Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.260
    Hahaha bashhh istoto ova.
    E pred eden saat ja namrsivme rabotata, pa so ke bidi gospod e golem :)

На fairy88, bebaa, slobodka и 2 други им се допаѓа ова.
  2. zeka

zeka Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    9.957
    Ovie dva dena mi se lose, nagoni za povrakanje, u sekoj moment mislam deka ke povratam stomakot si osekam cudno. Za 10 dena treba da mi dojde.

Rano li e za toa da go razberam za nekoj znak za bremenost?

3. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.764
    Допаѓања:
    4.601
    Рано ти е за симптоми 10ден пред менстр.Дури одкога ке ти задоцни мислам се јавуваат симптоми,а кај некои дури и немаат никаков симптом.Ова е од тоа што сум читала и што ми кажувале трудници,не сум била трудна

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  4. ruby@1

ruby@1 Нов член

Се зачлени на:
    9 јануари 2016
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    Благодарам за мислењето, се надевам дека ке биде све во ред, стварно незнам зошто не фаќа.. :(

5. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.911
    Допаѓања:
    13.529
    Lele be, devojce, pa samo 3 meseci. Pa toa ne e strasno. A sto da kazeme nie sto se obiduvame 8 ili 9 meseci, a jas i eden spontan. Pa treba vo bardovci da zavrsam. Izvini sto ti kazuvam vaka, no ne se zagrizuvaj.

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Pa i 8 i 9 meseci ne se tolku golem period kako 3,4 pa i 5 godini ;) Gospod e golem, porano ili podocna ke bide kaj site mora da bide :) Nadevajte se

На *sisi*, Victorian, zalosna и 7 други им се допаѓа ова.
  7. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.946
    Допаѓања:
    3.929
    Тoa и јa сaкaв дa гo кaжaм , се притресувaте зa месеци a зaмислете кaкo им е нa oние сo гoдини зaд себе и безбрoј неуспешни пoстaпки. Смиренo мaлку, месеци oбиди не е зaгрижувaчкo ич.

На zalosna, podravka, bokace и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.911
    Допаѓања:
    13.529
    Moze ne e strasno koga se obiduvame 9 meseci, no koga ke dozivees spontan e stresno. I toa e zagrizuvavki zasto ima sansi da se povtori. Si vikam sto ako se povtori, toa e sok za matkata. jas si vikam podobro da ne fakja otkolku da se ima abortus

9. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.732
    Допаѓања:
    104.931
    Naprotiv, koga imalo abortus ima nadez deka mozesh da zachnesh, dodeka godini bez nikakov rezultat te unishtuvaat. Da ne se meri makata najubavo, za site e ednakvo teshko ;)

На ssweety, zalosna и bebaa им се допаѓа ова.
  10. ruby@1

ruby@1 Нов член

Се зачлени на:
    9 јануари 2016
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    Во право сте, знам дека се само 3 месеци во прашање, само што јас сум преоптеретена со тоа, и само мислам да не имам некој проблем. Се надевам дека ке биде во ред. Сега сум во плоди денови, вчера работевме на случајот, ке пробаме и вечер и другиве денови.. па да се надеваме дека ќе се фати.. :)

11. pepapa

pepapa Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    1.134
    Допаѓања:
    910
    Epa probaj da ne mislis i da vodis ljubov a ne da pravis bebe, najcesto i od pregolema zelba i od optovarenost so bebe ne doagja, 3 meseci e premnogu kratok period, nie 3 godini cekame...

12. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    @ruby@1 Не се оптоварувај со тие 3 месеци, дај си со твојот маж време уште 3 месеци во случај ако не се фати до тогаш па почни со испитување.
    Не мисли на лошо, смирено и со водење љубов ќе биде.

Јас имам спонтан во 6 месец, за ново се обудуваме еве веќе 3та година и ќе завршиме кај и да е на инвитро.

