lucija1987

Lucija1987 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2015
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    239
    Neznam sto da kazam i citam nasekade deka ne e bas taka ednostavno izlecliva no i neznam kako ke pravam inseminacija so nejze a dr.taka mi rece i si izlegov zacudena edna vikaat vaka edni onaka. Ke videme naredna nedela odam za brisevi pa ke vidam sto ke pokazat i odam na Gak da videme folekulite do kade se.I toa me cudi vo sistina koga bev za prvata inseminacija primav mnogu hormoni a sega dr.mi vika ke ostavime na prirodata da videme kolku folekulite ke sozdade teloto samo od sebe????

3. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.388
    Допаѓања:
    17.606
    Можеби намерно сака да пробате природно бидејќи ако прв пат те следи, сака да види како се развиваат фоликулите кај тебе. А и бидејќи си пиела антибиотици, може не сака да ти го форсира организмот кој и онака се бори со бактеријата. Ако се создаде добар фоликул, може да ти направи инсеминација и ако не си пиела хормонска терапија. И дај Боже да не ти треба хормонска терапија и да ти успее уште првиов пат кај него.

На irenna, MilaP и kukla21 им се допаѓа ова.
  4. Vennera.aa

Vennera.aa Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    На три дена сум од денот за недобивање, симптоми ни за добивање ни за недобивање како во поголем дел од месеците наназад е сега што е тука е, мене ми се најтешки овие денови не сум расположена и сум страшно напната само на тоа мислам и на крај секогаш е разочарувањето па некој ден депресија па ајде од петни жили надеж и сила да се истурка новиот месец и се одново како во магичен круг, до кога вака :(

На kelly2308 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. gabimama2

gabimama2 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2015
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    342
    i kaj mene e taka @Vennera.aa ,sekoj mesec isto,ete denes e denot za nedobivanje,se mislam ete ja vesterkata odenje po 100pati do toalet,no nekako simtomite mnogu i gi nema,nemam bobulici po liceto,gradite nesto i ne mi se zgolemeni,obicno pred dobivanje tie dve raboti mi bea prviot pokazatel deka :devil:doagja,pred 4-5dena imam bolki kako za pms a eve veke denes nema nisto...stamaaaa...uf kolku ke bide dolg denot :x

6. Vennera.aa

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    @gabimama2 ах леле сите сме исти јас уште сега почнав со трчање во тоалет на секој пола сат се осеќам подуено (ма да морам да признаам и дека си накачив и некое килце залежав ама ветувам дека ќе се вратам во форма почнав деновиве со спортување), дај боже да те одмине овој месец вештарката па да повлечеш нога на сите тука, јас кога ќе немам симптоми повеќе се надевам зошто веројатно симптомите ми се само последица на психата :)

На Bebulleee и gabimama2 им се допаѓа ова.
  7. gabimama2

gabimama2 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2015
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    342
    @Vennera.aa ,taa sreka mene tesko da me trefne,no ajde ke cekame sto da pravime drugo,a za ''kilcata'' ne spomnuvaj,sekoj mesec posle dobivanje si velam ajde ete i ovoj mesec nema nisto pa ke se vrakam vo forma,pa ete gi plodnite denovi i pak nadez znaes da ne bidnalo nesto i taka sekoj mesec,no daj boze tie visok kilca da ni se od najubavoto nesto po sto kopneeme,te guskam tebe :hug: i na site vi ja pustam celata sreka na ovoj univerzum (fingers):l::f:

На Vennera.aa му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Vennera.aa

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    Еднаш мора да трефне :D па може тоа ќе биде ете сега кога "најмалку" очекуваме :* :inlove:

На gabimama2 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. *Cloudy Girl*

*Cloudy Girl* Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2015
    Пораки:
    346
    Допаѓања:
    407
    Ajde devojki ne sme kazele cestito nekolki dena

Cekame ubavi vesti

A kaj ostatokot preporacuvam poveke mazenje do sl.ciklus pa da bidne nekoe mese

:hug::hug::hug::hug::hug:

На Bebulleee и gabimama2 им се допаѓа ова.
  10. S@nja

S@nja Активен член

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    17
    Zdravo devojki ve sledam da znaete kaj mene uste nema nisto nemam dobieno seuste gradive me bolat nemozam bluza da oblecam osobeno pupkite.. Neznam sto e veke utre ke odam pak na ginekolog pa ke vidime sto ke kaze.. Pozzajde barem kaj vas ubavi vesti da ima

На *Cloudy Girl* и gabimama2 им се допаѓа ова.
  11. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    A minatiot pat koga bese na genikolog so ti rece?
    I mene taka mi bese nemozev bluza da oblecam i celo vreme pupkite ispapceni mi bea i plavi linii imav na gradite od 80ka prsluk na 90ka stasav za 3 meseci :D hihihih
    Ajde mozhebi ima nekoe bebuvce vo meseto :P

На MilaP, Anetaoh и gabimama2 им се допаѓа ова.
  12. S@nja

S@nja Активен член

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    17
    Mi rece deka nemalo bremenost sum imala cista na desen jajnik.
    Off da te slusne Gospod toa da e ke ve castam site:) :)

На gabimama2 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    Aha, e dobro i od cistata kasni, epa neka ti daj terapija za da pukni ako vekje ne puka sama, kolku ti beshe golema?

14. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    А како тоа од цистата касни?

15. *Cloudy Girl*

Се зачлени на:
    29 октомври 2015
    Пораки:
    346
    Допаѓања:
    407
    9 meseci ... bez rezultati :(

16. *Cloudy Girl*

Се зачлени на:
    29 октомври 2015
    Пораки:
    346
    Допаѓања:
    407
    I jas sum slusala deka kasni od cista ama kako zosto ne znam

На bebaa му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    @kukla21 Koga imav cista na desen jajnik, mi kasnese 3 meseci togas ne bev mazena, i se razbira bev mala i ushte nemav odnosi :$
    Ii majkami me odnese kaj tase i ko vide deka imam cista na desen jajnik 4cmm... Mi kaza deka mozelo so apcina i laserski da se pukni ama ne mi dade nishto i po 2 dena mi pukna sama cistata i imav uzasni bolki i kutrata jas na infuzii me nosea.. Abe tragedii bev cela :lol::lol:

18. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Не сфаќам како цистат спречува добивање?!

19. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    Цистата на јајникот е меурче исполнето со течност или со полутечна содржина и се појавува на самите јајници. Секој месец нормалните јајници создаваат мали цисти, таканаречени Гаафови фоликули од кои еден е доминантен на средината на циклусот и достигнува обем и до 2,4 центиметри, а од него се отпушта зрелата јајце клетка во овулаторниот период. Кога пука фоликулот, останува жолто тело со големина од 1,2 до 2 центиметри кое е зрело и има цистична средина. Доколку не дојде до оплодување, тоа се смалува и исчезнува, а доколку дојде до оплодување, прво се зголемува, па потоа полека се смалува за време на бременоста.

А за ова со добивањетоо.... хм
    Еве како шо пишав погоре... Секоја жена има цисти од менструалниот циклус по 14дена се прави циста, и тоа е тоа меурче шо пука за време на менструација и затоа ние имаме крварење

20. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.948
    Допаѓања:
    112.060
    Prv pat slusam za ova :wasntme: