Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    Да, правев пред 9 дена. Еве чекаме да видиме што како, мада немам мн голема надеж зошто само 3 милиони прочистена сперма имаше, башка ден порано ми ја направија поради празниците, да не го утнеме терминот ако чекаме после Божиќ. Не знам, гледам да се фокусирам на работа за да не мислам премногу на тоа. И сега само што добивам порака од познаничка, трт мрт за едно и друго и на крај, па ајде кога ќе дојдеме на мекици? Мислам, луѓево... Роди си сама и пржи си мекици, ебате. Осет да се немало. Извинете малку работат хормони :)

На BirMelek, irenna и Kristula им се допаѓа ова.
  2. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    Ние отидовме така со купон импулсивно првиот пат. Океј е ама пошто е со купон, не ти се притресуваат многу, да ти обрнат внимание. Онака ни фрлија резултат само, еве, не чини спермата, поздрав. Како и да е, ќе дознаете барем ако има нешто. И внимавајте на спермограм, нас никој не ни објасни како што треба кога закажувавме, башка во последен момент ни се јавија да ни поместат за ден порано и мм немаше доволна апстиненција од 4-5 дена како што треба, туку само 2.5 дена. Првиот резултат благодарение на тоа - и на тоа што беше пренапнат кога даваше примерок - излезе 0.1 од минимум потребни 20 милиони сперматозоиди со 65% неподвижни. Ќе се обесевме вечерта мислам кога ни стигнаа резултатите. После две недели направивме нов спермограм, со апстиненција од 4 дена и носење сперма од дома за да не биде под толкав стрес и резултатот беше 19 милиони. Пак е лошо ама која разлика од 0.1 до 19 мил. Затоа пазете, немојте шокови и стресови за џабе.

3. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Тогаш време ти е да посетиш специјалист.

4. Kristula

Kristula Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2015
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    1.823
    Eheee takvi poraki, sto vo zivo, sto na fb, pa duri i na telefon, koj znae kolku bile do sega. Skroz te razbiram. Sekoj so svojata bolest i zabeganost! Koga ke tresnat nekoja rabota, a bre ic da ne se mislelo so toa glavite!
    Znam deka nervira, znam deka ti ide nekogas da napises dva-tri "slatki" zbora...ama sto od kultura, sto od toa sto covek ne saka da se zamara, ama nekogas treba da im se kaze kaj im e mestoto.
    Nebitno. Jas sakav drugo da ti kazam. Ti sega mila, da zemes malku popozitivno da mislis, a ne deka imalo malku nadez, taka ne! Ima nadez! Pa eden jak plivac treba! A ti si imala milioni:) taka da nadez ima (fingers)i koga ke citas statistiki za uspesnost na inseminacija, ke si se smestis vo uspesnite:D ako dobro znam okolu 14-15 den posle inseminacija se pravi test? Ako e taka jas i ti tuka ke sme so datite za testiranje;)pustam sreka(fingers):*

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.260
    И кај мене е истото... Секој ден ме чукаат по нос ајде уште ајде уште... Ааа ќе полудам. Па уште јатрвами ми го плесна вчера влице демек леле сега требаше да бидиш породена.... И си поќутив ако зборнев нешто требаше да се скараме. Дај боже за 10тина дена да има позитивен тест и да не ме боли душата на денот ко требаше да се породам... Бидејќи за 7 дена ми беше терминот... ааааа :@:@:@:@:@;(

На ANGIE1 и BirMelek им се допаѓа ова.
  6. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    :D :D Ајде да се надеваме. Јас треба да правам тест на 19ти мислам доаѓа ама ќе го оставам за 20ти за секој случај, мислам дека таман за толку имам терапија. Па на 20ти да знам дали да ја прекинувам или да одам да купувам уште вагиналети :) Ќе држам среќа ајде, за сите три, еве и @Bebulleee штом чека. Нека биде барем кај едната ако не кај сите :D Ти исто инсеминација правеше или природно си чекаш?

На pepapa, Kristula и Bebulleee им се допаѓа ова.
  7. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    Кадеееее бе со тој мозок? Цццц, луѓето. Никогаш не престануваат да ме изненадуваат и шокираат.

