srcko jas sega ostanav bremena 2mesec sum i kaj mene bese vaka uste pred da dobijam ... Premnogu mi se spiese bev imalaksana, bolki vo gradite imav ama normalno kako sekogas sto trebese da dobijam i isto taka mi bese i so dolniot del od stomakot me bolese ama kako da trebe da dobijam takvi simptomi imav nisto posebno. Mi kasnese samo eden den i jas od golema zelba vednas pravev tes da vidam dali sum bremena i ete 2 crticki dobiv ali sega ovoj mesec mi e nogu tesko mi se gadi od se, nemozam da jadam, povrakam no sepak ke izdrzam se za moeto malo bebence. Pozdrv golem do tebe se nadevm deka ke ne izraduvas so dobra vest
Koj posakuva i ke dobie, eve edna mala vistina! Priijaateli koi veke se nad 20 godin vo brak i srekata nekao kako da i bega barem taka tie mislea. Se sto slusnale probale ama nisto i na kraj ja prifatile vistinata deka nikogas nema da imaat svoj porod. Ama za golema sreka koga najmalku se nades deka nekogas ke se izraduvas na svoe dete taa moja prijatelka se pofali deka ocekuva da stane majka togas imase okolu 40 godini, a sega ima 3,5 godisen sin. Zatoa verata, nadesta, ljubovta sekoga da ve prata. Golem pozdrav na site i so sreka. [mod-kirilicat2yds77][/mod-kirilicat2yds77]
продаваат две жени, прашај на пазарот сите ќе ти покажат каде се. Јас немам се уште пиено ваков чај но братучетка ми забремени со него.
фала,заљубена. ќе побарам таму..се двоумам до душа дали одма да земам и јас... ама во секој случај фала многу што ми одговори. поздрав
честитки до сите кои ќе станат мамички а и до оние кои веќе се!!! јас само да ве поздравам сите,сеуште не сум бремена, денес требаше да ми дојде, ги имам симптомите дека ќе ми дојде така да не се надевам многу...бацки до ситеее!!!
Исти се симптомите за бременост и менструација maried, нека не те разочарува тоа. Имај убави мисли, надевај се на добро па ќе те огрее и тебе сонцето
Јас и ти во исто време се надеваме [/qu и замисли во исто време и двете да си се израдуваме...едвај чекам!!!
Уште не ми дојде! Имам некои симптоми како за добивање, грчеви во јајниците ама ништо уште нема. Плус слузницата ми е сува ич не е како дека ќе добијам... Многу сакам да направам тест ама маж ми не ми дава, рано било, Како рано јас полудуваааааам
здраво на сите.имам едно прашање-дали конизацијата може да претставува проблем да се зачне или можеби ке биде проблем понатаму во бременоста(инаку се обидуваме веке половина год ама сеуште без резултати) позз
исто и мене...вчера сабајле од сон ме разбуди силна болка...знаев дека добив...ајде наредниот месец здравје
Здраво,Елена..гледам нема одговор сеуште на твоето прашање.и јас со сигурност немам одговор на ова..претпоставувам дека си имала ЦИН 2 или “ штом дошло до тоа..напиши си само конизација на пребарувачот и веднаш ќе ти излезат податоци за конизацијата.јас отворив сакајќи да се информирам и одговорам,но подобро сама си побарај..инаку мислам дека не би требало да е проблем за забременување. и ти си 31 год. како мене,па се надевам дека во скоро време ќе се израдуваш.
Девојки не се разочарувајте имајте верба и надеж се ќе биде. Обидете се повторно и може ќе успеете и ДАЈ БОЖЕ да успеете и наредниот месец да не израдувате. Подршката што си ја даваме овде мене многу ми помогна и јас подолго време се обидував да останам бремена и еве сега има ќерка од 19 дена среќно!
девојки и ние овој месец пак поцнуваме да си поработуваме на слуцајот бидејки одмарав цели 3 месеци од операција и сега се надевам дека во многу брзо време ке си ги видам тие две цртицки и сите други сто ги цекаат да си ги видат...инаку сакам да цеститам на новите трудници со лесно да си ја износите бременоста и да си узивате максимално во неа и да не ги заборавам и новите мамици нека вие цестито зивu и здрави бебцинјата и големи да ви растат........ве гускам и дрзете ми срекицка да успееме во брзо време п.с се извинувам многу поради тоа сто ги немам соодветните кирилицни букви ама на оваа тастатура никако немозам да ги направам ........
Da vi se pridru\am i jas ... Vo brak sum pola godina, no se уште немаме дете Можеби затоа што се гледаме само викендите, од петок до недела, другите денови тој е во Скопје на работа, па сигурно не ми се погодиле плодните денови викендот. Се надевам дека овој месец ќе се погодат... САкам да ве прашам, дали држењето диета има влијание врз плодноста? Бидејќи јас сум висока 162 кг, а околу нова година бев 60 кг, и се исплашив дека ако останам бремена многу ќе се здебелам, и почнав да ја држам УН диетата, додека останам бремена, се разбира. И за овие 2 месеца намалив 6 кг, значи сум 54, а сакам да ослабнам барем уште 2, нели колку послаби останеме бремени, подобро Па ве молам ако некој знае да ми каже дали да продолжам да ја држам до велигден, или да ја прекинам, ако влијае на зачнувањето? Инаку немам никакви проблеми со циклусот, редовно ми доага на 26-28 дена, немам никакви болки, ниту пред, ни за време на менструалниот циклус, единствено пред да ми дојде ми се појавуваат акни по грбот и вратот ПОздрав и од денес ќе се дружиме