Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.989
    Допаѓања:
    59.659
    Bogda cuva bez oset zena a i samata ona cekala 5 god.

2. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Tie sto postavuvaat prasanja ajde so cekate i normalno polesno ni e ovde da si gi kazeme makite otkolku pred drug covek vikame ima vreme i posle tie istite sednuvaat so drugi i ogovaraat kako tie i tie uste nemaat deca imalo vreme za niv i kolku se sebicni eh kolku takvi muabeti sum se iznaslusala .....

3. perlaa

perlaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2011
    Пораки:
    1.223
    Допаѓања:
    788
    Здраво. Денес е денот што требаше да (не) добијам менструација. Сабајле ко станав имав кафеаво на гаките и си ставив влошка. Сега кога бев во wc немав ништо, а и кога добивам менструација секогаш имам болки и морам да се напијам кафетин но денеска немам никаква болка. Не сум била во ваква ситуација и незнам како да реагирам, би сакала после неколку месеци обид да сум бремена но ете стварно незнам. Ќе почекам да видам дали ке добијам обилна мен како што имам секогаш. Дали некој е бил во ваква ситуација несакам да си давам надеж. Поздрав

4. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    И јас избегнував трудници и имав такви чувства. Од дочек на нова година заминав порано поради трудница. А ко останав трудна избегнував да се гледам со јатрва ми кои 9 години чекаа дете зошто знаев како и е. Не се имавме не знам колку време видено, не ми се имаше ни јавено и ни еден момент не се налутив. Се молев секој ден да успее следното инвитро и не знаев ни дека во постапка се веќе. Ко ми кажа дека е трудна веќе 8 месец бев и тој месец не знам колку пати дома се видовме и се изнаприкажавме за цело време.
    Исто и многу пати тука ко ќе сакам да напишам нешто се двоумам и како грижа на совест имам зошто ретко кој нема такви чувства многу ретко. Затоа темата е поддршка за такви моменти и мисли, а медицинскиот аспект се повторува ама чувствата само тој што е во ова ги знае.

На macence994, *Cloudy Girl*, Vennera.aa и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    Што мислите? Се разбира некоја од ова?
    Едните резултати ми ги причитаа таму ми рекоја дека се во ред, ама овие од имунологија не ми ги прочитаа четврток сум на контрола па неможам да издржам. Тука пишува дека и мојте и на мм се на граница на нормала? Што треба да значи тоа ВО РЕД?? :?:
    Сликата што е означена десно долу е моја, а другата на мм

Прикачени фајлови:

6. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.391
    Допаѓања:
    17.613
    Епа тоа во ред баш тоа значи, дека се во ред. Сите вредности се негативни одн. во граници на нормала. Прво ја имаш твојата вредност па десно ти пишува од колку треба да биде помала за да е во ред. Овие резултати на сликите ти се без проблем. Само тоа ли испитуваше на имунологија?

Последна измена: 14 ноември 2015
  7. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    @Abeja
    Да само ова го испитував во имунологија, и геникологија во кариотип(цитогенетска лабораторија)...
    Фала ти за одговорот, и да ги прочитав вредностите ама ај пак си реков

