Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.578
    Допаѓања:
    8.065
    Ako si okolu period na ovulacija,ne moras da go cekas tocniot den za da imate odnosi.Oti jajce kletkata zivee okolu 24-48 casa,a spermata na mazot zivee podolgo.Zatoa vikam ovoj period vodete ljubov preku 2-3 dena i se nadevam deka ke ne iznenadis so pozitiven test.
    Jas ne znaev koga mi e ovulacijata,oti ciklusot mi bese mnogu neredoven(se rabotese za ciklus koj dovaga na nekolku meseci),ama zatoa si vodevme ljubov sekoi 2-3 dena i bidna rabota:)

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.260
    Epa istata maka ja imam i jas... samo eve sega 3 meseci se stabilizira na 29-30 dena mi idi...

На fairy88 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.578
    Допаѓања:
    8.065
    Pustam sreka da bide(fingers) Jas sum sega recisi vo 9 mesec, a posledna menstruacija mi bese na 30 Januari 2015:nod:

4. coco mademoisele

coco mademoisele Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2015
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    900
    Едно прашање док.ми препиша утрогестан...ми кажа од кога ама изумив...денес примив прегнил...кога да почнам да ги пијам???

5. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.764
    Не ти рече вaгинaлнo дa ги стaвaш? Инсеминaцијa ли ќе прaвиш?

6. coco mademoisele

coco mademoisele Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2015
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    900
    не да ги пијам ми рече...а не правам инсем..два фолекули со зрели јајци кл. природно имам...

7. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.471
    Допаѓања:
    38.533
    @coco mademoisele јас почнував наредниот ден после прегнилот. Ама вагинално ги ставав 14 дена па правев тест. Со среќа!
    @Bebulleee имајте си односи вие преку еден ден за најсигурно.

8. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.128
    Допаѓања:
    2.716
    Да кога има 2 црти тестот е позитивен. Пожелно е утредента однос.

9. delvi

delvi Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    925
    Допаѓања:
    1.353
    феминки кај мене заврши истоп како првата инсемианција неуспешно...биохемиска бремност..на ехо не се виде ништо и бетата ми беше 23....докторот нема објаснение зошто е така....и ме препорача за ин витро...тоа е ...

10. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.911
    Допаѓања:
    13.529
    Bas mi e zal, Delvi. A treba da odis na cistenje? Ne mi e bas jasno sto e toa biohemiska.

11. wings

wings Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    1.201
    Допаѓања:
    2.889
    @delvi премногу ми е жал што те снајде истата ситуација, можеби некаква причина има што природата селектира,пробајте позитивно да размислувате и да одите на ново мислење да дојдете некако до проблемот ако реално постои. Знам дека повторно ќе пишеш добри вести, кога-тогаш дај си време :hug:

На bebaa му/ѝ се допаѓа ова.
  12. delvi

delvi Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    925
    Допаѓања:
    1.353
    не треба да одам на чистење ја прекинав терапијата со утрогестан и веке денес добив и цели партали течат од мене....уште не било ембрион и затоа...а биохемиска е кога преку крв ти покажува бременост а на ехо не, бидејки се оплодила јајце клетака ама не се вгнездила така нешто...

13. Zoi09

Zoi09 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    8
    Здраво на сите !!!!
    Нова сум на форумов ве читам и баш сакам да споделувам и добивам ваши совети и мислења... :)
    Ајде и јас да си ја кажам приказната ...
    Останав прв пат бремена за жал на 7 недела се пуштив и мораше абортус да се направи,после една год. пробувавме 6-7 месеца а јас никако да останам се разочарав премногу таман се откажав и си реков ајде како господ што е никој не е ке дојде ред и за тоа,другиот месец бев веќе трудна :) имам синче слатко паметно убавко има една година е мама пак е сега трудна и тоа само од еднаш се фати инаку се чувавме и си викаме ајде од еднаш нема да биде сигурно ама ете господ така сакал...
    6 недели сум па се надевам ќе си биде се како што треба ,морам и јас да напоменам дека самата психа се прави само убава мисла и се ќе биде добро :)

