Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. olivia-popaj

olivia-popaj Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    11
    Skorpi vo ista situacija izgleda sme jas i ti. i mene taka januari i fevruari mi doagjase na 14 sega nema i jas mnogu sakam da ostanam bremena i sto poveke mislam tolku poveke se nerviram sto nemozham da ostanam. a mozda i testovite nekogas lazhat. eve jas denes mi izleze negativen a sto znam nikogash olku ne mi docnelo :((( aj da se izraduvame naskoro i dvete daj bozhe :***

На Skorpi му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Skorpi

Skorpi Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    3
    И јас викам дајбоже,ама некако не ми се верува,ке видам ке почекам некој ден,се надевам со убави вести :) :)

3. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Ако зачнувањето е настанало малку покасно, може да покаже негативен тест, што значи дека треба да почекате уште една недела барем ако ви доцни и направете повторно тест и ќе покаже дли е позитивен или негативен. Така да, мој совет, почекај уште некој ден и направи уште еден тест, се надевам ќе покаже тоа што и очекуваш.
    Поздрав и со среќичка :)

4. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Mozebi testot ne ti pokazal tocno, napravi uste eden mozebi ke se iznenadis:) Ke bides i ti mamicka eden den, ne se nervirajte devojki ili zeni, i jas sum vo ista situacija, eve deneska trebase da dobijam no nema nisto a sekogas mi doadja tocno 28den!!! imav utrovo 37temperatura zadnive 4dena mn me bolat gradive i mi se mnogu golemi,daj Boze da e, i jas ocajuvam, lesno e da se kaze opusti se, ama nemozes koga e toa posilno od nas!!! taka da i jas sum vo neizvesnost i cekam, me iznenaduva sto nemam nikakov simptom deka ke dobijam!!! netrpelivosta ubiva, no i velat trpenie -spasenie! jas sum sigurna deka ke uspeeme site eden den, samo sto ne ni se ceka! Gospod e golem , veruvajte, i mislete pozitivno, cudata se slucuvaat sekojdnevno, pa taka i kaj nas eden den da vidime dve crtki:)) na site vi posakuvam najiskreno da zabremenite sto pobrgu, da bideme site majki i da prodolzime da delime soveti za nasite bebinja , a ne za zacnuvanje:) :inlove:

5. Sundream

Sundream Истакнат член

Се зачлени на:
    29 февруари 2012
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    47
    lori-30 ти си печена за тест :) тоа што имаш покачена температура е одлично. стискаме палци са тебе :)

6. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    daj Boze da vidam dve crtki, eve i deneska nisto, od doadjanje, a sekogas na vreme dobivam 28den, posle ke kupam test i utre ke vi kazam rezultati:)) :inlove:

7. olivia-popaj

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    11
    taka e Lori, daj bozhe da se izraduvame i jas vikam taka gospod e golem ke napravi chudo i kaj nas . ajde stom nemame nieden simptom za dobivanje sigurno neso malo pocnue da se razviva vo nas . lele so netrpenie cekam da me izraduvash poso znam kako e. so vikas aj da se opustime ama koga ne ide ne se tuka mi e mislata. i jas naredna nedela ke go povtoram testot . Lori a da te prasham dali imash zgolemen vaginalen iscedok ? jas imam baegji pa se plasham da ne imam i nekoja bakterija :((( zoltenikav proziren e nekako so znam . aj pozdraqvche za sega :*

На Lori-30 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Dobro e sto ne se predavame, sto pozitivno razmisluvame kolku i da ni e tesko! ja trebase vcera da dobijam, no eve se uste nisto! daj Boze da e ubavo iznenaduvanje:)) a i tebe ti kasni? inaku primetiv zadnive 4-5dena imam nekakva sluz prozirna-bela, nevoobicaeno, vcera imav baz temper 37.1, a utrovo 36.7, i imam strasna bolka vo gradive veke 5dena,tvrdi i zgolemeni!!! posle ke kupam test i utre ke napravam ako ne mi dojde! Ti posakuvam ko i na sebe pobrzo da se izraduvame:)) se nadevam ke ne blagoslovi Bog so taa sreka! pisi :inlove:
    [mod-kirilica:370xbm3i][/mod-kirilica:370xbm3i]

9. olivia-popaj

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    11
    pa mene mi kasni veke 6 dena, znaci trebeshe da dobijam na 13.04 ama eve seuste nemam nisto. nemam simptom nikakov. obicno me fakaat grchevi bolki u polovinata ama sega bash nisto od toa. mene ni gradive ne me bolat samo relativno malce na dopir:( inaku ko pomlada vo sredno nekade imav neredovna menstruacija ama sega mi se stabilizira skoro na 32 dena mi ideshe. a mi beshe neredovna deka ja zagubiv majkami od stres sega barem nemam stresovi osven ovoj da stanam majka :( i mene mi e chudno so sekretov vaka nesum imala e sea so vikaat ako ima miris opasno jas neznam dali ima veke sum isplashena i zbuneta auf :( i jas te cekam so dve crtichki da mi pishesh poskoro ;)

10. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.382
    Допаѓања:
    1.452
    Zdravo,

Ako imas sekret so neprijatan miris podobro odi na ginekolski pregled da nemas policisticni jajnici.Od toa mozebi ti kasni menstruacijata, i kaj mene e sekogas taka se nadevam za dzabe sekoj mesec mi kasni po edna nedela i na kraj pak dobivam.Posakuvam kaj tebe da ne e taka.

