Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. leona83

leona83 Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    2.548
    Допаѓања:
    1.980

Да. Мене 2 пати ми даде точен резултат ден два пред добивање.

На Adeline му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.992
    Допаѓања:
    13.775
    Devojki, edno prasanje. imav spontan pred tri i pol meseci i sega cekam da dobijam i da se obiduvame pak. Sakam da ve prasam, dali ima golemi sansi da se povtori pak zasto imam strav. a se mi e vo red. Pricinata za spontaniot ne mi ja kaza lekarot so sigurnost, no mozebi e nekvalitetna jajce kletka. Molam za sovet.

3. kelly2308

kelly2308 Активен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2015
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    34
    @Adeline Мислам дека ако си бремена....и кинески тест од 40ден ке покаже.....знам пример таков....така да.. ајде чекаме 2 цртки :)

На Adeline му/ѝ се допаѓа ова.
  4. ana.nl

ana.nl Активен член

Се зачлени на:
    25 септември 2013
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    31
    Jas mislam deka treba da pocekas najmalku 6 meseci, inace i mene mi se ima sluceno isto ama jas pak se obidov posls edna godina i se bese odlicno si rodiv sovrseno malo covece ;) zatoa nema mesto za strav i panika samo opusteno i so vedri misli ;)

На zalosna, Bebulleee и irenna им се допаѓа ова.
  5. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.992
    Допаѓања:
    13.775
    Ama jas ne bev na cistenje i zatoa ginekologot mi rece najmalku da se pazime 4 meseci i zatoa cekam da pomine i cetvrtata menstruacija pa da se obiduvame. No nekako sum mnogu nervozna zasto imame problemi i zatoa mi e strav dali ke bide se vo red so sledna bremenost. Daj boze da bide se vo red.

6. ana.nl

ana.nl Активен член

Се зачлени на:
    25 септември 2013
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    31
    I nie se plasevme i zatoa ne se obiduvavme edna godina,koga konecno se odlucivme povtorno obiduvanjeto traese 7meseci ama na krajot se isplati zatoa nemoj da se plasis i da se grizis za bezpotrebni raboti samo verba vo boga pozitivna vesela sekogas nasmeana i daj boze da ne izraduvas so bliznacinja ;)

7. Lucija1987

Lucija1987 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2015
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    239
    Здраво девојки. еве ме мене малку се загубив со гости бев овие денови и немав време да пишам ниту пак доволно да се израдувам,Вчера го повторив тестот од тие обичните исто покажа бледа линија но малку потемна од онаа од петокот.Незнам само дали на мене или и на другите им се случува ова,дали од многу чекање да ги видам тие две линии сега никако неможам да се уверам дека е вистина се додека не отидам кај матичниот и не ми каже тој.Се мислам дали утре да одам или сеуште е рано да се види нешто на ехо и самата јас да се уверам во тоа,Сега за сега пијам само фолна киселина па сигурно матичниот ке ми даде и нешто друго и ке морам да отидам веднаш на ендокринлогија за тироидната жлезда така ми рече докторот од таму кога ке останам бремена веднаш да отидам.Сите вие бидете упорни и со голема верба во Бога бидете сигурно дека ке успеете сите до една да ги видете тие фамозни две црти, бидете сигурни дека Божји чуда се случуваат секој ден, еве јас сум пример за тоа секоја ден се молев да можам и јас како другите да бидам среќна.Од се срце ви посакувам да успеете во тоа Господ да биде со сите нас и ви благодарам на неизмерната поддршка што ја имав од вас,Поздрав и убав ден ве гушкам сите:*:*:*:*:*:*

На vitamina, hope123, awl и 12 други им се допаѓа ова.
  8. Lucija1987

Lucija1987 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2015
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    239
    Мила значи две ипол години се обидуваме, уште каде не отидовме,уште што не испитавме и уште што ли не пиевме но сега сакал Господ не ние кога сакаме.Имавме лош спермограм па него го поправавме па пак ништо и се решив да пробаме со инсеминација и тогаш спермограмот беше нормоспермија,правев една во систина и неуспешна, сега ова втората ја правев на ГАК и еве некна во петокот ги видов двете црти но ако ми веруваш јас сеуште неможам да поверувам и целосно да се израдувам додека не отидам и матичниот не ми потврди.Тоа е само верба во Бог и се ќе се среди.

