Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.235
    Допаѓања:
    48.518
    Оние со цисти на јајниците пробајте го ова http://femisan.info/femisanamk.html
    Има предобар состав, планирам и јас да го земам, само да ги допијам чаевите што ги пијам :wasntme:

2. anastasijaki

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.235
    Допаѓања:
    48.518
    Откако прочитав се да се надополнам дека на многу жени им помогнале капкиве да останат бремени , така да вреди да се проба , нема штета и така се на природна база :)

3. rak11

rak11 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    77
    kade moze da se najdat

4. stefka30

stefka30 Активен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    1
    исто сакав и јас да прасам каде мозе да се купат капкиве...благодарм однапред за одговорот :*

5. anastasijaki

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.235
    Допаѓања:
    48.518
    Мислам дека треба да го има по аптекиве, производов иначе е српски , па ако го нема тука може да го нарачате некој да ви го донесе од Србија :)

6. stojka50

stojka50 Активен член

Се зачлени на:
    3 април 2012
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    zdravo devojki jas sum nova ovde pozdravce do site

da prasam dali nekoj slusnal za receptot so ren vino
    kako se pie?

7. anastasijaki

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.235
    Допаѓања:
    48.518
    Има на предходната страна објаснето има и линк постирано. Рзгледај малце ;) :)

8. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Ima razlicni recepti, i ja citav pred nekoj den, no site se sostojat od ren i vino 3litri, i jas planiram naredniot ùesec da go probam, pravis edno litro so ren koga ke dobies,i treba da stoi sedum dena i taman na sedmiot den odkoga ke ti dojde pocnuvas sekoe utro po edna solja na gladno, i togas ja pravis vtorata doza(vtoroto litro i dodeka ja pies prvata doza taman vtorata ke stoi sedum dena i taka i so tretoto litro vino! mozebi ne objasniv dobro no ke razberes, a ako ja pogresno sum protumacila-vie sto znaete kioregirajte slobodno za da pieme kako treba , i ja neznam tocno, ali planiram samo da narendam eden ren vo eden litar! se nadevam ke ni uspee:) pozdrav i pisuvajte rezultati:))

9. ilence

ilence Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2012
    Пораки:
    186
    Допаѓања:
    88
    Да ве прашам од кај ке најдете рен?

10. stojka50

stojka50 Активен член

Се зачлени на:
    3 април 2012
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    Фала ти многу и јас планирама да пијам :D Слушнав дека се пие подолго време и за цисти било добро Поздрав и ќе пишам резултати :D

11. stojka50

stojka50 Активен член

Се зачлени на:
    3 април 2012
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    Мислам дека во Веро има сега расте па усте малку и на пазар ќе има ;)

12. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    ""Se zacleniv na ovaj forum za da mozam da im pomognam na sto poveke parovi koi sakaat da dobijat uste eden clen vo svoeto semejstvo. Cekav devet godini i sega konecno sum bremena, so nadez deka se ke se odviva kako sto treba. Vo tie devet godini pravev proverka na proodnost na kanalite, proveruvav hormoni, i piev soodvetni tableti i mojot soprug go pravese site potrebni kontroli, no nemase rezultati. Mojata bratuceda koja isto taka veke pet godini cekase prinova pronajde eden naroden recept, go napravivme, no iskreno jas ne ocekuvav deka ke ima rezultati. Samo sto go dopivme lekot i dvete ostanavme bremeni so razlika od dve nedeli.
    Iskreno vi preporacuvam da go napravite lekot i so gospodova pomos i vie da se usrekite.

lekot se pravi so tri litri staro belo vino i tri koreni od ren. Renot treba da bide so debelina na pokazalec vo dolzina od 10 do 12 cm. Vo eden litar vino se stava po eden izrendan koren od ren. Prvo se pravi 1/3 od dozata (eden litar vino so eden koren od ren) i se ostava da stoi edna nedela. Koga ke pocnite da go piete ja pravite vtorata doza koja ke bide podgotvena za pienje po edna nedela i taka po dve nedeli ja pravite i tretata doza. Dozata od eden litar treba da se ispie vo edna nedela, toa bi znacelo deka ke piete po eden pogolem fildzan na den. Vazno e vinoto so ren da go piete nagladno, nautro.

Se nadevam deka ovaj recept ke vi pomogne . Vi posakuvam mnogu sreka i se nadevam deka ke slusnam ubavi vesti od site vas na ovaj forum. Pozdrav ""

Го копирав од една членка, од оваа тема. bremenost/kako-do-polesno-zabremenuvanje-t121/

На pepey, delicija, stojka50 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. M.I.K.I

M.I.K.I Активен член

Се зачлени на:
    4 април 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Здраво сакам да прашам за совети како да забременам еве веке 6 месеци се обидуваме ама некако не ни оди, последниве дава месеци ми каснесе менструацијата првиот месец 15 дена па добив, а минатиот месец 7 дена направив тест уште предмиатиот месец- бесе негативен, менструацијата ми трае нормално, а еднас имав и утрински нагони на повраќање и вртоглавица а и се поправив 5кг, па ме интересира дали е мозно да сум бремена. Ви благодарам :$

14. Nedzhla

Nedzhla Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    96
    земи си пак тест и ако е негативен одити на доктор и таму најтоцно ке ти кажат што како е позз и се надевам дека ке сибремена,и јас го имав овоај случај ми каснеше па ми дојде потоа наредниот месец ми каснеше и останав трудна и еве сеа за некој 6 месеци ке сум мама :lol:

