Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Discussion in 'Бременост' started by bik23, Oct 29, 2010.

1. m1lani

m1lani Истакнат член

srcko jas sega ostanav bremena 2mesec sum i kaj mene bese vaka uste pred da dobijam ... Premnogu mi se spiese bev imalaksana, bolki vo gradite imav ama normalno kako sekogas sto trebese da dobijam i isto taka mi bese i so dolniot del od stomakot me bolese ama kako da trebe da dobijam takvi simptomi imav nisto posebno. Mi kasnese samo eden den i jas od golema zelba vednas pravev tes da vidam dali sum bremena i ete 2 crticki dobiv :l: ali sega ovoj mesec mi e nogu tesko mi se gadi od se, nemozam da jadam, povrakam no sepak ke izdrzam se za moeto malo bebence. Pozdrv golem do tebe se nadevm deka ke ne izraduvas so dobra vest :*

2. gerber

gerber Истакнат член

:) Koj posakuva i ke dobie, eve edna mala vistina! Priijaateli koi veke se nad 20 godin vo brak i srekata nekao kako da i bega barem taka tie mislea. Se sto slusnale probale ama nisto i na kraj ja prifatile vistinata deka nikogas nema da imaat svoj porod. Ama za golema sreka koga najmalku se nades deka nekogas ke se izraduvas na svoe dete taa moja prijatelka se pofali deka ocekuva da stane majka togas imase okolu 40 godini, a sega ima 3,5 godisen sin. Zatoa verata, nadesta, ljubovta sekoga da ve prata. Golem pozdrav na site i so sreka.

[mod-kirilica:ot2yds77][/mod-kirilica:ot2yds77]

3. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

продаваат две жени, прашај на пазарот сите ќе ти покажат каде се. Јас немам се уште пиено ваков чај но братучетка ми забремени со него.

efimija.t likes this.
  4. efimija.t

efimija.t Истакнат член

фала,заљубена.:)
    ќе побарам таму..се двоумам до душа дали одма да земам и јас...
    ама во секој случај фала многу што ми одговори.
    поздрав :)

5. maried

maried Истакнат член

честитки до сите кои ќе станат мамички а и до оние кои веќе се!!!

јас само да ве поздравам сите,сеуште не сум бремена, денес требаше да ми дојде, ги имам симптомите дека ќе ми дојде така да не се надевам многу...бацки до ситеее!!!

6. Sun.shine

Sun.shine Истакнат член

Исти се симптомите за бременост и менструација maried, нека не те разочарува тоа. Имај убави мисли, надевај се на добро па ќе те огрее и тебе сонцето :)

7. cecilia

cecilia Популарен член

Јас и ти во исто време се надеваме :lol:

8. maried

maried Истакнат член

Јас и ти во исто време се надеваме :lol:[/qu

и замисли во исто време и двете да си се израдуваме...едвај чекам!!!

9. Sun.shine

Sun.shine Истакнат член

Дај Боже да не израдувате и двете што поскоро со бебушки во мешињата :)

cecilia likes this.
  10. cecilia

cecilia Популарен член

Уште не ми дојде!
    Имам некои симптоми како за добивање, грчеви во јајниците ама ништо уште нема.
    Плус слузницата ми е сува ич не е како дека ќе добијам...
    Многу сакам да направам тест ама маж ми не ми дава, рано било,
    Како рано јас полудуваааааам :tmi:

MacenceEna likes this.
  11. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Држам срека да не ти дојде !!!
    Да не израдуваш со позитивен Тест ! :) :)

cecilia likes this.
  12. maried

maried Истакнат член

мене ми дојде :( ;( ;( ...ајде наредниот месец..дај боже да не израдуваш ти ;) ;)

13. cecilia

cecilia Популарен член

Во 6 саат сабајле ме разбуди силна болка во јајниците, и знаев ;(
    Ајде ќе биде некој друг пат ;)

14. elence31

elence31 Активен член

здраво на сите.имам едно прашање-дали конизацијата може да претставува проблем да се зачне или можеби ке биде проблем понатаму во бременоста(инаку се обидуваме веке половина год ама сеуште без резултати) позз

15. maried

maried Истакнат член

исто и мене...вчера сабајле од сон ме разбуди силна болка...знаев дека добив...ајде наредниот месец здравје ;) :)

16. efimija.t

efimija.t Истакнат член

Здраво,Елена..гледам нема одговор сеуште на твоето прашање.и јас со сигурност немам одговор на ова..претпоставувам дека си имала ЦИН 2 или “ штом дошло до тоа..напиши си само конизација на пребарувачот и веднаш ќе ти излезат податоци за конизацијата.јас отворив сакајќи да се информирам и одговорам,но подобро сама си побарај..инаку мислам дека не би требало да е проблем за забременување.
    и ти си 31 год. како мене,па се надевам дека во скоро време ќе се израдуваш.

17. love23

love23 Популарен член

Девојки не се разочарувајте имајте верба и надеж се ќе биде. Обидете се повторно и може ќе успеете и ДАЈ БОЖЕ да успеете и наредниот месец да не израдувате. Подршката што си ја даваме овде мене многу ми помогна и јас подолго време се обидував да останам бремена и еве сега има ќерка од 19 дена среќно! :inlove:

18. pandelka

pandelka Популарен член

И јас добив :(, ајде со Господ напред во Март сите што сакаат да добијат две цртички..бакнежички

Lori-30 likes this.
  19. sabatini

sabatini Популарен член

девојки и ние овој месец пак поцнуваме да си поработуваме на слуцајот бидејки одмарав цели 3 месеци од операција и сега се надевам дека во многу брзо време ке си ги видам тие две цртицки и сите други сто ги цекаат да си ги видат...инаку сакам да цеститам на новите трудници со лесно да си ја износите бременоста и да си узивате максимално во неа и да не ги заборавам и новите мамици нека вие цестито зивu и здрави бебцинјата и големи да ви растат........ве гускам и дрзете ми срекицка да успееме во брзо време :) :) :)

п.с се извинувам многу поради тоа сто ги немам соодветните кирилицни букви ама на оваа тастатура никако немозам да ги направам ........ :* :* :*

MacenceEna, pandelka and m1lani like this.
  20. volsebna

volsebna Популарен член

Da vi se pridru\am i jas ... Vo brak sum pola godina, no se уште немаме дете :( Можеби затоа што се гледаме само викендите, од петок до недела, другите денови тој е во Скопје на работа, па сигурно не ми се погодиле плодните денови викендот. Се надевам дека овој месец ќе се погодат... САкам да ве прашам, дали држењето диета има влијание врз плодноста? Бидејќи јас сум висока 162 кг, а околу нова година бев 60 кг, и се исплашив дека ако останам бремена многу ќе се здебелам, и почнав да ја држам УН диетата, додека останам бремена, се разбира. И за овие 2 месеца намалив 6 кг, значи сум 54, а сакам да ослабнам барем уште 2, нели колку послаби останеме бремени, подобро :^) Па ве молам ако некој знае да ми каже дали да продолжам да ја држам до велигден, или да ја прекинам, ако влијае на зачнувањето? Инаку немам никакви проблеми со циклусот, редовно ми доага на 26-28 дена, немам никакви болки, ниту пред, ни за време на менструалниот циклус, единствено пред да ми дојде ми се појавуваат акни по грбот и вратот
    ПОздрав и од денес ќе се дружиме

sabatini likes this.