Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    вие сите сте добиле а ја па не добивам се прашувам што се пореметило сега :devil: бебе нема оти немавме односи долго време од други причини.

2. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    успешност од 10-12% кога ке процени докторот тогаш се прави, обично година дена по обиди, освен ако нема веке однапред установен проблем па се знае дека природна бременост ме е можна, како на пример отсуство на овулација, лош спермограм

3. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Не пишувам тука веќе скоро ич затоа што се полнам со негативност. Не ме полнат сите оние кои искрено си ја отвараат душата туку сите оние кои мудруваат дека тоа е лошо, требало да се мисли позитивно, тие не биле криви и сл. Ај по 100ти пат (и последен) да кажам дека не се работи за љубомора, завист и слично!!! Не сакам да слушам за туѓи бремености, не сакам да се повредувам. Ако бирам, се бирам самата јас пред било што. Да себична сум, затоа што доволно ме боли што сум казнета уште па да треба сама да се повредувам. И да, мои чувства се тоа и ич не се срамам. Поубаво да сум искрена него да глумам дева марија.
    Се одјавувам! Се надевам дека сите ќе се исчистите од тука. Се слушаме во поведри моменти.

На Sesil, Mina Mouse, Asiana и 20 други им се допаѓа ова.
  4. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    Pocetocite mi se vo ovaa tema,nadevajki se i bodrejki se sekoj mesec so feminkite vo toj period.....da ne recam ama 80%preminavme vo temata vestacko oploduvanje koja i te kako e mnogu osetliva kako psihicki taka i fizicki......no niednas ne dozvolivme edna so druga da se ,,napaga",imavme podemi,mnogu padovi no niedna od nas ne reagirase vaka burno.Kolku i da nesakav da pisam nemozev da izdrzam koga gledam deka nekoi feminki ocigledno si teraat po nekoj si terk za solenje pamet i toa go sfakam kako da ne im bilo dovolno sto i tie se pomacile vo vrska so toa.Eve jas sum bremena posle tri godini so in vitro,se boram so hiperstimulacija i potvrduvam bez nikakov sram se mi precese,begav i jas od trudnici,placev sekoj mesec zosto uste se macam....i od denesen aspekt od tolku cekanje uste ne sum svesna deka vo mesko raste bebce,veruvajte se e trauma,moze ke izblednat koga ke rodam.
    Izvinete za dolgiot post,od se srce na site Vi posakuvam sto pobrzo do dve crtki i da se druzime site vo temata Trudnicki muabeti.
    @kukla21 potpis za postot.Te guskam mila :*

На Mina Mouse, Momichka, Madmozel и 12 други им се допаѓа ова.
  5. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    @kukla21 ti posakuvam mnogu srekja i uspeh vo celta :) :*
    @MADO tebe so lesno bremenosta i dobredojdena si vo trudnichki muabeti :) :*

Gushki do dvete :)

На alisijad, MADO и podravka им се допаѓа ова.
  6. podravka

podravka Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2015
    Пораки:
    1.211
    Допаѓања:
    5.496
    Potpis se pronajdov jas a sigurna sum i mnogu drugi..

На delvi, Bebulleee, alisijad и 2 други им се допаѓа ова.
  7. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.997
    Допаѓања:
    4.219
    точно така женички јас бев во оваа тема, ама после направената операција забременив природно се измачив може малку ама ни пола од ова што некои го минуваат, колку сте храбри мислам дека и самите не сте свесни. Не дозволувајте некои особи да ве нарекуваат злобни, лоши и слично, така велат оти изгледа не осетиле ништо од оваа болка, хормони и спермограм да ми извините ама не е дел од борбата за неплодност и не можете со тоа да се етикетирате еве и јасс бев паталец и јас знам се, па и другарка ми која не е ни мажена си прави хормони, брисеви, пап еднаш годишно, затоа не можете да се правите дека сте биле дел од ова па демек нели разбирате како е, јас со хсг и хсс па од денешна гледна точка мислам дека не сум била дел зашто не сум ги осетила горчливите солзи од неуспешни инсеминации и инвитра. Како да кажам не е исто да забремениш природно после година , две во мојов случај година дена , и да ги пробуваш сите можни начини на асистирана репродукција години и години и да не бива повторно.
    Ве молам не дозволувајте да ве изнервира некој скролајте го едноставно,сите еден ден че сте мамички верувам длабоко во тоа. И доколку не ви годи форумов баталете го , ич не му се замарајте на никој и ич да не ви е гајле кој што ке рече, и ич да не ви е гајле ама баш за никој, гледајте си се себеси, вас да ви е добро на душичката ко што викаше баба ми :)

На emkaemka, MADO, Bebulleee и 4 други им се допаѓа ова.
  8. pandelka

pandelka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    7.372
    Potpis:*...

