Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    3.480
    Сигурно за валентин ќе те изненади мила .. Ама ти прависе како да незнаеш да не го расипеш изненадувањето :D:*:*

На *Cloudy Girl*, Srne и Kristula им се допаѓа ова.
  2. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    3.480
    Бебуле јас еднаш се сонував бев во рекламата на шур чек .. Ја знаеш таа кај што пеат со тестови во раце :rofl: уште фали да се сонувам дека сум тест :rofl::rofl::rofl:

На BabyStyle, zajka1, *Cloudy Girl* и 3 други им се допаѓа ова.
  3. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.260
    :rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:
    Маки наши, туку само за убаво да е. (waiting)

На *Cloudy Girl* и ANGIE1 им се допаѓа ова.
  4. Kristula

Kristula Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2015
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    1.823
    Samo neka dojde :) tuku me zagrizuva nesto...ciklusov mi se skrati epten vo poslednive 6 meseci. Otprilika mi e na 24-25 dena. Si vikam da ne loso ova? Sto mislite? @kukla21 me interesira da ne znaes ti nesto okolu ovoj problem moj? Znam deka si dosta informirana pa zatoa:) :hug:

На *Cloudy Girl*, kukla21 и ANGIE1 им се допаѓа ова.
  5. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    3.480
    Нека се крати .. Дур се доскрати цел и после оп бебче .. :rofl::rofl:

На *Cloudy Girl*, Kristula, kukla21 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.260
  7. coco mademoisele

coco mademoisele Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2015
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    900
    Чудни работи се случуваат..значи на 8 прегнил инекцијата ми ја ставија...многу рано е за добивање и за тест....ама јас имам менструални болки и почна кафеав исцедок...????шо да мислам...:|:worried:

8. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Нема правила. Мислам ни наукава незнае да објасни. Стрес, промена на клима, се може да е, а никој точно не знае?! Ако хормоните ти се во ред, не бери гајле.

@coco mademoisele може и имплантација да е.. без паника. Примаш некаква прогестеронска поддршка?

9. coco mademoisele

coco mademoisele Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2015
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    900
    kukla21 ставам утрогестан вагинални...и велиш да ја имам таа среќа...:|:P:D офф соништа мои...

На Bebulleee и ANGIE1 им се допаѓа ова.
  10. Kristula

Kristula Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2015
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    1.823
    @ANGIE1 me iznasmea:D daj boze da e taka kaj site! @kukla21 fala na odgovorot. Hormonite lani bea ok. Sega koj znae. Plan mi e da go odam patot niz klinika zdravje na prolet. Jas se plasam da ne mi e ovulacijata porano ili pokasno nego li sto mislam...da ne utnuvam rabota celo vreme:^) nisto, ovoj mesec neka zavrsi i zimam testovi za ovulacija pa ke vidime sto ke kazat. Se nadevam ke bide vo red. Ubava vecer:hug::*

На ANGIE1 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Секој ден ќе си повторувате градиво и немате гајле :)

На kjukli, *Cloudy Girl*, Libra88 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.260
    Јас вероварно ја утнував секој месец...(facepalm) Овој пат позитивен тест за овулација ми кажа на 18ден... Така да до 19-20ден ми е.:^) А јас гледав на 14 утка голема.. Дај боже овој месец со позитивен тест..(fingers) Еве уште 5 дена до финалето, немам никаков симптом а секогаш една недела обавезно ме болат гради а за нервоза да не прајме маубет. А сега сакн нека нишо.:shake:(waiting)

На Victorian, slobodka и Kristula им се допаѓа ова.
  13. Kristula

Kristula Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2015
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    1.823
    Kako sto vikas, povtoruvanjeto e majka na znaenjeto;)
    @Bebulleee i jas si mislam da ne mi e porano od sto mislam. Se taka mi stoi rabotava. Ne znam, ne mozam da fatam red. Se e do stresot, znam, ama aj ne se stresuvaj de? Aj ne se nerviraj? Tuki si vikam, ajde sega ke bide podobro. Pomalku stres so rabotava. Od tamu se mi doagjase. Me unisti(facepalm) mozebi telovo ke se opravi sega. Mozebi bebe pobrzo ke dojde sega koga nema da sum tolku opteretena i nervna po 9 saati na den:| mozebi ova, mozebi ona...si se tesam:lol:

На Bebulleee и kukla21 им се допаѓа ова.
  14. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.260
    Море мене ми брчи со промаршувањето на плодните..и овулацијата.. А за стрес да не прајме муабет.

15. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.173
    Допаѓања:
    13.564
    I jas sfativ deka sum ja utnuvala sekogas. Od koga pocnav da sledam folekuli na ginekolog vidov deka jas imam pokasno ovulacija a bas togas ne ni pocnuvale da se pravat folekuli. Bas koga mi bile plodni jas pauzirav sum misla deka dosta e ja zavrsivme rabotata za mesecot I go galkav mesko. Zatoa ne koristete sekakvi aplikacii na mob sekoe telo e razlicno nema odredena sema...

На lady.milion, majavel1, kukla21 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    Ај да се јавам и јас да не мислите дека не ве читам :) Од компанија за правење тест на 20ти, кај мене гради болат веќе 3 или 4 ден, со тоа што десната само града, а левата и града и брадавица. Денес почнаа и некои слаби болки во јајници. Треба да добијам уствари на 22 ама претпоставувам дека ќе ми се поремети од терапииве што ги примав првпат во живот. Нервозна не сум али имам мн работа, па може дека се концентрирам на тоа. Да бидам искрена, немам некои надежи, може 5% ама докторката ми рече тест на 20ти па ќе го направам секако да видиме. Ако ништо друго, барем да прекинам со овие терапии, да ми се среди стомаков подуен и да почнам да се враќам во нормала. Уште сега се спремам за хард кор вежбање, да исфрлам све од мене. Па следен месец со нови сили и повеќе среќа.

На pepapa, Mariangel, kukla21 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    6.630
    Devojki, ve molam spodelete iskustvo ili info za skrecing..endometrijalno grebenje na matka. Kako e podobro, na del od matka ili na cel zid..i kolku kosta? Odnapred blagodaram.

18. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.061
    Допаѓања:
    6.550
    утрогестан. Зошто служат овие?
    http://edea.mk/product/utrogestan-200-mg се чуствувам неписмено, не можам да сфатам :\

19. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.061
    Допаѓања:
    6.550
    Мислам дека ова е добро кај изедначување на хормоните. Исто како ракијата со кромид. Доколку на некој му се појавуват варијации со хормонскиот статус, тогаш мислам дека ова би можело да биде лек.

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  20. podravka

podravka Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2015
    Пораки:
    1.211
    Допаѓања:
    5.496
    Tie se za poddrska na bremenosta..

На kukla21 и Bebulleee им се допаѓа ова.