На Anetaoh му/ѝ се допаѓа ова.
  8. kristince51

kristince51 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.021
    Редовно ве читам и секогаш си помислувм ајде господ гледа ке успете посебно кој има толкава желба има годспод и чекам да пишете убава вест, јас веке имам едно Господ да ми го чува, тогаш бременоста беше ненадејна дури кога помина 8недела и почна гадење дознав дека сум бремена, ми доцнеше ама тогаш учев полагав и колоквиуми и и испити и незнаев кога имав добиено смо знаев дек ми доцни многу. Дотогаш имав редовна менструација и после бременоста имав редовна менструација до пролета кога ми каснеше три недели знаев дека не сум бремена зошто маж ми не беше тука веке два месеци на гинеколог бев ми даде апчиња и ми дојде ми кжа три месеци да ги пијам нели по 10дена во месецот потоа ослабев 10кг добив 2 месеци редовно и сега пак ми касни 7дена а насекој30-31 ден добивав секогаш и пред апчиња да пиам и потоа кога почна да имам редовно , имав јаки грчеви во стомакот , пред да ми дојде градите ме болат нонстоп, не ми се јаде кога легам на стомак нонстоп ми е лошо почнав да спиам многу, пред три дена направив тест ама упатството не го прочитав убаво плус првпт овој вид на тест правев едно мало стапче кое треба да се натопи со урина , ке звучам смешна ама јас тоа за одлепувње каде се става во урината го одлепив ама еден тенок слој памучен остна ми беше страв да го одлпам мислев така треба да биде, го натопив и почна таму каде се цртите едната црта да се растекува црвеното и стана тоа памучното црвено јас мислев дека тоа е таа црта контролен тест го изгребав памучниот и се гледаше бледа црта црвена а другата потемна црта , епа таа бледата црта што ми се малце растече црвенилото испадна дека од таа зависело дали се бремена и незнаев што да направам, страв ми е пак да направам тест да ја нема таа посакувана црта па размислувам уште маклце да почекам да не брзам а факт е дека ме страв. Инаку никогаш не бројам денови кога се плодни маж ми не работи тука па кога го пуштат од работа тогаш доага вие сте поупатени со овие работи па сакав да ве прашам за мислење мене ми дојде на 7октомври имавме незаштитени однос од 16-20 октомври тогаш беше тука а требаше 6-7 да ми дојде , многу се плашам зошто и јас сакав веке цела година радосна вест ама ја нема и јас ги имав истите чуства за мали бебиња како вас иако имам детенце не се обвинувајте , ама јас не ги избегнував туку ги гушкав секоја прилика а дома само си плачев, оваа година имав многу стресови и затоа тоа ми се одрази со менструацијта, цела година ве читав а немав храброст да пишам, инаку јас со детенце верувајте па немаат ни најмлце срам секој ден кој да ме види 5години ми велат ајде што чекате ајде кога сите те претечеа со второ што чекате, секогаш срецто ке ме заболи ама ја ставав најфалш маската со насмевка и ке им кажам секогаш мм доага во погрешно време , со срека на сите и се молам за вас навистина .

9. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    Се убив од читање хаха..
    Значи ти покажа бледа линија, епа повториго тестот утре земиси од оние со капнување полесни ти се..Ајде утре прај тест, и да не израдуваш да честиш ми се јади благо... :P :*
    Не те сватив стварно, онај тестот стапче шо е шо се брцка во урина.. Колку шо знам не се одлепува само трева да не ја поминиш границата MAX..

Последна измена: 14 ноември 2015
  10. Vennera.aa

Vennera.aa Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    @kristince51 втора црта па макар и бледа укажува на бебуш затоа повториго тестот и израдувај се. Кај мене уште ја нема вештерката 34ти ден денес од добивањето на претходната надежта расте, ме боли стомак од време на време најчесто од сабајле, на секој пола сат трчам во тоалет да проверам да не стигнала, ми се чини дека јас не и давам да пробие мм вика да правам тест ама пред среда не помислувам. Како е кај вас @gabimama2 мила кај тебе како е? Ве бакнувам имајте убав ден :*

На *Cloudy Girl* му/ѝ се допаѓа ова.
  11. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.776
    Допаѓања:
    4.605
    Искрено и јас не те разбрав што си на пеавила со тестот :) вајда позитивен е ама направи си нов за секој случај или оди на гинеколог.