Pozdrav ;)

11. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Prvo zal mi e za majka ti, i nemoj da se nerviras so toa samo ke si oteznes uste poveke! zemi utre napravi uste eden test sabajle nautro so prvo mokrenje i ke vidis , bi trebalo da ti pokaze stom ti docni ovolku dena! inaku vo simptomi iskreno ne veruvam mnogu,a i kaj sekogo se individualni, i jas imav nekoi izminative meseci pa na kraj se razocaruvav, edinstveno mi e somnitelno so gradive, no i jas bev pod stres ovoj mesec i mozebi od toa mi e neznam! se plasam da se nadevam za da ne se razocaram kako i minative nekolku pati! I nie okolu 7-8 meseci se obiduvame no nisto, no veruvam a i ti veruvaj deka ke bide! ako pak ti bide sledniot pat negativen testot (a ti posakuvam od srce da bide pozitiven) togas zakazi kaj ginekolog, bez razlika dali ke dobies ili ne, zasto mozebi ima nekoja infekcija, sto ne e nisto strasno! Ke bide vo red mila nemoj da se nerviras, ja imam 31god i toa malku me zagrizuva, no ti si izgleda pomlada, ke bideme mamicki veruvam vo toa, samo dali sega ili posle nekoja godina neznam, no ke bideme, i verbata neka ne nosi i pozitivnata misla! KE USPEEME:))ke vidis kako ke pisuvas tuka poraki kako si bremena i ke si velis ete uspeav i ke se smeskas:)) :*

12. olivia-popaj

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    11
    oooo lori nesum mnogu pomlada 27 godini imam ete od toa pusto chekanje ajde fakultet ajde kariera rabota edno dr i posle ke se nervirame za godinite. ama i ne se tolku prechka mene majkami me rodila na 32 pa eve me :) ke bide se nadevam. a ke proveram i na ginekolog nesum pravela nikogash pap edno dr samo eho me gleale os pusti strav da ne mi najdat neshto pa ke trebe da crknam od maka i strav :( pregolema panicharka sum si :) ti blagodaram na ubavite zborovi vaka koga ke spodelish so nekogo odma e polesno. ke bideme vo kontakt vo sekoj sluchaj a i ke se raduvame dvete na skora bremenost jas taka osekam ;))) tuka kaj sho zhiveam nema nekoi dobri ginekolozi. sum slushnala za d-r mitanoski vo skopje deka se dobri dali imash nekoja informacija za niv ? moi drugarki sho bile tamu epten bea zadovolni.
    [mod-kirilica:1ama1h4s][/mod-kirilica:1ama1h4s]

13. Sundream

Sundream Истакнат член

Се зачлени на:
    29 февруари 2012
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    47
    Olivia- тоа што имаш исцедок може да е знам на бременост. Имам читано на форумите дека многу од девојките во раната бременост имаат зголемен исцедок :) Зашто ако е инфекција обично и чеша нели? Стискам палци и за двете со Лори да ви се позитивни тестовите :)

14. olivia-popaj

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    11
    ти благодарам sun dream. па и јас тоа си викам да е инфекција ке ме чеша ама немам никакво чешAње фала богу. ако не добијам во наредниве денови ќе одам на лекар таму најточно ќе знам шо ми се дешава. а кога ќе не зирнат двете цртички ооо ќе биде зурка на форумов ..... хеххехе

15. Skorpi

Skorpi Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    3
    :sweat: Јас денес направив тест од нетрпеливост и ми покажа една цртка,некако се разочарав ама може и да е рано,знам дека некогаш покажува негативен а после една недела позитивен,се надевам и јас на истото,мада имам малце сиптоми на добивање,ама малце,али сепак се надевам јас еве уште нема ништо од добивање.
    позз ви држам срека на сите

16. olivia-popaj

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    11
    :( душо не се разочарувај. и јас така се чувствував вчера, цел ден у депресија ама мозе и не се точни тестовиве. дај ќе почекаме уште некој ден. јас навивам да излезат после 1 недела две цртки :clap: :clap: :clap: дај бозе :* :* :* :* :*

17. Skorpi

Skorpi Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    3
    Се надеваме :*

18. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.648
    efimija.t дали почна да го пиеш чајот? јас се мислам да почнам да го пијам :?: дали и некоја друга феминка пиела од чајот и имало резултати?

19. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Ne gi znam ginekolozite , zasto ne ziveam vo Mkd! inaku ja sega kupiv test i od netrpenie go napraviv i samo edna crtka:(( i mislam deka sigurno ne sum, zasto od odnosite pominaa 16dena, da bev sigurno ke pokazese testot dve crtki :( bas se iznervirav! se plasam deka nesto ne e vo red stom imam tolku jaka bolka vo gradi a i mi docni, sigurno hormonite ne se kako treba! no na site vas vi posakuvat pobrgu da se izraduvate, ubavo bi bile koga site bi imale da soopstime ubava vest, no sepak sto e tuka e, ako ne ovoj mozebi nekoj sleden, no ke bide , i mora da bide!!! i ja se nesto cekav, i sega ete sto mi dava cekanjeto! |-)

20. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Skorpi i ja sega napraviv test mada ne e sabajle rano, no ne mokrev cetiri saati, i mi pokaza negativ, a mi docni sto ne mi se slucuva, i neznam sto e rabotata! ne si edinstvena, eve i Olivia e tuka, zaedno sme posilni, pa belki ke dade Bog sto poskoro da porasnat i nasite stomacinja:) da ne ocajuvame, morame da bideme hrabri i trpelivi, pozdravce :inlove: