Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.917
    Допаѓања:
    203.158
    Диетата може да ти биде пречка во забременувањето, ама зависи од организмот. И не значи дека колку послаби останеме бремени, тоа подобро. Никој не знае каква ќе ти биде бременоста, може многу да се поправиш, а да си почнала со 50 кг да речеме. Пола година не е ништо, обидувајте се и понатаму, ќе се фати кога-тогаш ;)

2. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.720
    Jaс останав бремена додека држев диета. Ама не држев некоја строга, туку само внимавав колку калории внесувам.
    Но, секој организам е различен.
    Јас би ти препорачала да не држеш многу ригорозни диети штом веќе сакаш да забремениш.

3. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    blagodaram, ке продолжам со диетата на ирена, тоа не е строга диета, туку здрав начин на исхрана... се надевам ќе има резулатати, зошто не сум баш мала ;( 30 год сум

4. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Epa devojki da vi se pridruzam bidejki iùame ista zelba:)) i ja imam 31god i veke sest meseci se obiduvame i bez rezultat, se nadevam proletta ke ni donese pogolemo raspolozenie, pogolema pozitivnost i test so dve crtki:) pozdrav

На elence31 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. efimija.t

efimija.t Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    50
    Добредојде,Лори-30.:)
    Баш ми е мило што се придружи.И да ти кажам посебно ме радува баш тоа што сме врснички.Ајде,дај Боже да биде како што викаш.Ќе се пратиме овде кој до каде е со желбата.Јас чекам да добијам во понеделник.Веќе ме боли стомакот,па не се надевам многу.Како е кај вас?:)
    Поздрав

6. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Ja cekam sledniov cetvrtok, zasega imam zgolemeni i bolni gradi, no iskreno ovoj mesec i ne rabotevme mn na slucaj:) taka da i ja ne se nadevam mnogu! inaku zadnive nekolku ciklusi mi se slicuva posle plodnite denovi da mi se zgolemat gradite i da me bolat i isto imam veni kako sto velat deka e znak za bremenost, no veke ne veruvam vo tie simptomi, bidejki zadniov mesec imav i baz temperatura 37, i bolka vo kicma i so gradite, i bev ubedena deka ke vidam dve crtki, i nisto!!! taka da sega sum poopustena, nesakam da mislam na simptomi, ni na testovi, nitu da brojam denovi, ednostavo ke cekam da mi docni!!! Kaj sekoja zena e individualno, a simptomite se javuvaat podocna, a ne vo prvite denovi, taka da na pocetokot se e samo sugestija:)inaku se obiduvame za prvo dete, i sum mnooogu iznenadena, neznaev deka bilo ovaka tesko da se zabremeni!!! :@ ti posakuvam vo ponedelnik ustvari vo vtornik dve crtki:)) i da ne izraduvas tuka:))pozdravvvv

7. efimija.t

efimija.t Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    50
    :)
    дај Боже да е така,ама и ние не работевме многу..а и си се чувствувам стандард како за пред добивање.па ваљда малце ќе биде поинаку,кога ќе биде вистинскиот пат..а јас како и секогаш.
    незнам дали прочита во еден мој претходен коментар,на прегледот што го направив пред неполн месец и кога на докторот му официјализирав дека сакаме да станеме родители ми кажа дека треба да се надевам само на 15,16 и 17-ти ден..спрема датите што му ги кажав како ми доаѓало претходните месеци,во просек на 30-ти ден.јас некако не бев баш задоволна со овој одговор.оти читам дека некои останале веднаш после циклус,па пред цуклус,значи не за време на плодни денови...значи и нема спрема него што многу да се работи..имај секс три дена и чекај си...останатите денови ми вика,само ради задоволство,а не за бременост..незнам вие што би кажале на ова...а не сме следеле фоликули,такви работи..ни даде фора 6 месеци,па после да одиме пак кај него..
    а тоа што викаш за симптомите,стварно се ни е од главата и пуста желба овој пат да биде..стварно не било лесно да се забремени..моите пријалтелки(три) мноу лесно останаа,а јас ќе се помачам изгледа..а и кога ми кажа др. дека имам полицистични јајници,само ми се ги поткрепи стравовите..ми кажа дека можно е да треба да се помогне за бременост,кај ваквите јајници...ај,ќе видиме...
    а некако и претерав со овој притисок што си го создавам самата себе,а и на партнерот..па може и затоа не бива..:)
    ќе пишам во понеделник дали ќе добијам.фала ти за посакувањето.ајде,и ти си скоро..да видиме и кај тебе.позз

8. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Moja preporaka ti e da posetis drug lekar! Normalno drzi toa sto ti go rekol tvojot ginekolog, no ne e profesionalno na takov nacin da ti kaze; samo tri dena a ostanatoto e zadovolstvo! toa nnikoj ne go znae, kaj sekoja zena e razlicno, i neznam dali znaes no ovulacijata nekogas se pomestuva, taka da nema pravilo, ja dva meseci pravev onie testovi za plodnost, i dvata meseci razlicno mi pokaza, a sekogas mi doadja 28mi den! nema pravilo, ti samo opusti se i pomalku misli na toa, jas veruvam koga togas ke bide i kaj mene i kaj tebe i kaj bilo koja druga! mal e procentot na onie koi nemozat! ona sto ja go znam e deka ploden den ti e koga ke ti se izduva stomaceto, i ke te boli i maci, a togas i sekretot e kako mrsol(izvininete na zborov), imas i kalendar za plodni denovi i toa moze da ti pomogne! inaku mene mi rekoa do godina dena obiduvanje e normalno, no potoa treba da se pravat ispituvanja, samo ja ne sum za na toa uvo da spijam, sepak imame po 31godina sto za prvo dete ne e bas malku! no pak ke recam zdravje i so Gospod napred! cekam odgovor, se nadevam pozitiven:))pozdrav

9. efimija.t

efimija.t Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    50
    Еј,Лори!:)
    абе,што не прочитав веќе за плодни денови,овулација..итн..се околу забременувањето..ама си мислам колку повеќе читам и се оптеретувам уште полошо..гледаш и ти самата кажа дека се имаш пробано веќе-мерење на температура, следење на плодност со тестови,па сите симптоми за бременост..но,не е се во билдење на знаење,собирање информации..мислам дека оние што не се замараат,не читаат и бројат денови,побрзо остануваат од таквите како нас.:)
    кај тебе може се е во ред,па затоа ти дале рок од една година.мене јајниците ми се потенцијален проблем,иако др.вика не ми се до тој стадиум,ама сепак се полицистични..а јас тоа до сега ич не го сфаќав како нешто сериозно.ама сега кога ми текна да правам дете,ептен ме раздрма..и како што се информирав(пак читање и собирање стравови) проблем број еден за неплодност.
    и баш така како што завршуваш и ти-здравје и со Господ напред.се е до Него и од Него!
    Поздрав

10. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Za nekoi e dovolno samo da legnat pokraj maz,i da zabremenat:)) a nekoi kako nie se obiduvame i nisto!!! no ke dojde i nasata radost, veruvam vo toa, a i neznaci deka site sto imaat policisticni jajnici nemaat deca! i tie zabremenuvaat, taka i ti ke vidis eden den dve crtki:)) pa ete vidis kaj site e tesko i ne odi od prva, so mene e se ok pa ete na isto sme!samo ti cuvaj se sebe, hrani se kako treba i ne se mnogu zamaraj so nisto, ke dojde momentot koga najmalku ke ocekuvas, i normalno pravi si redovni kontroli kaj lekar, vodete opusteno ljubov so mazceto tvoe, sakajte se i seto toa pozitivno ke vlijae na se, zivotot e poubav koga nekoj ima pogolemo vnimanie na tebe a i ti na nekogo:) bez grizi i opusteno! pozdravce

11. efimija.t

efimija.t Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    50
    site tvoi komentari se optimisticni i polni so nadez.
    fala ti za podrskata.:)
    i tebe pobrzo Gospod da ti ispolni zhelbata.
    pozdrav,pa ke citame ovde koj do kade e!:)

12. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    луѓе и јас треба да добијам утре... ако добија, планирам да направам хормонски тест, да земам крв и да видам што е како е, се зима упут од гинеколог, и се зема крв од вена на 2, 14 и 23 ден мислам од циклусот, за да се види да нема некое хормонално пореметување :( и ние се обидуваме веќе 7-8 месеци, но ништо, а редовно ми доага, на 28 ден, некогаш и на 26 :( се андевам че успееме!

13. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Do zadniov pat koga dobiv bes skrsena i razocarana, no od togas skroz se opustiv, vodevme ljubov samo dva dena i ne se zamaravme mnogu so toa, i ne mislam veke, koga saka neka bide, ne sakam vremeto sekojdnevno da mi minuva ispolneto so negativni misli,znam deka ke bide:)))koga -togas:))

14. ilence

ilence Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2012
    Пораки:
    186
    Допаѓања:
    88
    Јас мислам дека докторот до негде и добро ти казал,зошто?-Затоа што ти тие три дена ке легнеш до маж ти и ке ти се врти една мисла дека ти и он правите дете,а другите денови вие ке водите лјубов а сите доктори имаат казано дека не треба да се прави дете,туку да се води лјубов со мислите секогаш така да си настроена,и не треба да се губи надеж,секое добро ,ви посакувам се најдобро ,не сакам погрешно да ме сватите,и ние со мојот иден маж исто како вас се обидуваме да имаме детенце што ке не израдува и што ке ни ги исполни рацете и срцата,само што ние сега се наоѓаме во малку стресен период зошто за еден месец отприлика се спремаме за свадба,ама имам една надеж,по свадбата ке одиме негде да прошетаме,и мислам дека тој немир што не мачеше две години -кога свадба ,како ,што?-тогаш некако ке се опуштиме и ке се деси најпосакуваното :) а плус тоа ми касни 2 дена,ама мислам дека ми е само од нервози,не сакам сама себеси да се залажувам.Нај искрен и најтопол позрдав :hai:

15. efimija.t

efimija.t Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    50
    :)
    zdravo,ilence.fala za sovetot.
    ubav pomin na svadbata,prosetkata...pa da se sluci posle toa i posakuvanoto.a moze i veke se slucilo,stom ti kasni.vaka,popatno vo guzvata i stresot.:)jas cekam utre da vidam dali ke dojde,ama i da ne dojde,nema da e cudo,oti mi kasni den,dva.najmnogu do 35 den mi se slucilo da mi docni.taka da i jas nejkam da se zalazuvam...iako me kopka celo vreme i sakam pobzo da pomine i ovaa nedela.:)
    inace lori,da ti se obratam i tebe:),i nie samo 3 pati vodevme ljubov.taka ni se pogodi ovoj mesec...ama ako treba da bide i od ednas ke bide.:)

16. kiki-hope

kiki-hope Активен член

Се зачлени на:
    19 март 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    7
    Se zacleniv na ovaj forum za da mozam da im pomognam na sto poveke parovi koi sakaat da dobijat uste eden clen vo svoeto semejstvo. Cekav devet godini i sega konecno sum bremena, so nadez deka se ke se odviva kako sto treba. Vo tie devet godini pravev proverka na proodnost na kanalite, proveruvav hormoni, i piev soodvetni tableti i mojot soprug go pravese site potrebni kontroli, no nemase rezultati. Mojata bratuceda koja isto taka veke pet godini cekase prinova pronajde eden naroden recept, go napravivme, no iskreno jas ne ocekuvav deka ke ima rezultati. Samo sto go dopivme lekot i dvete ostanavme bremeni so razlika od dve nedeli.
    Iskreno vi preporacuvam da go napravite lekot i so gospodova pomos i vie da se usrekite.

lekot se pravi so tri litri staro belo vino i tri koreni od ren. Renot treba da bide so debelina na pokazalec vo dolzina od 10 do 12 cm. Vo eden litar vino se stava po eden izrendan koren od ren. Prvo se pravi 1/3 od dozata (eden litar vino so eden koren od ren) i se ostava da stoi edna nedela. Koga ke pocnite da go piete ja pravite vtorata doza koja ke bide podgotvena za pienje po edna nedela i taka po dve nedeli ja pravite i tretata doza. Dozata od eden litar treba da se ispie vo edna nedela, toa bi znacelo deka ke piete po eden pogolem fildzan na den. Vazno e vinoto so ren da go piete nagladno, nautro.

Se nadevam deka ovaj recept ke vi pomogne :) . Vi posakuvam mnogu sreka i se nadevam deka ke slusnam ubavi vesti od site vas na ovaj forum. Pozdrav :hai:

На nana2112 и love23 им се допаѓа ова.
  17. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.235
    Допаѓања:
    48.518
    Јас само да додадам дека виното мора да е старо три години, ни помалку ни повеќе, и е препорачливо да е смедеревка :)

18. sabatini

sabatini Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2011
    Пораки:
    489
    Допаѓања:
    437
    Дали мозе да добијам повеке информации за тој додаток рен и каде мозе да се најде....благодарам однапред

19. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.235
    Допаѓања:
    48.518
    Мислиш за рецептот или за ренот? Ако ти е за ренот сигурно го има на пазар и во големите маркети како Веро :)

20. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    луге денес требаше да добијам, нема, утре ќе е :( се разочарувам сите околу мене ќе се верат за 2 месеци остануваат бремени, јас сум во брак од јуни... ;(