Ti posakuvam sto poskoro da bides majka, i jas posakuvam no seuste bez rezultat!!! pozdrav[ Дај боже што поскоро да бидеш мајка, ти и сите нас што очекуваме со нетрпение
Здраво,девојки! Јас во петокот,на 3 ти ден оставив крв за испитување на хормони.Малку сурфав после за кратенките FSH и LH не ми беа јасни кои хормони се тие..Многу се исплашив. Овој хормонот FSH ми иѕгледа најстрашен од сите доколку е покачен.покажувал дека резервите на јајце клиетки во јајниците се опаднати и дека настапува прерана менопауза.А за тоа нема терапија.Колку попокачен,толку помали шанси за забременување дури и со ин витро.Толку сум исплашена какви резултати ке добијам..Во право се старите кога викаат дека не е добро да се чека за забременување.Психички сум за никаде.а резултати дури во среда после два.јас ке пукнам до тогаш. кажете ми како е кај вас,кои имате испитувано хормони.се средува ли лесно хормонскиот дисбаланс.можеби сум параноична,ама веке сум убедена дека ке имам недобри резултати. преплашена сум!
efimija ne se sekiraj... prvo pocekaj gi rezultatite pa ke vidis sto bide... се се средува не бери гајле . Според ЛСХ и ФСХ ке ти одредат дали имаш полицистични јајници. поздрав и пиши ги резултатите.
фала,душо.. што ке даде Господ,тоа ке е.белки нема да ми се цркнати јајниците уште пред да ги употребам.стварно сум многу исплашена..посебно ме загрижува ова фсх колку ке излезе.незнам зошто толку во него се втирнав.најверојатно оти кажува до каде сме со реѕервите на јк.иако и сите други хормони може да направат проблем..овде нема отворено тема баш за хормоните...можеби не е толку чест проблем... ајде,ке ви пишам какви се резултатите. ако има некоја девојка што имала проблеми со хормоните,а останала бремена,не е лошо да раскаже своја приказна,да се поткрепиме малку.
И јас ги имам испитано овие хормони на 3 наврата и не на трет ден од мензис зашто не ни добивав јас, и ми беа нормални, а ете имам полицистични јајници. Ако имаш полицистични јајници не значи дека ти се покачени хормониве
moj sovet.....koga ke krenes race veke da ne bides tolku preokupirana so toa da ostanes bremena.....veruvaj deka ke bide..............nemoj da bides nonstop pod stres za toa dali si ostanala ili ne......
јас мислам има посебна терапија за тоа,една моја пријателка римаше редовна терапија,многу анализи,испитувања,,и сега си роди здраво машко детенце...колку побрзо се оди на лекар за тоа толку подобро...таква е нашата природа,,што да правиме...со среќа.се надевам се ќе испадне како што треба...
Од искуство можам да кажам дека психата е единствениот проблем на жената. Јас со години се лечев од полицистични јајници , па касна овулација, па превртена матка... милион хормонски терапии имам примено за ништо, без никаква потреба. После сите овие работи, а и тоа што читав низ форуми, претпоставував дека нема да успеам лесно да забременам. И покрај тоа што се пазевме, еден ден непазење, пред деновите за овулација(значи сеуште не ми беше време за овулација), си заврши работа. Јас неможев да се изначудам како толку лесно останав бремена, но ете, не се замарав, бев опуштена и веројатно затоа и така едноставно помина се. Престанете да се потресувате. Доколку ви е утврдена дијагноза полицистични јајници, нека следи вашиот лекар дали имате овулација, мене конкретно морфологијата на јајниците ми е како за полицистични, а си имам овулација. Потоа доколку се установи дека немате овулација, ќе примате терапија дали Јасмине, дали Диане35. А, после секоја хормонска терапија шансите за забременување се далеку поголеми. И хормоналното пореметување се средува, посебно денес со толку напредна медицина. Немате причина за паника се додека не се работи за посериозен проблем. Затоа уживајте и сакајте се.
овие два хормона може да се во границите на нормалата, но нивниот однос покажува дали има полицистични јајници. Мислам дека треба да се во сооднос 1:1 за да се каже дека е нормално. Ако LH е 7 a FSH e 3 големи се шансите да станува збор за полицистични јајници. И без паника, обично хормонскиот дисбаланс знае и те како да се манифестира физички и психички. Може се ќе си биде во ред, само не сте го погодиле моментот многу среќа и наскоро да си имате едно бебенце што ќе ве остава ненаспани
Нема врска апчето, јас 3 години редовно ги пиев и од 2 пат останав бремена. Уживај (лекарката ми кажа само да ја завршам серијата и од следниот месец да се обидам)
Таман денеска требасе да одам на гинеколог да види зосто ми касни 7 дена и мене ми дојде.....а таман се израдував дека мозеби има бебце......ама ете не му било времето тоа е тоа на сила убавина не бива и ресив веке да не се замарам секој месец и да цекам дојде дојде не дојде не дојде.....тоа е....ке си го подготвам лекот со вино и рен ке си го испијам и тоа е ако има резултати добродојдено ке е бебцето .......крајно се разоцарав веке и денеска си поплацав малку и тоа е зивот....знам дека тука мозам да се издусам малкицко и така....вам ви посакувам убав ден .....останете ми поззз
Здраво на сите сакам на bebucha да и ја честитам бременоста нека и е со среќа и да ужива јас денеска проверка на седементацијата и ми покажа дека е 16/34 дека пак е висока дека вкупниот збир треба да биде 15 а кај мене сега е 25 бев и на гинеколог и нели требаше да правам ХСГ ама ништо не бидна ќе морам да ја чекам наредноит месец да ми дојде менструацијата и дотогаш да ја симнам висината на седиментацијата ми препишаа вебримицин капсули и ми рекоа да пијам и бе комплекс па сакам да прашам од што може да се покачи нивото на седементацијата почнав и со корекција на забите малку ми беше тешко денес дека нема да правам ХСГ и многу ми беше страв да морам пак опет наново да собирам документи за инвитрото но се јавив и во ФЗО и ми кажаа дека нема никаков проблем и ако ми е малку тежко и мојот сопруг не е покрај мене тој е во странство сепак тој и моето родители и братми и неговото семејство се мојата најголема подршка нема да запрам тука одам понатаму морам да изджам иако не е лесно ве поздравувам сите
извини вака што прашувам,но зошто се одлучи за ин-витро,,нема шанси за поинаку ли?...знаеш..и јас стравувам за самата себе,мноху ме плаши тоа дека нешто не во ред со мене,,ама како и да,и јас ќе одам на ин-витро,,,,,,ако енма друг начин,,тоа нека бидемсудбина
Crnamacka, многу негативно размислуваш, ќе се среди ситуацијата, не се секирај, немој веднаш да мислиш на ин-витро, а уште не си ни пробала природно да забремениш. Нана, може седиментацијата да ти е покачена и од забите, ако имаш некој процес, ете велиш дека треба да ги средуваш. Ајде, не се секирај, ќе биде и кај тебе
Ludje, molam za sovet, vo sreda treba da dobijam, stomakov mi e tvrd, me boli tapo i naduen, od hrana sigurno ne mi e zasto primerno se hranev denovive, dali e mozno da e toa znak za bremenost? odnapred blagodaram
На сите тие што сакаат да забременат им посакувам што поскоро да си добијат ангелче! Јас не сум ни мажена ниту во врска, ама многу ги сакам децата, и многу ми е криво, што немам таква можност и јас да се радувам! Затоа на сите ви посакувам среќа и само напред, не откажувајте се!