Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    Od Sistina te prakaat na histologija? Mnogu mi e neverojatno ova so go zboruvas, oni kako dolarce te gledaat, se tepaat za pari i pacienti ama fala bogu i rezultatite sekogas im se ispravni poradi toa sto imaat sovremena oprema...

2. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    Na histologija go pravevme ...

3. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    Не и кога докторот е човечен и гледа да помогне :) За се ме прака на државно, вели зашто да фрлаш пари и за ова на приватно.

4. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    Лазаревски?

5. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    Ивановски, последен пат сакав брисеви да правам таму ми вика абе будалче напраи си ги државно зашто тука да фрлиш 4000 :)

6. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    Ќе лета од работа :))))))

7. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    Таман работа, од она што читам по форумиве и Лазаревски е таков, па зар малце пари даваме на лекови. постапки и сл. бар на ова да заштедиме :)

На MADO, kukla21 и emkaemka им се допаѓа ова.
  8. Vetruska

Vetruska Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    791
    Допаѓања:
    494
    Anyone? :)

9. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.973
    Допаѓања:
    112.462
    Isto I jas sum so stavot spermogrami najtocni i najdobri na Institutot za Histologija, i doktorkata Elida e zakon....

На MADO и kukla21 им се допаѓа ова.
  10. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    Апсолутно се слагам...ама јас од лично лошо искуство за повеќе здравствени проблеми ги избегавам Државна... многу ме разочараа и никад више таму

11. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.973
    Допаѓања:
    112.462
    @Vetruska ne veruvam deka toa e od momentot deka mm svrsuva vo tebe :lol: odnosno neli pravite bebe, poveke bi rekla od klimatski faktori, stres, iscekuvanje pa se preispituvas :$ i jas nekogas imam oskudna, propratena so kafeavo, svetlo crveno, no i obilna so cista krv..... ]:) Pravete bebe i uzivajte :inlove:

На MADO и Vetruska им се допаѓа ова.
  12. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.938
    Допаѓања:
    110.278
    Мене ми се деси, по првиот месец ми доцнеше 4 дена, ама па и дека патувавме не си земав многу при срце, токму од тоа промена на клима и слично. Вториот ми доцнеше 2 дена, па после продолжи да иде на време. Пред да забременам 3-4 месеци исто ми се измести и последно ми закасни 10 дена, односно не добив повеќе.

13. Vetruska

Vetruska Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    791
    Допаѓања:
    494
    Фала @AngelOfArh . Мене малку ме плаши и тоа што количината и бојата не е како нормално. Докторката ми рече да видам и месецов како ќе биде па да одам на преглед, ама не ме држи место па пишав :( Кај тебе само доцнењето беше неколку пати или генерално се беше различно?

14. Vetruska

Vetruska Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    791
    Допаѓања:
    494
    Па да ти кажам искрено не мислев дека е до тоа што свршува во мене, ама ми е страв потајно од тоа што се изначитав на нет милион работи дека таквото добивање може да е знак за рана менопауза :( Па од тој страв прашувам дали некоја имала слично искуство па забременила :(

15. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.973
    Допаѓања:
    112.462
    @Vetruska ejjjj sega ne me plasi :worried: kakva menopauza :wasntme: proveri si hormoni...... mene mi se top, a mnogu mi e rano za menopauza, stoznam mlada sum :lol: a za zabremenuvanje so takov ciklus rado bi sakala site mi velat deka mozam ali nie sme inf (maski faktor) ama pa na punkcija mi vadat po 15tina jk, znaci plodna sum ^_^ poseti si dok ne cekaj ne se stavaj vo misli, moze da e se, no moze i nisto, a ti se grizis :*

16. Vetruska

Vetruska Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    791
    Допаѓања:
    494
    Може.. ај ќе почекам и ова добивање да помине па ќе одам на лекар. Инаку имам 35 год :) може и не сум толку млада. Останав трудна првиот пат после 3 месеци пробување, вториот пат останав после 2 месеци пробување ама имав моларна бременост и мораше да се направи киретажа (која по биопсијата искочи дека не е моларна туку нормална, грешка на лекари). Ми рекоа 1 година да паузирам, да одмори матката. Година помина летово, почнавме пак да пробуваме и еве после неколку месец што се случува. Па ме мавнаа лоши филмови :( Се надевам ќе искочи добро се!

17. *Cloudy Girl*

*Cloudy Girl* Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2015
    Пораки:
    346
    Допаѓања:
    407
    @Vetruska

Na 35 mislam deka e rano za menopauza

18. Vetruska

Vetruska Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    791
    Допаѓања:
    494
    И јас така мислев, ама се утепав од читање на нет и тоа се вика рана менопауза и не е невозможно да се деси. Значи добивањето еве и сега ми е 2 дена со кафеавкаста крв со некои кончиња низ нејзе :( Мислам дека ќе умрам!!! Ги имам сите симптоми. Различно добивање од претходно, вртоглавици од време на време, проблем со спиење :((((((( Ќе се убијам ако е тоа :(((((

19. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.973
    Допаѓања:
    112.462
    @Vetruska Eheheheeeeeeeeeeee poleka malku :!: zatvaraj netot uste vednas :!: ne baraj problem tamu kade sto nema, denes ako ti e vtor den od toa ,,cudno,, dobieno utre ajt na hormoni i resi si gi dilemite. Iako mislam da nema nisto cudno, pooskudna menstruacija, nemoze da probie ubavo, ta mozda se raboti za cista... ajde oslobodi se, lani si ostanala bremena pa za edna godina naednas ke fatis menopauza, neveruvam.......

На Anetaoh му/ѝ се допаѓа ова.
  20. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    Јас не можам да издржам да не во го кажам моето чудо, да баш божјо чудо се деси. Циклусов никако да дојде баш пишував тука и на темава, мислев не доага од пореметувањето на тироидната, аман си реков пак проблеми. Мајка ми ми вика правеше ли тест? Викам каков тест жено јас знаеш не можам природно да забременам, башка и имавме само еден единствен однос и тоа на 32-33 ден од циклус. Во мегувреме го поминувам пола град пешки скоро секој ден, се товарам со торби, си јадам благо, дури и фолна престанав да пијам,. Ми почна розев исцедок еве си велам ке дојде фала богу, арно ама поминаа неколку дена и не доага, а мм и мајка ми само досагаат да направам тест, ај викам ке земам еден од 32 денари како и секогаш па после ке закажам кај докторот да ме види, го правам тестот и во себе си викам, еве им нека видат дека нема ништо, како не пфф што ке има, чушки има :D си дрндам ко шлакната :) кога гледам две линии, ке се онесвестев, не ми се веруваше, викам од каде, боже од каде. Одма направив бета хцг и тој позитивен со висока бета, отидов на ехо каде претрпев голем стрес затоа што докторот се сомневаше на вонматерична, ама јуначето кое само се избори покрај сите проблеми на место си е. Сега само го молам господа кога веке се случи чудо да биде се како што треба, да не не растажува како неговото братче/сестриче кое одма не напушти.
    За сите оние кои не ја знаат мојата приказна , јас сум со пцос, висок инсулин, висок пролактин, висок андростендион а после спонтаниот добив и високо тсх, дневно бев на таблетки ко некоја бабичка. Позади себе имам две иуи.
    Ова моево е баш чудо, и благослов од господа. Безброј пати го чув она Алисија природна бременост кај тебе не е можна, што би било ова ако не е божјо чудо.

На Lolipop23, Valentina888, LivingGlam и 54 други им се допаѓа ова.