Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    3.480

може ли да е 14 што е заокружено ? и ти благодарам сепак ќе побарам и друго мислење од друг гинеколог зашто мојот гинеколог е мртов ладен ,,ништо не објаснува како со сила да го тераат на работа ,,, :D

2. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.646
    Допаѓања:
    8.392
    Не се плаши не мора да е нешто сташно.Мене на папот ми беа заукружиле слично, дека имам бенигни промени и плус АСКУС.НА колпоскопски наод имам секогаш поголема флека која не се пребојува и укажува на промени.Правев микробиолошки,кламидија,уреоплазма,микоплазма и плус брис за ХПВ и се излезе негативно.
    Ми рекоа дека и кандидата ако се има често може да прави промени на ПаП тестот.А, имаше период кога ептен си алував со неа.Оди на гениколог и консултирај се и не се потресувај предвреме.Не мора да е нешто страшно.

3. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.933
    Допаѓања:
    110.270
    Тоа и јас мислам, има некаква промена ама не е опасна за да создаде бактерија од овие некоја наведена. Инфламација е некое воспалување, затоа ти викам не е бактерија туку некој инфект, нешто што ја сменило вагиналната флора. Затоа најдобро да си прашаш кај гинеколог за вагиналетки со кантарион, тие ти се најдобри за вакви почетни фази. Ништо што треба да те плаши многу, само внимавај и следниот пап не го одложувај никако, на време да си идеш.

4. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    3.480
    Ти благодарам @fairy88 ми олесна малце.. гинекологот ми реце дека се добри.ама јас пак си викам ќе ве прашам вас,, целата тема е полна со искуства ,, сега ќе бидам помирна ...

На fairy88 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    3.480
    Во ред..ти благодарам .. Ќе прашам за вагиналетки.. Добро е што нема ништо посериозно.. :*

6. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740

Ако ти е за утеха мојот пап е таков последната година и пол. Имам правено 3 пати и консултирано едно 5 доктори и сите ми рекоа дека не е ништо. Пред 1 месец го прашав пак Лазаревски - ми рече ништо не е да не берам гајле. Тој одговор го имам од уште незнам колку доктори. Објаснувањето е дека они гледаат клетки (цитолошки промени) и дека и малку да не одговара изгледот на тоа како е бај д бук, ќе пишува промени. Првите неколку пати ми пишуваше контрола за 4-6 месеци, а последниот пат да правам ХПВ типизација. Ама не направив. Ме јадеше јанѕа и затоа го прашав Лазаревски. Ми рече ич да не му ја мислам.
    Види најдоле што пишува, како препорака и не бери гајле!

На slobodka му/ѝ се допаѓа ова.
  7. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    3.480
    Кукле.. Ти благодарам затоа пишав тукаа.. Има многу искуства .. И мене ми рекоа добри си... Брисевите исто ништо немам..сега уште хормони да испитам и тоа е оставам на господ .. Во препорака немам ништо заокружено .. :*

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. frog

frog Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2015
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    63

Да , да , и мене ми се има случено , ист резултат ,докторот рече дека може и од обична настинка да е ....ништо страшно.

9. coco mademoisele

coco mademoisele Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2015
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    900
    Дали покачено лачење на тироидната жлезда може да биде пречка за бременост....пошто денес правев хормонски испитувања и испадна дека тироидната е многу покачена 6.530 а нормална вредност е 0.250-4.0??? се загрижив :^):(

10. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740

На жал одговорот е да. Јави се на нуклеарна и одма почни терапија.

На slobodka и fairy88 им се допаѓа ова.
  11. coco mademoisele

Се зачлени на:
    2 ноември 2015
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    900
    lekuvanjeto trae dolgo???iskreno posle 2 god macenje na krajot doznav deka ova e problemot....

12. kelly2308

kelly2308 Активен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2015
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    34
  13. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    за месец-два ке се примети намалување. Провери ги и антителата и ехо на тироидна направи.

14. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.776
    Допаѓања:
    4.605
    Ова веке го имам пишано ама еве и тебе ке ти го напишам да те охрабрам.Една пријателка само што откри дека има проблем со тироидната и рекоа дека ке има проблем да забремени.Почна терапија и од прва се фана,не ни се надеваа дека ке фане онака само престанале да се пазат,и тоа стоенка имале односи.Ова за тие што пишуваа дека се плашат оти им истекувало сперма надвор.Се надевам и кај тебе ке биде така. :*

На ANGIE1 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.646
    Допаѓања:
    8.392
    @coco mademoisele јас имам поблеми исто со хипотироидизам.И не останав бремена додека не почнав со лекувањето.Во Април ми дадоа апчиња да примам и за месец два останав бремена.Сега ми е качена дозата заради бременоста.
    Арно ти кажа Алиса треба да си направиш ехо на тироидна и тогаш земаат крв и дали си позитивна на Хашимото.
    Тироидна жлезда многу влиае на забременувањето.Требало прво тоа да ти испитат.А, ти имаше ли нередовна менструација?

16. coco mademoisele

Се зачлени на:
    2 ноември 2015
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    900
    vi blagodaram premnogu....daj boze site da se raduvate.....:l::inlove:
    Да мила сите хормони....се е во ред освен тироидната....
    Од утре ке одам да проверам антитела...па ке кажат како понатака...искрено никогаш немав проверено за тироидната....а што е тоа хашимо???
    а редовна имам да на секои 28 дена....

17. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Ако аи позитивна на антитела, се прима доживотна терапија (на жал). Ако не, тогаш по потреба. Вака мене ми објаснија. Јас пијам еутирокс 50 и од 3,6 за 4 недели дојдов до 0,5.
    Има решение, без гајле.

18. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.142
    Допаѓања:
    2.724
    Mene papot mi e so ova veke so godini. Nitu na hpv tipizacija mi se pokazuva nesto, nitu na mikro. I kolposkopija imam praveno i toa e utredno. Ne e strasno voopsto. Ke ti kaze i doktor deka ne e strasno.

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Mene od denes mi pocnuvaat plodnite denovi pa za raspolozenie pravam palacinki mm mnogu gi saka :) :hug: do vas devojki

Прикачени фајлови:

На MilaP, bebaa, *Cloudy Girl* и 3 други им се допаѓа ова.
  20. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    Здраво феминки...Веќе повеќе од една година се обидувам да забременам, неуспешно.
    Овој месец решив да почнам со испитувања.Не сум од Скопје и утре на трет ден од циклус ќе правам испитувања на хормони и со резултатите во Ремедика кај Хаџи-Лега.Но,деновиве читам за оваа Њуборн клиник и сега почнувам да се двоумам.Имено,проблемот ми се финансиите... не знам колку ќе ме крсти Хаџи Лега за испитувањата, ехо, 4д вакво такво ... а Њуборн имаат купон ставено на Групер па со 1500 денари се покрива следното:
    • 4D ултразвук на утерус (морфологија, аномалии на утерус)
    • 3D + Power Doppler (детален увид на оваријална резерва)
    • Консултација + гинеколошки преглед
    Што би ми препорачале вие?