Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Discussion in 'Бременост' started by bik23, Oct 29, 2010.

1. Lucija1987

Lucija1987 Истакнат член

Ти благодарам на советот , на антибиограмот има многу антибиотици ама како што читам најмногу реагирал пеницилинот и масло од диво оригано ми кажаа сега па ќе морам да почнам со нешто.Фала ти

2. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Извини вака што јас ке се уфрлам . Мене кога ми се случи тоа ми кажаа дека не треба да се пазам, тоа ке се исфрли преку менструацијата и толку можам одма да пробам уште нареден месец. Но мене што од стрес што од самата ситуација менструацијата скроз ми се поремети . добивав нон стоп различно . и сеуште не ми е средена , овие два месеци е ок .... инаку добивав на 45 дена па на 36 па нареден месец на 26 дена. Ептен ми варираше . Може и затоа е потешко сега да се фати бидејки незнам кога ми се плодни денови ..... друго е кога ти варира 2 -3 дена менст,. а друго е со денови .... и после тоа се оспеднав скроззз, секој секс само на тоа мислам , секој ден некои симмптоми страшно .... првиот пат се фати мнг брзо бидејки не му ја мислев толку си реков дај да пробаме кога фати ке фати . а сега посто се опседнав нејке....

3. Black girl

Black girl Форумски идол

Не знам баш. Една колешка исто имаше спонтан, сама искрвари. Докторот и рекол да се пази најмалку 4 месеци. Таа одма наредниот месец пак останала и повторно спонтан. Мислам дека без разлика каков спонтан е треба да се почека барем 4 месеци зашто има ризик повторно да се случи. Мене мојот гинеколог така ми кажа и си реков подобро да чекам 4 месеци отколку да ризикувам.

4. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Да да секој различно и секој пред се треба да си го слуша гинеколог . Има 1000 примери не треба на сите да се наслонуваме. Како ти рекле така да правиш. А одкако прокрваре како ти беше менструацијата ?

5. Black girl

Black girl Форумски идол

Па прво нја 40 дена, па на 39, па сега на 28 ден добив. Катастрофа. Порано пред абортусот кога добивав ме болеше стомак, но сега не ме боли. Се ми е сменето и не знам зошто така. Збунета сум.

6. *Cloudy Girl*

*Cloudy Girl* Истакнат член

Bebulleee likes this.
  7. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

I jas pred 4ipol meseci imav abortus vo 12ta nedela.. Mene mi rekoja da ne pravime ich pauza deka e se vo red. Deka mozeme da se obideme sledniot mesec ko ke mi zavrshi.. Isto kako i kaj tebe mi dojde na 46 dena.. pa na 35 pa 29, eve deneska pak na 29 dena... I daj bozhe vaka da mi ostani :)
    Imav mnogu golema nadez ovoj mesec, i stvarno se razocarav ko ja vidov vesterkata, ama toa e toa, zivotot prodolzuva, bitkata za bebce prodolzuva i nema otkazuvanje.
    Edit: i pred abortusot imav onaka, sredni bolki samo kako nervoza. A od toj den navamu imam pregolemi bolki, pregje se napiv nalgesin s, nekjese da pomini, po 1 saat cafetin pak nekjeshe nakraj eden caj se napiv i se zavitkav vo toplo i taka mi se smiri abe makiiiiii. uste od prviot den imam krvarenje itoa premnogu... Ama toa e

8. Momichka

Momichka Популарен член

Одиме кај урологот во државната, Струмица.
    Дали сме заводолни, не знам :( Урологот ни нема препишено никакви лекарства. Мм неколку пати беше во посета кај него.
    Мојот гениколог ни направи комбинација од апчиња за мм, и сега има некое минимално подобрување.

9. Kristula

Kristula Истакнат член

@gabimama2 duso mnogu mi e zal. Sto i da kazam znam deka nema da ja namali tvojata bolka. Za sebe, a i za drugite pokraj tebe, zemi si dovolno vreme, da ti pomine malku bolkata. Ako ti se place, da si places, ako sakas da si sama, odvoj se od site. Daj si vreme. Sigurna sum deka ke ti bide podobro. Ti posakuvam pobrzo da zakrepnes, pa nabrzo povtorno za ubavo da se izraduvas:hug:
    Jas ne sum bila vo ni malku slicna situacija, no bliska moja licnost pomina niz ova kako tebe. Bese skrsena od bolka. Nea i pravea kiretaza. Doktorot ja sovetuvase da se pazat 6 meseci. Bas posle tolku vreme od prva ostana bremena. Eve sega ima edna mala princezicka:) a od pred nekoj mesec i eden mal princ:)
    Se ke bide vo red:hug:
    Jas se mislam dali uste od sega da se odjavam. 100% sum sigurna deka ke dobijam:doh:site pms znaci, predznaci i navestuvanja se tuka:( izgleda pak ke sum vo grupata sto ke ceka poklon za nova godina. Ama slabo mi se slusaat zelbive nesto. Aj ke si dadam uste nekoj den za da potvrdam, ma da mislam deka nema nadez, ama aj...(facepalm)nadez, nadez...do koga li ke me drzi?
    @*Cloudy Girl* navivam za tebe(fingers)

Mariangel, gabimama2 and Madmozel like this.
  10. Anetaoh

Anetaoh Популарен член

А каков проблем имате кај маж ти?