На kelly2308, Victorian, delvi и 3 други им се допаѓа ова.
  9. Miss.Sweet

Miss.Sweet Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2011
    Пораки:
    1.002
    Допаѓања:
    4.538
    И јас имав ептен бледа втора линија па еве веќе 6 месеци се гушкаме со синко :) Ако нема бременост нема воопшто да се појави втора линија. Со лесно бременоста и чувај се. Без нервози и лоши мисли :*:hug:

На delvi, Bebulleee и MADO им се допаѓа ова.
  10. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.088
    Допаѓања:
    6.587
    Ич да немаш време да седиш на форумот @Lucija1987 :party:
    Прославувај го животот :l: Ако не можеш да издржиш мила, оди кај матичниот. Можда ќе ти даде некој добар совет, не се знае.
    Од некни ми ја врати вербата за статистиката дека кај 8 од 100 биднува со инсеминација.:inlove: Никогаш не се знае кои се тие 8, т.е. веке 7 :l:

11. Vennera.aa

Vennera.aa Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    Душо честитки и со лесно, немој да му ја мислиш многу и опушти се нсјубавите денови се пред тебе. Инаку за потврдување на бременост преку крв и јас кога направив тест ми излезе втора бледа црта, утредента рано сабајле во лабораторија и позитивен тест ама сеуште како да не верував, вечерта истиот ден бев кај матичниот немаше ништо кога ме виде на ехо и ми кажа за две недели на преглед. Јас толку се разочав што ми се сруши се за после тие две недели поточно во понеделникот ми потврди бременост па сега за две недели ми закажа за срцева акција. Муабетот ми беше да не избрзуваш со преглед зошто само ќе се грижиш беспотребно рано е да се види било што почекај барем недела дена, а за да ти е мирна душата направи си тест преку крв. Ве бакнувам сите и што побрзо да се израдувате :*

На Bebulleee, Victorian, *Cloudy Girl* и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Napraviv test ispadna negativen ..... Kolku mi e samo tesko ,dusata me boli..

13. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    ;(
    Ајде ќе ги видиш тие прекрасни || линии. Не де откажувај и нервирај, знаеш дека психата на човекот е најголем непријател. Еве јас пробувам да се исправам на нозе и да заборавам ама БУКВАЛНО да заборавам. Ама е оди некако, мислам пораат сум малце еве 5месеци поминаа. Не сум како тогаш, пробувам само со позитивна енергија, повеќе време поминувам со внучето од девер ми има 10месеци златно. Така ми е полесно и на ништо не мислам. Ама ко ќе ми текни дека требаше да се породам на неговиот роденден 23јануари, многу ми е тешко. Ама ќе соберам сила и морам да се радувам за тоа мало човече, и да се молам на господ и мене да ми даде. Затоа не се оптеретувај еве и мене дедо мраз нема да ми донеси поклон ама ќе се надевам на јануари. Ај доста од мене пишување. Добро утро на сите борци во темава :*

На *Cloudy Girl* и Adeline им се допаѓа ова.
  14. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Lucija, so sto go popravivte spermogramot?

15. Lucija1987

Lucija1987 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2015
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    239
    Незнам точно да ти кажам, мм пиеше витамини, мака ама немаше некое подобрување, се правеше операција на белодробните крила во мај, и со тоа се зафанавме и не обрнавме внимание на ова и после тоа кога отидовме во септември на контрола за да поченем па од некаде спермограмот беше нормоспермија значи Божја волја ке речам Господ така сакал.

На Libra88 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    3.480
    Јас како што знаете добив и овој месец .. И толку ми падна лошо како да се скрши нешто во мене.. Сега ми заврши менс и некако многу сум олабавена незнам зашто ама не се напнувам многу дали че се фати .. Можно лие од страв да не се разочарам ... Знам само дека прошлиот месец се изнаплачив многу .. И од тогаш не сум истата ... @Adeline мила знам дека е глупо да ти речам не се секирај зашто знам дека ќе се секираш .. Ама искреноо ти посакувам да си ги видеш цртките .. И се ќе биде се што е твое ќе си дојде ..

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  17. kelly2308

kelly2308 Активен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2015
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    34
    И јас си добив, и си се изнаплакав... ;(

18. fs-fs-fs

fs-fs-fs Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    809
    Допаѓања:
    801
    Дури плачите мислам дека е подобро. Јас некако ја поминав таа фаза како да сум во фаза се у курац така се осеќам а за чудо и ми доцни .... :D утре е се работи така да ќе имаме појќе домашни активности !

На kelly2308, Momichka и Bebulleee им се допаѓа ова.
  19. *Cloudy Girl*

*Cloudy Girl* Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2015
    Пораки:
    346
    Допаѓања:
    407
    nekako ne sum za muabet denovive , od koga otidov na doktor , samo citam ama bez odgovor sum , nie rabotime na slucajot , mi se pogodija bas plodni denovi koga treba da pravime spermogram , pa na svoja raka go odloziv za sl.nedela koga ke mi pomini ovulacijata .... pa ke vidime sto ke bide

pozdravcinja i guski do site

20. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.088
    Допаѓања:
    6.587
    И јас бев овој месец во ваква фаза веке не ми се ни плаче. Ми досади. Не се фака. Ок. или можда солзите ми пресушија додека ги спремав лековите со кромид и гумбир :D

Последна измена: 7 декември 2015
    На ANGIE1 му/ѝ се допаѓа ова.