Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Discussion in 'Бременост' started by bik23, Oct 29, 2010.

1. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Истото сакавме да го кажеме ;)

Abeja likes this.
  2. perlaa

perlaa Популарен член

Imam osiguruvanje, nemam maticen. Za1saat imam zakareno I ke ja prasam dok dali moze da mi se pise maticna.

3. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Јас не ги спомнав основните оти мислев се подразбира; стандард гинеколошки преглед што се прави и кога не се обидувате за дете. Моја грешка, тргнав од себе.

4. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Спермограм имате правено? И открија ли конкретна причина за првиот спонтан? Немам читано наназад низ темава..

5. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Епа не кошта ништо да одиш кај матичен на преглед, напротив и поефтино е.

6. Abeja

Abeja Популарен член

Во државна не сум сигурна дали прават прегледи како пап и брисеви, тоа знам преку матичен гинеколог оди а и ако е специјалист од клиника, мислам дека не може да биде матичен.

7. Black girl

Black girl Форумски идол

Оф, мила, ме расплака и мене. Не се грижи. Нема Господ да не остави сами, ќе си имаме сите ние што очекуваме. Верувај во чуда. И јас сум си помислувала така, т.е. до пред некое време така се грижев, но си викам дека кога-тогаш ке бидам и јас мајка и дека ќе си имам што да гушкам. Ќе биде се добро. :)
    Оф, мила, ме расплака и мене. Не се грижи. Нема Господ да не остави сами, ќе си имаме сите ние што очекуваме. Верувај во чуда. И јас сум си помислувала така, т.е. до пред некое време така се грижев, но си викам дека кога-тогаш ке бидам и јас мајка и дека ќе си имам што да гушкам. Ќе биде се добро. :)

8. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Епа тоа цело време зборувам. Да си оди кај матичен.

9. coco mademoisele

coco mademoisele Истакнат член

Значи колку се пронајдов во твојот пост....секоја чест се тоа што ми седеше вгрло ти го кажа...

10. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Брис и пап немаат ништо со забременување.

11. thebabylover

thebabylover Истакнат член

Ништо немаме правено.Јас после спонтан ги правев основните испитувања к холку.Причина,така требало да биде не сум била ниту прва ни последна.Вие што предлагате со кои испитувања се почнува на почеток

12. perlaa

perlaa Популарен член

Devojki krajno razocarena od posetata kaj doktorkata. Neli ne rabotela na zakazano pa cekav 1caas. Vlegov I nekak napnato mi rece so sakas ti so problem imas. Se zbrkav ne ocekuvav vakov precek. I kazav deka nemam maticna pa dokolku moze da mi bide taa za poeftino da pominam a taa prvo kazi so problem imas pa ke vidame. I objasniv deka prv pat odam I sakam da pocnam so pregledi ama deka ne stojam dobro finansiski zatoa prvo da izvrsam obicen pregled pa ponatamu ke bide se. Taa mi veli tuka ne se ide so 100denari ama aj legni da vidam. Mozebi drsko of moja strana ama stanav I I rekov fala ke pobaram drug doktor ne sum zadovolna od vas. Stanav I si otidiv. Znaci nisto.
    Tuku mozam li da pocnam so folna keselina da pijam bez preporaka na doktor?

13. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Еве баш за тоа пишувавме погоре: значи стандарден гинеколошки преглед со ехо и брисови и ПАП, уринокултура. Потоа задолжително спермограм за сопругот, а ако ви побараат и спермокултура - се прави од истиот примерок. Хормони на 3ти ден добиено. Ако се’ ова се покаже океј, да треба да се бара проблемот на друго место, се прави HSG за проверка на проодност на канали, но со истата процедура можат да се утврдат и други аномалии на матка, јајцеводи и јајници. Кај мене конкретно се’ беше океј, на прв поглед супер ехо и матка и јајници и уредна овулација. Хормони супер. Да ги слушав докторите, чекај, не брзај, HSG се прави дури после една година, немаше да дознаам дека имам аномалија на матката и уште ќе си чекавме бебе напразно. Најтрагично од се’, оваа аномалија, ако не знаеш дека ја имаш и не внимаваш, резултира со многу голем процент на спонтани, па утре не дај Боже ќе дојдеше и до тоа и немаше да знам зошто.

thebabylover likes this.
  14. thebabylover

Секако дека можеш.Таа оди без рецепт.Туку од кој град си перла?Исто и мојот поранешен матичен беше арогантен..не дозволуваше ништо да го прашам..ми велеше дека немам толку широки познавања да го сфатам и јас си отидов кај друг.Многу е важно да има однос меѓу пациент и доктор..побарај си друг матичен

zalosna and Momichka like this.
  15. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Kukle bremenost ne se pochnuva so problem, sekogash se celi na chisti brisevi i pap, a mnogu vag. infekcii se prichina za spontani, neuspeshni obidi za bremenost i slichno. Zatoa osnovno, brisevi i pap obavezno.
    Perla mozesh da piesh folna, ama toa nema da ti pomogne voopshto. Taa se pie dokolku dojde do bremenost so vreme da pochne da deluva na plodot. Bar jas taka znam. Kupi si tifol od apteka, 100tina denari e. Sleden pat najdi si matichen asalen, odi si na pregled, ama ne spomnuvaj deka nemash finansii, toa niv ich ne gi interesira. Ako te isprati na ispituvanja ke odish, ne chinat mnogu prvite ispituvanja, komplet se ke te fati nekoi si 1500 denari.

bebaa likes this.
  16. perlaa

perlaa Популарен член

Od Strumica sum. Jas si kupiv folna keselina ama neznam dali ds pocnam da pijam bez preporaka od doktor.

17. Momichka

Momichka Популарен член

@perlaa не се ограничувај за финансиите. Брисевите на државно се по 70-100 од брис. Хормоните дали,беа околу 300-500 вкупно. Ехото некои 100тина денари. Хгс платив помалку од 1000, и лапоскопија-хистероскопија 1800ден мислам. Најскапо ми беше брисеви на приватно, 1000ден од брис. Значи почетно ти требаат 2000ден макс. И добар матичен :) и јас сум од струмица

Last edited: Dec 18, 2015
  18. thebabylover

Колку чини хсг во државна? Хормони и се друго имам испитано,ако има потреба пак ке испитам

19. emkaemka

emkaemka Форумски идол

@perlaa slobodno pij si ja folnata toa ti se vitamini ne ti treba nikakvo odobrenie od doktor, a steta so nejzino konzumiranje nema nikakvo...

zalosna and perlaa like this.
  20. Maicka^

Maicka^ Активен член

700 или 900 ден чинам беше

Momichka likes this.