На podravka и alisijad им се допаѓа ова.
  9. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Кукла, мила нема потреба да се одјавуваш од темава.
    Секоја жена тука на оваа тема има тешки моменти, тука сме за подршка да го поминеме подобро овој период знаејќи дека не сме сами.
    Може сум згрешила, но темава ми е во срце веќе 2 години сум тука, тука ги поминав нај тешките периоди од операции и испитувања. Сум се искажувала се што ми лежи на душата.

Тука сме си сите потребни една на друга, а една од тие феминки си ти со најголема позитивност.
    И ја ќе си кажам дека ми е тешко кога гледам и сум опкружена со бремени жени, и се повлекувам во соба и плачам па олеснува и така секој ден.
    Гушки мила :*

На MADO, Bebulleee, podravka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Тогаш кога повеќе негатива има на темава и ти носи немир време е да те нема. Сериозно ми е смачено од тоа како оние што си ја отвараат душата се етикетираат како злоби најголеми. Ма немој!! Секогаш сум гледала да помогнам ако сум можела. @butterflysk ја памтам од почеток, мислам прва ми се најде. Реална и ден денес.
    На крајот на денот, не е битно што ќе напишеш, туку што чувствуваш.

На emkaemka, flower30, podravka и 4 други им се допаѓа ова.
  11. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    3.480
    Ти го кажа истото што јас го мислев .. Ама бев погрешно сватена . си ја делиме болката знаеме какво е.. :?:

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Kristula

Kristula Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2015
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    1.823
    Jas pak ic ne obrnuvam vnimanie koga nekoj mi kazuva kako treba da se custvuvam! Pa toa se moi cuvstva! Mene me boli! Me nervira i rastazuva koga nekoj mi mava od nos kako toa jas brkam kariera, ne sakam deca, deka sakam podobri vreminja...i seto toa zatoa sto jas ne trubam naokolu za problemite koi gi imam. E pa ne mislam da se izvinuvam za moite cuvstva! Eve ke vi dadam primer. Poznanicka, zaedno bevme na fakultet. Nisto osobeno bliski. Se omazi nekoj godina pred mene. I mi praka poraka na fb, slikan test, pozitiven, so naslov, pozdrav za mojata prva godina od brak hahahah kaj tebe nema nisto, a? Mislam kade be lugje? Kade so komentarot? Sto i bese fintata den denes ne rabrav... Izbrisav se od "prijateli" sto vaka zdravo ne vikaat, ama obavezno na nekolku meseci me prasuvaa ima li nesto novo, sto cekate? Seto toa bese prosledeno so sliki od novniot stomak, stokmeni vo poseben folder, sliki od sekoe eho, srceparatelni statusi za majcinstvo i se so red. E pa mislam izvini, ama izgubi se! Ne mi treba toa! Ako treba da krenam zid okolu mene za da ne placam i da ne mi se kine srcevo,taka ke bide! Jas sum pred site niv! I jas ne sakam da znam za tugja bremenost. Toa ne znaci deka jas sum losa licnost, deka zaviduvam ili deka nedaj boze sakam da go izgubat bebeto za da im se sitam, skraja da e! Ednostavno sakam razbiranje i nikoj da ne mi trie sol na ranata. Toa e toa. Tolku e ednostavno. Za mene e ispravno, isto kako za taa sto bese ispravno da mi pise takva poraka...
    Ne mora site da se slozat so moite cuvstva, zatoa i toi se moi licni, neli?
    Ajde sega, da ja fatime nedelava so pozitivnost:) vi posakuvam sreken pinedelnik i mnogu ljubov:*

