Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Discussion in 'Бременост' started by bik23, Oct 29, 2010.

1. slobodka

slobodka Популарен член

Позитивно ти е !! Утре му е мајката !!! Со среќа !

Bebulleee likes this.
  2. Lady4

Lady4 Истакнат член

I pak kaj mene se slucuvaat cudni raboti. Minatiot mesec mi docnese 3 dena I mi dojde na 20ti go imav 2 dena, pa prestana eden den pa naredniot povtorno se vrati :D Ovaa utro bez nekoi golemi bolki imam nekolku pogolemi kapki kafeava krv a ednas na toaelt hartija vidov rozeva krv. Ima li uste nekoj so vakvi slucuvanja :D pozdrav do site :*

3. Kristula

Kristula Истакнат член

@Bebulleee ova ti e pozitivno, denes i utre i zadutre da vezbas obavezno:D
    @bokace ako dobro se sekavam maticniot gin.ti zakazuva za na klinika kaj nekoi od doktorite koi pravat hsg. Toa e vo ambulantata dole na gak. Tamu ke odis da se dogovoris za datumot. Mene mi baraa rezultati od brisevi ne postari od tri nedeli,krvna slika so sedimentacija i spremogram isto. Na zakazaniot datum odis rano sabajle, mene mi rekoa 7.30 da sum tamu. Me bocnaa so spazmeks inekcija i plus mi rekoa sabajleto pred trganje da se napijam dijazepam. Posle bockanje te nosat na druga klinika, kaj sto go pravat zafatot...ne ki teknuva koja bese, znam samo deka ne e na gak. Rezultati za dva meseci otprilika. Plakas koga ke zemes rezultati, dole vo podrum vo arhiva.
    Pozdrav devocinja :hug:

Bebulleee and bokace like this.
  4. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Јас најкасно сум била се пријавувам за недобивање на 29 :D

Bebulleee and kukla21 like this.
  5. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Ми иде да си направам тест за овулација за да си видам две цртки хухухухуху :P

tanja manja, majavel1, pepapa and 6 others like this.
  6. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

@ocicka2014 ме изнасмеја искрено, ај да направиме да видиме како изгледа де, да не бидеме многу возбудени на тестот за бременост :D:D:D

pandelka, Bebulleee and ocicka2014 like this.
  7. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Јас сеуште незнам како изгледаат мои две цртички, сериозно. И сега ми се чини да направaм една ќе излезе, до толку имаm фобија... и ги мразев тие тестовите и нивна една цртa.

zajka1, Bond Girl, pandelka and 4 others like this.
  8. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

генерална проба :D

9. alisijad

alisijad Популарен член

Oбaвезнo дa си нaпрaвиш дa видиш :) мене ми дoaѓa дa купaм oд сите тестoви дa видaм кaкo делувaaт :D Нa пoчетoкoт купувaв пoскaпи и се еднa цртa, oд oвие евтиниве кoгa пoчнaв ми се пoсреќи :P
    @ocicka2014 инсулинoт и те кaкo влијaе, јaс две ипoл гoдини бев нa метфoрмин рaди негo и еве бременa уште гo пијaм. Влијaе нa oвулaцијaтa и нa квaлитетoт нa јaјце клетките. Акo ти е висoк мoрa дa се нaмaли.

Bebulleee and ocicka2014 like this.
  10. coco mademoisele

coco mademoisele Истакнат член

Девојки на 8 ми ставија прегнил инекц...кога треба да направам тест за бременост?прв пат ми стаават па незз...позз

11. wings

wings Популарен член

Нека ти помине датумот за добивање па ако не добиеш тест,во спротивно ќе е бледа или негативен па безпотрено ќе мислиш од што е. Од искуство :)

coco mademoisele likes this.
  12. thebabylover

thebabylover Истакнат член

Женички добро вечер.Јас да се пријавам за недобивање,денеска ми е 29ти ден.Но знае да ми дојде и на 33ти ден,така да имам уште 3-4 дена за да почнам да се сомневам.Бев на гинеколог на 11 ден,.ми потврди овулација на 14 ден..ние си бевме вредни,си работевме.Ми рече ако не останам бремена да одам кај него кога ке ми заврши циклусот за да се договориме за хсг,тој ке ми го прави на 9ти ден.И хормони ке испитам на 3ти ден (АКО МИ ДОЈДЕ НЕДАЈ БОЖЕЕЕ).Засега градите ме болат и пупките онака осетливи ми се...и една бубуличка ми излезе па ке видиме...СО Господ напред!!

*Cloudy Girl*, kukla21 and irenna like this.
  13. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Ginekolog Ne pravi hsg sam, toa se pravi so rtg specijalist. Rasprashaj se ubavo ;)

14. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Дечки, мене освен што почнаа да ме болат гради, денес нешто подуена цела, стомакот ќе ми прсне, дури тешко дишам. Не сум нешто прејадена, па да ми е мака од храна, а ни пред добивање не ми е вака. Можно нешто од утрогестанов, не знам? 9~10 дена го користам веќе. Сега дур пишувам ми текна дека @kukla21 спомнуваше дека имала мн подуен стомак... :^)

kukla21 likes this.
  15. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Да, ептен ми се дуеше - јас дека немам стомак, ептен тешко ми паѓаше подуеноста..

16. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Не баш. Целата постапка ја тера гинекологот, а рендгенологот само следи дали е добра снимката.

17. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Da ama ko shto znam se pravi vo ordinacija kaj rengenolog, toj ima aparatura za rtg snimanje. Jas ne stignav na hsg, zakazav kaj Tolovski ama ne otidov, ne stignav. Od tamu mi e pretpostavkata. Moze gresham.

18. Nezna srnicka

Nezna srnicka Активен член

Ama jas pocnav so terapija pa se nadevam deka za 10 dena ke ja izlecam i ke mozam da go napravam6

19. Anetaoh

Anetaoh Популарен член

Направи си на приватно,чиста сметка долга љубов,ич не се маткаш по ходници вистина е поскапо ама ни брисеви бараат ни спермограм,резултатот одма..и снимки исто,плаќаш и чао пријатно мирна глава

20. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член