Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Discussion in 'Бременост' started by bik23, Oct 29, 2010.

1. flower30

flower30 Форумски идол

Izvinete sto se mesam,ama ete jas sakav da kazam deka jas bev so takvi cuvstva pred da ostanam trudna,iako ne bese ubavo taka da se osekam zaradi niv ama bese posilno od mene.Ve razbiram potpolno .Dve drugarki ostanaa bremeni od odma i toa vo period od 2 nedeli i koga mi kaza ednata cel den placev i ne stanav od krevet.Mm mi vikase deka ne mi se krivi,deka samo poveke se izmacuvam sto pravam taka-ama ne mozev,osobeno zatoa sto gi gledav sekoj den...Za celata nivna bremenost mi kazuvaa,znaev se-koga klocalo,koga mrdalo,odevme so niv da kupuvaat bebeski raboti,se porodia...se pogodi vo 5meseci 3 bebenca na najbliski se rodia.Koga kupuvavme za povojnica em mi bese merak em srce mi se kinese sto ne kupuvam za nas...srceto mi placese.Majka mi mi vikase celo vreme-raduvaj se za niv ,Gospod i tebe ke ti dade.Ostanav trudna vo mesec koga najmalku ocekuvav,po 4,5 godini obiduvanje..Sega se molam da bide se dobro i da se rodi zdravo i zivo bebce.
    sega poinaku gledam i znam ne trebalo taka da pravam i taka da se osekam,ama od dr.strana potpolno razbiram.
    Site sto sme go pominale ovoj tezok pat do bebe razbirame -samo kolku sto mozete pomalku razmusluvajte -zosto ona a ne jas , posvetete se na vas i soprugot i Gospod ke vi dade naskoro na site ovde.Od srce vi posakuvam :hug::hug::hug:
    Izvinete na dolgiot post

2. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Се изнаплачив .. Избришав солзи се нашминкав се дотерав :makeup: .. Главата горе и одам да си се прошетам со мажот ... Повеќе среќа следниот месец ! :^)

Momichka, MilaP, BirMelek and 2 others like this.
  3. Adeline

Adeline Популарен член

Mora da e taka mora da sme silni I da prodolzime so obidite :) gospod e tuka. Mene sega mi e tesko bidejki treba za Edna nedela da ne dobijam pa samo tamu mi e pametot si vikam kako nemozam odma da doznaam dali sum bremena I da ne se macam vaka da se mislam....

kelly2308 likes this.
  4. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Јас си викам барем на пола месец да беше .. Вака многу долго во исчекување си :D

Adeline likes this.
  5. bokace

bokace Популарен член

Денес ми е 5 ден, тече како 2 ден.
    Вчера поради болки искочив од работа и отидов во ГАК.
    Резултатите беа двата јајника поголеми за 5мм од матката.
    Пишува Утерус во индиферентна положба со апд 35 мм, ендометриум 5 мм. Обата овариуми со д 40 мм со повеке под 10 мм во прилог на ПЦО синдром.

Не можеле ништо да направат затоа што немам осигурање.

Ваше мислење за јајниците. Совет?

6. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Боксче а зошто не одиш преку мти, преку фонд, има начини да земеш осигурање, не можеш вака да се лечиш, а и да забремениш породувањето на приватно ќе го платиш, дајбоже, нормално, али ѓавол ипол ќе ти излезе.

Cka likes this.
  7. Cka

Cka Форумски идол

А што е тоа што не можат да го направат оти немаш осигурување? Операција? Лежење во болница? Ако платиш, се можат. Ако е сериозно за здравјето, па плати, не ризикувај!

8. Momichka

Momichka Популарен член

ANGIE1 likes this.
  9. bokace

bokace Популарен член

На работа сум уште една недела со договор на дело, па потоа ќе ме пријават на неопределено.
    Плус имав проблем во завод ме блокираа цела година.

Докторот кажа ова е само преглед друго не можам ништо поради осигурањето, нека ти ја следи матичниот состојбата.
    Докторот се исплаши кога виде дека јајниците се поголеми од матката, затоа ќе одам кај матичниот во Понеделник за да ми препише циклопрогинова и да ме упати што треба да испитам.

Едит: Му кажав на докторот ќе платам, тој така бледо ми вика ќе платиш па нормално што треба ќе платам кога ова не се трпи од болка. Ама ме испрати дома со препорака да одам кај матичниот доктор.

