Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    Hahaha bashhh istoto ova.
    E pred eden saat ja namrsivme rabotata, pa so ke bidi gospod e golem :)

На fairy88, bebaa, slobodka и 2 други им се допаѓа ова.
  2. zeka

zeka Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    9.957
    Ovie dva dena mi se lose, nagoni za povrakanje, u sekoj moment mislam deka ke povratam stomakot si osekam cudno. Za 10 dena treba da mi dojde.

Rano li e za toa da go razberam za nekoj znak za bremenost?

3. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.776
    Допаѓања:
    4.605
    Рано ти е за симптоми 10ден пред менстр.Дури одкога ке ти задоцни мислам се јавуваат симптоми,а кај некои дури и немаат никаков симптом.Ова е од тоа што сум читала и што ми кажувале трудници,не сум била трудна

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  4. ruby@1

ruby@1 Нов член

Се зачлени на:
    9 јануари 2016
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    Благодарам за мислењето, се надевам дека ке биде све во ред, стварно незнам зошто не фаќа.. :(

5. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.992
    Допаѓања:
    13.775
    Lele be, devojce, pa samo 3 meseci. Pa toa ne e strasno. A sto da kazeme nie sto se obiduvame 8 ili 9 meseci, a jas i eden spontan. Pa treba vo bardovci da zavrsam. Izvini sto ti kazuvam vaka, no ne se zagrizuvaj.

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Pa i 8 i 9 meseci ne se tolku golem period kako 3,4 pa i 5 godini ;) Gospod e golem, porano ili podocna ke bide kaj site mora da bide :) Nadevajte se

На *sisi*, Victorian, zalosna и 7 други им се допаѓа ова.
  7. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.996
    Допаѓања:
    4.214
    Тoa и јa сaкaв дa гo кaжaм , се притресувaте зa месеци a зaмислете кaкo им е нa oние сo гoдини зaд себе и безбрoј неуспешни пoстaпки. Смиренo мaлку, месеци oбиди не е зaгрижувaчкo ич.

На zalosna, podravka, bokace и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.992
    Допаѓања:
    13.775
    Moze ne e strasno koga se obiduvame 9 meseci, no koga ke dozivees spontan e stresno. I toa e zagrizuvavki zasto ima sansi da se povtori. Si vikam sto ako se povtori, toa e sok za matkata. jas si vikam podobro da ne fakja otkolku da se ima abortus

9. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.933
    Допаѓања:
    110.272
    Naprotiv, koga imalo abortus ima nadez deka mozesh da zachnesh, dodeka godini bez nikakov rezultat te unishtuvaat. Da ne se meri makata najubavo, za site e ednakvo teshko ;)

На ssweety, zalosna и bebaa им се допаѓа ова.
  10. ruby@1

ruby@1 Нов член

Се зачлени на:
    9 јануари 2016
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    Во право сте, знам дека се само 3 месеци во прашање, само што јас сум преоптеретена со тоа, и само мислам да не имам некој проблем. Се надевам дека ке биде во ред. Сега сум во плоди денови, вчера работевме на случајот, ке пробаме и вечер и другиве денови.. па да се надеваме дека ќе се фати.. :)

11. pepapa

pepapa Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    1.147
    Допаѓања:
    911
    Epa probaj da ne mislis i da vodis ljubov a ne da pravis bebe, najcesto i od pregolema zelba i od optovarenost so bebe ne doagja, 3 meseci e premnogu kratok period, nie 3 godini cekame...

12. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    @ruby@1 Не се оптоварувај со тие 3 месеци, дај си со твојот маж време уште 3 месеци во случај ако не се фати до тогаш па почни со испитување.
    Не мисли на лошо, смирено и со водење љубов ќе биде.

Јас имам спонтан во 6 месец, за ново се обудуваме еве веќе 3та година и ќе завршиме кај и да е на инвитро.

