Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.173
    Допаѓања:
    13.564
    Мене не треба да ми дојде денес. Немам ни главоболка, како пред добивање, ни пак чести ментруални болки како пред добивање. Дали 2 пати по секунда ги осетив и на 2-3 пати пецкања во јаниците во левиот па во десниот по 2 дена...
    Имам некое чудно чуство се мислам дека овој пат ќе биде и цела вечер си кројам планови како да си купам тест (иако си ветив дека веќе не правам тестови) и како да го изненадам маж ми покажуваји му го. Ептен во филм сум си влезена нема што :)
    Инаку вчера се изненадив имам исцедок како кога имам овулација, ништо чудно и да ми е пореметена нешто од времво :/
    @Abeja честитки :*

На wings, delvi и Abeja им се допаѓа ова.
  2. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.764
    Честитки и со лесно @Abeja :*
    Те чекаме сега во труднички муабети :)

На Abeja и delvi им се допаѓа ова.
  3. wings

wings Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    1.201
    Допаѓања:
    2.889
    @delvi и @Abeja како најтазе бременки,кажете ми дали нешто различно осетивте овој пат?дали градите ве болат и сл. Јас ко слеп за стап сум се фатила за тоа дека градите оној месец кога ќе забременам обавезно ќе ме болат,и еве не ме болат и веќе мислам дека ништо и овој пат.Иначе точно пред 2 недели примив прегнил ама ми е страв за тест некако да не е рано:worried:

На monik55 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    8.987
    Допаѓања:
    273.897
    @Abeja cestitki najubav podarok za Novava godina:)

На tincemajmunce и Abeja им се допаѓа ова.
  5. delvi

delvi Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    925
    Допаѓања:
    1.353
    pa kaj mene ima blaga bolka vo gradite, i peckanej vo desna strana duri mislami desnta noga mi trpne ponekojpat...jas pi[av na 19 den kaj mene pokaza 2 bleda linija ..

На wings му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Vennera.aa

Vennera.aa Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    @wings не мора да значи дека болните гради се обавезно симптом за бременост јас секогаш пред менструација имав болни гради кои точно пред да ми пробие спласнуваа, еве сега сум 10+4 и тек сега осеќам болки во градите и тоа само на допир, не се оптоварувај со симптоми и дај боже да се израдуваш :inlove:

На MADO, wings и delvi им се допаѓа ова.
  7. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.388
    Допаѓања:
    17.605
    Лично јас од самата инсеминација па наваму имам подувани и болни гради. Сега брадавиците ми се премногу осетливи, повремено имам болки во стомакот како за пред добивање ама не многу јаки. Вчера ставив утрогестан и отидов на гости кај моите и во тоалет приметив дека гаќите ми беа мокри и малку се исцедила таблетата, се надевам и дека таков исцедок е нормален ама не ми изгледаше како да било густо како пред овулација.
    Сега малку прошетав, бев до манастир, ама газов ми смрзна.
    Ако поминале две недели од инсеминација, направи си тест, симптомите кај секој се различни. Ти држиме среќа.

На wings му/ѝ се допаѓа ова.
  8. wings

wings Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    1.201
    Допаѓања:
    2.889
    Јас почнав пак со прегнилот зошто презреваат фоликулите и не пукаат кога треба...инсеминација ми рекоа за пар месеци ако не бидне природно.
    Ќе почекам уште два дена па тест ако не добијам, уживајте вие во бременоста,најубав период ве очекува:inlove:

На irenna и delvi им се допаѓа ова.
  9. bela.m

bela.m Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2015
    Пораки:
    1.554
    Допаѓања:
    7.128
    Нека биде плодна годинава за сите нас! Нека има мешковци :*

На Lisa_Maja, butterfly*, *Cloudy Girl* и 3 други им се допаѓа ова.
  10. butterfly*

butterfly* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    H
    So sreka i lesna bremenost mila bas se izraduvav sto poleka mi se ispolnuvaat zborovite,daj boze site vaka da se izraduvaat :*

Последна измена: 4 јануари 2016
    На Abeja му/ѝ се допаѓа ова.
  11. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.136
    Допаѓања:
    20.334
    @Abeja , честитки, ме израдува ептен. Ете ти најубав подарок за нова година :)

