Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Maicka28

Maicka28 Активен член

Се зачлени на:
    23 октомври 2015
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    1
    Здраво девојки еве ме мене пак, денес бев по втор пат на фоликулометрија пред два дена бев повторно и имав околу 11 фоликули и примив Прегнил,денес видовме дека на лева страна се пукнати а десно не...и после 2 дена да земам Утрогестан 200 вагинолети,но ми рекоа ако и овој пат се резултатите негативни да направам ХСГ во Плодност Битола...и се осеќам некако сломено,разочарано...поздравчиња до сите...

2. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Природно пробуваш?

3. Maicka28

Maicka28 Активен член

Се зачлени на:
    23 октомври 2015
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    1
    Ова ми беше втор месец со кломифен и за разлика од првиот пат имав поголем број фоликули и поголемки...

4. Maicka28

Maicka28 Активен член

Се зачлени на:
    23 октомври 2015
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    1
    Ја прашував и за вештачко која е процедурата ми рече дека е се уште рано...

5. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Без хсг ова??? Ццццццц

На alisijad му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Maicka28

Maicka28 Активен член

Се зачлени на:
    23 октомври 2015
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    1
    Да без хсг,затоа ме фаќа некоја паника,некое разочарување...само рече ако е негативен резултат и овој месец

7. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    значи милион пати е кажано без хсг и спермограм не се прима ништо и пак по старо, па дајте бе на форумиве бар може да прочитате напразно се труете со хормони и трошите јајце клетки,

На Maicka28, Anetaoh и kukla21 им се допаѓа ова.
  8. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    @alisijad mila, obicno pocetnicite vo proektot bebe odat prvo kaj maticnite i gi sledat nivnite instrukcii, pa malku podocna pochnuvaat da se baraat na internet i da se vklucuvaat vo ovie forumi. Zatoa ne gi pokoruvaj, od kade da znaat, sepak neli "odime na doktor bidejki mu veruvame"
    GO kazuvam ova od iskustvo, jas na pochetok koga mi dade matichniot klomifen bez hsg, kako prvo ne ni znaev shto e hsg, ne znaev ni deka postoi, no nemav ni otvoreno na net da se zamaram so temi za zabremenuvanje. Podocna koga vidov deka ne se fakja prvite 3 meseci i pochnav da chitam po forumi, togash doznav shto se treba da se ispita.

На MADO, bebaa, Bebulleee и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Maicka28

Maicka28 Активен член

Се зачлени на:
    23 октомври 2015
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    1
    Те разбирам потполно мила ние направивме и спермограм и спермокултура па после тие резултати почнав со кломифен ова ми беше втор месец,и сега имало подобри резултати кај мене па ако не фатело овој пат да одам во Плодност...

10. Maicka28

Maicka28 Активен член

Се зачлени на:
    23 октомври 2015
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    1
    Сосема се согласувам со тебе мила јас сум од охрид 4 месеци одев кај матичниот и само ме мачкаше со некој гел против инфекција,кога ќе споменев да направиме испитувања одговорот беше вие сте млади и здрави нема потреба,ни еднаш не ми спомена за фоликулометрија,спермограм...ништо... сега одам во струга приватно плаќам но не ми е битно сакаме позитивни резултати...нормално како и сите останати на форумот...☺

11. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    Ејј мачина како сте? Одвај сум се разбудила јас абе мечкин сон. Се јавувам скопје за резултатите и ми викат СЕ Е ВО РЕД.. уфф абе двете 4ри ми се ококорија хаха.. Денеска сум многу расположена амааааа никој неможи да ми го расипе денов.. Утре мм ќе оди до скопје да ги земи а мене ќе ме префрли до прилеп да се видам со мојте и со принцезата на тета хиии кефој сум. Ај доста од мене со фалење одам ајвар да правам да се рaзвреднам хуху ајде бацки <3

