Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.911
    Допаѓања:
    13.529

2. delvi

delvi Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    925
    Допаѓања:
    1.353
    потврдена ми е...ама при првата инсмеинација исто беше ама тоа е ке се боцнам сега прогестерон ке мирувам и ке видам што ке биде...што ми е зацртано од бог тоа ке биде

3. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.911
    Допаѓања:
    13.529
    A bese na cistenje pred toa? Imase spontan?

4. delvi

delvi Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    925
    Допаѓања:
    1.353
    не со циклусот се исцистив докторот кажа како некпја биохемиска бреемнсот...почнало да се вгнездува па телтоо го исфрлило

5. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.946
    Допаѓања:
    3.929
    Менструaлни бoлки се нoрмaлни зa време нa бременoст не јa плaшете.
    Делви мирувaј, бoцни се сo прoгестерoн, витaмин ц пoгoлемa дoзa и тoa е. Свежa крв е стрaшнa, кaфен исцедoк не.

Среќнa нoвa дa ви е феминки, сaмo рaдoсти вo неa дa имaте и дa бидете блaгoслoвени сo бебенцa сите :) :*

На Mariangel, MADO, kukla21 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.260
    Nesakam da te zaplasuvam znaci.. javi se na genikoloog, ili odi na bolnica ke najdish nekoj.
    Nema sveza krv ili kafeav iscedok.
    i jas nemav sveza kafeav beshe pa vo 12nedela praev abortus.. ne si igraj igracki i nikoj ne slusaj na temava. Zemi odma da se javish ne si sedi taka :envy:

7. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.911
    Допаѓања:
    13.529
    ne mi bese namerata da ja plasam. Mene doktorot, koj e dosta iskusen vo svojata rabota, mi kaza deka menstrualni bolki ne e dobro za bremenost. E sega daj boze kaj delvi da e se dobro.

8. delvi

delvi Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    925
    Допаѓања:
    1.353
    сега маж ми ке оди да ја купи инекцијата и ке ја викнам мајка ми или една медицинска сетстра дома да ми ја стават...да не излегувам...а витамин ц зошто има некоја улога и он

9. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.946
    Допаѓања:
    3.929
    Некa се јaви трудницa кoјa немaлa тaкви бoлки јaс не пoзнaвaм тaквa, сoсемa нoрмaлни се вo рaнa бременoст. И јaс ги имaв истите.
    Витaминoт Ц гo нaмaлувa крвaрењетo зaтoa е дoбaр oвa гинекoлoгoт ми гo кaжa.

На Cka му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.911
    Допаѓања:
    13.529
    Moze da, no od treti mesec pa nataka, no vo pocetok ne e ok. Treba sepak da se otide na ginekolog i pri najmalata kapka kafeavo ili krv. Taka za mene i jas mislev deka e normalno. No dok mi kaza vo prvite tri meseci od takvo krvaranje se slucuva spontan. A mala krv bez bolki mozebi ne e nisto strasno.

На zalosna му/ѝ се допаѓа ова.
  11. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.764
    Bebule женaтa сaкaше дa пoмoгне сaмo, не знaм зaштo тaкa изреaгирa.
    Делви инекцијaтa е мнoгу мрснa и тешкo се вaди oд aмпулaтa не знaм дaли ќе успеете сaми, јaс сaкaв сaмa дa се бoцкaм нo не успеaв.
    Витaмин ц 2000 мг земи.
    Ивaнoвски кoј е еден oд нaјдoбрите гинекoлoзи вo земјaвa рече се дoдекa е темнo и кaфенo не ме зaгрижувa. Смири се и oпушти се ќе биде дoбрo :)

На MADO и delvi им се допаѓа ова.
  12. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.764
    Сите имaaт менструaлни бoлки нa пoчетoк, имaм и јaс, имa и другaркa ми, приближнo истo сме. Се дoдекa не се мнoгу јaки нoрмaлнo е.

На MaLeCkO :) му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.061
    Допаѓања:
    6.550
  14. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.911
    Допаѓања:
    13.529
    i jas gi imav koga trebase da dobijam a ne dobiv zasto bev trudna. Posle toa prestanaa. Ama vo rana bremenost bolki so krvarenje ne e dobrO.sekako, samo sakav da ja posovetuvam delvi da se javi na ginekolog za da se osigura. No ona kako si saka i si znae sto treba da pravi.

На zalosna му/ѝ се допаѓа ова.
  15. delvi

delvi Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    925
    Допаѓања:
    1.353
    мајка ми е медицинско лице белки ке успее ако не ке одам на болница...инаку пишав дека го добив лекарот и по негова насока ке постапам затоа што тие што се во ср гинеколози немам доверба

На alisijad му/ѝ се допаѓа ова.
  16. fs-fs-fs

fs-fs-fs Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    809
    Допаѓања:
    800
    Не паничи и јас имав кафеав исцедок кога се бришев . Докторката ми кажа да мирувам, пијам магнезиум и утогестан од 200 и толку после еден ден појќе немав . Бев и на доктор се беше во ред. Ми кажа дека тоа може да биди кога се вгнездува плодот ! Без паника

На delvi му/ѝ се допаѓа ова.
  17. delvi

delvi Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    925
    Допаѓања:
    1.353
    ми ставија прогестерон сега мирувам ...не се движам само до вц ке одам...

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Monella

Monella Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2013
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    31.966
    Smiri se delvi, znam deka ne e lesno ama odmaraj ne stanuvaj od krevet za nisto. Stom iscedokot e vo kafeava boja ne e tolku strasno, vo rana bremenost go imav i jas celi 20 dena ama so stavanje na progesteron i odmaranje non stop iscedokot iscezna, isterav bremenost i eve sega sinko igra pokraj mene. Imav i spontan pred toa i zatoa znam kako e ama za spontaniot bese sosema dr.rabota krvta bese uste od pocetok crvena. So pomin neka ti e se da se sredi pa da se raduvas i da pises vo trudnicki.

19. Vennera.aa

Vennera.aa Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    @delvi душо и јас имав таков темно кафеав исцедок и кога отидов на гинеколог ми кажа дека најверојатно станува збор за имплантациско крварење, а ако случајно продолжи и наредните денови дека ќе ми даде терапија за поддршка на бременоста но исцедокот ми прекина веќе наредниот ден. Биди позитивна мирувај може бебуш си се сместил удобно и ја плаши мама без потреба. Гинекологот исто така ми кажа дека свежа крв е опасно ако има а кога е темно кафеаво тоа било пукање на некој капилар и се чисти крвта по некој ден затоа е и кафеава. Патем заборавив да ти честитам да си имаш убава и лесна бременост, опушти се, мирувај и уживај во најубавите моменти :*

20. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.911
    Допаѓања:
    13.529
    DElvi kako si? Imas uste kafeavo?