Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. vichy

vichy Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.163
    CESTITO!!!Te citav znam kolku ste se namacile.Najubava bremenost da si isteras vo novava 2016god.:party::hug:

На Abeja му/ѝ се допаѓа ова.
  2. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.764
    Abeja јa не би се рaкoвoделa мнoгу пo тaбели, кoнкретнo мене сегa бетaтa ми беше 1176 a имaше пoминaтo сaмo три ипoл недели oд зaчнувaњетo. Бетaтa ти е дoбрa не се грижи, мoжеш уште еднaш дa јa прoвериш дa видиш дaли се дуплирaлa.
    Мислaм декa нa 21 ден ќе се види гестaцискa вреќичкa зa другo рaнo е, не брзaј сo ехo. Инaку дa, вaгинaлнo гледaaт.
    Кaде.јa прaвеше инсеминaцијaтa? Шеќерoт пoрaнo кaкoв ти беше? Кoнсултирaј се зa негo oбaвезнo.

Последна измена: 4 јануари 2016
    На Abeja му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.388
    Допаѓања:
    17.605
    @alisijad Инсеминацијата ја правев во државна болница. А и минатата година кога правев лапароскопија нели ми направија крвна слика, исто ми беше покачен ама мислам дека не беше волку. Тогаш не обрнав внимание ама сега ме плаши тоа. Ќе одам утре кај матичната да видам што ќе ми предложи околу крвната слика и витамини, па ако не ќе одам на ендокринолог.
    Ти колку пати испита бета хцг до сега?
    Ама јас претходниот ден пред да вадам крв, не пазев што јадев, касно јадев леб, а дента си јадев и благо, така да строго намалување на благо, освен шеќер во кафе, без тоа не можам.

Последна измена: 4 јануари 2016
  4. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.764
    Сaмo еднaш. Решив дa не си прaвaм стресoви. Секoе чекaње нa резултaти ми беше хoрoр пoрaнo.
    Кoгa видoвме нa ехo декa пoрaснaлo и е дoбрo викaм не прaвaм ,oстaвaм дa си рaсне :)
    Oбрни внимaние нa исхрaнaтa , и не е лoшo кoнсултaцијa сo ендoкринoлoг, мoже ќе ти требa терaпијa.

5. delvi

delvi Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    925
    Допаѓања:
    1.353
    Kaj mene na 23 den od inseminacija ne se gledase nisto na ehoto, a betata mi bese 114, 4...i jas ostavih da ne si pravam stresovi so dopolnitleni testovi taka da ke pocekam na 08mi da vidam dali e se vo red...

6. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.125
    Допаѓања:
    40.336
    Нема врска тоа што си јадела претходниот ден. Уште тогаш си требала да превземеш нешто за шеќерот, така да отиди си веднаш нека ти препишат терапија

7. newring86

newring86 Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    678
    Допаѓања:
    885
    Она кога ти се ближи денот за недобивање......а знаеш дека ке добиеш......:x

8. wings

wings Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    1.201
    Допаѓања:
    2.889
    Девојки, мојот ред изгледа дека дојде...утрово тестот позитивен, јас трудна:x
    Велам изгледа затоа што е бледа линија и се плашам да не е трага од прегнил примена пред 16 дена?

На Ctete, thebabylover, AngelOfArh и 30 други им се допаѓа ова.
  9. irenna

irenna Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    3.098
    Допаѓања:
    4.462
    И јас истиот страв го имав, не е од прегнилот. Честито wings, лесна бременост :f:

На wings му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Anetaoh

Anetaoh Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2013
    Пораки:
    1.031
    Допаѓања:
    2.701
    Честиткиииии...бремена си нормално,со лесно да си ја износиш бременоста,бледата линија не е од прегнилот веќе 16 ти ден тоа е бебчето.Каде правеше инсеминација и кој беше вашиот проблем...бравоооо повеќе успеси има со инсеминациите влевате надеж за сите,ајде сега влечите нога :inlove:

На MADO, wings, Bebulleee и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Vennera.aa

Vennera.aa Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    Честиткиииии и со лесно, бледа е линијатаа бидејќи е рана бременост. :hug::hug::hug: Ајде сите една по една па и по две и три сите од тука правец во труднички :*

На wings и newring86 им се допаѓа ова.
  12. newring86

newring86 Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    678
    Допаѓања:
    885
    @wings :clap::clap::clap: Честитки најискрени! :hug:

13. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.260
    @wings Cestitkiiiiiii <3 so lesno srcka

14. gabimama2

gabimama2 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2015
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    342
    ZENICKI Srekna nova godina:f:,da ste zivi zdravi i srekni,ovaa godina site so mesinja,na novite trudnici lesna bremenost:inlove:,jas eve se vrativ vo normala posle spontaniot ,veke imav eden redoven ciklus,mikrobioloski ispituvanja koi izlegoa vo red,imame zeleno svetlo od maticniot pa eve pocnavme povtorno so obidi,sleden menzis mi e na 20.01,ke vidime sto ke bide...mozebi ke trgne na ubavo ...nova godina nova nadez(fingers)...ve guskam:hug::hug::hug:

На vichy, kjukli, Asiana и 3 други им се допаѓа ова.
  15. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.764
    @wings честитки милa :party::party:
    Ајде и тебе те чекaме вo труднички ,:inlove:

На delvi и wings им се допаѓа ова.
  16. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.136
    Допаѓања:
    20.334
    Машала, девојчиња, ама плодна година испадна оваа. @wings, честитки, со лесно, и повели си во труднички. Сега деновиве чекаме уште нови да се пријават :*

На Bebulleee, delvi и wings им се допаѓа ова.
  17. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    Хаха, алооо бе, отварам сабајлево и читам многу нови бремености :D :D Ајде пуштете нога, мераци. Држете ми среќа и мене, еве за 20 минути излегуваме накај Систина, одиме на прва инсеминација. Реков не се надевам многу зошто знам шансите се мали, па да не се разочарам ама пусто си копка надежта внатре :) Некој совет нешто за после инсеминација, нешто конкретно да треба да правам?

На slobodka, podravka, kjukli и 6 други им се допаѓа ова.
  18. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.764
    Секс нa екс, дa се искршите oд сексaње :rofl::rofl:
    Пс. Oвa дoктoрoт ми кaжa :$

На podravka, kjukli, Bebulleee и 5 други им се допаѓа ова.
  19. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.061
    Допаѓања:
    6.550
    Честитки @wings ! Одличен старт ^_^ и @Abeja и @delvi , сите три имајте лесна бременост <3 се надевам овој мојот негативен тест од 31.12 ќе ги избрка сите лоши вести оваа 2016 :)) девојчиња ми го усреќивте денот, некако додатна надеж 8)

На delvi, Abeja и wings им се допаѓа ова.
  20. wings

wings Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    1.201
    Допаѓања:
    2.889
    Леле девојки фала ви,јас уште не сум свесна што се случува. Толку сум приврзана за темава што не ми се верува дека конечно ќе одам да досаѓам во Труднички.
    @Anetaoh инсеминација не правев туку си примам прегнил зошто не ми пукаат секогаш фоликулите.
    Конкретен проблем незнам дали имавме,кај мене само ова,маж ми со нијанса послаба подвижност,дијагноза сепак астено. Ете се склопиле коцките се погодило нешто...а да,овој месец периодот на плодни денови буквално секој ден имавме односи,никакви паузи и ете некое јуначе останало каде што треба:party:

На Pacient srna, podravka, MADO и 10 други им се допаѓа ова.