I pak kaj mene se slucuvaat cudni raboti. Minatiot mesec mi docnese 3 dena I mi dojde na 20ti go imav 2 dena, pa prestana eden den pa naredniot povtorno se vrati Ovaa utro bez nekoi golemi bolki imam nekolku pogolemi kapki kafeava krv a ednas na toaelt hartija vidov rozeva krv. Ima li uste nekoj so vakvi slucuvanja pozdrav do site
@Bebulleee ova ti e pozitivno, denes i utre i zadutre da vezbas obavezno @bokace ako dobro se sekavam maticniot gin.ti zakazuva za na klinika kaj nekoi od doktorite koi pravat hsg. Toa e vo ambulantata dole na gak. Tamu ke odis da se dogovoris za datumot. Mene mi baraa rezultati od brisevi ne postari od tri nedeli,krvna slika so sedimentacija i spremogram isto. Na zakazaniot datum odis rano sabajle, mene mi rekoa 7.30 da sum tamu. Me bocnaa so spazmeks inekcija i plus mi rekoa sabajleto pred trganje da se napijam dijazepam. Posle bockanje te nosat na druga klinika, kaj sto go pravat zafatot...ne ki teknuva koja bese, znam samo deka ne e na gak. Rezultati za dva meseci otprilika. Plakas koga ke zemes rezultati, dole vo podrum vo arhiva. Pozdrav devocinja
@ocicka2014 ме изнасмеја искрено, ај да направиме да видиме како изгледа де, да не бидеме многу возбудени на тестот за бременост
Јас сеуште незнам како изгледаат мои две цртички, сериозно. И сега ми се чини да направaм една ќе излезе, до толку имаm фобија... и ги мразев тие тестовите и нивна една цртa.
Oбaвезнo дa си нaпрaвиш дa видиш мене ми дoaѓa дa купaм oд сите тестoви дa видaм кaкo делувaaт Нa пoчетoкoт купувaв пoскaпи и се еднa цртa, oд oвие евтиниве кoгa пoчнaв ми се пoсреќи @ocicka2014 инсулинoт и те кaкo влијaе, јaс две ипoл гoдини бев нa метфoрмин рaди негo и еве бременa уште гo пијaм. Влијaе нa oвулaцијaтa и нa квaлитетoт нa јaјце клетките. Акo ти е висoк мoрa дa се нaмaли.
Девојки на 8 ми ставија прегнил инекц...кога треба да направам тест за бременост?прв пат ми стаават па незз...позз
Нека ти помине датумот за добивање па ако не добиеш тест,во спротивно ќе е бледа или негативен па безпотрено ќе мислиш од што е. Од искуство
Женички добро вечер.Јас да се пријавам за недобивање,денеска ми е 29ти ден.Но знае да ми дојде и на 33ти ден,така да имам уште 3-4 дена за да почнам да се сомневам.Бев на гинеколог на 11 ден,.ми потврди овулација на 14 ден..ние си бевме вредни,си работевме.Ми рече ако не останам бремена да одам кај него кога ке ми заврши циклусот за да се договориме за хсг,тој ке ми го прави на 9ти ден.И хормони ке испитам на 3ти ден (АКО МИ ДОЈДЕ НЕДАЈ БОЖЕЕЕ).Засега градите ме болат и пупките онака осетливи ми се...и една бубуличка ми излезе па ке видиме...СО Господ напред!!
Дечки, мене освен што почнаа да ме болат гради, денес нешто подуена цела, стомакот ќе ми прсне, дури тешко дишам. Не сум нешто прејадена, па да ми е мака од храна, а ни пред добивање не ми е вака. Можно нешто од утрогестанов, не знам? 9~10 дена го користам веќе. Сега дур пишувам ми текна дека @kukla21 спомнуваше дека имала мн подуен стомак...
Da ama ko shto znam se pravi vo ordinacija kaj rengenolog, toj ima aparatura za rtg snimanje. Jas ne stignav na hsg, zakazav kaj Tolovski ama ne otidov, ne stignav. Od tamu mi e pretpostavkata. Moze gresham.
Направи си на приватно,чиста сметка долга љубов,ич не се маткаш по ходници вистина е поскапо ама ни брисеви бараат ни спермограм,резултатот одма..и снимки исто,плаќаш и чао пријатно мирна глава