Ako si okolu period na ovulacija,ne moras da go cekas tocniot den za da imate odnosi.Oti jajce kletkata zivee okolu 24-48 casa,a spermata na mazot zivee podolgo.Zatoa vikam ovoj period vodete ljubov preku 2-3 dena i se nadevam deka ke ne iznenadis so pozitiven test. Jas ne znaev koga mi e ovulacijata,oti ciklusot mi bese mnogu neredoven(se rabotese za ciklus koj dovaga na nekolku meseci),ama zatoa si vodevme ljubov sekoi 2-3 dena i bidna rabota
Pustam sreka da bide Jas sum sega recisi vo 9 mesec, a posledna menstruacija mi bese na 30 Januari 2015
Едно прашање док.ми препиша утрогестан...ми кажа од кога ама изумив...денес примив прегнил...кога да почнам да ги пијам???
@coco mademoisele јас почнував наредниот ден после прегнилот. Ама вагинално ги ставав 14 дена па правев тест. Со среќа! @Bebulleee имајте си односи вие преку еден ден за најсигурно.
феминки кај мене заврши истоп како првата инсемианција неуспешно...биохемиска бремност..на ехо не се виде ништо и бетата ми беше 23....докторот нема објаснение зошто е така....и ме препорача за ин витро...тоа е ...
@delvi премногу ми е жал што те снајде истата ситуација, можеби некаква причина има што природата селектира,пробајте позитивно да размислувате и да одите на ново мислење да дојдете некако до проблемот ако реално постои. Знам дека повторно ќе пишеш добри вести, кога-тогаш дај си време
не треба да одам на чистење ја прекинав терапијата со утрогестан и веке денес добив и цели партали течат од мене....уште не било ембрион и затоа...а биохемиска е кога преку крв ти покажува бременост а на ехо не, бидејки се оплодила јајце клетака ама не се вгнездила така нешто...
Здраво на сите !!!! Нова сум на форумов ве читам и баш сакам да споделувам и добивам ваши совети и мислења... Ајде и јас да си ја кажам приказната ... Останав прв пат бремена за жал на 7 недела се пуштив и мораше абортус да се направи,после една год. пробувавме 6-7 месеца а јас никако да останам се разочарав премногу таман се откажав и си реков ајде како господ што е никој не е ке дојде ред и за тоа,другиот месец бев веќе трудна имам синче слатко паметно убавко има една година е мама пак е сега трудна и тоа само од еднаш се фати инаку се чувавме и си викаме ајде од еднаш нема да биде сигурно ама ете господ така сакал... 6 недели сум па се надевам ќе си биде се како што треба ,морам и јас да напоменам дека самата психа се прави само убава мисла и се ќе биде добро
Здраво. Ме интересира ваше мислење и помош,ако некоја била во слична ситуација. Мажена сум, со мажот ми веќе три месеци се обидуваме да останам бремена, но никако не иде... свршува во мене и во плодни и неплодни денови.. но пак ке ми дојди, имам редовна менструација и ми иди редовно, можно е некогаш само еден ден побрзо но тука е.. ми дојде и овај месец, за време кога имав добиено, имав големи нагоди на гадење и вртоглавици, кога ми заврши пак продолжи исто... ми заврши на 1ви, вчера бев на преглед, не ми дадоа ништо во случај да не сум била бремена, но мене ми дојде и ми заврши и за секој случај ми рекоа да направам тест, направив и беше негативен.Нагоните на гадење и вртоглавици се уште тука..Толку многу чекаме и толку многу сакаме детенце, знам дека не може одма, но во што можи да е проблемов. Ако можи совет. Ви благодарам однапред.
Mnogu mi e zal milicka, bidi silna I izdrzi sto e za nas ke si dojde, znam kolku e bolno- site zagubi sum GI iskusila nazalost ama Mora da ostanis cvrsto na noze, zelbata za bebus neka te odrzuva. Te guskam silno
3 meseci ne se nishto sto bi mozhele da te zagrizat. Ke pocekas 6 meseci ako ne ja biduva ke odish na genikolog i na podetalni ispituvanja. So srekja
Сакам да ве прашам нешто. - Мислам дека е нормално ама пак да си прашам, бидејќи никогаш ми се нема ова случено. Сега деновиве би требало да сум во овулација па на секојдневната вчера заприметив розовко со крем. Сабалје малце кремово и сега влегов да се туширам и она исто ко ќе ти завршува неодредена боја. Многу темна кремова ама не кафена.. Читав на интернет дека е нормално па реков да се посоветувам и со вас??
И мене ми треба совет пошто сум на два пемата.....т.е дел од мене сака да остави простор од уште некој месец пред трчање по ординации во потрага по можниот проблем, а дел од мене сака уште во понделник да почне со прегледи..... Накратко, бидејки немам пишувано детали за нашата приказна- Вчера го добив негде 10-тиот непосакуван циклус. Првите 6 ги слушав советите на многу од вас да се почека. после ги послушав советите дека треба да се почне со некои испитувања ако нема биде после6 месеца..... Така, направивме спермограм, хормони на 3ти, 13ти и 21ви ден, микробиолошки брисеви со пап, ехо. Се е ок. На ехо бев на 15ти ден од циклус, фоликулот беше 16мм.Имам долги циклуси и овулација негде после 18ти / 19ти ден. Користев и микроскоп за овулација, и тестови. Само базална температура немам мерено. Ми треба совет- дали и со какви испитувања да продолжам сега? Прашувам зошто знаете, гинеколозите тапшаат по рамо само.....
Бебуле, не сум сигурна дали те разбрав, примети секрет(густ,буквално како мрсули од нос,со проткаено низ него розевко/кафеавко?) Ако е така,тоа е овулациски секрет,а тоа розевкото е од прскањето на фоликулот-во превод си имала убава и силна овулација овој пат. Вака како на сликава? Сликава ја позајмив од нет,гадливите нека не отвараат. Spoiler: слика
Според ова, ти останува уште проодност на канали. И ние како вас година дена пробувавме, немаше ништо, испитавме хормони, спермограм итн итн. Се беше во ред. Планирав да направам ХСГ, ама за среќа не стигнав до таму. Ти посакувам многу среќа.