Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Discussion in 'Бременост' started by bik23, Oct 29, 2010.

1. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Ме насмеа со бегањето :D

Lady4 and Momichka like this.
  2. Black girl

Black girl Форумски идол

Jas ne samo bebinja tuku i majkata ja ignoriram. Ne sakam da mi pisuva za da se vidime. Lele lugje sum stanala negativna, no pred da se obiduvame sakav da se gledame so niv, no otkako pocnaa problemite, celata sum nervozna. Znam deka ke me sfatite

3. Momichka

Momichka Популарен член

Za da ne bide deka ne izleguvam od doma, izleguvam samo so drugarki i prijatelki, isklucivo single. Sakam da slusam samo ljubovni problemi ;) barem toa me pravi srekna malku, barem si go imam mojot partner.

Adeline, pandelka and ivi78 like this.
  4. ivi78

ivi78 Истакнат член

Zenski ne sakam da ste tazni zosto ete i kaj mene po 4 pat bremenost se izmoriv veke se nadevam ovaj pat ke bude dobro imase srceva reakcija 7 nedela.ako bide dobro do kraj.i jas odbegavav bebinja da znaete zisto mojata kerka ke imase sega edna godina za zal...ama sto e tuka e...site sme negativni i pozitivni ponrkogas.jas iskreno ne se raduvam ovaj pat tolku ili neznam kakvo e ova custvo beznadezno se osekam slabo.mi treba potkrepa i samo tuka mozam da su najdam.ve pizdravuvam na site i od srce posakuvam ubavi vesti

gabimama2 and Adeline like this.
  5. Black girl

Black girl Форумски идол

Kolku sto razbrav, bremena si sega, taka? Misli na najdobro a ne na loso. Jas koga ostanav bremwna, si vikav ova ili ona da ne bide, i mislam deka i od toa mislenje na loso si ja rasipav bremenosta. Tebe so lesno neka ti e

ivi78 likes this.
  6. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Eхх колку ме нервирате сега... :!:
    Зошто има олку негативност во темава? Абре ајде кренете ги главите горе, и се ќе биди ВО РЕД... Верба во господ и ЌЕ НИ ДАЈ БЕБЧЕ.. (fingers)Немојте да сви изгубиле надеж. Макар што сум и јас иста како вас, ама денеска нешто многу чудно ми беше. Седев со моја роднина која е 7ми месец трудна. Ама воопшто не ми сметаше, дури она чудно хмм. Дај боже вака да си останам, а исто и вчера другарка моја ми кажа дека е бремена за 2ро. И баш пресреќна бев.:$

Така да не се секирајте, :angel:знам дека е тежок патот да станиме МАЈКИ, ама и знам и верувам дека тоа ќе се случи порано или покасно.. Ете толку од мене, од утре да гледам само позитивно оти тешко вас.:!: Ајде добра ноќ на ситеее...:hai::*

Adeline, MilaP, Anetaoh and 6 others like this.
  7. delvi

delvi Популарен член

бев на преглед и разговаравме и со ванчо органџиски и тој ни прдложи уште една инсмеинација трета да на правиме па да пробаме докумнети за инвитро....тој мисли дека сега пред избори ке одобрат и така со три инсеминации.значи во се се меша политика ..нашата чудесна земја...
    инаку на трет ден од циклус тој ме виде и кажа нешто као по 15 антрални фоликули со големина не повеке од 10мм и ми даде кломифен да пијам ...го прашав да не се полицистични јајници ми кажа не тоа ти се потенцијални јајце клетки...ке видиме колку од нив ке пораснат со кломифенот...зенско сум ама баш сум тапа за тие работи зарем фоликули почнуваат да се стварат и уште додека имаш циклус ?

8. *Cloudy Girl*

*Cloudy Girl* Истакнат член

Aaaa @Bebulleee dobro si gi iskarala :D
    Ajde devojki bez nervozi , i da tropam i jas se nerviram ponekogas, ama da ne bidime negativni ,Da si se tesime deka ke bide sto poskoro
    a vo odnos na ginekolozite veke ednas sme diskutirale na taa tema, deka ste vo pravo ste i jas sum za toa deka namesto da dadat poddrska kazuvaat drugo (ne sum imala takvo iskustvo,fala bogu ) no slusam deka cesto se slucuva
    Od ponedelnik ocekuvame dobri vesti od mnogu feminki , megu koi i jas se nadevam deka nema da dobijam ovoj mesec
    Imajte ubav vikend i opusteno
    :l::l::hug::hug:

ruruk, Bebulleee and Anetaoh like this.
  9. kelly2308

kelly2308 Активен член

Жени, ја може сум малку фрик, ама ја па намерно се дружам со трудни и со парови со мали деца. Мене срце ми се полни кога ке ни дојдат другари со малишани што само што проодуваат и лазат, и лом ми прават по дома. Ја одсекогаш сум мислела дека доста работи во животот привлекуваме сами, па некако си ставив во глава дека дечиња по дома ке ми прилечат дечиња, стомачиња трудни-ке ми привлечат стомаче :)
    Не сакам сега погрешно да ме сфатите ( као демек сами сме си привлекле проблеми со зачнување), поентата ми е само МОЌТА НА ПОЗИТИВНОТО МИСЛЕЊЕ! :)
    И плус....какво е тоа отуѓување од околината? Немој да ми кажете дека сте убедени дека никогаш нема да имате детенце? Онака длабоко во себе! Сите ке имаме, некој порано, некој покасно. Ајде позитивни мисли! :*

