Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.985
    Допаѓања:
    13.762
    Ангел оф аарт, читав што си пишувала ти дека ти доаѓало да полудиш што си гледала деца и трудници, а мене ме правиш љубоморна. Изгледа си заборавила што си пишувала, баш читав и се зачудив што баш ти најде да ме осудуваш. Поздрав до тебе

На kukla21 и emkaemka им се допаѓа ова.
  2. Maicka^

Maicka^ Активен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2015
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    21
    Девојки дали некој испитувал хормони на биохемија на клиника? И дали работат за викенд ?

3. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    јас имам испитувано, работат и за викенд ама се влага од друга страна директно во лабораторија не од кај шалтерите.

4. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.888
    Допаѓања:
    110.056
    Ај баш цитирај ме жити мене, сто пат до сега сум го правела муабетов овде, дека не треба да губиме надеж, еве има овде и феминки постари од тебе овде, нека кажат ако грешам. Не ми вади муабети жити мене. И ете во право си, биди си гневна за себе, само да заврши муабетов овде те молам. Јас моето мислење си го кажав ти кажи си го своето и готово, да нема караници бар во оваа тема.

Маичке, во викенд работат нормално, и дури и гужвата ти е помала.

На danichap и bebaa им се допаѓа ова.
  5. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.164
    Допаѓања:
    20.576
    Не ми беше тоа поентата, јас никогаш не споредувам лично. Кажувам дека на секој нешто му фали во животот. Јас би одбрала дете место пари - да... ама оние кои не се измачиле за дете, а немаат пари, го осеќаат како голем проблем за нив. Кажи и на снаа ми која две деца на грешка роди, т.е. на грешка ги направија дека е проблем да се има дете, а не пари, сигурно лошо ќе те сфати, и ќе ти каже дека не знаеш како е кога не се осетила без пари, пример. Сакав да речам, СИТЕ си имаме свој проблем, и својот си го осеќаме како најголем.
    Не ме фаќајте за збор, ако сакам да советувам прифатете дека било со добра намера. НИКОГАШ не сум навредила никого на групава, и сакав да кажам дека човек не смее да се полни со горчина. Реков, болка постои и тоа преголема, но никогаш горчина кон други луѓе. Не солам памет сега, истото го зборував и порано, пребарајте ме наназад ако сакате.
    Се извинувам што посакав некој да биде попозитивен, и дадов пример како јас се справував во тешките моменти... очигледно поддршка не значи и совет тука. Останав во групава да пратам (сеуште ми е во теми кои ги следам) и да се молам за секоја девојка и жена да го добие она што го сака. Нема веќе да коментирам, се извинувам уште еднаш!

На wings, MilaP, ruruk и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.985
    Допаѓања:
    13.762
    Па не сакам ни јас да се распраам. И мојата сестра и братучетка имаат бебиња, па ги сакам многу. А не сум љубоморна. Сега може си трудна, не успеав тоа да го видам, па ми кажуваш вака-така дека ти е олеснето. Ама не ми кажувај дека сум љубоморна кога не сум и кога не ми ја знаеш ситоацијата. Ја реков дека ми е криво што немам деца и така се чувствувам како да ме провоцира некој што има, тоа е посилно од мене. А ако не можеш да ме разбереш тоа си е твое. поздрав

7. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.888
    Допаѓања:
    110.056
    Очигледно си тазе па не знаеш во темава што и како било, сите овде сме со тешки, долги и макотрпни борби. 2 години испитувања, анализи, негативни тестови, болни циклуси и тешки периоди, ама ниеднаш не собрав гнев како тебе. Ние сите те советуваме за твое добро не за наше, не чини волку гнев ради тебе и околината. Овде си даваме подршка, и мене лично многу ми смета вакво однесување, а ми сметало и пред да останам бремена. Мислам ја советував Бокаче, сите ја советувавме, ама досега волку гнев не сум видела во никој. Извини ако сум те навредила, се што сум напишала било за да помогнам некому, дури и неколку пати пишував за тоа што го правев пред да забременам, за сите работи кои ги практикував месеците пред да забременам. Убаво препрочитај се, некаде ќе си го најдеш чарето, ќе дознаеш можеби за испитување кое не си го направила, само гневот исчисти го од себе, не е здраво за тебе.

На Zaljubena111, danichap, slobodka и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.985
    Допаѓања:
    13.762
    Нека ти е лесна бременоста, ти посакувам се најубаво, но те молам поштеди ме од коментарите дека сум гневна. И ти си била може гневна, но сега секако нема да признаеш. Ама како ме осуди што сум рекла дека со тие што се дружиме дека своите деца ги викале сонце или дека реков сакам да бидам на дистанца дека ми паѓа тешко што јас немам дете сега. Фала ти за твоите совети.

9. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    3.480
    Феминки иако ме нема некое време .. Ве читам .. Ние месецов сме разделени и не сме баш посветени на правење бебче.. И јас од сега си сум разочарана за месецов.. Само што дојде братучедками и ми кажа била бремена а во брак е 2месеци .. (Јас три години ) и кој и да ми вика абе не ставај на срце.. Е неможаммм неможааам да се правам како да мие свеено .. Ми викаат аа не прави вака .. Полошо е .. Епа неможам .. Ваљда сум слаба личност.... Појако е ... :(;(:|

На Vennera.aa му/ѝ се допаѓа ова.
  10. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.989
    Допаѓања:
    59.659
    Мили жени немојте да бидете гневни на други жени што имаат бебенце немојте да чуствувате завист.Кога ке бидете опкружени во околина со деца викајте си само да се здрави и живи и мене господ ке ми даде мора да бидете јаки мислете добро со добро да се врати.Јас останав бремена без никаков проблем, 7 месеци имав бременост како песна,после секој преглед добивав информација дека ќерками е многу напредно бебе високо крупно но ете нени било судено да се гушнеме но морам напред за другото бебенце што ке го имам.Јас мојата кукла никогаш нема да ја заборавам секогаш ке биде моето прво дете но мораме напред можеби грешам но некогаш помислувам дека ако неми било судено да го родам поубаво да го изгубев на почеток а не 12 недели пред да се породам на темава има жени што го осетиле истово како и мене и добро знаат на што мислам,7 месеци го носиш во себе го осеќаш клоца растура неспиеш ноќе заради слатките клоцкања му даваш име и наеднаш го нема е нема потешко.Но мили жени мораме да бидеме јаки ние сме жени а жената е секогаш најака,жената може се.Ве :hug:сите и само напред

На Zaljubena111, danichap, slobodka и 2 други им се допаѓа ова.
  11. ivi78

ivi78 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2015
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    134
    Potpolno te razburam jas licno ....mora da sme jali i da se borime

12. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    3.480
    Ахх беее... Незнаам што да викам .. Ќе се изнаплачам ќе ми пројде дур не видам некоја друга со бебче .. И така.. Се трудамм многу многуу ама тоа е има моменти каде што неможам вишее.

На irenna му/ѝ се допаѓа ова.
  13. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.989
    Допаѓања:
    59.659
    Жената е најголем борец.

На ivi78 и *Cloudy Girl* им се допаѓа ова.
  14. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Незнам зошто секогаш кога некој ќе напише дека му е непријатно во присуство на бремени, на деца одма се етикетира дека е огорчен?! Еве јас и на мајка ми и забранив да ми кажува кога некоја позната останува бремена. Не сакам да знам! Не сум јас огорчена кон неа, туку само ме потсетува на мојата мака. Па уште кога некој ќе ми каже на твоја глава.

Денес купував подарок за бебе и со внуката бев во бебешка продавница и она на цел глас вика - тета за твоето бебе купуваме? Ќе ми родиш сестричка? Може две да ми родиш? Треба да кажам дека не ми е лошо кога така ми кажува? Се што имам би дала да се случи тоа...

На Zaljubena111, ocicka2014, zvecarka и 7 други им се допаѓа ова.
  15. *Cloudy Girl*

*Cloudy Girl* Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2015
    Пораки:
    346
    Допаѓања:
    407
    Pretesko e sekako ...
    so nekolku meseci osekam bolka na vest deka nekoja se porodila ili zabremenila ili bebinja,pampersi i slicno a pak da se godini ili ne daj boze da go izgubis....
    no devojki sto e tuka morame da sme silni a i tuka sme da si dademe poddrska edna na druga , nikoj nikogo ne osuduva,svesni sme site niz sto vrvime i da se nadevame deka se ke bide vo najdobar red vo skoro vreme pa ke si gi gusnime site nasite bebenca
    Pozdrav do site :hug::hug::hug:

На alisijad и Vennera.aa им се допаѓа ова.
  16. cruella de Vil

cruella de Vil Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    23
    ..... после читање на сите коментари ке кажете жените не биле комплицирани, па ние меѓу себе не се разбираме

На kelly2308 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    не дека е само до жените

18. ivi78

ivi78 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2015
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    134
    Jas koga go izgubiv bebeto nemozev bebinja da gledam placev rikav doma ama se srediv sega kupuvam i odam kaj bebcinja i gi guskam.ama sepak nekogas ne e seedno.sakav da mi go vratat osekav revolt kon nekogo neznam kon kogo....ama ete se smiriv zatoa sega se nadevam na uspex ....

На ANGIE1 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    3.480
    Во право си.. Ја не се лутам кога ми викаат еее нема ништо .ај ќе биде.. Неможеш така на срце да земаш.. Е добро како да им објаснам дека неможам во моментот ...пазам да не ме приметат. . идр братучедками вика трудна сум.. Ја и честитам ама солзи ми идат.. Не осечам завист само што неможам да и се израдувам како што треба ... Појако е од мене луѓе ..

20. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Zenicki nikade ne vidov nekoj da osudi,normalno e,znaeme deka boli sme pominale site po toj pat,zatoa i sme na ovaa tema samo kazavme deka roditelite ne vikaat na svoite deca zlato i sonce za da povredat drugi,tuku zasto deteto e naseto bogatstvo i daj boze site od nas da vidat dve crticki i da se guskaat so svoi decinja.Eve pred nekoja nedela bev na krstevka,prvo se dvoumev dali da odam no si vikam nemozam cel zivot da se krijam i pojdov sednav i tisina nikoj ne zbori,si vikam fala mu na boga ke me postedat od prasanja,no vo sekoja familija ima radoznali neli i pocnaa kako,zosto,od sto,pa sozaluvanja od site strani kako toa mene gospod mi dal bolno dete pa sega ova mi umrelo,kolku sum se izmacila..mene iskreno od takvi muabeti mi se :puke: i tie luge gi izbegnuvam,fino lepo posediv 1h i kazav na majka mi deka dosta mi e i si zaminav.