Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. majavel1

majavel1 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2011
    Пораки:
    649
    Допаѓања:
    1.551
    Прво не се обвинувај себе си дека ТИ неможеш да и дадеш внуче. Тоа независи само од тебе. Вината не си ја препишувај на себе. Кога ке дојде времето за бебче тогаш неможе кога ние сакаме за жал. И стварно не ми е јасно како можат да бидат така злобни и да упатуваат такви коментари. Не се замарај многу и не дозволувај да допрат до тебе негативните коментари. Едноставно такви се свекрвиштата...

На Bebulleee и BirMelek им се допаѓа ова.
  2. ar.in

ar.in Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2010
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    131
    Уф, не сум сaмa, имaм чувствo декa сите тукa се пoмлaди oд 30 гoд., и фaктoт декa сум нaд 30гoд a се уште немaм ни еднo детенце мнoгу тешкo ми пaѓa и секoј ден де прaшувaм дaли и јaс еден ден ќе стaнaм мaмичкa и ќе мoжaм дa гушкaм мoе бебенце вo прегрaткa. Инaку се oбидувaме три гoдини зa бебуш и се уште ништo :(

3. *Cloudy Girl*

*Cloudy Girl* Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2015
    Пораки:
    346
    Допаѓања:
    407
    @missswety i @Adeline

Cestiki za vas mesinja

Site drugiii rabotete na slucajot , mene malku me nemase pa dolgo citav mnogu muabeti se razvrzale ,
    Ve guskam

На missswety, Adeline, Lady4 и 2 други им се допаѓа ова.
  4. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Ајде, ајде ќе биде и кај нас. Имаш правено хормони на 3 ден?

5. vichy

vichy Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.163
    Ne s i sama. Jas sum nad 30god.Site po mene sto stapija vo brak rodija. Mene onoj strkon me zaboravi 4god.;(

На ANGIE1 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. podravka

podravka Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2015
    Пораки:
    1.211
    Допаѓања:
    5.496
    Ne ima mnogu ovde i nad 30 i pod 30 ama neli ne se vazni godinite ne se sekiraj ke bides mamicka imaj pozitivna misla nie cekame skoro 8godini ama jas znam deka koga togas ke bide e toa e sigorno

На Mariangel и kukla21 им се допаѓа ова.
  7. ar.in

ar.in Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2010
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    131
    Da, vo red se site hormoni, osven insulinot sto mi bese malku ponizok, 5.6 a treba da e nad 6.Zatoa me pratija na endokrinologija i sega izleze deka kortizolot mi e skoro na gorna granica, pa ke vidime sto ke izleze. Ne znam dali kortizolot i insulinot imaat nekakvo vlijanie vrz zabremenuvanjeto ama mi rekoa da gi ispitam.Inaku drugite rezultati, spermogam i HSG se vo red, realno nema problem ama nema ni bebus :(

8. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    Од каде ми доаѓаат мисливе не знам... Има ли некој случај овде прва бременост од ин витро, а после природно втора?

9. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Имам другарка со таква ситуација :inlove:

На Mariangel и Dear_Thing им се допаѓа ова.
  10. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    ХСГ имаш правено? Мт има ли правено спермограм?

11. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    Браво! Малку по малку се собира некоја надеж. Деновиве ја губам полека. Не можам ни да се помолам како што треба, некако празна сум, па си барам мотивации сама.

12. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Ајде ајде, без паника. Што е наше ќе си дојде. Јас сум сигурна во тоа!

На Bebulleee и *Cloudy Girl* им се допаѓа ова.
  13. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.727
    Допаѓања:
    104.922
    И јас познавам личност која забременила после инвитро природно, познавам и такви кои после посвојување забременија со близначиња. Докажано било дека мајчинството ги менува хормоните.

14. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    Хаха, може ги менува хормоните ама дали ги менува сперматозоидите? :) Ние немаме проблем со хормони. Се зезам нормално. Ама држи вода муабетот зошто све може да се смени со тек на време и особено кога ќе се опушти човек малку.

15. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.896
    Јас познавам и жена која после две бебиња со инвитро роди трето природно. Се е можно, само во оваа фаза не треба да се замараш со наредни деца :)
    Генерално викаат дека најмногу од се се менува психата - кога имаш едно (или две), веќе не се оптеретуваш со забременување и мислење (посебно ако првото било со инвитро, па веруваш дека нема шанси за поинаку).

На ar.in и kukla21 им се допаѓа ова.
  16. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.727
    Допаѓања:
    104.922
    И сперматозоидите на мажот се доведуваат во ред со правилен живот, здрава храна, умерено спортување, ослободување од пороци, зошто не би со хормоните кои кај нив се менуваат во животот со добивањето на син. Пак ќе ја спомнам хомеопатијата, може сум досадна, ама наши роднини благодарение на хомеопатија успеаа да забременат, спермата на мажот беше ужасна, после 8 месеци човекот ослабе, спермата се подобри и добија ќерка. Многу е важно да се направи се што е во наша моќ, дури откако ќе се направат сите испитувања, сите работи ќе се доведат во ред, ние ќе направиме се што е во наша моќ за да забремениме, а тоа значи откажување од алкохол, цигари, нездрава храна и правилен сон може да кажеме дека сме направиле се. Многу од нас го направија тоа, но имам прочитано и за девојки кои не знаат ни ХСГ што е, ни хормони кога се испитуваат...

17. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.764
    Да :) 6 години неплодност, 5 инсеминации, операции неколку, прво инвитро близначиња донесени на свет по тешка бременост, после една година останува бремена со бременост како од книга, кај да е ке се породи. Чуда се случуваат, баш чуда. :)

На irenna, maculencence, Bebulleee и 4 други им се допаѓа ова.
  18. Kristula

Kristula Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2015
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    1.823
    @Dear_Thing ti pravese inseminacija? Sega si vo iscekuvanje? Kako si? Inaku za toa sto prasuvase, jas imam koleska na koja i bese otstranet edniot jajnik. Imase neredovni mensteuacii i zemase lekarstva za toa. Znam se spremaa za invitro koga i docnese ciklusot. Bese prenervozna. Tazna do nemaj kade. Mi vika za dzabe se, nemam dobieno, ne mozam veke... Zamina na doktor da vidi sto e problemot, koga taa bremena :) ete sega si ima kerka. Inaku imase 32 godini togas. Sega ja vidov pred nekoj den, pocnale da se spremaat za vtoro bebence. Prvoto veke ima 3 godini :).
    Ima nadez za site. Se ke si dojde sto e nase:hug:

На *Cloudy Girl*, delvi и Dear_Thing им се допаѓа ова.
  19. S@nja

S@nja Активен член

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    17
    Девојки да ве прашам дали некоја има појдено на испитувања со купон од групер? Има еден пакет за утврдување на плодноста кај двајцата партнери во Санте плус.. Дали има некоја искуство со ова? Поздрав

20. ar.in

ar.in Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2010
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    131
    Дa. Вo ред се и спермoгрaмoт и ХСГ-тo, пишaв вo кoментaрoт :). Сегa oстaнувa дa видиме штo пoнaтaму.