Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Skorpi

Skorpi Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    3
    Zdravo!
    Jas bi sakala da prasam dali nekoj znae da mi pomogne,pravev racunici ama dzabe,mojata posledna menstruacija bese na 16ti mesecov,dokolku zabremenam sega,me interesira koj mesec ke bidam vo septemvri bideki sakame bebe so soprugot ama svadbata nie vo septemvri pa se plasam da ne bidam so golemko stomace. :lol:

Pozdrav

[mod-kirilica:13awxmmb][/mod-kirilica:13awxmmb]

2. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.382
    Допаѓања:
    1.452

Poveli linkot ovde mozes da racunis.

Pozdrav,

http://www.roditeljportal.com/kalendar-trudnoce.aspx

На Skorpi му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Diamondkiss

Diamondkiss Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2011
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    39
    Леле може ке делува фрики и лудо но еве една смешка...јас имам 17 години и мн сакам да имам детенце со околу 3 год. на мене да личи :inlove: навистина сакам, но сепак нема да се зацрнувам од сега не сум од оние кои раѓаат млади, ептен млади. ;) Поздрав и поддршка до оние кои сакаат да забременат ! :clap:

4. Skorpi

Skorpi Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    3
    Благодарам на одговорот,но јас сепак сум цела во прашалници,како може така да се пресметува кога мојата менструација поминала а јас може ке забременам дури следниот месец пред другата да дојде,а ми се пресметува како еден месец да поминал,не мие јасно тоа некако.... :x

5. sabatini

sabatini Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2011
    Пораки:
    489
    Допаѓања:
    437
    Мили мои феминки јас не се надевам на нисто и овој месец ама затоа пак сум многу загреана да го пробам напитокот со рен и вино па да се надевам дека во многу брзо време ке се израдувам и јас со убави вести....но ме буни само една работа тоа сто некаде писува дека се пие 7 дена после менс.....јас ке ја направам првата доза оваа недела и се надевам дека нема нисто да стети ако постои несто повеке од недела дена....се надевам дека некој ке ми разјасни кога да поцнам да го пијам дали одма од кога ке ми заврси менс или да поцекам да го пијам после 7 дена од заврсуванјето на менс......се извинувам на глупавото прасанје ама и прв пат слуснав за овој лек.....ве поздравувам и ве гускам и со дуса цекам да си ги видам двете цртицки......имајте убав ден.... ;) ;) ;) :*

6. Dazey

Dazey Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2011
    Пораки:
    311
    Допаѓања:
    124
    Како почеток за бременост го сметаат првиот ден од последната менструација, што значи дека ако ти забремениш пред да добиеш менструација наредниот месец тоа значи дека неделите ќе треба да ги сметаш почнувајќи од 16 Март.
    Еве еден линк http://www.femina.mk/%D0%B7%D0%B4%D1%80 ... 0%B2%D0%B8
    отвори го , внеси ги податоците што ги бара и ќе видиш кои денови ти се плодни и сл.
    По мои пресметки во септември ќе бидеш некаде во петиот или шестиот месец од бременоста (нормално ако забремениш овој месец), што значи дека стомачето ќе биде видливо.
    Позз

На Skorpi му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Ti posakuvam poskoro dve crtki isto kako i na mene sto sto si posakuvam! inaku i jas slusnav neodamna za ren i vino, no neznam kako se pie?! te molam pisi mi za toa, mada ne veruvam deka toa nosi sigurno zabremenuvanje, osven dopolnitelna pomosna okolnost za bebe! kolku dolgo se obiduvate? nie 6meseci bez uspeh:((( pozdrav

8. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Ludje ne ocajuvajte, tuku veruvajte, znam deka e tesko no i na nas eden den ke ni se sluci cudo! nemoze sekoja zena sto ima policisticni jajnici da ne bide majka!!! ke uspee i kaj vas koga togas, pa eve ja go nemam toj problem, se mi e vo red pa nemozam da zabremenam!!!! ako ne denes -utre, ako ne utre nekoj drug pat ke uspee, bidete pozitivni, nekogas i pregolemata zelba za bebe moze da bide precka! bebinjata ne doadjaat koga nie sakame, tuku koga tie sakaat!!! i ja imam 30g i se plasam podsvesno no sto da pravime, nie se trudime sto e najbitno!!!! i milo mi e sto se najdovme tuka site okolu30god, delenjeto mislenja pomaga! ke bideme site majki eden den, veruvam vo toa, samo nasiot problem e naseto netrpenie!!! pozdrav do site

На Dolphin4e, nana2112 и Zaljubena111 им се допаѓа ова.
  9. rak11

rak11 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    77
    nana sedimentacijata treba da ti bide najveke do 15-65

10. mimi4ka91

mimi4ka91 Активен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    2
    Zdravo,bi sakala da prasam dali ima nekoj koj sto gi ima koristeno Kontraceptivnite tableti a potoa da saka bremenost.dali posle nivnoto prekinuvanje organizmot ke treba da se navikni na novata situacija i dali postoi sansa toj period da potrae po dolgo odnosno da dojde do pokasno zabremenuvanje ??? vi blagodaram mnogu odnapred pozdravce i srekno na site

11. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.235
    Допаѓања:
    48.518
    Јас веќе и имав пишано на Сабатини како да го пие, убаво е објаснето на овој линк ама ете не сфатила :D еве го линкот па види си и ти :) http://www.roditeliideca.com.mk/index.p ... &Itemid=62
    Девојки сакам и да кажам не очајувајте 6-7 месеци обид не е ништо, до една година гинеколозите го сметаат за нормално. Јас познавам особа која 2 години не можеше да има деца а се беше во ред и кај неа и кај маж и ама ете така едноставно не се фаќаше па ете сега си има синче :) Кога сака тоа ќе се фати :)

12. sabatini

sabatini Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2011
    Пораки:
    489
    Допаѓања:
    437
    Ти благодарам Лори 30 се надевам дека во врзо време ке си ги видиме и ние двете цртицки како и сите други кои цекаат....инаку ние се обидуваме година дена и сеусте нема резултат и сега затоа сакам да го пробам тој лек со рен и вино.....ке цетирам една феминка за како се прави .....Lekot se pravi so tri litri staro belo vino i tri koreni od ren. Renot treba da bide so debelina na pokazalec vo dolzina od 10 do 12 cm. Vo eden litar vino se stava po eden izrendan koren od ren. Prvo se pravi 1/3 od dozata (eden litar vino so eden koren od ren) i se ostava da stoi edna nedela. Koga ke pocnite da go piete ja pravite vtorata doza koja ke bide podgotvena za pienje po edna nedela i taka po dve nedeli ja pravite i tretata doza. Dozata od eden litar treba da se ispie vo edna nedela, toa bi znacelo deka ke piete po eden pogolem fildzan od vinoto na den. Vazno e vinoto so ren da go piete nagladno, nautro.....
    е сега единственото несто сто мене ме буни е дали по заврсуванјето на менс се поцнува наредниот ден или како сто некаде писува требало да се поцне на 7иот ден од заврсуванјето.......но како и да е не не нисто стетно да се проба ........ти посакувам се најдобро и се надевам на убави резултати.....

13. sabatini

sabatini Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2011
    Пораки:
    489
    Допаѓања:
    437

Хаха мила јас сватив само секаде е разлицно описано и на тој линк ти сто ми го даде писува дека треба на 7миот ден по заврсуванјето на менс да се пие а тука кај една феминкја не писувасе нисто кога требе да се поцне па затоа и прасав,......ти благодарам многу на тебе за тој линк и имај убав ден па се надевам дека ке писуваме само убави работи од сега па натаму.... ;)

На anastasijaki му/ѝ се допаѓа ова.
  14. anastasijaki

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.235
    Допаѓања:
    48.518
    :) Јас би ти рекла да го направиш вака, еве кај нејзе имало ефект.
    направив комбинација од двата рецепта(годспод здравје да им даде )......значи откога ми заврши , мајка ми го спреми,( 1л домашно црвено вино, старо 3 години и 400 гр рен, ренот се ренда ситно и се става во виното.....одвреме навреме го промешував .....во тие 7 дена после последниот ден од менструацијата на гладно си голтав по 2-3 цели зрна бибер ....и на 7 ден по менструација(кај мене тоа излезе на 14 ден од циклусот, бидејќи менструацијата ми трае 6 дена )..почнав да пијам по едно мало филџанче на гладно .....(го прецедував и го пиев само виното )........и така го пиев 12 дена.....

15. sabatini

sabatini Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2011
    Пораки:
    489
    Допаѓања:
    437

ти благодарам мила ке го пробам тој рецепт.......имај прекрасен ден..... ;)

На anastasijaki му/ѝ се допаѓа ова.
  16. pandelka

pandelka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    7.372
    Ми се лоши, ми се наткрева, ми се врти, пред некој ден и повраќав...24 ден ми е од циклус, ами доаѓало 22, 23,24-ти ден, немам никаков симптом на доаѓање и се чувствувам поинаку, се надевам на две цртки-очајно,задутре да направам тест мислите дека ќе ми покаже, или да почекам до 30 ден, зашто претходните два ги направив на 30 ден и ми беше мн бледа втората линија?

17. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    E src sto ubavo si mi pisala, samo mene utre mi e sedmi den, a toa treba da stoi edn nedela taka da ke pocekam naredniot mesec!!! odvaj cekam da imam bebence :( i mora li da e staro vinoto? kaj da go najdam neznam...blagodaram :inlove:

На sabatini му/ѝ се допаѓа ова.
  18. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.987
    Допаѓања:
    108.471

чекај чекај, не те разбрав, а кога си направила тест и ти покажало бледа линија? :?: бледа втора линија значи бременост.

19. anastasijaki

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.235
    Допаѓања:
    48.518
    Мислам дека кажува за предходните два пати кога останувала бремена така и покажал тестот :) Панделка направи тест преку крв, покажува најточно и многу брзо по оплодувањето :)

20. sabatini

sabatini Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2011
    Пораки:
    489
    Допаѓања:
    437
    Lori 30 ....вино мозес секаде да најдес берба 2008.2009 провери во продавница или поголемите супермаркети секако има......кога јас овде најдов берба 2009 секако ке најдес и ти .писува дека требало да биде 3 години старо па сега како писува така ке правиме .... ;) ;) :* .........ти посакувам во најбрзо време да се израдувас.....поззз