1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    @AngelOfArh Се оптеретував 2ипол години, е така оти несака да фати, оти вака оти така. Кренав раце од се, реков шо сака нека е како шо велиш станував намерно одев во вц само да истече од мене, не лежев воопшто. И оп трдна останав. А сега еве 4 месец од киретажа абер нема ама тоа пуста психа се прави

На mareane му/ѝ се допаѓа ова.
  2. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.933
    Допаѓања:
    110.267
    Ние дури и викавме, не сега да забременам демек нова работа срамота е, ко за инат сакало сега, којзнае што бикче бебе ќе излезе ова, и така во Мај му е терминот :D

На *Cloudy Girl*, Anetaoh, Kristula и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Kristula

Kristula Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2015
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    1.823
    Ne mozam da razberam zasto da imate seks so zastita? Ok e da pauzirate, eve na primer, da ne se zmaras ti so plodni denovi, da ne pazis na pozi, dali isteklo i kolku i slicno, ama sepak da si terate so planot. Ne mi e jasno... Bo sekoj slucaj ti ne si vo seto toa sama. Kazi si sto mislis. Ne ostavaj taka da sto megju vas. Ke se napnes uste poveke i potesko ke ti bide. Plus nekolku meseci ako se obiduvate, toa e ne e mnogu. Sepak, ti si znaes najdobro.
    Ke ja iskoristam prilkava da prasam @*Cloudy Girl* koga e tvojot datum za nedobivanje? Da znam dali si vo ocekuvanje so mene :)

На Vennera.aa му/ѝ се допаѓа ова.
  4. gabimama2

gabimama2 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2015
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    342

@Vennera.aa draga moja,cestitki od se srce ,:*da znaes kolku mi e milo,da imas najlesna bremenost,gledas kako ja vlecev nogata,vetiv ostvariv,i na site drugi vi blagodaram na cestitkite i site da se izraduvate kako nas,ve sakam :l::hug:

На ivi78, Vennera.aa, delvi и 4 други им се допаѓа ова.
  5. kelly2308

kelly2308 Активен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2015
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    34
    Честито на новите идни мамички. Имајте убава и лесна бременост :hug:

Јас сакам да прашам, како природно да го намалам пролактинот? имате ли некој совет?

6. Anetaoh

Anetaoh Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2013
    Пораки:
    1.031
    Допаѓања:
    2.701
    Колку ти е?

7. Mina Mouse

Mina Mouse Активен член

Се зачлени на:
    20 јули 2015
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    22
    Јас пијам спиронолактон и декортин од тоа ми се намали

8. kelly2308

kelly2308 Активен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2015
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    34
    Покачен ми е дупло од горната граница. Мегутоа, имав некој стрес пред 10тина дена, и се надевам и тешам дека ми е покачен од тоа. Сакам да пробам нешто природно месец дена, па ако и наредниот месем ми е покачен, да почнам со терапија...
    На гинеколог имам закажано утре......

9. *Cloudy Girl*

*Cloudy Girl* Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2015
    Пораки:
    346
    Допаѓања:
    407
    @Kristula
    mila datumot za nedobivanje mi e 01.12 jas uste rabotam na slucajot , , koga treba da i otkazis drustvo ti na gospodicnata ?

I toa so noze i plodni denovi i jas go izbegnav ovoj mesec a demek si ispecativ kalendar za merenje bazalna temperatura i odreduvanje na luteinska i ovolaciona faza ama nisto ne napraviv ne za drugo me iskara majkami deka od tolku brojki i cirkuzi uste poke se zamarame i nema nis da bide ostaviv na slucajnost i taka i ke bide odsega
    da ne se lazime :) jas uste mislam podsvesno samo sto ne go pravam kako prethodnive meseci ( ovulacija mi e i so trcanje vo krevet )

На Vennera.aa, Kristula и Bebulleee им се допаѓа ова.
  10. *Cloudy Girl*

Се зачлени на:
    29 октомври 2015
    Пораки:
    346
    Допаѓања:
    407
    abe ovoj moj mozok stvarno me e*e da ti kazam iskreno
    ovaj mesec sakam i probvam po labavo
    a vo odnos na toa da odime nadvor isprobano i planini i dolini i kotlini :)
    (skoro sekoj vikend organizirame nesto )

ti si bremena ili ?

11. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    Јас мислам гинекологот ќе ти предложи терапија. Мене ми беше 44 пред да останам бремена а граница 22. Веднаш достинекс ми даде. И после некое време пак дупло беше. Не верувам дека нешто природно ќе помогне освен ако не бил моментално толку, а инаку да е во ред. Нормално да се намали стресот , ама во ова време многу тешко да е човек без стрес. Мој совет провери го повторно, само не веднаш по станување, во спиењето е највисок.

На kelly2308 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Kristula

Kristula Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2015
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    1.823
    Auuu kolku sme blisku jas i ti :)jas treba da ja pobedam :devil: na 2ri dekemvri, taman tebe da ti kasni i da prais test i da bide pozitiven, a posle jas da pravam i isto pozitiven da e(fingers) lele, sto ubavo ke bide:wasntme:
    Jas i ti duri ist plan sme imale :D i jas pecatev tabeli za bazalna tempertura da meram, ama se otkazav. Imam eden digitalen toplomer i gluposti mi pokazuvase.. 34.2,33.5:D boze se ladam nasabajle, a jas topla ko kjumbe :D
    Ako ima nesto jas i ti isto ke terame:inlove::inlove: off aj da ne skokam pred vreme:D
    Ti pustam sreka mila!!! Rabotete na slucajot:*

На ruruk, *Cloudy Girl*, Vennera.aa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. kelly2308

kelly2308 Активен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2015
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    34
    @kristina.k фала ти на одговорот. Колку време би пиела Достинекс?

На kristina.k му/ѝ се допаѓа ова.
  14. kristince51

kristince51 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.021
    Конечно и јас направив тест и ги има двете црти и тоа убаво се познаваат темни, пресреќна сум, само мама и вие знаете Сега ако идам на гинеколог дали ке се види на ехо, точно 10дена ми касни а од последен однос 4недели поминаа. Пресреќна сум оној тест евтин не евтин пак се покажа точен . Појде неделата ви посакувам Господ да ви даде на сите две црти,една феминка беше напишала дека кога престанала да броји плодни денови се опуштила и верувала во мокта на Богородица и и се остварила желбата , јас пишав никогаш не броев плодни денови ама секоја вечер се молам на Господ и мајчица Богородица и многу сум благодарна утре ке одам во црква.

На Libra88, Anetaoh, i-v-a-n-4-e и 15 други им се допаѓа ова.
  15. Vennera.aa

Vennera.aa Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    Aјде ајде само убави вести во темава честитки со лесно :*

На kristince51 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    3.480
    На kristince51 и *Cloudy Girl* им се допаѓа ова.
  17. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    Зависи колкава доза и како ќе ти ја поделат. Јас прво пиев месец-два еднаш неделно пола апче, направив пауза, па повторно беше дупло покачен. После тоа пиев некое време два дена во неделата по пола ама останав бремена и веднаш ми ги прекинаа. На почетокот од бременоста еднаш неделно го проверував. Овде нема ендокринолог и дозата ми беше од матичниот гинеколог препишана.
    Дали претходно ти бил вака повисок и дали имаш нередовен циклус? Мене ми беше од секогаш над граница и цел живот сум со долги и нередовни циклуси.

18. *Cloudy Girl*

Се зачлени на:
    29 октомври 2015
    Пораки:
    346
    Допаѓања:
    407
    @kristince51
    na dobro trgna nedelava ...cestitki ma neka znae cel svet bebusot e tuka pupu mashalla za site so dve crticki nedelava
    @Kristula
    mozebi sledni sme nie dve DAJ BOZE kaj site vakvi ubavi vesti ... pa na 03.12 da jademe po dve golemi parcinja torta ( oti za dvajca)
    abe forumov me motivira da zaminam od rabota da si odam doma mm veke e doma ( na guskanje de )

devojki koja e na red za nedobivanje ili nekoja sto i kasni
    prijavete sostojba

ve guskam:hug::hug::hug:

На kristince51, Vennera.aa и Kristula им се допаѓа ова.
  19. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Може и јас со вас на 1-ви декември со труднички муабети?:clap:

На Anetaoh, ruruk, kukla21 и 4 други им се допаѓа ова.
  20. *Cloudy Girl*

Се зачлени на:
    29 октомври 2015
    Пораки:
    346
    Допаѓања:
    407
    opa ke imame dekemvrski bebinja dosega tri WANNA BE
    pa normalno deka moze jas i ti na ist den cekame da ne dojde