Последна измена: 12 ноември 2015
    На ivi78, MilaP, kukla21 и 9 други им се допаѓа ова.
  12. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.965
    Допаѓања:
    13.682
    Бокаче, ова како јас да сум го пишувала. И јас така се чувствувам. Со тие што се дружиме имаат тригодишно дете и само за тоа зборат, за играчки, за алишта, како со дете повеќе пере алишта и има обврски, ко божем ние што немаме сега деца немаме обврски. Ама тоа е. И јас се нервирам, се издишувам и кога ќе си отидат тие од кај нас или ние од кај нив плачам, се нервирам. Маж ми ми вика сум била себична, но тој не ја сфаќа мојата болка, многу боли. Дури договорил да дојдат кај нас овие денови, а мене ми доаѓа да отидам некаде додека се тие кај нас. Не можам, така ми доаѓа. Знам дека ти и сите што се во наша ситуација ќе ме разберат.

На hope123, Vennera.aa, bokace и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    @Black girl tesko e koga si takov krug na prijateli. Jas i mm sme tie crnite ovci koi nemame deca.
    Okolu mene ima mnogu losi komentari sto mene me bolat, no mora da bideme jaki im vrakam na tie so nasmevka na liceto i im pikazuvam deka nisto ne mi znaci nivnata ironija i dvolicnost :)

На Vennera.aa и Bebulleee им се допаѓа ова.
  14. Vennera.aa

Vennera.aa Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    Девојки бидете јаки, психата ни е слаба страна но среќата на другите не е причина што ние сме несреќни. Во моментов го немаме тоа што тие го имаат тоа ни е слабост тука не боли но мора да издржиме, длабоко во себе верувам дека на секого му стои среќата па не сме фрлале по господ со камен, тоа што силно се посакува на крај се добива малечки рачиња да не гушкаат, најмили очиња да не гледаат и да слушнеме мама од најслаткото усте. Оптимизмот мене за овој месец ми опаѓа зголемен исцедок и ме сече доле во стомакот веројатно утре уште рано сабајлечки ќе ме разбуди вештерката.

На gabimama2 и Bebulleee им се допаѓа ова.
  15. hope123

hope123 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2015
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    35
    и овој месец добив со каснење од 5 дена, толку бев убедена дека овој месец биднало, плус ми каснеше и бев спремна денес да купам тест, кога сабајле вештерката, цел ден на работа бев како изгубена. кога веќе добив добро е тоа што е денес па ми се паѓа во сабота трет ден да испитем хормони, инаку преку недела немам шанси. поздрав девојки и мора да бидеме силни, и кај мене скоро сите се со бебиња и само викаат ајде што чекате едно другарче да му направите....душата ме боли кога ќе се насмевнам и ќе кажам ќе биде не се брзаме.

На Vennera.aa и gabimama2 им се допаѓа ова.
  16. Vennera.aa

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    Утрово се успа вештицата ја нема барем засега :!: @gabimama2 како е кај тебе? Ве поздравувам и имајте убав петок :*

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. gabimama2

gabimama2 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2015
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    342
    @Vennera.aa ja nema i kaj mene,veke nemam nikakov simptom,nema bolki ni vo jajnici ni vo nisto,neznam sto da mislam :wasntme:,mi odgovara da ne dojde vesticata,neka se uspie kaj site,neka ne dogja vo slednite 9meseci (fingers),ve guskam site:hug:

18. Vennera.aa

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    Ајде ајдееее овде мириса на убаво :inlove:

На gabimama2 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. gabimama2

gabimama2 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2015
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    342
    Daj boze @Vennera :sun:.samo toa ni preostanuva da se nadevme,uf ama cekanjevo neli ubiva:o:

На Vennera.aa му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Vennera.aa

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    Убива и тоа како, јас се си мислам ако не ми дојде до понеделник да направам тест. Ама толку негативни тестови имам видено што некако не би се решила и тогаш, инаку вие колку време пробувате за бебуш?