Трпение спасение :*

13. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.911
    Допаѓања:
    13.529
    Bokace, a sto e problemot sto ne mozes da ostanes 3 godini? Zasto sepak si ostanala ednas, a neli vikaat stom ke ostanes ednas i pak ke bide.

14. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.260
    @ruby@1
    Како што кажа бокачее...
    Трпение спасение, патот се тежок дали бил 3 месеци 6.. година, две, три пет...
    Ама мораме да издржиме ако сега западнеме ништо се повеќе тониме.. Еве ние 3 години се обидуваме. Во овие години имав еден спонтан и киретажа во 12 недела поради аномалии на плодот... Тешко е ама мора да се издржи.

/
    Туку да ве прашам, абе овој секретов уште го имам, итоа повеќе од вчераа....
    Почнав да пијам магнезиум можеби е глупаво прашањево ама да си прашам незнам...??

15. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    @Black girl
    Да така викаат.
    Од стрес јас се пореметив со циклусот добивам над 100 дена синдром на пцо, маж ми вадеше заб и качи висока температура и спермата се уништи дијагноза азооспермија, имаме направено бијопсија која покажува на целосна спермогенеза но вената е стесната. Јас имам направено хистероскопија изваден е септум 2 сантима. Левиот јајник ми е свртен наназад малку. Ние си пробуваме константно цело време.
    Бевме во Малта некој си 4 месеци и кога се вративме Скопје бевме исцрпени финансиски и без работа. Јас почнав со работа но на мм му идеше малку потешко, бевме без осигурање подолго време и сето тоа ни ја одолжи работата за да продолжиме со испитувања и собирање на документи за инвитро.
    Со нови сили и еве утре полнам 22 години продолжуваме напред, ќе одам кај матичниот за да видиме што понатаму.
    :*
    Едит: Многу е лесно кога кај едниот има проблем, полесно се решава.
    Но кога кај двајцата е проблемот шансите за успех се еднакви на нула како кај нас тешко е да и тоа многу, но глава горе како што кажав погоре трпение спасение и мора да биде, патот е тежок но ќе се изоди до крај.

Последна измена: 10 јануари 2016
    На ANGIE1 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.125
    Допаѓања:
    40.336
    Мене тоа ми беше првиот знак. 3-4 дена траеше во рандом време

На zeka му/ѝ се допаѓа ова.
  17. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.982
    Допаѓања:
    59.651
    Се кесе среди и кеси дојде на место и кеви се наполни куќата со дечиња.Господ кога дал еднаш ке даде уште еднаш јас така размислувам.Млади сме тоа е најважно:hug:

На podravka, bokace и Bebulleee им се допаѓа ова.
  18. ssweety

ssweety Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2014
    Пораки:
    552
    Допаѓања:
    1.494
    феминки незнам повеќе што да правам... скоро 2 години се убедуваме за бебнце но нема ништо ;(;(;( досега воопшто се нема фатено. кај мм е се во ред , а и кај мене е во ред со основните испитувања ...сега следно ми е да проверам проодност на канали ама во моментов некако финансиски неможиме да појдиме за на некој месец ке биди . многу ми е тешко кога ќе видам бебенца ми се плачи ... буквално запаѓам во депресија зошто не можиме да имаме бебче;( ;(;( многу ми е тешко кога некој ќе ни речи ајде што чекате за бебе во тој момент незнам што да направам, но сето тоа си го собирам во себе и ќе се насмеам и ќе речам се ќе биди.

19. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.732
    Допаѓања:
    104.931
    За проодност да направиш треба да направиш хормони претходно и спермограм кај мти, ако не си направила ова не брзај, мада не дека е лошо да ги направиш, ама прво види да не е нешто до хормоните или пак не во ред спермограмот.

20. ssweety

ssweety Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2014
    Пораки:
    552
    Допаѓања:
    1.494

мм има направено спермограм , јас имам направено пап тест микробиолошки брисеви , испитување на крв од вена , мокрача , има кај мене фолекули , и се е како што треба .... а воопшто се нема фатено.