Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. *Cloudy Girl*

*Cloudy Girl* Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2015
    Пораки:
    346
    Допаѓања:
    407
    Ke bidi i za tebe i za nas i za site
    Osekam

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  2. NanaMia

NanaMia Популарен член

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    731
    Допаѓања:
    2.938
    Ајде овој месец пак

3. pandelka

pandelka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    7.372
    Imase @emkaemka mila vo knigana nejzina energetska bomba za plodnost- bas bomba pisuvase :) I jas odma ja detektirav, sekoj so svojata maka :) I veke GI imam site seminja I ke pocnam da ja konsumiram, pa ke vi se falam :music::P:rofl:...@Anetaoh mila dodeka ne vnesuvav jaglehidrati za vreme na ivf procesot se cuvstvuvav kako perduvce, lesno,ubavo a Sega pak na star rezim na ishrana I se cuvstvuvam kako bomba-mi se slucilo I da povratam of jaki kiselini, Ami e loso recisi non stop (facepalm)

На Anetaoh и emkaemka им се допаѓа ова.
  4. Kristula

Kristula Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2015
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    1.823
    Za novogodisno cudo se odjavuvam, me odmina. Denes si dobiv, bas kako i sto si mislev. Ama zatoa sakam da se prijavam za bozikno cudo! @Bebulleee ajde i ti so mene! Zaedno ke cekame posle!
    @ripce ripce cestitki i se najdobro:inlove:
    :*

На ripce ripce, irenna и Bebulleee им се допаѓа ова.
  5. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    Дај боже срцка.
    Туку кажете нешто шо да превземам имам ненормални болки не се трпат. А вака ми е од абортусот имам многу болна менструација.. Тврдоглава сум несакам апче, оти после ќе ми касни и џабе надежта.
    Си сварив чај од нане ии лежам во топло

На ripce ripce му/ѝ се допаѓа ова.
  6. pepapa

pepapa Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    1.147
    Допаѓања:
    911
    Devojki kako gi broite denovite kolku vi kasni, jas minatiot mesec dobiv na 24 inaku dobivam na 28/29 dena, sega uste ne sum dobila, da racunam deka mi kasni 2 dena neli, znam deka ne sum trudna bidejki imam jaki bolki vo stomakot isti kako za dobivanje, a zasto mi kasni navistina neznam

7. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.972
    Допаѓања:
    110.398
    Пепа почекај уште малку ако не добиеш направи си тест па ако е негативен тестот оди си на гинеколог. Ако секогаш добиваш на 28/29 дена ти касни еден ден, односно 2, ама е прерано за тест. Инаку мене ме болеше стомак како мислиш сум добила веќе, па не добив воопшто.

8. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    Доби, бебче во мешето хехее :*

На delvi и AngelOfArh им се допаѓа ова.
  9. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.972
    Допаѓања:
    110.398
    На сите ви посакувам тоа да добиете само за следните 15-16 месеци ;)

На MilaP, delvi, Bebulleee и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Adina

Adina Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    8.016
    @pepapa isto i mene taka me bolese,isto dobivav na 28 dena,pa bas koga trebase da dobijam imav uzasni bolki vo stomak,isto kako menstrualni,duri i si se srediv za dobivanje i sve to,ama za saat vreme,so cajce i odmor mi pomina i ne dobiv,pa eve me 14ta nedela :D So srekja na site sto ocekuvate 2 crticki sto zivot znacat!

На *Cloudy Girl*, zalosna, delvi и 3 други им се допаѓа ова.
  11. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    @pepapa исто и јас,имав ужасни менструални болки дури и розев исцедок ми почна ама не дојде, за 4 дена после тоа имав позитивен тест :)

На Isabel, *Cloudy Girl*, zalosna и 3 други им се допаѓа ова.
  12. pepapa

pepapa Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    1.147
    Допаѓања:
    911
    Neznam zasto ama voopsto ne ocekuvam deka sum trudna, spermogramot e los, dve neuspesni inseminacii sega vo januari trebase treta da pravam, ama aj gospod e golem i on kako ke kaze ke bide, fala vi na poddrskata na site

На zalosna, AngelOfArh, delvi и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Adina

Adina Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    8.016
    @pepapa Daj boze da ti se desi cudo pred Nova :D:D dzime srekja,misli pozivitno!

