Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    Е тоа никако не можам да си го објаснам, кога ќе кажат сè е океј кај двајцата, а не сака! |( Претпоставувам дека сè живо ви е проверено што може да се провери? И ова што ги слушам другиве не мисли на тоа, не мисли и ќе биде. Како може да не мисли човек, да му се плукнам?!

На Anetaoh и kukla21 им се допаѓа ова.
  2. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.972
    Допаѓања:
    110.398
    Не можеш да не мислиш кога тоа ти е единствената желба, јас бев убедена дека месецот не правиме бебе па се понадевав на тоа дека мм свршуваше внатре иако веднаш станував и да не беше напорот на работа многу порано ќе направев тест, ама бев преокупирана со работата и немав време да мислам. Но пак кога се сетив дека ми доцни се понадевав и навистина излезе позитивен тест, а не дека не сум мислела ич на бебе.

На slobodka, zalosna и Bebulleee им се допаѓа ова.
  3. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    Сега се навраќам низ темиве и одма помислив на тебе. Те видов со пост во февруари, каде што пишуваш за ХСГ и спермограм. Значи како излезе кај вас, неколку месеци после ХСГ забремени? Можеби има некоја мала поврзаност, да си се понадевам. Мада читам дека вашата сперма била супер, нашата не е :( Можеби не требаше одма сега да се нафаќам на инсеминација, може требаше да си пробаме така прво барем месец-два ама се чувствувам одвратно додека чекам, бескорисно, како да не правиме ништо, седиме со скрстени раце, а не сум таков човек. За сè во животов скокам, работам, грабам, се трудам, не чекам да ми падне од небо. Можеби затоа и толку ме погодува ова чувство на бескорисност и беспомошност, кога не зависи од тебе и не можеш да направиш ништо!

На Bond Girl му/ѝ се допаѓа ова.
  4. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.972
    Допаѓања:
    110.398
    Не, не стигнав да направам ХСГ затоа што ме испуштија од работа и немав осигурање, па се зафатив со реновирање и иди да те видам. Спермограмот беше ОК ама не беше идеален. Сосем природно останав бремена откако користев влошки едни од ТианДе кои мислам многу ми помогнаа.

5. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    @Dear_Thing
    Ако мти има лоша сперма, нека ги пија витамините што му се препишани, нека јади повеќе јаткасти плодови, и обавезно по едно јајце живо да пија, ако можите подобро е селско јајце...
    Мм само со тоа се среди, еве сеа од абортусот 5 месеци помина, и пак неќи па од денеска пак ќе му давам да пија по едно јајце, можеби е до тоа незнам, а и убаво е не е штетно :)

6. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    За што се тие влошки? Леле, човече, жени, да не слушнеме нешто! :) Да ми кажат сега и гомна ќе пројадам мислам :) Слушаш ли ти @kukla21 за овие влошки? :)

7. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    Леле, маж ми што сè не прави откако го добивме резултатот. Душа е, многу ми е жал и за него. Значи пие: спермограм, цинк, селен, фолна, б-комплекс, витамин Е, витамин Ц, Q-10. Јаде мед со ореви, бадеми, лешниици, сусам, индиски, бразилски, кикирики итн. Дополнително грицка сè тоа во кутија му ги имам ставено до компјутер. Смени гаќи, почна да трча и да доаѓа на Водно со мене, смени исхрана, не пие алкохол веќе...

Хаха, на сета мака се изнасмеав. Ме читате ли? Пиел маж ми спермограм, хаха. Спермотренд пие, не спермограм! :)

На MaLeCkO :), Bond Girl, do-re-mi и 2 други им се допаѓа ова.
  8. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Искрено не верувам во тоа за влошките.. Сигурно се подобри од оние шро ги користме (природно си е природно), ама дека чудат прават, не верувам..

