Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.088
    Допаѓања:
    6.587
    Навистина е премногу рано 4 месеци да се оптеретуваш. Познавам многу луѓе кои абортирале и немале проблем. Не си го ставај ова на ум. Потруди се да го исфрлиш од главата.

На *sisi* и MADO им се допаѓа ова.
  2. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Kukla ke ne derzis vo neizvesnost? :)

На *Cloudy Girl* и kukla21 им се допаѓа ова.
  3. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740

Не не... чекам уште. Ништо ново.

На wings, Mariangel и Libra88 им се допаѓа ова.
  4. *sisi*

*sisi* Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2014
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    500
    Само една работа ме става во мисла како можеше тогаш од ептен малку и од прва да забременам,а ете сега не можам и се си мислам дека никогаш повеке нема да можам да имам дечиња и оваа мислам ама тотално ме убива. Колку повеке се трудам да не мислам јас толку повеке мислам. Не знам што да правам. Инаку си имам и овулација и се ама ете нејке. И се мислам дека е од абортусот.

5. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    3.480

На *sisi* му/ѝ се допаѓа ова.
  6. *sisi*

*sisi* Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2014
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    500
    taka e da se e do psihata samo edna rabota me tesi toa sto imam slusnato kao neli ako zenata ednas ostanala trudna pak ke ostane e toa mi e edinstvena recenica koja mi dava nadez.

7. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.212
    Допаѓања:
    13.672
    Значи на темава има членки кои пишуваат со години, а кога ќе забременат се префрлаат во другата тема (труднички муабети), а нас кој не е**. На толку тешење и подршка зарем не сме заслужиле да бидеме известени дека сте успеале, да ни дадете трошка надеж по кое што копнееме??? Тоа е тоа што ни треба, рецепт, симтоми, детали...
    Ми се случува веќе за трета членка приметувам иако едната беше замолена да не извести во подршка и не го направи тоа!
    После ние себични ние злобни дека мразиме трудници?
    А летечи што никогаш не пишале и на крај некој бисер дека по 2 месеци обидување забремениле колку сакаш со лопата да ги ринеш...
    Срам да ви е !

На kelly2308, *Cloudy Girl* и alisijad им се допаѓа ова.
  8. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.972
    Допаѓања:
    110.384
    Мене искрено кога дознав дека сум бремена прво што ми текна е да пишам овде, толку бев среќна, никаде на друго место, прво овде. Ама после размислив и си реков леле како ќе се осеќаат сите кои до вчера со мене со бореа. Но морав да ви дадам надеж. Низ деновите како се сеќавав на се што сум направила така пишував, со надеж дека некоја ќе примени нешто. Без нервози, јас потполно ги разбирам и едните и другите.

На zajka1 и ocicka2014 им се допаѓа ова.
  9. *Cloudy Girl*

*Cloudy Girl* Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2015
    Пораки:
    346
    Допаѓања:
    407
    @ocicka2014
    Jas i tebe te poddrzvam,ama malku ja opravduvam i drugata strana ,mozebi pomisluvaat deka pravat potesko da ni e koga pisuvaat kolku lesno zabremenile a ne planirale ili nesto slicno

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  10. fs-fs-fs

fs-fs-fs Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    809
    Допаѓања:
    801
    @ocicka2014 jas koga go vidov testot Prvo razmisluvav Dali da Ve izvestam bash poradi vakvi komentari. Iako jas se trudev Edna godina tocno . Mozebi ne pisev bog znaj Sto. No predhodno na javiv kakov mesec imam I mislev deka ke pridonesam za opushtanje na clenkite Iako I jas sama ne veruvav vo toa koga citav na forumot. Ja razbiram ogorcenosta koja ja nosish no Raka koja dava ne se sushi. Nemoj da ne svatish pogreshno no otkako ke ostanish bremena da dade Gospod uste odma, prioritetite ti se menuvaat vo sekunda. Jas ke Bidam tuka tolku kolku mozam . Te poZdravuvam I se nadevam deka nema da svatish nisto pogreshno @kukla21 go cekam tvojot test !

На ocicka2014 и *Cloudy Girl* им се допаѓа ова.
  11. *Cloudy Girl*

Се зачлени на:
    29 октомври 2015
    Пораки:
    346
    Допаѓања:
    407
    Da prasam sakam pak :)

Mislite vo red e da bidam na dieta dodeka se obiduvam da ostanam trudna...dosega sum slusnala i procitala mn razlicni stavovi

12. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.890
    Допаѓања:
    28.549
    Не знам за каква диета точно мислиш, ама здрава храна ти е најдобра варијанта во секое време.

13. fs-fs-fs

fs-fs-fs Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    809
    Допаѓања:
    801

Слободно да си знам многу кои биле на диета поточно не за намалување на килограми туку здрава храна и за тоа време останале трудни. Би ти препорачала ја Цвета Динева !

14. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Нема тест да правам. Денес 41 ден.

На biserka' му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Vennera.aa

Vennera.aa Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    Оваа тема ми е најповеќе при срце и сега сеуште си ја посетувам и си ја читкам редовно, први што дознавте за двете црти бевте вие тука и јас сметам дека оваа тема не се затвора во моментот кога ќе се остане бремена, секогаш трудниците кои ќе успееа во борбата за бебуш ми влеваа надеж и ми го разведруваа денот си велев ке успеам и јас ете имало господ. @kukla21 мила дај боже да се израдуваш од дново на душава ти посакувам, како и на сите тука :*

На podravka му/ѝ се допаѓа ова.
  16. *Cloudy Girl*

Се зачлени на:
    29 октомври 2015
    Пораки:
    346
    Допаѓања:
    407
    @fs-fs-fs , @zuto

mislam na dieta za da oslabnam barem nekoi 5-7 kg , ne konkretno samo za zdrava ishrana

17. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    auuuuuuuuuuu kuklaaaaaaaaaaaaaaa tuka mirisaaaa na bebeee vekee...

На fs-fs-fs, MADO, wings и 3 други им се допаѓа ова.
  18. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.088
    Допаѓања:
    6.587
    и јас имам некое кило вишок, ама мислам дека слабеење не е прав избор. Ако ослабееме и после бремени, пак ќе пораснеме, лошо ќе е за организмот. Да останеме прво бремени потоа ;)

На *Cloudy Girl* му/ѝ се допаѓа ова.
  19. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.890
    Допаѓања:
    28.549
    И со здрава исхрана можеш да ослабеш, плус и ако вежбаш се постигнува најдобар ефект на долгорочно ниво. Сѐ што е брзо и ригорозно трае кратко. Како сакаш, најдобро консултирај се со стручно лице.

20. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.972
    Допаѓања:
    110.384
    Не мора да значи, јас сум гојазна, буце да речам, еве ме 5ти месец само 1 кило сум поправена, сите се чудат. Не мора ништо да значи, нема правила. Но потешко е бременост со повеќе кила, имаше граница колку можеш да се поправиш според тоа колку кила си имала пред бременоста, за оние со повеќе од 80 не смеат да се поправат повеќе од 9 кила, за оние со повеќе од 65 границата е 12 кила, за оние со 50 кила границата е 15 кила. Најдобро е здрава храна и спортување, пред и по забременувањето. Инаку проблемот со дебелината ќе си остане и за времен на бременоста и потоа, во доење исто така се поправаат многу жени.

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.