@delvi , мила, не паничи. Кафеавото и мене ми се случуваше, точно во истиот период како тебе. Докторот ми велеше, се дури е кафеаво да не се плашам. И како кај тебе не беше чиста крв туку измешана како со слуз и слично. Иако немаше ништо, ама за да сме на сигурно, докторот ми препиша утрогестан и цело прво тримесечие го користев. Моментално стресот може најлошо да влијае на бебчо. со секој стрес се грчат мускулите, а со тоа и матката. Само опуштено и ќе биде се во ред ;)

На LUCERKA, Abeja и delvi им се допаѓа ова.
  12. delvi

delvi Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    925
    Допаѓања:
    1.353
    Pa mene fala mu na boga mi prestana za edne den i se nadevam nema da se pojavi pak..pirmav progesteron od 250 i prodolziv so utrogestanot 3 pati na den. Sega samo se molam i nadeva deka na 8mi koga ke odime ke si bidem veke smesteno deka sto treba i ke si raste pravilno....i samo baram znaci ama od blaga bolka vo gradite i zacesteno mokrenje ne cuvstvuam drugo , a bi trebalo 6 nedela da sum veke

13. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.136
    Допаѓања:
    20.334
    Не барај ништо, нема потреба. Симптомите се различни кај сите, а кај некои и скроз отсутни (пример кај мене). Само болни гради, мокрење, а ми се лошеше по малку дури таму после 10та-11та недела, и тоа без повраќање. Секоја жена своја приказна. Не барај симптоми, нивно отсуство не значи ништо.

На LUCERKA, newring86 и delvi им се допаѓа ова.
  14. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    3.480
    @Abeja честитки имај лесна бременост .

На LUCERKA му/ѝ се допаѓа ова.
  15. *Cloudy Girl*

*Cloudy Girl* Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2015
    Пораки:
    346
    Допаѓања:
    407
    @Abeja so lesno .... cestitki

16. Kristula

Kristula Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2015
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    1.823
    @Abeja @delvi cestitki i so lesno i ubavo da si terate do kraj! Bas ubav pocetok na godinata! Super! Ajde vaka da prodolzime! :*

На Bebulleee, Abeja, delvi и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Vennera.aa

Vennera.aa Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    @delvi ете мила џабе секирации се смести бебуш, уживај се ќе биде во ред :*

На delvi му/ѝ се допаѓа ова.
  18. thebabylover

thebabylover Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    301
    Допаѓања:
    860
    Абеја уживај и со лесно да си ја износиш бременоста..Многу се израдував.Мене 18 ден ми е и веќе имам осетливи гради..Мислам дека и претходно ми се случи ова не сум баш сигурна..Господ нека ни е на помош на сите..

На Abeja му/ѝ се допаѓа ова.
  19. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332

1. FB_IMG_1451925194816.jpg
    2. Женички најпрво среќна нова год и новата год да ви донесе само убавини пред се бебенца на ситеее :* Сакам да ви предложам да исконтактирате една жена Лиле траварка од Велес им помогнала на мнооогу парови што немаат деца а исто така лечи секаков вид тумори тешки ракови и тоа и во подоцнежни фази и таму кај што медицината кренала раце,многуу на премногу им помогнала пробајте побарајте ја има телефон јавете се нема што да изгубите.На фејсбук е потпишана Travar Lile Cupceva-Masinova додајте ја и верувајте на премногу луѓе им помогнала. Се надевам и на вас.поздрав и среќни празници.

На podravka му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.388
    Допаѓања:
    17.605
    Фала ви на сите за честитките, на сите ви посакувам иста радост.

По тоа што читав на интернет, за вредностите на бета хцг се бројат деновите од првиот ден на последната менструација или од денот на инсеминацијата?
    Мене на 16-ти ден од инсеминација бета хцг ми е 363, а последна менструација добив на 28-ми ноември.
    Според табелава изгледа ми е во нормала.
    Дали е задолжително да се прави на два-три дена пак испитување за бета хцг преку крв?
    И на која недела од инсеминација отидовте прв пат на ултразвук и дали беше тоа вагинален ултразвук?
    Докторов ми вика после 21 ден од инсеминацијата ултразвук, па после спомна 4-5 недела.
    Плус тоа и шеќерот ми е висок, 7,7 ми е а граница е 6, па тоа ме плаши.

Последна измена: 4 јануари 2016