На M.I.K.I му/ѝ се допаѓа ова.
  15. crnamacka01

crnamacka01 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2011
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    25
    девојки,гледам далеку сте поискуни од мене,а мене страв ме фати денеска,,бев на гинеколог за друго.брис за тест во ск(за бактерија)итн..и докторот ме виде на ехо,и вика се пазите со партнерот?ДА му викам..и он вика не се пазете,пробајте...и вика чудно,во овулација сум ,а нема доминантни јајце клетки,,една-две едвај најде....боже..дали сум стерилна???ве молам доколку некоја од вас имала вакво нешто нека ми помогни.ве молам,многу сум уплашена...препорачајте ми некој лек...јас и дечкото не сме пробале да забременам,,значи не свршил никогаш во мене,,но страв ми е,,за 2 месеци сакаме да пробаме..што ако сум неплодна???? ;(

16. sabatini

sabatini Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2011
    Пораки:
    489
    Допаѓања:
    437
    Мили мои феминки до пред некој ден имав пмс но сега ги нема градите не ме болат како пред менс...ми касни два дена и денес правев тест ми излезе негативен.....дали е сеусте рано или сто е појма немам....ми се има слуцувано да ми дојде ден два порано поради некои работи но никогас покасно....ми доага редовно ....бело пранје имам за разлика од порано повеке дури денес се осетив и како подмоцана мислев дека мие досло..... :D :D :D гледам нема нисто. Понекогас по малку ме стега во долниот дел на стомахот обицно кога се исправувам нагло или протегам насабајле....Ке направам пак тест во недела ако не после празникот правец на гинеколог....се надевам на добро па нели надезта последна умирала.....ви посакувам пријатен ден .......ве гускамммммм :* :* :*

17. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    ајде и јас да кажам нешто... како што реков, на 3 ден од добивањето направив хормонски тест, и излезе се позитивно, само тестостеронот ми бесе под нормала, и гинекологот ми рече дека не треба воопшто да се плашам, дека е лошо ако е над нормала, оти тоа е машки хормон, и за жените не е потребен, значи немам проблеми, за срека... по се изгледа не сум ги погодила плодните денови, како што реков со маж ми се гледаме само викендите, од петок до недела, а како за инает плодните денови ми се пагаат од пон до четврток :( ама уште 2 месеца, после ќе сме заедно нон - стоп, па ќе видам до што е проблемот, инаку сакам да прашам дали тој лек со корен од рен е испитан медицински? Оти мојот сопруг е медицинско лице, специјализира за интернист, па е против домашните лекови, вели дека повеќе штета има од нив отколку корист, дека ако се делотворни ќе ги препишуваат и лекарите... ама ако нема резултати за 3-4 месеци, ќе го направам овој лек и ќе го пијам

18. Moira

Moira Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    7.686
    Како прво - од каде знае докторот точно кога ти е овулација? Може ти е пред мензис, може одма после тоа, може школски на 14 дена од мензисот. Ако ти нема правено фоликулометрија (мерење на фоликулите) за да знае КОГА е точно овулацијата и дали растат доволно (над 18мм) за да прснат и да се оплодат - не може да знае ниту дали си во овулација, ниту да утврди „проблем“.

Значи, многу се нервирам од вакви квази муабети....и што е најстрашно, апсолутно не им е гајле како тие делуваат на пациентите!

Црна мачка - кажи му на гинекологот твој дека сакаш да ти следи овулација, т.е. да ти ги мери фоликулите во различни периоди, за да утврдите кога ти е точно овулацијата. Така ќе си знаеш и за кога ќе пробувате да имате бебче дали ќе има потреба од нешто дополнително (како Кломифен за стимулација, т.е. растење на фоликулите) или не (се надевам нема да има :) ).

Со среќа и без паники!

На kravce му/ѝ се допаѓа ова.
  19. nana2112

nana2112 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    409
    Здраво драги феминки ми треба голема подршка а највеќе да ми држите среќа вчера ми дојде па занчи денес ми е 2 ден, а здравје на 9 ден ќе правам ХСГ да видам дали се ми е во ред со проодноста на каналите па затоа ми држете среќа да биде се во ред бидејќи ми е оваа последна анализа и ги имам сите документи соберени и да ги поднесам во ФЗО и да чекам позитивен одговор и да се спремам за инвитрото и конечно да ми се оствари МОЈАТА НАЈГОЛЕМА ЖЕЛБА ДА БИДАМ МАЈКА воедно сите кој се трудат да станат родители да бидат храбри и да не се разочаруваат само со позитивна мисла и релаксирано се што си е наше ќе си дојде на свое место ги следам постови на оваа тема и немој да се разочарувате гледам некои се по неколку месеци во брак а еве јас сум 7,5 години и отидовме и ги направивме сите анализи затоа и еден совет од мој личен пример немојте да чекате и да велите не бидна овој месец ајде ќе биде наредиот точно имајте надеш ќе биде но воедно ве советувам да ги направите сите анализи и за мажот и за жената за да недај боже ако има некој проблем да се почне да се решава ви држам среќа сите да успееме да бидеме трудни поздрав

На volsebna, Lori-30 и sabatini им се допаѓа ова.
  20. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Ti posakuvam sto poskoro da bides majka, i jas posakuvam no seuste bez rezultat!!! pozdrav