На tanja manja и Bebulleee им се допаѓа ова.
  8. ar.in

ar.in Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2010
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    131
    Бевме и кaј специјaлист, кaј Лaзaревски вo Систинa, тoј ни рече декa реaлнo немaме прoблем пo резултaтите стo ги имaме, ми нaпрaви и 4Д и се беше вo ред. Следнo штo ни предлoжи беше инсеменaцијa. Кoгa гo прaшaв зa инвитрo, ми рече јaс не верувaм декa ке стигнете дo тaму, дa oдиме чекoр пo чекoр. Јaс уште се мислaм зa инсеменaцијa oд причинa зa прoцентoт нa успешнoст. Не знaм дaли требa дa испитувaме уште нештo или дa oдиме нa инсеменaцијa.Мaж ми викa гледaш немaме прoблем, не се зaмaрaј, ќе биде кoгa требa дa биде, штo е нaше ќе си дoјде. Амa јaс пусти пaничaр :( времетo си минувa a бебуш уште гo немa

9. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    И мене ми рече нема да дојдеме до ИВФ.. никогаш не се знае!

10. ar.in

ar.in Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2010
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    131
    Живи и здрaви, ќе видеме штo ќе излезе сo резултaтите oд инсулинoт и кoртизoлoт и сo сите сили oдиме пoнaтaму, немa oткaжувaње вo никoј случaј. Дaј Бoже дa биде пoбрзo кaј сите и дa имaме штo пoмaлку нервoзи и јaдoви

На delvi и kukla21 им се допаѓа ова.
  11. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.260
    Prirodno

12. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.260
    Tуку да ве прашам нешто. Ви се има случено да чувстувате тежина и стомакот да ви е подујан?
    Jас сум како балон, исто 6ти месец не е можно ова дури ме боли од шо ми е подујан...чаре? ;(

13. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.911
    Допаѓања:
    13.529
    Kakvi lugje znaci. pa mene isto edna jatrva mi vika: abe jas imam rodeno, utre I DA OSTANES ke te sovetuvam. zamislete: i da ostanes. si vikam vo sebe: a mori gusko edna, ne znaes gazot da si go izbrises, pa ke me sovetuvas. A veruvajte, jajce ne znae da sprzi, edna nesposobna, sporet ne znae da si zapali, go ceka maz i da i zapali, a cetiri godini vo brak e. Jas nisto ne i vrativ na toa i da ostanes zasto znam deka e prosta i ne znae sto zbori. Taka sto, ne im se zamarajte na prost narod. Ne se nervirajte. Jas povekje ne se zamaram na takvi temi. Tie je kazat nesto, jas od okolu ke spustam i se zakjutuva.

14. Kristula

Kristula Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2015
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    1.823
    Auuu isti plan sme imale jas i ti:D jas merkav dali da pravam test na 19ti ili 20ti i si vikam aj 20ti neka bide, ako do togas ne dobijam nekoe negativno iznenaduvanje:| inaku cekam prirodno(domasna inseminacija hahahaha:D:D,ne mi zameruvajte:D:D)
    @Bebulleee kazuvaj ti datum?
    Ajde barem sto vikas kaj edna da bide, ma da najdobro e site tri, a uste podobro site od temava! Od prva do posledna! @kukla21 da ni bide lider:D:*

На Bebulleee и kukla21 им се допаѓа ова.
  15. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Небитно кој е лидер, се додека се чистиме :)

На delvi му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.647
    И јас сум за кандидат за недобивање на 20- 21 .... Убави денови убави празници, па се надевам на позитивни резултати, пошто како оваа овулација што ја имав овој месец не се сеќавам да сум имала друга.

На delvi му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    I jas sum tolku bev na exo mi potvrdija inace posle 4-5 dena docnenje go napraviv :)

На NanaMia, wings и delvi им се допаѓа ова.
  18. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    I sakam da prasam za odnosi dali mozam da imam kako I do sega :) vnimatelno normalno

19. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.724
    Допаѓања:
    104.917
    Do kraj na prvo tromesechje ke apstinirate, nema odnosi

20. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    @kukla21 обавезно, јас цело време ја читам да видам до кај е. Се фатив за неа уште откако се зачленив и не ја пуштам :D Е па тогаш на 20ти групен тест, хаха. Одма first thing in the morning и пишуваме овде :D

На Bebulleee и kukla21 им се допаѓа ова.