Izvinete sto se mesam,ama ete jas sakav da kazam deka jas bev so takvi cuvstva pred da ostanam trudna,iako ne bese ubavo taka da se osekam zaradi niv ama bese posilno od mene.Ve razbiram potpolno .Dve drugarki ostanaa bremeni od odma i toa vo period od 2 nedeli i koga mi kaza ednata cel den placev i ne stanav od krevet.Mm mi vikase deka ne mi se krivi,deka samo poveke se izmacuvam sto pravam taka-ama ne mozev,osobeno zatoa sto gi gledav sekoj den...Za celata nivna bremenost mi kazuvaa,znaev se-koga klocalo,koga mrdalo,odevme so niv da kupuvaat bebeski raboti,se porodia...se pogodi vo 5meseci 3 bebenca na najbliski se rodia.Koga kupuvavme za povojnica em mi bese merak em srce mi se kinese sto ne kupuvam za nas...srceto mi placese.Majka mi mi vikase celo vreme-raduvaj se za niv ,Gospod i tebe ke ti dade.Ostanav trudna vo mesec koga najmalku ocekuvav,po 4,5 godini obiduvanje..Sega se molam da bide se dobro i da se rodi zdravo i zivo bebce. sega poinaku gledam i znam ne trebalo taka da pravam i taka da se osekam,ama od dr.strana potpolno razbiram. Site sto sme go pominale ovoj tezok pat do bebe razbirame -samo kolku sto mozete pomalku razmusluvajte -zosto ona a ne jas , posvetete se na vas i soprugot i Gospod ke vi dade naskoro na site ovde.Od srce vi posakuvam Izvinete na dolgiot post
Се изнаплачив .. Избришав солзи се нашминкав се дотерав .. Главата горе и одам да си се прошетам со мажот ... Повеќе среќа следниот месец !
Mora da e taka mora da sme silni I da prodolzime so obidite gospod e tuka. Mene sega mi e tesko bidejki treba za Edna nedela da ne dobijam pa samo tamu mi e pametot si vikam kako nemozam odma da doznaam dali sum bremena I da ne se macam vaka da se mislam....
Денес ми е 5 ден, тече како 2 ден. Вчера поради болки искочив од работа и отидов во ГАК. Резултатите беа двата јајника поголеми за 5мм од матката. Пишува Утерус во индиферентна положба со апд 35 мм, ендометриум 5 мм. Обата овариуми со д 40 мм со повеке под 10 мм во прилог на ПЦО синдром. Не можеле ништо да направат затоа што немам осигурање. Ваше мислење за јајниците. Совет?
Боксче а зошто не одиш преку мти, преку фонд, има начини да земеш осигурање, не можеш вака да се лечиш, а и да забремениш породувањето на приватно ќе го платиш, дајбоже, нормално, али ѓавол ипол ќе ти излезе.
А што е тоа што не можат да го направат оти немаш осигурување? Операција? Лежење во болница? Ако платиш, се можат. Ако е сериозно за здравјето, па плати, не ризикувај!
На работа сум уште една недела со договор на дело, па потоа ќе ме пријават на неопределено. Плус имав проблем во завод ме блокираа цела година. Докторот кажа ова е само преглед друго не можам ништо поради осигурањето, нека ти ја следи матичниот состојбата. Докторот се исплаши кога виде дека јајниците се поголеми од матката, затоа ќе одам кај матичниот во Понеделник за да ми препише циклопрогинова и да ме упати што треба да испитам. Едит: Му кажав на докторот ќе платам, тој така бледо ми вика ќе платиш па нормално што треба ќе платам кога ова не се трпи од болка. Ама ме испрати дома со препорака да одам кај матичниот доктор.
типични пцос јајници и цел живот ке ти се такви, родив и уште ми се такви. Јас ти кажав што можеш да направиш бар малку да им ја подобриш функцијата а тоа е да пиеш метформин ама ти не слушаш
Се вратив на метформинот 3x500 од денес плус и пијам мака. Ме искараа вчера и затоа морам сериозно да ја сватам работата. До вчера си викав ај има време ај ќе се среди, но не било така. Полошо си направив до сега само малку беа потечени но сега станале дури поголеми од самата матка. Фала ви
Да се одјавам од чекањето. Денес си добив точно на датум. А и во петокот ги зедовме резултатите од новиот спермограм - ситуација непроменета. Ајде да заврши па одам кај докторот да видиме што ќе правиме понатаму. Ќе ми рече хсг, па инсеминација знам, а спермограмот е ужас.Милион прашања низ главава
Бидејќи гледам дека не ја бива работава и ќе си завршам на инвитро моментално највеќе ми е жал што ќе ја имам и за нова година, а ќе одиме на патување нема да можам да си уживам. Што да правам се ладам со топла вода ете. Единствено позитивно е што кога видов дека ми дојде изедов 100 гр. чоколадо без грижа на совест
Ah be...ne znam veke sto da kazam... Ajde mila, bidi silna! Smetaj si i ti kako mene, bas za nova godina ke dobies poklonce mojata kaj i da e, tuka e. Spremna ja cekam. Bev vo Dm, iznakupiv vloski. Do tolku sum sigurna deka nema nisto. Jas i ti pak ke bideme nekoj den razlika za nareden mesec. Ajde mila, ne bidi tazna. Zaedno sme! Da mi bese tuka sega ke ti servirav edna cokoladna torta, pogodena e epten, bas za davenje taga, ama i za uzivanje stavaj nasmevka na lice ajde! Nema gubenje nadez! Rabotime i vo dekemvri ke vidis deka ke se izraduvame site za brzo! Ke ne ogree zimsko sonce nas Pak ke ne ima mnogu okolu nova godina, pak ke cekame uste od sega pustam srekja, taman da dojde kaj site do 31 dekemvri
и јас добив денес, два дена покасно. длабоко во себе знаев дека ќе ми дојде, ама како ми задоцни два дена ми даде надеж. од болка дури не можам да дишам
@Kristula srcka si Se nadevam,ne gubam nadez, Amaod koga ke zamini odam na doktor zaedno so mm i seriozno ke razgovaram za inseminacija i da pocnime so testovi ....moram odvnatre me tera A tebe,vloskite da ti fatat muvla vo kupatilo da ne koristis 9 meseci
Devojki, zdraco. Moze e glupavo prasanjevo, no sepak ke ve prasa. Po kolku vreme obiduvanje se pravi inseminacija, kako odi toa i kolku e uspesna. Nie so mm se obiduvame od april ovaa godina ne smetajki go spontaniot pred tri meseci.
Кратко е времето,плус си останала бремена не брзај со инсеминации успешноста ти е 12% или Таше кажа од 100 жени 8.Прво направи си испитувања за двајцата дали е се ок.па после ќе му ја мислиш.