11. x-MajaEsposito-x

x-MajaEsposito-x Популарен член

Женава си кажува искуство па можда на некој ќе му помогне

12. *Cloudy Girl*

@Kristula
    Rano e uste ... kakvi simptomi imas ?

13. Kristula

Kristula Истакнат член

Sekakvi milicka. Polovina boli, jajnici isto. Licevo isfrlano, mrsno. Nervoza level 200 :@ glavobolki, apetit, zgolemen iscedok tipicen za pred dobivanje. Segkogas mi se javuva 7-8 dena pred datumot(facepalm). Si ja znam jas :devil:, bas so ovie raboti se najavuva. Toa e. Poveke srekja vo dekemvri. Se nadevam poladno ke fati, poveke ke sme vo krevet otkolku na setanje:D
    Kaj tebe kakva e situacijata?

14. *Cloudy Girl*

Glava me bolese i mene denes , gradite malku ama nisto alarmantno a dr nisto dosega
    I jas sum na 7 dena , do datumot
    I nekam ni da mislam,a i mn pati sum procitala deka simptomite moze i da se isti
    Ke vidime :)

15. bokace

bokace Популарен член

Zal mi e za zagubata gamimama.
    I jas sum edna od tie sto pocustvuvale takva zaguba, mozam da ja pocustvuvam bolkata na sekoja zena sto go pominuva ili pominala toj period.
    Bolkata e ista no veruvajte deka vo pokasnite meseci bolkata e pogolema, ne sakam da bidam pogresno svatena no kako pominuva vremeto svakam deka podobro e vaka, nego pokasno ne daj boze nesto poloso da se slucilo.
    Postarite clenki me poznavaat tuka, ciklusite mi se katastrova ovaa godina samo ednas imav dobieno so pomosh na dobreston, i znaat deka imame teska dijagnoza.
    No ne sum se otkazala vo nieden moment mm na sekoj odnos svrsuva vo mene.
    Devojki nie sme jaki so slicni problemi, kaj nekoj polesen kaj nekoj potezok.
    Glava gore i ova e edno najtesko iskusenie vo zivotot borbata za bebe, ne cekajte mnogu vreme za ispituvanja pocnete porano, ako ima problem pobrzo ke se resi taka. Imam 21 godina i vo ovaa borba sum skoro 3 godini zelbata e pregolema, za zagubata na bebeto sekogash dusa ke me boli, no veruvajte deka Gospod znae koga tocno treba da bide.
    Ve sakam mnogu site. Tuka se raduvam so sekoja koja ke dobie dve crti, zalam so sekoja sto ke i dojde vesterkata.
    Ne sakam mnogu da komentiram no sekogash ve citam :*

vichy, podravka, girl-miri and 3 others like this.
  16. monik55

monik55 Форумски идол

Многу добро знам како е да се загуби бебе во касна бременост,сега со мм зборевме како се случи се како на филм,цел месец поминавме во агонија дур испитамр и убаво се усигураме за дијагнозата па на први октомври се породив на трети свадба правев после два дена од пораѓај невеста бев ееј каков ироничен живот.Еве скоро два месеца поминаа и се чуствувам како вчера да беше.Ваков пресврт во животот на никој неби посакала

17. MilaP

MilaP Форумски идол

@gabimama2 mnogu mi e zal,znam niz sto pominuvas i sto i da ti kazam nema uteha.Jas bliznacite gi zagubiv vo 20 nedela,mislev deka od toa nema nisto poloso no imalo za zal.Na 4 oktomvri vo 30 nedela so carski ja rodiv mojata princeza sto prezivea samo 8 dena ,tesko se nosam so zagubata no se nauciv da ne placam sekoja den,boli no zivotot prodolzuva,moras da bides silna i da ne ocajuvas ti posakuvam i tebe i na site na temata povtorno da si gi videme dvete ocekuvani crticki. :*

18. bokace

bokace Популарен член

Istiot presvrt i jas go imav.
    Se porodiv vo 6ti mesec edna nedela pred svadba, bev nevesta so trudnicka vencanica bez bebe. Pominaa dolg period od togash.
    Sakav da kazam deka bez razlika na se mora da bideme silni Gospod ke ne izraduva eden den.

19. gabimama2

gabimama2 Истакнат член

@Black girl doktorot mi rece da ocekuvam sleden ciklus za mesec dena i posle vednas mozam da se obiduvame,,no prehodno da napravime nekoi ispituvanja da se utvrdi od sto nastanal spontaniot,mozebi e nekoja infekscija sto ja nosime sega i jas i mm pa ako ima potreba ke ni dade soodvetna terapija i na dvajcata,no dokolku rezultatite se ok mi rece deka nema pricina da se odlozuva samiot cin na pravenje bebe...pa neznam sega,kako sto kaza nekoj pogore sekoj organizam e svoja prikazna za sebe,no nekako sum za cekanje i za odlozuvanje na toj cin,dali e od strav ,psiha ili ne znam od sto,sepak ke pokaze vremeto,se nadevam deka povtrorno ke bidam blagoslovena i ke se raduvam ,i na site vi blagodaram na podrskata ,ve guskam i ajde neka ja razveseli nekoj temava,ne sakam nikogas veke da vidam deka nekoj spodelil slicno kako moevo iskustvo tuku samo ubavini da citame :hug:

*Cloudy Girl* likes this.
  20. kelly2308

kelly2308 Активен член

Вие не сте обични жени....вие сте ЛАВИЦИ !!!! :hug: Да си знаете!!

joy1, Lisa_Maja, girl-miri and 9 others like this.