zuto, monik55, Anicka16 and 4 others like this.
  10. wings

wings Популарен член

Исто ^^
    Еве нас ни е започнат викендот со бебиња,имаме 4-5 пара со мали бебенца и деца да посетиме. Живи среќни :inlove::inlove:

monik55 likes this.
  11. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Ај да ве прашам, не сакате мајки со бебиња, со кое срце тогаш тешите мајки кои изгубиле бебиња? Зарем тогаш не сте иронични кога ги тешите? Грдо звучи ама зар тогаш се ситите? Не сте ми јасни ама најискрено. Некоја спомна многу сум негативна, тоа и прошлиот пат ви го реков, негативност ништо не ви носи. И еден ден кога ќе имате деца нема да има со кого да се дружите, ќе ве откачат сите, тогаш кој ќе биде изговорот? Мислете позитивно за позитивна енергија да ве прати, само тоа имам да ви кажам!

zuto, MilaP, danichap and 3 others like this.
  12. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Неколку пати напишав тоа не е ситење,завист или љубомора.. Тоа е болка што си ја осечаш ..што немаш ти бебе. А не љубомора што другите имаат.. И таман работа да се ситам на тие што изгубиле напротив ме мотивират ијас да се борам .. Ја споделувам нивната болка зашто сум осетила слична болка ..не како нвната загуба на бебе ама слична како немање бебе.. А за тоа негативна јас напишав .. Па неможеш нон сто да се правиш како нишро да не е ијас не сакам да сум негативна ама некогаш појако е од мене .. Јас пак ќе се борам ама стварно има моменти каде што си многу Down .. Тие што се борат како мене ќе ме сватат.

kukla21 and Bebulleee like this.
  13. alisijad

alisijad Популарен член

Овој текст многу добро ја опишува состојбата и чуствата на една жена која се бори за дете, и дека чуствата кои се јавуваат иако не се најдобри сепак се нормални.

http://www.ringeraja.mk/statija/site-se-bremeni-osven-jas_4546.html

Anetaoh, i-v-a-n-4-e, iki26 and 3 others like this.
  14. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Се пронајдов во цел текст.. Несакам ама што да правам појако е.. :|

kukla21 and delvi like this.
  15. Black girl

Black girl Форумски идол

i jas isto.no nekoi feminki ne go sfakjaat toa zasto sega se bremeni ili imaat deca, pa osuduvaat deka nie ljubomorime. No iskreno, ne mi e gajle veke koj sto vika, jas si znam kako mi e i toa e posilno od mene.

Adeline and ANGIE1 like this.
  16. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Добив :devil:
    Душата ме боли ;(;(;(

17. MilaP

MilaP Форумски идол

Svakam deka ne ljubomorite,toa e bolka sto go cuvstvuvate,no moras da priznaes deka ima i doza na zavist ete taa ostanala zosto jas da ne mozam..normalno cuvstvo,nikoj ne go posakuva no ete sto mozes koga toa go cuvstvuvas.
    Jas na primer sum mnogu srekna koga sum so decinja,drugarka mi e bremena i postojano sme po dukani birame alistenca,gledame krevetcinja..znam da zaplacam,taa me tese i togas ke klocni ergenceto vo meseto i sum srekna za nea.Tesete se deka koga togas ke ostanete bremeni,ete se obiduvate i ke vrodi trudot plod ke videte,samo imajte nadez.Jas i pokraj toa sto ke moram da cekam najmalku 2 godini ne gubam nadez,ke dojdi i toj den veruvam i togas se nadevam ke me cekate vo diskusiite za bebinja :)
    Vi posakuvam sreka i sto poskoro da si gi videte 2 crticki.

monik55 likes this.
  18. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Зашто две години ?

kelly2308 likes this.
  19. MilaP

MilaP Форумски идол

@ANGIE1
    Se porodiv so carski pred mesec ipol vo 30 nedela,za zal kerka mi pocina po nedela dena.Predhodno imav mrtvorodencinja vo 20 nedela (spontan) (isto so carski) . Mora da pominat minimum 2 godini od carskiot i posle toa ke pravam povtorno testovi zosto ne mozam da gi iznosam bremenostite,edna od pricinite mi ja navedoa sto mi e otstraneto grloto na matkata no dosta slucaevi ima deka i tie ja iznosuvaat bremenosta do kraj,taka da mora da ima i druga pricina,no ke mora da cekame prvo 2 godini zaradi zdrastveni fizicka i psihicka podgotvenost.
    Inaku imam ergence koe mi e rodeno 28 vo 29 nedela,toj e najgolemata potporata na mamicka

frog, Momichka and Bozica1980 like this.
  20. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Да тие здраво и живо тоа..господ ќе наврти пак..

Bebulleee and MilaP like this.