9. Maicka^

Maicka^ Активен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2015
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    21
    Девојки, ФСХ и ЛХ на трет ден ми се во нормална граница, но со исти вредности. Докторката ми вика тоа е индикатор за полицистични јајници. Малку ме збуни. Нели баш треба соодносот да е 1:1, или јас грешам???
    Иначе, испитував ФСХ, ЛХ, пролактин, естрадиол и ТСХ. Тоа е доволно?

10. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    3 pati go procitav haha si velam so pisuva zenava hahahaha :clap:

11. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    Мислам дека и мене ми ги запиша само тие 5 докторката за проверка ама матичната по дифолт ми даде упат за проверка на гинеколошки пакет хормони, па ми проверија повеќе. Кај мене ФСХ и ЛХ немаат исти вредности, а докторкава ми рече дека сè е супер откако го провери резултатот. Не сум баш упатена како треба да бидат во идеален случај. Мене ми се околу 8 со околу 4 мислам :^)

На Maicka^ му/ѝ се допаѓа ова.
  12. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    за пцос треба Лх да е дупло поголемо од ФСХ, пример мене фсх ако ми бил 5 лх ке ми бил 15 , секогаш различно ама со огромна разлика.
    Инаку има уште хормони, тестостерон, дхеа-с, андростендион, фт4,фт3, кортизол, а не е лошо и инсулин да се провери, докториве многу ретко го даваат за проверка а многу пато знае и тој да е проблем.

На Maicka^ му/ѝ се допаѓа ова.
  13. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.165
    Допаѓања:
    20.580
    @kukla21 , за средување ТСХ природно само ореовка му е лекот, по една готка денот. Многу позитивни резултати сум слушала. Јас си направив пред да забременам со кило ракија, оти и мене ми направија шубе со тоа ТСХ, демек ми било во границите ама не било оптимално. Требаше да отстои 40 дена, па среќа не дочекав. Ама пак затоа други луѓе многу се фалат. Јодот од оревчињата ја средува тироидната. Ако ви треба рецепт кажувајте. И не е само за тсх... и за грло, настинки и слично е... ама примарно викаат за тироидната е најдобар лек.

На irenna и kukla21 им се допаѓа ова.
  14. *Cloudy Girl*

*Cloudy Girl* Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2015
    Пораки:
    346
    Допаѓања:
    407
    Jas veke nekolku dena ne sum vo tek , mu odkazav ljubov na ginekologot , se prefrliv na oralna hirurgija vadev 4 zabi ,operacii i sea sum ko bokser vo facata , tetkava treba da dojde vcera denes utre a jas trup , ni gradi ni stomak ni nisto , inace ovaj mesec bevme vredni kako pcelicki , ostanuva da vidime sto ke bide do kaj ponedelnik vtornik ako ne dojde sreda TEST
    ve guskam site i vi posakuvam ubav vikend

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    Дечки, штотуку ги испив првите 1 кломифен + 2 естрофем, држете среќа и со Господ напред. Ми рекоа деновиве само повеќе физичка активност и не би требало да има проблеми. Се надевам дека сè ќе биде во ред. Малку ми фуфка од целиот пат што ме/нè чека. Се надевам дека нема да биде предолг и претежок.

На slobodka и irenna им се допаѓа ова.
  16. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.972
    Допаѓања:
    110.398
    Ја не викам дека ми е од нив, ама дека ми помогнаа ми помогнаа, првиот циклус по влошките чуда излегоа од мене, а јас некако магично 2 месеци по користење, ама правилно користење, забременив природно откако 2 години нејќеше па нејќеше да биде. Нешто мора да има :)

На only44you и Anetaoh им се допаѓа ова.
  17. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    А каде ги има? Не губиме ништо ако пробаме ваљда.

18. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.972
    Допаѓања:
    110.398
    Побарај ги кај дистрибутери на ТианДе, не се продаваат во продавница.

19. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Жаки, и моето беше ко твоето. Од шубе отидов. Докторкава вика во редовни услови не би го третирала воопшто, ама вака вреди да се проба.. И сега е скоро па нула :) хааха

20. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    Sto vloski se tie....nisto ne mi e jasno i kaj gi distribuiraat?