Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Discussion in 'Бременост' started by bik23, Oct 29, 2010.

1. Vennera.aa

Vennera.aa Популарен член

Фала ви девојки уште неможам да се соземам, неможам да дочекам да си одам дома. Од тука одам во цвеќара да го завиткам подарокот :D На сите ви ја посакувам оваа радост што побргу да си дочекате две црти ве љубам :hug::hug::inlove::l::*:*:*

gabimama2, wings, Bebulleee and 2 others like this.
  2. *Cloudy Girl*

*Cloudy Girl* Истакнат член

Dusicke so lesno neka e i cestitkii i od mene
    Srekna godisnina najubaviot poklon go dobivte so soprugot :hug::hug::hug::makeup::makeup::shake:

monik55 and Vennera.aa like this.
  3. Vennera.aa

Фала мила се што е убаво кај сите :inlove::l:

Bebulleee and *Cloudy Girl* like this.
  4. ssweety

ssweety Популарен член

Честитки и со лесно :* :D

Vennera.aa likes this.
  5. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

@Vennera.aa честитки мила.. Имај убава и лесна бременост.. По голем поклон нема :*

Vennera.aa likes this.
  6. newring86

newring86 Популарен член

Vennera.aa likes this.
  7. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Женски имам едно прашање.. Од кога почнавме да се обидуваме за бебче .. Осеќам тапа болка во јајнициве .. (Брисевите и пап тестот ми се ок ) претходно не сум имала вакви болки .. Што мислите вие ?

8. Vennera.aa

@ANGIE1 i @newring86 фала ви од срце ви посакувам да се израдувате што поскоро :*, инаку утре од сабајле одам да проверам и преку крв и да закажам на гинеколог. Збунета сум и пресреќна милион прашања и стравови сега ми се вртат во глава уфф

kelly2308 likes this.
  9. ivi78

ivi78 Истакнат член

Zenski denes me bocka leviot jajnik a doktorkata mi zakaza tek dr ponedelnik na povtoren pregled dali ke se pojavi plod
    So lesno i najubava bremenost da imas

Vennera.aa likes this.
  10. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

@gabimama2 Честитки, имај лесна бременост. :*
    @Vennera.aa
    Лелееее милаа тааа.
    Ми се насолзија очите верувала или не.. Замислувам колку ти е прекрасно сега, и честита годишнина, не постои поубав подарок од овoј.. :l:
    Чекаме да ни раскажеш каква беше реакцијата :lol:

kukla21 and Vennera.aa like this.
  11. Vennera.aa

Фала ви без вас немаше да успеам и да ги издржам сите разочарувања, тука наоѓав утеха и поддршка, на секого му стои среќата после година и 8 месеци после толку негативни тестови и преплакани денови и ноќи само господ бира кога ќе не усреќи божја волја е. Опуштете се водете љубов и сите да се израдувате што побрзо. Инаку реакцијата лудило доаѓа мм да ме земе од работа решил да одиме некаде на вечера да славиме јас му викам правец дома не сум расположена и вози тој и мрчи како сум била пензионер не сум мрдала никаде сум ја расипала вечерта. Влегуваме дома јас му викам ти купив поклон и тој ееее нели се договоривме без поклони. Го зема кутивчето леле вика злато имаш ти купувано и јас да да отвора целиот гори од љубопитност само во еден момент се заледи јас плачам тој плаче урла ме крева ме банува вика леле не е можно кога го направи и кога му кажав вика па ти си луда тоа било среќата да знаевме порано на работа ќе направеше тест. Лудници девојќи уште неможам да верувам дека мене ми се случува ова како во бунило сум :inlove:

podravka, ssweety, ruruk and 23 others like this.
  12. i-v-a-n-4-e

i-v-a-n-4-e Популарен член

@Vennera.aa честиткиииии и од мене

13. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Taka treba lepotici, ajde Dekemvri da e sreken za drugite :* So lesno i ajde vo Trudnichki ;)

ivi78, bebaa, wings and 2 others like this.
  14. wings

wings Популарен член

Честитки до новите труднички,тоа се бараше да завлечете повеќе одеднаш !
    Али @Vennera.aa ова со годишнинава денес ви е права ствар, каков заеднички поклон сте добиле алал!(y)

ivi78, Vennera.aa, Ninichka and 2 others like this.
  15. Asiana

Asiana Истакнат член

Добро е се развесели малку темава.. Честитки до двете трудници и сега сите една по една заедно со мене секој ден да објавуваме ваква вест :) :*

16. perlaa

perlaa Популарен член

Zdravo. I ovoj mesec nisto od bebceto. Mi dojde menstruacija :'( tuku sega imam drug problem ili neznam kako da go narecam. Mm denes mi rece deka treba da pauzirame so toa da imame dete. Go citiram, Amore veke nekolku meseci se obiduvame i gledas tesko ni odi nema uste nisto. Mislam da pauzirame nekoe vreme da si dademe vreme eden na drug ne velam da nemame seks tuku toa da go pravame poretko i da koristeme zastita.
    Sto mislete na toa? Mene iskreno ne mi dojde ubavo, ama se soglasiv bidejki neznam sto drugo da napravam.

17. bokace

bokace Популарен член

Cestitki do novite trudnici, da imate najubavi 9 meseci :*

ivi78 and Vennera.aa like this.
  18. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Зошто си се согласила ако не мислиш така? Па со партнерот треба да сме отворени и се да си кажуваме.

Kristula likes this.
  19. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Ако не сакаш немора да се согласиш. Тој е тука за да разговарате, секако дека ќе те исшуша. Побарај причина зошто е тоа така. Еве пошто пиша ќе ти кажам еден пример наш. Имаме родовно секс, ко ќе ми се плодните денови дури и секој ден..Друга работа, ко ќе примам некоја терапија за бактерии ова она, е тогаш мм е разумен и несака белја да направи па не ни имаме таа недела.. А ете некогаш сум и јас како мти, многу пати сум му рекла да паузираме. И тој без проблем ОКеј бе ми вели и се смеј, оп ќе дојди ден да имаме секс и тој пак во мене, и ќе се смеј ко зелен.. Секогаш ми вели (еве ти наааац, :rock: .l. нема вели да и попуштам на таа твоја вештица, секој месец да не заебава..]:)) Хах така да земи разговарај со него знам дека маж-жена не е исто до него зависи, ама барем прашај која е причината. Поздравче:)

А да не е исплашен мажот ти од новиот вирус? :?:

Last edited: Nov 17, 2015
  20. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

И јас не разбирам зошто да користите заштита. Ние кога решивме да паузираме со правење дете, а тоа беше месецот пред да забременам, односно по последната менструација, само не лежев со кренати нозе, не внимававме на пози, не пазевме дали истекло и слично, дури и на секое едно станував и директ во купатило да истече од мене бидејќи брзавме да одиме некаде, секој секс ни беше набрзина, некаде требаше да одиме. Јас само што почнав на работа и ајде демек да не останам од прв месец бремена, ама па сеа тоа е, што да правам. Седни и објасни му, дека ти не се откажуваш, но мораш да си и реална спрема тебе и него.

ivi78, *Cloudy Girl* and jacqueline.s like this.