Да ве update-ирам, претходната недела правев хистероскопија при која ми беше отстранета преграда од 30 мм, докторот ми рече дека ова дефинитивно било проблем за забременување. Сега 2 месеци ќе пијам хормони, цикло прогинова, така што по завршувањето се надевам на успех во забременување... Некој да има слично искуство?
Eve me i mene jas pak se razbolev. Imunitetov mi e katastrofa znaci Nebitno. Sakav da vi kazam deka spored kalendarov treda da (ne)dobijam nekade naredna sabota. Jas si mislev deka e sega poskoro. Gradive mnogu me bolea. Pa eve prestanaa. Sega veke nema nisto. Patuvav ovoj mesec, taka da mozno e i porano da dojde ili ako kasni, da mi kasni zaradi promena na klima. Plodni denovi ne fativme mesecov. Nadez...malku, da ne recam ic ama toa e sto e. Tolku meseci na plodni denovi ne bivase, taka da ovoj mesec ke treba novogodisno cudo da se sluci za da ispadne nesto Vi posakuvam ubava nedela zbirajte sili i od ponedelnik ja prodolzuvame borbata i cekanjeto! Vo ocekuvanje na novi mesinja, ve pozdravuvam
Јас откако ке ми заврши менс ке одам на обичен преглед и ке се консултирам од каде да почнам со испитувања.Мора од нешто да почнеме..оваа чекање ме убива...
си се пронајдов на постов ,, таман ќе ми дојдат плдни денови ,, или не сме заедно или јас болна ,, немам волја ,, се нешто се дешава како да нејќе да бидне
Случајно ја најдов понудава на Групер па се надевам на некој ке заврши работа http://grouper.mk/skopje/deal/sante-plus-group-utvrduvanje-plodnost
Таков е животот, нема ништо кога ти ке посакаш туку тогаш кога е судено. Подобро да ми дојдеше порано отколку да ми доцни 3 дена и уште од рано наутро ми го поквари денот. Среќа недела е малку чистење по дома и немав толку време да мислам на тоа. На сите им посакувам што побрзо да им се исполни оваа најјубава желба за нова година! поздрав
Eh, mila, da ne pocnam da nabrojuvam kolku pati me spoteral vakov maler... Poveke sme se utnuvale, nego sto sme uspevale da pogodime. Mislam kako nekoja sila da ne odvraka da ne bide koga sakmne nie. Ne znam drugo sto da kazam. Kako i da e, mora da se odi napred. Mene mi e krivo sto bev ubedena deka se ke bide kako po kniga i deke lesno ke stanam majka...ama ne. Se si nosi zivotot. Lekcii eden kup. Shamari isto. Solzi da ne kazuvam veke. Jas veke mislam deka ja projdov fazata na placenje i depresii. Poleka no sigurno vleguvam vo faza-bas mi e galje! Ne znam dali e dobro ili loso... Poleka kako da se pomiruvam so sudbina. Ne so toa deka nema da bidam majka, no so toa deka treba da olabavam zatoa sto so sila ubavina ne biva. Ni vremeto ne me plasi poveke. Sega pocnav da si vikam, ima vreme. Mozebi e pogresno, no, ete taka se cuvstvuvam. Znam samo deka vaka mi e podobro. Podobro da vikam ima vreme, nego da se davam vo solzi so denovi. Si vikam da znaese pernicata vo spalna da kaze kolku solzi vpila do sega...eden okean sigurno. Da moze nekoj da mi pogledne dlaboko vo srcevo i da vidi kolku bolka imam pretvoreno vo nasmevki... Eeeeh... Zeni, zeni, kolku sme silni samo...
Кога имате овулација, тоа лигавото како белка од јајце што е...Мене ми трае околку 4дена-не сум броела точно ама тука некаде. Е сега ме интересира коивденови се НАЈплодни на почетокот на средината или на крајот од тоа?
@ocicka2014 Имаш календари за овулација по интернетов, ќе си видиш. Обично една недела траат плодните денови и средина на тие денови настанува овулација. Денес промена си направив со нова флизура и прекрасно се чуствувам.. Убава ноќ
Добар ден женски Дали некоја од вас забележала промена во добивањето откако започнала да работи на случајот "бебе"? Кај мене откако почнавме да се обидуваме со мм за второ 2-3 дена по некоја капка дури пробие, па после ми е само кафена крвта со некои кончиња низ нејзе, не е црвена како што било порано и не е многу обилна. Сличен случај?
Една година помина лани на 15 деекември бев на киретажа.Денеска ке закажам преглед. Спермограм колку чини?
Зависи каде. Последно правевме во ремедика, чинеше 4600 - спермограм, спермоморфологија и инфективен скрининг (испитување за хепатит б, ц и хив). Само спермограм е околу 2000.
150 денари на хистологија најдобро работат, треба да се закаже преку телефон или лично не работат со мој термин, ви треба само хив тест не постар од 6 месеци. Извини моја грешка сега видов почнале и они со мој термин да работат, прв слободен термин за осум дена, нека му закаже општиот матичен на маж ти.
Мене од систина ме пратија на хистологија баш напротив систина 90% дава лоши резултати и дијагноза тератозооспермија.
Споредивме уште 3 други места (систина, њуборн и ремедика) сите резултати беа слични освен оној од државна, скроз како на друг човек правено.
не знам каде сте го правеле на државна, ама хистологија се најдобри, пред оставање на примерокот има разговор со доктор кој прашува се до најмала ситница, после зимањето на резултатот исто така. Јас не реков било каде државно туку само хистологија