12. *Cloudy Girl*

*Cloudy Girl* Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2015
    Пораки:
    346
    Допаѓања:
    407
    Jas ne mozam da razberam sto se slucilo so testot napravi uste ednas pa kazi ...daj boze da se izraduvas
    @Vennera.aa ajde cekame vesti i nas ne drzis vo neizvesnost

Последна измена: 15 ноември 2015
    На kristince51, MilaP и Vennera.aa им се допаѓа ова.
  13. kristince51

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.021
    И јас незнам шти се случи со тестот ви кажав кога го натопив стапчето имаше тенок слој на памук што не го одлепив стапчето беше бело и како се движеше течноста натаму почна да се.растекува црвено малце на памукот тоагаш сфатив дека треба и тоа да одлепим и го изгребав и остана црвена линија бледа и друга потемна таа шти се растече од таа зависи дали си бремена , не сум правела тест ке почекам до среда , многу ми е страв пак да не се разочарам и пак тие апчиња да ги пием ухх а нонстоп ми се лоши во желудникот денес само две парчиња пица на роденден каснав сега ме ми се лоши ај со Господ напред ке пишам што направив поззз

14. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    A da trknes utre do apteka? i da si zemish test so kapki po siguren ti e :P ;)

На MilaP му/ѝ се допаѓа ова.
  15. newring86

newring86 Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    678
    Допаѓања:
    885
    јас мислам дека си го упропастила тестот.

16. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    @newring86 Дефининитивно. Таквите тестови колку што знам не се одлепуват..

17. newring86

newring86 Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    678
    Допаѓања:
    885
    тоа се оние ефтините тестови , само тракичка што треба да се потопи во урина до линијата означена со МАХ, не повеке од тоа. Женава го скинала најверојатно оној поиспакнатиот дел од тестот што е како со памук..... знам зашто јас таков еден негативен уништив да видам што има :D
    Жената да си купи нов тест ;) И позитивен да и биде ;) И да користи точка, запирка, голема буква и нов ред кога ни пишува :$ Без навреда, тешко е за читање....барем мене ми е :$

На wings, kukla21, bebaa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. kristince51

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.021
    Се набрзина ви пишувам, зошто малата пипка , прашува во минута сто прашања додека се да и објасним, покажам пола мислата ми отиде , затоа се набрзина пишувам . Кога ке направам ке пишам и јас прпат таков тест користев се оние со капки ги зимав тестови , овој и тогаш набрзина го купив зошто такси ме чекаше а внатре во таксито беше малата.
    Значи не се одлепувало ништо (facepalm) леле како првпат да користам тест (facepalm) ај на другите нека им биде поука.
    Со среќа на сите :hai:.

На bebaa, pandelka, *Cloudy Girl* и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Bebe2015

Bebe2015 Активен член

Се зачлени на:
    23 август 2015
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    43
    Zdravo na site .. izvinete za latinicava..eve sum pak posle 2 meseci od spontaniot.100% sum imala biohemiska bremenost. .potvrdena..doktorot mi rece da cekame 2 meseci pred da probame pak eve vremevo pomina .Od togas imav dve normalni menstruacii i toa tocni na 28 dena...kako nikogas nisto da ne bilo.
    Sega sum bas vo plodni denovi i sakame da se obideme pak ama pusti strav me ubiva...da ne se sluci istoto pak.... go izgubiv na 5 nedeli i 4 dena bez kiretaza..ve molam .sto mislite ?

20. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Najdobro pred da se obidete za dete da si pojdes povtorno na kontrola,neka ti zemat brisevi,pap test ako nemas napraveno podolgo vreme.Stravot i da ti kazam da go nemas,ke go imas,si znam po sebe,jas bliznacite gi zagubiv 20 nedela,posle ostanav povtorno bremena,za zal ne pomina dobro no nikogas ne gubam nadez.Luge ima sto se macat so godini i pok se pozitivni.Ako ja izgubime verbata za podobro ne ni preostanuva za sto da ziveeme.Pojdi si na doktor ako se e vo red cekame da ne izraduvas so dobra vest :*

На irenna и *Cloudy Girl* им се допаѓа ова.