Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. seldom

seldom Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2015
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    71
    Здраво феминки. Како е ? Голем поздрав до сите. Еве и јас да ви се приклучам во муабетот и јас сум од оние што копнеат по бебе. Проблемот кај мене е што имам нередовен циклус , последен пат имам добиено во јуни. а веке 8 месеци не се чуваме - правеме бебе. А како без плодни денови ?! Одев и на преглед. Гинеколог ми има кажано дека не сум од оние што недај боже не можат да имаат бебе, туку дека и затоа си треба време... Во јануари пак ке одам на гинеколог ке видам што ќе каже. Мн сум уплашена. :/

2. delvi

delvi Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    1.354
    феминки денес правев и трета инсемианција...ама кога си дојдов дома ми беше стигнал резултат од брис од систематскиот од работа и излезе дека имам ешерихија коли бактерија се покажала на брис од вагина....и сега ако имав 1%андеж и тоа го немам сека...искуство и начин на лекување на оваа досадна бакетрија...прв пат ми се јавува и баш сега најде;(

3. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    Срцка јас имам ешерихија коли во вагина, и ја лечам со месеци.. (facepalm)
    Досадна е скроз, пијав панцеф, несакаше, пијав зинат(само стрептококата) се исчисти. Е сега до некни пијав цитопрофен, и пијам ЧАЈ ОД ДИВО ОРИГАНО. Многу помага за ешерихија, за кандида, и за мн други инфекции, за имунитет итн. Да не набројувам. Тркни до аптека и куписи чај 200 денари е...
    Да напоменам за крај, со антибиотикот + б-комплекс обавезно

4. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.952
    Допаѓања:
    110.315
    Доколку во антибиограм го имате Нитрофурантоин, пробајте со него, од 3 дена пиење осеќам подобрувања, башка не е досаден антибиотик и не ствара кандида. Малце е појак ама е квалитетен.

5. delvi

delvi Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    1.354
    а влијае ли е за забременување и за плодот....мене матичната ми кажа као да почекаме дали ке биде успешна инемсианцијата ако нбе е кога ке ти дојдетогаш ке ти препипам антиб и не ми кажа ништо конкретно ...

6. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.952
    Допаѓања:
    110.315
    Бидејќи во првото тромесечје не е препорачано никаков антибиотик. Јас ја имав цело прво тромесечје, на крај ми даде еден антибиотик не ја излечи, сега друг. Ама веќе сум 5ти месец.

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Jas ne se iznaplakav nekako nemam solzi kako nekoja grutka da imam I nemozam da ja isfrlam...a uste nemam dobieno me cudi toa...Mozno e testot da me izlazal?

Последна измена: 7 декември 2015
  8. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.319
    @Adeline почекај и направи повторно тест, може да е прерано направен и да не покажува сеуште. А колку дена ти касни?
    Женички,ве читам редовно и ко да се читам себе си од пред 7 години, познато ми е тоа следење плодни денови, темпирање односи, исчекување, надеж, возбуда при правење тест и разочарување при една цртка... две мачни години!!!! После секој негативен тест оде до Тинекс и се фарбав, секој месец, и само се изолирав и си плачев..
    Но не се откажувајте, ќе дојдат позитивните тестови и солзите радосници за сите:hug:

На Momichka и Bebulleee им се допаѓа ова.
  9. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    3.480
    Ве молам кажетеми се што знаете за астенозоспермија? Со ваков резултат се останува ли бремена по природен пат ? :?:(facepalm)

10. Madmozel

Madmozel Активен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2015
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    26
    Ooo duso kolku mi e zal, a ovie denovi non stop gledam na stranicata da pises ubavi vesti, neli zaedno bevme za nedobivanje, jas cekam utre da vidime za praznikot dali ke mi dojdi vesterkata na gosti.. Ajde glava gore, ne taguvaj i ovoj mesec so novi sili.... :hug:

11. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    3.480
    Или астеноспермија незнам како е точно ?

12. kelly2308

kelly2308 Активен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2015
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    34
    @ANGIE1 , сопругот имаше таква дијагноза. Како што ни објаснија од ремедика, тоа е солиден спермограм. Не е одличен, солиден е. Му препорачаа да остави цигари, физичка актвност некоја, да фрли тесни гаки, и некој додаток ако сакаме. Ние на своја рака почнавме со Трибустерон.
    Ја толку знам.....

13. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    3.480
    Еве го резултатот што мислите ?

Прикачени фајлови:

14. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.088
    Допаѓања:
    6.587
    Кај нас е -5% од подвижните и од тие во место. И пак докторите некако имат позитивен став како се да е во ред. Така да дефинитивно како што вели @kelly2308 имате солиден спермограм.

Витамин Е, Трибустерон или Трибестан, јаткасти плодови, ореви, лешки, повеќе физичка активност ... ќе се среди.

15. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    3.480
    Лелееее колку се насекирав кога го видов резултатов.. Ме насекираа тие 60% некако многу ми се видоа .. Дефинитивно ќе прима терапиа и ќе мора да јаде јаткасти плодови .. А тоа присуство на леукоцити добро или лошо е ..? Извинете што замарам ама неможам да чекам дур идеме на доктор .

16. kelly2308

kelly2308 Активен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2015
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    34
    Зависи колку е концентрацијата на леукоцити. Зголемена индицира присуство на некоја бактерија. Тоа се ресава со лекарства.

17. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Mi kasni dva dena jas go napraviv sabajle Znaci posle prviot den kasnenje ....

18. Anetaoh

Anetaoh Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2013
    Пораки:
    1.031
    Допаѓања:
    2.701
    60% се неподвижни а треба подвижни да се не баш мал процентот на неподвижност тоа игра голема улога во забременување,а морфологијатк каде е?

19. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    3.480
    Па пишува доле за морфологија .. Затоа се секирам

20. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Откако го запознав мм се сеќавам секој ден купуваше јаткасти плодови. И кога не пробувавме за бебе и не знаевме спермограм што е дома секогаш имавме ќеси со бадеми, лешници и индиски ореви. Никогаш, не сум го видела да јаде чипс или нешто слично. Само здрави грицки. Јас пак некогаш каснував, ама тој не. Не пуши, денот го започнува со овошје и чај, не јаде месо и да не набројувам што се други здрави навики. И пак тој го има најлошиот спермограм. Така да не се лажете многу со здравата храна витамини и јаткасти плодови. @ANGIE1 спермокултура направивте? Леукоцитите како ви беа?

На Bozica1980, kukla21 и Bebulleee им се допаѓа ова.