На Lisa_Maja, Momichka, emkaemka и 5 други им се допаѓа ова.
  13. *Cloudy Girl*

*Cloudy Girl* Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2015
    Пораки:
    346
    Допаѓања:
    407
    Jas sum realno ponova clenka na forumov i gi znam poskoresnite objavi odkako se prikluciv , ne ja znam bas istorijata na site od clenkite.
    Pricinata poradi koja se zacleniv bese tokmu toa , da si ja otvoram dusata i bez pardon da kazam sto cuvstvuvam i kako me bolat nekoi raboti.
    E sega da se nadovrzam na razgovorite pogore , ne sum procitala nikoj da kaze ovaa e zlobna ili ne znam kakva oti ne saka deca,mrazi trudni zeni, ja nerviraat drustvata vo koi ima deca i ne znam sto uste ne , a na ona deka treba da mislime pozitivno i deka eden den ke ni se ostvari zelbata sum go rekla i jas, no kako poinaku da odgovoris koga nekoj ke objavi deka i ovoj mesec ne uspeala , deka i ovoj mesec vesterkata si go napravila svoeto.
    I site sme svesni deka postoi bolka i ako bar edna moze da go negira toa ke i recam BRAVO , taka treba , ic da ne mu ja mislis a jas ke prodolzam da placam , da vikam, da urlam, na sekoj neuspesen mesec,na sekoj negativen test,na sekoja kontrola,koga mi kazuvaat vo red e se so vas , samo momentot ne e pogoden.

@kukla21 prvite postovi sto gi pametam se tvoi, bas si rekov zosto ja nema , sto se slucilo, se sekavam koga postirav slika , pomisli deka postirav pozitiven test( a jas samo sakam da ve pocastam so kafe), pa da bev poblisku mozebi i ke me griznese :) i ako ovde nekoj kazal deka si zlobna ili ljubomorna ke kazam i jas deka sum ista takva oti i jas mrazam peleni,mrazam cucli,sisinja,spikozni,mleko,sokcinja, i se so e povrzano so bebe, a ako tebe temava te polni so negativnosti mozes na site dvojce da ni udris , i ic da ne mu ja mislis sto i kako se zboruva , bitno e tebe da ti e dobro.

Jas ovde si najdov nekoe zasolniste , i uteha iskreno , e sea ne mozime site da se slozuvame normalno, sekoj si ima nekoi svoi odgovori na ona sto ni se slucuva , no tuka sme da si dademe poddrska , ne zaboravajte

Ubava rabotna nedela na site

На Madmozel, Bebulleee, ANGIE1 и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.992
    Допаѓања:
    13.775
    mene pa me nervira toa sto nekoj pominal niz istoto i sega tuka deli soveti deka nie sme ljubomorni, a oni taka se cuvstvuvale koga nemale dete. i ne kazuvajte deka ne treba se nervirame. Sto treba da pravime, da peeme i da se smeeme so ovie problemi. Grdni pari imam ispodavano po ginekolozive za nekoj da mi kazuva da ne se nerviram. Ve molam, postedete me od tie zborovi. Zboram za nekoi feminki sto go kazuvaat toa. Da se razbereme.

На Mina Mouse, Bebulleee, alisijad и 2 други им се допаѓа ова.
  15. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.897
    Допаѓања:
    142.326
    Jas bi ti rekla ako mozes distanciraj se od site lugje sto ti pravat nervozi !!! Jas nemozev da se trgnam nastrana od dvete bremeni drugarki -prethodno bevme skoro sekoj den zaedno (i familijarno) i den denes sme i nemozev ete taka da se trgnam -nekako nemase smisla.A stvarno ne mi bea oni krivi sto ne sum trudna ama ete .....Jas iako sega sum trudna(sekoj den mu blagodaram na Gospod deka prirodno ostanav trudna) pa pak si gi opravduvam cuvstvata od prethodno-koga ne sakav veke da slusam za novi bremenosti,za nivni pregledi,sto placev...i jas ve razbiram i nema da vi kazam poinaku da mislite(iako moze nekoj ke rece deka taka poveke ja razgoruvam lutinata).
    Samo da ne izgubite zivci od drugi lugje (koi si dobile se sto si posakale) ,cuvajte se oti i vo bremenosta ima stresovi(za mene si zboram:))-me zabolel stomak pa ajde vaginaleti,pa inekcii ,pa kako ke bide ....
    Samo daj boze site do edna naskoro da imate vakvi "slatki" maki ,drugoto nisto ne e bitno.:hug::hug::hug:

