Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. ssweety

ssweety Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2014
    Пораки:
    552
    Допаѓања:
    1.494
    Momichka секако следниот месец одиме понатаму ...само што со финансиите нешто неиспланирано излезе и овај месец застанавме бебче ни е на прв план така да и испитувањата ...сакав да кажам погоре дека неможам овај месец ... фала богу парите се печалат ,ова ние што го сакаме е најголемо богатство. само кај нас во нашиов град нема добри доктори за проодност ќе барам во друг град но сега еве следно да испитам прво хормони. Се надевам дека се ќе биди како што треба. Се надевам дека јас и сите што очекувате II Ќе се дружиме во труднички мубети

На Momichka и Bebulleee им се допаѓа ова.
  2. bela.m

bela.m Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2015
    Пораки:
    1.554
    Допаѓања:
    7.128
    Мајка ми ми кажа дека снаа ми е повторно бремена. Во второ. Ќе излажам ако кажам дека не посакав да сум на нејзино место. Многу се израдував но си велам, кога ќе дојде ред јас да им приредам ваква радост на маж ми и на поширокото семејство.
    Но, нека дава Господ убавини на сите околу нас па и на нас... нели така се вели.
    Расположение имам катастрофално, на моменти нервозна, мислам дека се околу мене ќе изгризам а на моменти сум баш океј. Треба да не добијам утре. Цел месец сум со позитивна мисла и како се ближи денот „спласнувам“ како издишан балон.
    Убаво ми е овде да си кажам.... навистина...

На kjukli, Dear_Thing, newring86 и 5 други им се допаѓа ова.
  3. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    3.480
    Јас имам чуство дека сите околу мене се бремени освен јас .. Кај мене пак золвами е бремена и свекрвами си спрема за бебчето нон стоп такви муабети се прават .. Сакам да избегамм некаде и да бидам сама ..

4. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.911
    Допаѓања:
    13.529
    I jas se si mislam deka site okolu mene se bremeni. Iskreno, pred toa se zamarav mnogu, se nervirav, placev, no sega otrpnav. Pa si velam: Gospod e golem, ke mi dade i mene bilo pokasno bilo porano. i jas znam deka ovoj mesec nema da fati deka piev antibiotik pred da se obiduvame, a i od prva tesko, no ponatamu si velam ke bide. ke cekam do april zasto togas pravime godina kako se obiduvame. Ako ne bide dotogas, ke vidime sto ponatamu

5. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    3.480
    Мене ми се плодни денови сега а се напив антибиотик .. Се мислам да ги прекинам апчињава па може да се фати ... Леле пуста надеж и јас си се правам силна од надвор ама душава ми знае.. Во првото плачев викав .. Сите ми велеа абе уживај никој не ме сослуша дека плачам од страв дека си имам мака... Одтогаш прекинав со плачење .. Сега викаат а многу ладнокрвно се однесуваш .. А јас .. Само јас си знам како ми е на душата ... Собирам се,трпам ама до кога незнам..

На delvi му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Mina Mouse

Mina Mouse Активен член

Се зачлени на:
    20 јули 2015
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    22
    Девојки кои се тие апчиња кои се пијат после забременување?Јас сум кај доктор Коруновски 8 месеци неуспешно се обидуваме, следам плодни денови и ми кажа кога ќе ми поминат плодните денови да одам пак во случај да настанала бременост да пијам апчиња за зацврстување на плодот. Заборавив да прашам кои, да си ги земам на своја рака да не одам пак на преглед веќе ми е смачено некако.

7. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.764
    Утрoгестaн вaгинaлнo или дaбрoстoн перoрaлнo. Нo сепaк нa твoјa рaкa не. Бaшкa без рецепт немa дa ти ги дaдaт, a и дoзирaњетo требa дoктoрoт дa гo oдреди.

На Libra88, Bebulleee и kukla21 им се допаѓа ова.
  8. Kristula

Kristula Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2015
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    1.823
    Ne mozes da im pogodis na site mila :) baba mi stalno vikase: koj probuva da im pogodi na site i im odi po merak ili e lud ili ke poludi! Lugjeto ke si zborat i vaka i taka. Ako places, zasto places, ako se smees, zasto se smees(facepalm) ti glej si za sebe.
    Za antibioticite sakav da te prasam za sto gi piese. Obicno vikaat deka ne se prekinuvaat bidejki moze poloso da bide. Vo sekoj slucaj mozes da se konsultiras so doktor.
    So srekja (fingers) i daj boze da ima nesto :*

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  9. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    3.480
    Мила зедов антибиотик за грлото настината бев .. Незнаев дека ако пиеш мала е шансата за забременување .. Па бебчето е побитно се мислам да ги прекинам.. А и подобро мие со настинката .. Ти како ми си ? Кога си за недобивање ?

10. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Антибиотик се пие само ако имаш бактерија. Што за настинка антибиотик?4

11. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.732
    Допаѓања:
    104.930
    И јас сакав да прашам, зошто си го ослабнувате имунитетот со антибиотици? Без к.с. и без брис, зошто антибиотик. Затоа направија се на рецепт и не даваат аптеките, оти се претерува со антибиотици, јас имав еден период во домашна аптека 4 вида на антибиотик, се фрлив, заменив со неколку хомеопатски лекчиња и да чукнам во дрво скоро 2 години сум здрава ко дрен.

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.061
    Допаѓања:
    6.550
    Ах антибиотици. Јас парацитамол и аналгин пијам. Т.е. тиллолхот или фервекс. Многу брзо се разболувам, и порано хронична бронхоплермонија имав, и сега ако не пијам на време со месеци ме влече. Инаку си ставам.и топло шише вода на.нозете, сок од лимон, неколку кила чаеви..

13. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.732
    Допаѓања:
    104.930
    Додека не го зајакнете имунитетот, исчистите организмот и се изборите со вирусите, бактериите и болестите на природен начин ќе бидете заглавени на антибиотик. 4 пати бронхит во една година, ситни настинки не се бројат, откако се префрлив на хомеопатија сум здрава ко дрен, освен со бактеријата уринарна не сум се борела со ништо друго и фала богу успеав и да забременам. Еден мал тест, застанете пред огледало и пружете го јазикот, ќе се запрепастите од изгледот, бел и со бразди, тоа е кандида која се храни со сите тие антибиотици, благо и нездрава храна. Тргнете од чистење на организмот со детоксикација, исфрлање на антибиотиците и зајакнување на имунитетот со природни сокови и смудија, само така ќе имате здраво тело кое нема да биде подложно на вируси, бактерии и бронхити и брохопневмонии.

На kjukli, do-re-mi и jacqueline.s им се допаѓа ова.
  14. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    3.480
    Мила зедов антибиотик за грлото настината бев .. Незнаев дека ако пиеш мала е шансата за забременување .. Па бебчето е побитно се мислам да ги прекинам.. А и подобро мие со настинката .. Ти како ми си ? Кога си за недобивање ?
    Не ги зедов на своја рака , имав грип и добив воспаление на грлото гласот ми се загуби , и матичната ми го даде ,, иначе пред тоа ја се лечев со чаеви ,супи , ама обично кога ме фаќа грип завршувам на инекција не ми проаѓа , ме фаќаат белите дробови и синуси ,,,...

15. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Ти рече настинка, затоа ти пишав

16. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    3.480
    па настинка напишав дека овој пат само со грлото пројдов , иначе како што ти пишав ми се дешава и одам на доктор за да го спречам тоа , Пиев од антибиотикот ама подобро мие па ќе ги прекинам ,,

17. ar.in

ar.in Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2010
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    131
    Zenicki pozdrav do site! Ima li nekoja na forumov sto e nad 30 godini i sto se obiduva da zabremeni? I ako znae nekoj da mi kaze sto znaci LH so vrednost 30 a FSH so vrednost 5,3 (hormonive ne se praveni na tret den od ciklus i se praveni na endokrinologija), potocno kolkuvtreba da e novniot soodnos za da bide se OK? I dali kortizolot ima vlijanie vo zabremenuvanjeto? Vi blagodaram na odgovorite i sekoe dobro na site, vo skoro vreme site da ste so polni race

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. butterfly*

butterfly* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    Jas najprvin sakam da vi kazam da ne se razocaruvate,da bidete silni i sto e vase ke si dojde.Jas konecno so bozja volja uspeav :inlove:i se nadevam se ke bide ko sto treba,bidete silni i izdrzete gospod e golem :*

На kristina.k, kukla21, gabimama2 и 11 други им се допаѓа ова.
  19. Kristula

Kristula Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2015
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    1.823
    Da ne znae covek sto da pravi. Bez broj pati sum bila vo slicna situacija. Jas si imam problem so migrena. Porano mnogu se izmacuvav...turkav bez apcinja od nadez da ne ima nesto. Nekolku pati do besoznanie doagjav od glavobolka...uzasno nesto. Posle veke ne mozev. I si pocnav da pijam apcinja koga ke me fati. Pa sega kako e Gospod. Ne mozam od se da se zastitam. Ako e taka, gradov kolku ne true so toa maglisteto i smog i sto li nema niz vozduhov? Vcera edvaj disev za nakaj doma. Ama ete... Smetam deka ne mozam od se sto e stetno da se izoliram.
    Ako ti e podobro,prekini go antibiotikot, no jas pak te sovetuvam da prasas doktor.
    Jas imam uste 8-9 dena do datumot. Simptomi nit baram, nit pa osekam nesto. Ke vidime narednive 3 dena ako se pojavi toj specificniot iscedok, znaci nema nisto. Ima vreme do togas. :*

На ANGIE1 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    3.480
    Ајде со господ напред ти ја пуштам сета среќа .. Незнам више што да викам .. Барем да знам зашто не се фаќа .. Вака се во ред а ни траг ни глас од бебчето. . (facepalm)