На Bebulleee, Mari-Ja, zalosna и 2 други им се допаѓа ова.
  14. ruby@1

ruby@1 Нов член

Се зачлени на:
    9 јануари 2016
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    Здраво. Ме интересира ваше мислење и помош,ако некоја била во слична ситуација. Мажена сум, со мажот ми веќе три месеци се обидуваме да останам бремена, но никако не иде... свршува во мене и во плодни и неплодни денови.. но пак ке ми дојди, имам редовна менструација и ми иди редовно, можно е некогаш само еден ден побрзо но тука е.. ми дојде и овај месец, за време кога имав добиено, имав големи нагоди на гадење и вртоглавици, кога ми заврши пак продолжи исто... ми заврши на 1ви, вчера бев на преглед, не ми дадоа ништо во случај да не сум била бремена, но мене ми дојде и ми заврши и за секој случај ми рекоа да направам тест, направив и беше негативен.Нагоните на гадење и вртоглавици се уште тука..Толку многу чекаме и толку многу сакаме детенце, знам дека не може одма, но во што можи да е проблемов. Ако можи совет. Ви благодарам однапред.

На zekzeki му/ѝ се допаѓа ова.
  15. pandelka

pandelka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.556
    Допаѓања:
    7.363
    Mnogu mi e zal milicka, bidi silna I izdrzi sto e za nas ke si dojde, znam kolku e bolno- site zagubi sum GI iskusila nazalost ama Mora da ostanis cvrsto na noze, zelbata za bebus neka te odrzuva. Te guskam silno:hug::hug:

Последна измена: 9 јануари 2016
    На irenna и delvi им се допаѓа ова.
  16. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.260
    3 meseci ne se nishto sto bi mozhele da te zagrizat. Ke pocekas 6 meseci ako ne ja biduva ke odish na genikolog i na podetalni ispituvanja. So srekja :)

17. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.260
    Сакам да ве прашам нешто.
    - Мислам дека е нормално ама пак да си прашам, бидејќи никогаш ми се нема ова случено.
    Сега деновиве би требало да сум во овулација па на секојдневната вчера заприметив розовко со крем.
    Сабалје малце кремово и сега влегов да се туширам и она исто ко ќе ти завршува неодредена боја. Многу темна кремова ама не кафена..
    Читав на интернет дека е нормално па реков да се посоветувам и со вас?? :?:

18. newring86

newring86 Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    678
    Допаѓања:
    885
    И мене ми треба совет пошто сум на два пемата.....т.е дел од мене сака да остави простор од уште некој месец пред трчање по ординации во потрага по можниот проблем, а дел од мене сака уште во понделник да почне со прегледи.....

Накратко, бидејки немам пишувано детали за нашата приказна-
    Вчера го добив негде 10-тиот непосакуван циклус. Првите 6 ги слушав советите на многу од вас да се почека. после ги послушав советите дека треба да се почне со некои испитувања ако нема биде после6 месеца..... Така, направивме спермограм, хормони на 3ти, 13ти и 21ви ден, микробиолошки брисеви со пап, ехо. Се е ок. На ехо бев на 15ти ден од циклус, фоликулот беше 16мм.Имам долги циклуси и овулација негде после 18ти / 19ти ден. Користев и микроскоп за овулација, и тестови. Само базална температура немам мерено.
    Ми треба совет- дали и со какви испитувања да продолжам сега?
    Прашувам зошто знаете, гинеколозите тапшаат по рамо само.....

19. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.904
    Бебуле, не сум сигурна дали те разбрав, примети секрет(густ,буквално како мрсули од нос,со проткаено низ него розевко/кафеавко?)
    Ако е така,тоа е овулациски секрет,а тоа розевкото е од прскањето на фоликулот-во превод си имала убава и силна овулација овој пат. Вака како на сликава? Сликава ја позајмив од нет,гадливите нека не отвараат. :)

20. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.136
    Допаѓања:
    20.334
    Според ова, ти останува уште проодност на канали. И ние како вас година дена пробувавме, немаше ништо, испитавме хормони, спермограм итн итн. Се беше во ред. Планирав да направам ХСГ, ама за среќа не стигнав до таму. Ти посакувам многу среќа. :)

На newring86, slobodka и irenna им се допаѓа ова.