На Bebulleee, alisijad и podravka им се допаѓа ова.
  16. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.088
    Допаѓања:
    6.587
    Јас не гледам ништо лошо во избегнувањето на трудници. Ако некој ме етикитира како лош човек, нека ме смета за таков. Не мислиме и посакуваме лошо никому. Само сакаме да бидеме среќни и опкружени со луѓе и теми кои ќе ни донесат насмевка. Лесно е да се зборува кога се поминало. И за нас ќе помине, ама силно си ветувам без слики од стомаци на фб, и љубовта кон моето дете да не е онлајн. Мора да признаам имам доста време да планирам како ќе го воспитувам ;)

На Lisa_Maja, kelly2308 и alisijad им се допаѓа ова.
  17. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Ajde sto e ova tuka?! Pozitiva I kako vi odgovara kako se cuvstvuvate poubavo ,taka pravete! Nema potreba od osuduvanje I mudruvanje! se znae cuvstvoto kakvo e . pomislete kako vi e pa posle pomislete deka ima polno so polosa situacija taka da, tisina ! Sredeni ili ne sredeni problemite nema potreba od osuduvanje sekoj si ima maka ,pa tuka sme da se podrzime Edna so druga ! Zosto mudruvanje I cinicnost? Ako mozes kazi ,pomogni,daj sovet,poddrska, ako ne mozes NE KOMENTIRAJ!

Eve i od mene pozdrav do site I da ve prasam Dali tvrdi bradavici I povremeno bolka posebno na dopir da se prijavi kako simptom ? Za Edna nedela treba I sakam da NE dobijam :hug:

На Madmozel, gabimama2, Bebulleee и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. *Cloudy Girl*

*Cloudy Girl* Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2015
    Пораки:
    346
    Допаѓања:
    407
    @Adeline
    Sekade kade sto sum citala simptite mozat da bidat isti kako za dobivanje a kaj tebe daj boze da se za nedobivanje

I petok se zakazav na kontrola , mozebi ke pravi nekoi posebni ispituvanja mi kaza ajde nekako da pomozime da ostanis trudna,a so znaci pomosta ..... ne znam , sea uste poke ke se mislam

На Adeline му/ѝ се допаѓа ова.
  19. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    3.480
    Епа како да не бидеш нервозна. . сите чекаа месецов да кажам дали добив или не . се занимаваат со мене.. Викам добив ии прашањава .. Хмм е зашто бе .. Како тоа што е броблемот .. И ми пукна филмот и реков кога че знаев зашто први че дознаете .. Еве стварно си ја отворам душата тука лошо мие на моменти немам некоја мотивација немам желба за ништо.. Сакам да си лежам муабет не ми се прави .. феминки не бев ваква ..каде ми отиде насмевката јас бев таа што секогаш беше насмеана и ведра.. Се трудам односно се борам со самата себе .. Со психата со лошите мисли ..во моментов само нив ги имам .. Сите викаат опуштисе не мисли и че биде .. БРАВО за таа што успела да не мисли мене да ме утепап не го можам тоа..

Си се олеснив :whew::|

20. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    И јас пред да ја почнам борбата бев сосема различна личност. Поведра, поопуштена.... и што е најважно ПОЗДРАВА. Откако почнавме се нешто бактерии излагаат, вируси, менструацијата крш ми се направи не ми доаѓаше цели месеци. Сега барем таа се среди, но се друго пак е лошо. Кај мм лош спермограм, па ентерокока во сперма. Ја излечивме неа. Спермограмот се смени од олигоастенотератозооспермија на олигоастенозооспермија, НО на новата спермокултура денес излага ешерихија кај него во сперма. Жал ми е кога го гледам ако се мачи и тој и јас. Како да не се нервирам што го минуваме овој пат. Секој ден нов шок. Така да, не може да не се мисли на тоа и не треба да се бориме со себе - тоа е невозможно, а и повеќе ни отежнува. Само се надевам на трпение и сила да издржам уште и да излезам како победник од ова - ако може.