10. butterflysk

butterflysk Популарен член

типични пцос јајници и цел живот ке ти се такви, родив и уште ми се такви. Јас ти кажав што можеш да направиш бар малку да им ја подобриш функцијата а тоа е да пиеш метформин ама ти не слушаш :)

Bozica1980 likes this.
  11. bokace

bokace Популарен член

Се вратив на метформинот 3x500 од денес плус и пијам мака.
    Ме искараа вчера и затоа морам сериозно да ја сватам работата.
    До вчера си викав ај има време ај ќе се среди, но не било така. Полошо си направив до сега само малку беа потечени но сега станале дури поголеми од самата матка.
    Фала ви :*

butterflysk likes this.
  12. BirMelek

BirMelek Популарен член

Да се одјавам од чекањето. Денес си добив точно на датум. А и во петокот ги зедовме резултатите од новиот спермограм - ситуација непроменета. Ајде да заврши па одам кај докторот да видиме што ќе правиме понатаму. Ќе ми рече хсг, па инсеминација знам, а спермограмот е ужас.Милион прашања низ главава :?:

13. *Cloudy Girl*

*Cloudy Girl* Истакнат член

Dva dena porano,gospogja neposakuvana si dojde
    Pak razocaruvanje
    :(

14. BirMelek

BirMelek Популарен член

Бидејќи гледам дека не ја бива работава и ќе си завршам на инвитро моментално највеќе ми е жал што ќе ја имам и за нова година, а ќе одиме на патување нема да можам да си уживам. Што да правам се ладам со топла вода ете. Единствено позитивно е што кога видов дека ми дојде изедов 100 гр. чоколадо без грижа на совест:rofl:

15. Kristula

Kristula Истакнат член

Ah be...ne znam veke sto da kazam... Ajde mila, bidi silna! Smetaj si i ti kako mene, bas za nova godina ke dobies poklonce :) mojata kaj i da e, tuka e. Spremna ja cekam. Bev vo Dm, iznakupiv vloski. Do tolku sum sigurna deka nema nisto. Jas i ti pak ke bideme nekoj den razlika za nareden mesec. Ajde mila, ne bidi tazna. Zaedno sme! Da mi bese tuka sega ke ti servirav edna cokoladna torta, pogodena e epten, bas za davenje taga, ama i za uzivanje :) stavaj nasmevka na lice ajde! Nema gubenje nadez! Rabotime i vo dekemvri :) ke vidis deka ke se izraduvame site za brzo! :*
    Ke ne ogree zimsko sonce nas :sun:
    Pak ke ne ima mnogu okolu nova godina, pak ke cekame(waiting) uste od sega pustam srekja, taman da dojde kaj site do 31 dekemvri:*

16. i-v-a-n-4-e

i-v-a-n-4-e Популарен член

и јас добив денес, два дена покасно. длабоко во себе знаев дека ќе ми дојде, ама како ми задоцни два дена ми даде надеж. од болка дури не можам да дишам :@:@:@:@:@

17. *Cloudy Girl*

@Kristula srcka si :hug::hug:

Se nadevam,ne gubam nadez,
    Amaod koga ke zamini odam na doktor zaedno so mm i seriozno ke razgovaram za inseminacija i da pocnime so testovi ....moram odvnatre me tera
    A tebe,vloskite da ti fatat muvla vo kupatilo :) da ne koristis 9 meseci

MilaP and Momichka like this.
  18. Black girl

Black girl Форумски идол

Devojki, zdraco. Moze e glupavo prasanjevo, no sepak ke ve prasa. Po kolku vreme obiduvanje se pravi inseminacija, kako odi toa i kolku e uspesna. Nie so mm se obiduvame od april ovaa godina ne smetajki go spontaniot pred tri meseci.

*Cloudy Girl* likes this.
  19. Anetaoh

Anetaoh Популарен член

Кратко е времето,плус си останала бремена не брзај со инсеминации успешноста ти е 12% или Таше кажа од 100 жени 8.Прво направи си испитувања за двајцата дали е се ок.па после ќе му ја мислиш.

20. *Cloudy Girl*

Jas istoto se prasuvam , ako dobiam odgovori tocni od doktorkata ke prenesam