На MaLeCkO :) и delvi им се допаѓа ова.
  14. pepapa

pepapa Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    1.147
    Допаѓања:
    911
    Taman ke si pomislam deka sepak mozebi ima nesto ke pocnat strasni bolki za dobivanje i se mi se rusi, bitno vloska nosam, spremna sum za se ili nisto :)

15. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.972
    Допаѓања:
    110.398
    И јас си ги купив влошките, и еве ги стојат на полица, не се употребени веќе 5 месеци. Дајбоже да биде така и кај тебе, ама и да не е, ќе биде еден ден ;)

На ruruk му/ѝ се допаѓа ова.
  16. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    А јa мислиш декa oчекувaв, прoчитaј ме пoнaпред зa чудoтo штo се деси, две иуи, и јa се спремaв зa третa иуи вo јaнуaри, пцoс, хoрмoни кaтaстрoфa, oвулaцијa вo живoт немaв и oд еден oднoс oстaнaв нa 32-33 ден oд циклус. Се е мoжнo ,aмa бaш се :)

На kjukli, bebaa, only44you и 7 други им се допаѓа ова.
  17. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.392
    Допаѓања:
    17.613
    Честитки @alisijad со лесно да си ја износиш бременоста. Ти си навистина чудо ако е како што кажуваш, на 32-ри ден од циклусот имаше односи или тогаш дозна за бременоста?

И јас се пријавувам за чекање да не добијам, ја поминав мојата прва инсеминација па таму околу Божиќ ќе се истестирам (ако не добијам до тогаш).
    Мислев дека најтешкото помина со се тие апчиња и стимулации, ама исчекувањето е најтешко, најбавно поминуваат тие денови. Почнуваат болки на моменти како со нож да ме боде некој а и дали од утрогестанот, цело време мислам дека сум влажна, покрај тоа што си истекува и дел од таблетата.
    Кај нас изгледа дека се е во ред а по редовен пат не сакаше, изгледа зезаат моите фуликули, им треба појака стимулација.
    Прво се мислев дали да пишувам тука за ова искуство, ама полесно ми е кога ќе споделам со други кои поминуваат низ истото. Темава ми доаѓа како издувен вентил во овој поглед.

На danichap, do-re-mi, Victorian и 6 други им се допаѓа ова.
  18. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    @Abeja Тогаш имав односи, затоа што пред тоа лечевме бактерија почнавме со антибиотици од втор ден на циклус, кога ми заврши циклусот ставав и вагиналети, терапијата траеше 13 дена, јас завршив на 8.11 со антибиотикот, а неколку дена подоцна и со вагиналетите, мм заврши на 11.11 со антибиотикот и не сакавме да имаме односи одма да помине рековме малце време од терапијата, првиот однос го имавме на 26.11, и толку, после ја почнав со нова терапија не ми беше добро од неа и до ништо не ми беше не па односи. Циклусот не доагаше никако мислев од тироидната е, На 51 ден од циклус дознав за бременоста. Ептен памтам дати :$:lol:
    А она што е најчудно на 23 ден од циклус бев на ехо, и како и секогаш ни трага ни глас од овулација, како кога се десила ако знам па еве...

На kjukli, do-re-mi, Bebulleee и 3 други им се допаѓа ова.
  19. BO>DA

BO>DA Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2014
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    58
    pozdrav
    denes dobiv rezultati od bris i imam echeria coli i enterococus dali nekoj moze da mi pomigne so sto gi lecevte,mi prepisa maticnata citeral.dali nekoj od vas imal vakov slucja dali mozat ovie bakeri da se precka za bremenost

20. delvi

delvi Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    1.354
    I jas ja ima e.koli no zasega ne ja lecam so nisto zasto cekam da mi dojde...taka mi kaza maticnata koga ke mi dojde ke sme sigurni deka ne sum bremena pa da mi prepise antibiotic...a mi kaza deka moze da sprecuva i za bremenost ili da mu steti na plodot....a od feminkite mi preporacaa da pijam caj od divo origano..pa taka da ovoj period pijam od ovoj caj no dali ke ima rezultati neznam....