Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. perlaa

perlaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2011
    Пораки:
    1.223
    Допаѓања:
    788
    Devojki ajde nekoja sto si razbira poveke od plodnite denovi neka mi gi presmeta dokolku saka. Jas gi smetam po forumite za plodnite denovi ama sekade razlicno pikazuva inaku poslednata mens mi bese na 14noemvri :) mi trae 5dena a doaga na 28dena

Последна измена: 18 ноември 2015
  2. wings

wings Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    1.201
    Допаѓања:
    2.889
    Ова е намалено лачење на хормонот, т.е. хипо, пречка за бременост може да биде но и немора да значи (како кај мене). Твојов резултат као го сметаат за благо повишен ама терапија обавезно според мене. Да не те маткаат како мене цела година само да го пратиме резултатот, џабе на крај секако си добив терапија и 3та година си ја терам. Дај му време на организмот да се привикне на терапијата и се надевам брзо ќе вроди со плод !
    И да не те секира и да треба доживотно да пиеш терапија, тоа само така звучи депре во прв момент, лесна навика е, јас и заборавам дека имам таква состојба додека не прочитам вака нешто :)

3. kelly2308

kelly2308 Активен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2015
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    34
    Жени, дали со TSH = 4 треба терапија? :^)

4. wings

wings Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    1.201
    Допаѓања:
    2.889
    Многу е несериозно како лаици да даваме вакви совети, ама ајде мислење ќе си кажам од некое си искуство. Ако не планираш бременост, можеш да почекаш, да го провериш пак за месеец и пол-два заедно со антителата и евентуалните симптоми ако ги имаш па да се консултираш со доктор. Ако се планира бременост терапија да, бар минимална за да спадне под 2.
    Мене како ми рече еднаш еден доктор, и најмало покачување знае да ги размрда половите хормони и ете ти проблем. Консултирај се, земи ги работите у свои раце, кај нас лекариве ќе те тапшаат по рамо дека многу умислуваш

На kelly2308 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Јас имав 3,3 па 3,6 и сум на терапија. Како што ти кажа @wings ако планираш бременост пожелно е да се намали, ако не само контрола.
    Мене откако почнав да пијам еутирокс се ми се среди, па и естрадиолот. Консултирај доктор, секако.

На kelly2308 и wings им се допаѓа ова.
  6. Anetaoh

Anetaoh Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2013
    Пораки:
    1.031
    Допаѓања:
    2.701
    A prolaktin 28.85 ? normala od 2.5 do 25 spored nasive ispituvanja..doktorot ne prepisuva terapija,vtor pat mi e vaka

7. bella24

bella24 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2014
    Пораки:
    563
    Допаѓања:
    789
    Ремедика ќе те фати каде каде повеќе,таму само консултација е 1500ден и преглед со ехо редовен гинеколошки што го правиме е 2500 или 3000 различно ми имаат земено.ќе ти рече и крвна слика е таа нз дали комплет беше 300 или 800. А другите испитувања што си ги пишала не ни знам што се искрено. Отвори ремедика ценовник се ќе ти даде за сите испитувања одделно.

8. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Ауууу и тоа мора да го симнеш. Идеално за бременот до кај 15/16. Достинекс.

На Anetaoh му/ѝ се допаѓа ова.
  9. kelly2308

kelly2308 Активен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2015
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    34
    фала ви на советите, имам само уште едно прашање: пошто и opштиот матичен и матичниот гинеколог ''ме тапшаат по рамо '' , а хормоните ми се дефинитивно у некој дисбаланс, кажете ми за кај да барам упат? Т.е прашањето ми е, упат за ендокринологија на клиника ми треба од општ матичен или од специјалист? И второ, за кој доктор да барам упат? Препорачајте ми ако имате искуство некое. Сакам да отидам и се додека не ми даде упат не излегувам од ординација..... затоа сакам да си казам сакам упат за таму и крај.

Последна измена: 19 ноември 2015
  10. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    Здраво, :f:Јас сум нова на форумот, сега се приклучувам и се надевам дека ке имаме убава дружба :)

Јас и мојот сопруг веке година дена се трудиме за бебче... Минатиот месец добив на 20 Октомври . Не ми е секогаш редовна менстуацијата , па затоа овој месец користев тестови за овулација и кога покажа дека ми се плодни денови ние бевме активни . Уствари ние сме активни секој втор секој трет ден од пуста желба дека може да фати секој ден :) Овој месец за разлика од другите мнг ме пецкаа градите , 2-3 дена , првиот ден имав чуство како да ми гори едната града :) па ми престана, во исто време ме пецкаше стомакот :) денес имам само благи болки во стомакот кои не се константни и пецкање повторно на една града .. некој со слични симптоми ??? ова го истакнувам бидејки прв пат ми се јавува ова пецкање ....

Поздрав до сите :)

11. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    Уште не ми касни , би требало да добијам или утре или негде до кај 22 .... сакав тест да направам незнам дали ке покаже нешто . според тестовите за овулација имав овулација на 7 ноември :)

На bebaa му/ѝ се допаѓа ова.
  12. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.776
    Допаѓања:
    4.605
    Ова личи на симптоми за бременост,ама може и да се овулација или пмс.Мене секој месец разни симптоми ми се јавуваат.Така да опуштено и ке видиш наскоро што се симптомиве,а секако ти посакувам да се за бременост.
    Едит:јас одпосле видов дека си пишала на 20ти писледна менстр.и додека го редактирам мислењето ти си вратила :)

На VedaG10 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    Матичниот гинеколог може да ти даде упат за ендокринологија и да ти закаже со мој термин. Многу ја фалат др. Бранкица Крстевска.

На kelly2308 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591

Нема врска важно се разбравме :) Фала ти за одговорот :*
    и ти си во исчекување??

На bebaa му/ѝ се допаѓа ова.
  15. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    бранкица крстевска е веке неколку месеца во пензија.
    мој најискрен совет, кај кого да отидеш таму е луда кука и врие од старци.
    барај си негде приватно најдобро.
    кога веке сакаш таму катерина адамова , гордана пемовска, искра битоска.

На kelly2308 и kristina.k им се допаѓа ова.
  16. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    3.480
    Феминки треба да не ми дојде на 26 ... Но неколку дена осеќам болка во јајниците (моментално левиот) и тапа и чудна болка понекогаш во стомакот.. ?? Одкако почнавме да се обидуваме за бебе секој месец осеќам вака.. Што мислите ?

17. *Cloudy Girl*

*Cloudy Girl* Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2015
    Пораки:
    346
    Допаѓања:
    407
    dobre dojde
    i daj boze da si gi vidis dvete crticki koi gi ocekuvas
    p.sod kade kupuvas test za ovulacija

На VedaG10 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. *Cloudy Girl*

*Cloudy Girl* Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2015
    Пораки:
    346
    Допаѓања:
    407
    @ANGIE1
    jas ke recam daj boze da ne ti dojde i da ni postiras dve ubavi crticki

19. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    3.480
    Дај боже ... Мислам дека сум прва за недобивање.. И тебе да не ти дојде па да се радуваме ...

На *Cloudy Girl* му/ѝ се допаѓа ова.
  20. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    od apteka vo bilo koja gi ima , 5 testa se vo edna kutija :D
    Fala, da se raduvame site ovoj mesec <3

На *Cloudy Girl* му/ѝ се допаѓа ова.