Трпение спасение :*

13. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.992
    Допаѓања:
    13.775
    Bokace, a sto e problemot sto ne mozes da ostanes 3 godini? Zasto sepak si ostanala ednas, a neli vikaat stom ke ostanes ednas i pak ke bide.

14. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    @ruby@1
    Како што кажа бокачее...
    Трпение спасение, патот се тежок дали бил 3 месеци 6.. година, две, три пет...
    Ама мораме да издржиме ако сега западнеме ништо се повеќе тониме.. Еве ние 3 години се обидуваме. Во овие години имав еден спонтан и киретажа во 12 недела поради аномалии на плодот... Тешко е ама мора да се издржи.

/
    Туку да ве прашам, абе овој секретов уште го имам, итоа повеќе од вчераа....
    Почнав да пијам магнезиум можеби е глупаво прашањево ама да си прашам незнам...??

15. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    @Black girl
    Да така викаат.
    Од стрес јас се пореметив со циклусот добивам над 100 дена синдром на пцо, маж ми вадеше заб и качи висока температура и спермата се уништи дијагноза азооспермија, имаме направено бијопсија која покажува на целосна спермогенеза но вената е стесната. Јас имам направено хистероскопија изваден е септум 2 сантима. Левиот јајник ми е свртен наназад малку. Ние си пробуваме константно цело време.
    Бевме во Малта некој си 4 месеци и кога се вративме Скопје бевме исцрпени финансиски и без работа. Јас почнав со работа но на мм му идеше малку потешко, бевме без осигурање подолго време и сето тоа ни ја одолжи работата за да продолжиме со испитувања и собирање на документи за инвитро.
    Со нови сили и еве утре полнам 22 години продолжуваме напред, ќе одам кај матичниот за да видиме што понатаму.
    :*
    Едит: Многу е лесно кога кај едниот има проблем, полесно се решава.
    Но кога кај двајцата е проблемот шансите за успех се еднакви на нула како кај нас тешко е да и тоа многу, но глава горе како што кажав погоре трпение спасение и мора да биде, патот е тежок но ќе се изоди до крај.

Последна измена: 10 јануари 2016
    На ANGIE1 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.130
    Допаѓања:
    40.345
    Мене тоа ми беше првиот знак. 3-4 дена траеше во рандом време

На zeka му/ѝ се допаѓа ова.
  17. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.989
    Допаѓања:
    59.659
    Се кесе среди и кеси дојде на место и кеви се наполни куќата со дечиња.Господ кога дал еднаш ке даде уште еднаш јас така размислувам.Млади сме тоа е најважно:hug:

На podravka, bokace и Bebulleee им се допаѓа ова.
  18. ssweety

ssweety Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2014
    Пораки:
    552
    Допаѓања:
    1.494
    феминки незнам повеќе што да правам... скоро 2 години се убедуваме за бебнце но нема ништо ;(;(;( досега воопшто се нема фатено. кај мм е се во ред , а и кај мене е во ред со основните испитувања ...сега следно ми е да проверам проодност на канали ама во моментов некако финансиски неможиме да појдиме за на некој месец ке биди . многу ми е тешко кога ќе видам бебенца ми се плачи ... буквално запаѓам во депресија зошто не можиме да имаме бебче;( ;(;( многу ми е тешко кога некој ќе ни речи ајде што чекате за бебе во тој момент незнам што да направам, но сето тоа си го собирам во себе и ќе се насмеам и ќе речам се ќе биди.

19. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.933
    Допаѓања:
    110.272
    За проодност да направиш треба да направиш хормони претходно и спермограм кај мти, ако не си направила ова не брзај, мада не дека е лошо да ги направиш, ама прво види да не е нешто до хормоните или пак не во ред спермограмот.

20. ssweety

ssweety Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2014
    Пораки:
    552
    Допаѓања:
    1.494

мм има направено спермограм , јас имам направено пап тест микробиолошки брисеви , испитување на крв од вена , мокрача , има кај мене фолекули , и се е како што треба .... а воопшто се нема фатено.