Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. charliee

charliee Истакнат член

Се зачлени на:
    19 март 2012
    Пораки:
    816
    Допаѓања:
    716
    konecnooo!! Denes mi stignaa rezultatite od krvta iiiii Bremena suum <3 nemozham da poveruvam...

На bela.m, ruruk, Victorian и 22 други им се допаѓа ова.
  2. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    3.480
    Ете добив пак (facepalm);( и тоа предвреме

3. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    :hug::hug:

4. butterfly*

butterfly* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    Lesna bremenost :*

На charliee и Lady4 им се допаѓа ова.
  5. babyhope

babyhope Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2015
    Пораки:
    507
    Допаѓања:
    986
    Феминки мои мили, ве читкам веќе подолго време и решив да се зачленам, затоа што ми е потребна вашата љубов и поддршка. Имаме детенце од 8 г. и веќе една г. се обидуваме за второ, но без успех. Пред некое време мм правеше спермограм и излезе дијагноза олигоастенозооспермија :(. Јас редовно правам пап тест, месечниот циклус ми е супер, но др. подетални испитувања немам направено, па закажав пакет за утврдување на плодноста за двајцата во Санте Плус. Не ни помислував дека ќе мора да го поминуваме овој трнлив пат, бидејќи со првото останав бремена од првпат ;(

6. Bond Girl

Bond Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    233
    Овој пат радоста да ти трае засекогаш!!!! Немој да се плашиш, подобро консултирајсе со докторот, ако треба некоја превентива да ја добиеш навреме. Храбро и со среќа (fingers)

На delvi, kukla21 и podravka им се допаѓа ова.
  7. fs-fs-fs

fs-fs-fs Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    809
    Допаѓања:
    800
    save check мислам дека се викаше и ги правев според табелата ама ништо неуспешно

8. fs-fs-fs

fs-fs-fs Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    809
    Допаѓања:
    800
    браво за новите бремени .... ајде со лес да е кај сите !

На charliee му/ѝ се допаѓа ова.
  9. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.174
    Допаѓања:
    13.574
    На bela.m, Bond Girl, Victorian и 6 други им се допаѓа ова.
  10. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.285
    Допаѓања:
    137.030
    @charliee се сеќавам на твоите куп позитивни тестови и пак на крај немаше бременост :( Од лични причини се сеќавам на твојот случај. Честито за бременоста, со лесно да ја износиш.

На charliee му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.260
    Devojki go zedov ovoj test 275 denari, od zegin.. :) Ajde da si ja probam srekjata za edna nedela :)

Прикачени фајлови:

На slobodka, irenna, podravka и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    Штом веќе имате едно детенце, можеш да бидеш сигурна барем дека сè е океј кај тебе и нема генетски проблем кај сопругот, како кај многу други. Тоа е страшно и многу често непоправливо. Ова вашето веројатно е расипан квалитет на сперма од нездрав начин на живот. Не знам на која возраст сте, но ако не е многу стар сопругот, а претпоставувам не е, би требало да може да се коригира со дисциплина. Прво, дали добро го направивте спермограмот, дали остави добар примерок, дали имаше апстиненција од 3-5 дена пред да дава сперма, да не пиел антибиотици скоро пред тоа... Може да даде грешен резултат во вакви случаи и препорачуваат да се повтори за две-три недели на друго место, во друга болница. И ние ја имаме истата дијагноза или бетер може (слаба подвижност, мала количина, огромен процент абнормални - сè што може да не чини, не чини), но добивме два многу различни резултати зошто првиот пат не беше примерокот доволно обилен како што треба. Ако резултатот остане ист, понатаму треба да размислувате: Дали сопругот пие кафе, алкохол, пуши цигари, јаде нездрава храна, нема физичка активност, има вишок килорами, носи тесни гаќи, поминува мн време во седење... Треба да се елиминира сè што не е како што треба и да почне со внесување на огромни дози витамини и амино киселини: цинк, селен, витамин Ц од 1000, витамин Е, Б-комплекс, фолна киселина, л-карнитин, л-аргинин итн. Сè ова се витмини и киселини од кои нема штета, а се клучни за квалитетот на спермата. По интернет има точни дози што се лекуваат за лечење стерилитет, ако сакаш и ќе ти ги пишам не е проблем. Доктор сигурно ќе ви препише спермотренд или нешто слично, но не спомнуваат плус вакви витамини ако не потпрашаш сам. Јас си прашав во Систина и ми рече докторот слободно да пие, дека може да биде само подобро. И паралелно со ова, сè друго што спомнав горе. Нека почне да вежба, нека батали кафе и алкохол, цигари, нека почне да носи боксерки, нека не седи долго кога не мора. Потоа се прави нов спермограм за 70 дена, откако целосно ќе се обнови спермата. Тој резултат ќе ви биде најреален.

На bebaa и babyhope им се допаѓа ова.
  13. babyhope

babyhope Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2015
    Пораки:
    507
    Допаѓања:
    986
    Ти благодарам, ќе видиме што ќе покаже следното испитување инаку мм подолго време лекуваше е.коли најверојатно тоа е причината за моменталната состојба

14. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.260

Прикачени фајлови:

На ssweety, irenna и emkaemka им се допаѓа ова.
  15. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.863
    Допаѓања:
    109.970
    На monik55, podravka, pandelka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. *Cloudy Girl*

*Cloudy Girl* Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2015
    Пораки:
    346
    Допаѓања:
    407
    :hug:

На ANGIE1 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    Јас сум 4ти ден со главоболки, дали од времево или откако почнав да пијам кломифен и естрофем. Едвај чекам да дојде 4ти јануари да видиме што ќе каже докторкава. Маж ми надежен за инсеминацијава, јас не баш. Не знам дали е подобро да отидам на инсеминација полна со верба и надеж и напукана со позитивна енергија или да не очекувам ништо за да не се разочарам. Мада, процентите зборуваат сами за себе...

На only44you му/ѝ се допаѓа ова.
  18. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Ајде ајде, без негативни мисли. Иако колку и да ги гледаш статистиките, сепак надеж си има секогаш :)

На alisijad, only44you и Dear_Thing им се допаѓа ова.
  19. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    Ќе пробам некоја средина да најдам меѓу позитивноста и сталоженоста. Надевај се на најдоброто, очекувај го најлошото или како и да беше :) Само нека дојде денот. Да мрдне веќе нешто.

На ssweety, only44you и kukla21 им се допаѓа ова.
  20. milenija

milenija Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2015
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    220
    Девет години борба 4 инвитра,3инсемимации и незнам колку испитувања.Уште сум со празни раце и без елка и оваа година.Оваа е измачување,борба...На сите господ да ни ги наполни рацете

На kjukli, vichy, pandelka и 7 други им се допаѓа ова.