Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. delvi

delvi Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    925
    Допаѓања:
    1.353
    денес ми престана , а вечер во 6 имам закажено ...се надевам ке биде се во ред...бидјеки беше кафеава крв и од вашата подршка решив да почекам до прегледот да не паничам ...ке пишам вечер дали е се во ред

На danichap му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    :doh: A bash na drugo pomisliv koga ja vidov slikava :| Aj sledniot pat ist vakov ama za bremenost da objavish! (fingers)

На Bebulleee, podravka и fairy88 им се допаѓа ова.
  3. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.578
    Допаѓања:
    8.065
    @Bebulleee не чекај ептен да се појави црвена жичка.Водете си љубов со мажулето.Сперматозоидите секако живеат по 3-5 денови во вагината.Ако грешам нека ме поправи некој:?:
    Како и да е среќно до крајот на месецот да се префрлиш во труднички муабети(fingers)

На Bebulleee, bebaa и kukla21 им се допаѓа ова.
  4. BO>DA

BO>DA Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2014
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    58
    devojki vcera trebase da dobiam,ne dobiv si napraviv test i mi izlegoa dve crti :) pozitiven.,odma mu cvonav na ginekologot toj mi rece posle edna nedela na kontrola samo da si piam folnata utrogestan da klavam navecer po 200 i aspirin (posto pred skoro edna godina imas spontan),a pak maticnata ginekolog so mi e mi rece aspirin ne deka imav krvarenje prethodno so mi zavrse so spontan sega neznam kogo da slusam vo dilema sum,dali nekoja od vas imala slicen slucaj da pomogni,inace pred eden mesec ko si prev brisoi mi izleze eche,c i enterecocus i stvarno ne ovekuvav ovoj mesec ama ete ko saka i saka bidna rabotata znaci kaj e gospod devojki nikoj ne e da si znaete bas ovoj mesec se releksirav rekov e sega cim so bakeri sum ic nema da bidnit ama ete uste nemozam da veruvam neznam kolku pati go proveriv testot ne mozev da veruvam ,izvinete so dolziv vi posakuvam na site 2016 site se bebulinja gospod e golem

На gabimama2, pepapa, butterfly* и 12 други им се допаѓа ова.
  5. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.911
    Допаѓања:
    13.529
    Devojki, Hristos se rodi, za mnogu godini prAznikot. sakav i da ve prasam. Ovie denovi gradive ke mi puknat od bolkA, zgolemeni mi se. A menstruacijata mi zavrsi na 1 januari. Mozno li e od ovulacijata da me bolat?

6. Monella

Monella Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2013
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    31.966
    Jas imav slicen slucaj so eden spontan i potoa koga ostanav bremena zemav i jas aspirin vo pocetokot na bremenosta po preporaka na gin. samo ne mi teknuva kolku vreme go zemav dali celi 3 meseci oti jas imav i krvarenje na pocetokot i piev poveke vidovi. Se nadevam ti pomognav.

7. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.911
    Допаѓања:
    13.529
    Монелла, по колку време од спонтаниот почнавте да се обидувате за бременост и кога остана? И се беше во ред со втората бременост? Зашто јас имав спонтан во август, па сега од овој месец почнавме пак да се обидуваме, но не верувам дека брзо ќе фати.

8. Monella

Monella Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2013
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    31.966
    Po prviot ciklus vednas, taka mi bese kazano od lekar. Po 6 meseci ostanav pak bremena i na pocetokot imav pak problemi ama isturkav nekako do 35 nedeli i rodiv since sega ima 14 meseca i ne zastanuva ni sekunda:) Ke bide i kaj tebe ic ne se sekiraj :*

На irenna и podravka им се допаѓа ова.
  9. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.911
    Допаѓања:
    13.529
    Супер, баш ми е мило што е се добро. Тоа е најубавото нешто, да си имаш едно такво сонценце да трчка и да те развеселува.

На podravka му/ѝ се допаѓа ова.
  10. BO>DA

BO>DA Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2014
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    58
    fala ti mnogu Monella mene mi reve gin,od 100 da si piam i utrogestan od 200 samo navecer vaginalno da klam.inaku priviot pat i jas imav krvarenje na pocetokot primav i inekci i utrogestan ama zavrse spontan,e sega zatoa mozebi mi dade aspirin,ama posto edniot mi rece da piam edniot ne zato vo dilema bev ,fala ti za odgovorot

11. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.764
    ке си се консултираш со уште еден, и јас имав спонтан ама не пијам аспирин само утрогестан два пати дневно и декстаметазон како заштита од спонтан.
    Мислам дека првиот пат крварењето ми се јави ради аспиринот бидејки забременив со инсеминација и го пиев долго време.

12. Melanija Meli

Melanija Meli Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2016
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    10
    Здравоо девојкии да се пофалам и јас се фрливме во акција до дечко ми на правење бебе се надевам дека наскоро ке се пофалам дрка ке бидам мамичка

На bela.m, zekzeki и Lady4 им се допаѓа ова.
  13. Kristula

Kristula Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2015
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    1.823
    @Bebulleee ako e ova test od oview, negativen e. Ne znam kolku e pametno da se potpres samo na ova. Jas od moe iskustvo, koga gi koristev tri-cetiri meseci so red, samo ednas mi izleze pozitiven test. Ako dobro se sekavam na upatstvoto pisuva duri i ako edna crta e bleda, se smeta deka e negativen testot i deka nema ovulacija vo naredni 24 casa. Sekako, ti raboti na slucajot. Ako imas uste nekoe testce, napravi utre pak :)
    Ti posakuvam ovoj mesec pokraj pozitiven test za ovulacija, da si imas i eden pozitiven test za bremenost(fingers)
    Vi posakuvam ubava vecer, ljubovna i topla:inlove::$:*

На zalosna, Bebulleee и kukla21 им се допаѓа ова.
  14. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.260
    Da da ovoj test e negativen.. Treba dvete linii da se crveni, a znam deka ke bidat denovive :P
    Inace imam doma ushte 4 testa i utre sabalje ke pravam drug i taka :)

15. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.260
    Velish da se udrime odma na sport? Haha 4 dena negde nemame se cuvame za finalniot kraj :D
    - Paaa nie rekovme da pocekame pozitiven test pa da imame.... Ama sea me zamisle :/ ajde ke proveram i sabalje

16. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.260
    Сакам да ве прашам уште нешто. Е ако покажи || лини црвени, тоа е знак дека тестот е позитивен. И дека во период од 24-48 сати ќе настани овулација.
    И кога треба да имам однос? Ko ќе ги видам линиите или да ги чекам сатите тука не ми е јасно малце.Ама мислам пошто спермата живеј неколку дена во вагината би можела да имам. :?:

17. fs-fs-fs

fs-fs-fs Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    809
    Допаѓања:
    800
    Мислам дека и претходно ти имам пишано за ова не се потпирај на тестот јас само се замарав никако не видов две црти и се оптеретував дека немам овулација . Одам на ген. Ми вика во овулација си го правам тестот исто па го баталив. Секс на екс и не му ја мисли многу

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.260
    Ахам. Епа јас дека и немам редовна овулација затоа се одлучив да чробам и со ова чудо. Па ќе видиме какво искуство ќе имам јас. Би напрајла една партија ама да не смета спермата за саналје ко ќе мочнам..

19. S@nja

S@nja Активен член

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    17
    Женски а колку пари се тие тестови за овулација?

20. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.260
    Јас 275 денари го зедов Овју се вика.. 5 теста се.