Сигурно за валентин ќе те изненади мила .. Ама ти прависе како да незнаеш да не го расипеш изненадувањето *
Бебуле јас еднаш се сонував бев во рекламата на шур чек .. Ја знаеш таа кај што пеат со тестови во раце уште фали да се сонувам дека сум тест
Samo neka dojde tuku me zagrizuva nesto...ciklusov mi se skrati epten vo poslednive 6 meseci. Otprilika mi e na 24-25 dena. Si vikam da ne loso ova? Sto mislite? @kukla21 me interesira da ne znaes ti nesto okolu ovoj problem moj? Znam deka si dosta informirana pa zatoa
Чудни работи се случуваат..значи на 8 прегнил инекцијата ми ја ставија...многу рано е за добивање и за тест....ама јас имам менструални болки и почна кафеав исцедок...????шо да мислам...
Нема правила. Мислам ни наукава незнае да објасни. Стрес, промена на клима, се може да е, а никој точно не знае?! Ако хормоните ти се во ред, не бери гајле. @coco mademoisele може и имплантација да е.. без паника. Примаш некаква прогестеронска поддршка?
@ANGIE1 me iznasmea daj boze da e taka kaj site! @kukla21 fala na odgovorot. Hormonite lani bea ok. Sega koj znae. Plan mi e da go odam patot niz klinika zdravje na prolet. Jas se plasam da ne mi e ovulacijata porano ili pokasno nego li sto mislam...da ne utnuvam rabota celo vreme nisto, ovoj mesec neka zavrsi i zimam testovi za ovulacija pa ke vidime sto ke kazat. Se nadevam ke bide vo red. Ubava vecer
Јас вероварно ја утнував секој месец... Овој пат позитивен тест за овулација ми кажа на 18ден... Така да до 19-20ден ми е. А јас гледав на 14 утка голема.. Дај боже овој месец со позитивен тест.. Еве уште 5 дена до финалето, немам никаков симптом а секогаш една недела обавезно ме болат гради а за нервоза да не прајме маубет. А сега сакн нека нишо.
Kako sto vikas, povtoruvanjeto e majka na znaenjeto @Bebulleee i jas si mislam da ne mi e porano od sto mislam. Se taka mi stoi rabotava. Ne znam, ne mozam da fatam red. Se e do stresot, znam, ama aj ne se stresuvaj de? Aj ne se nerviraj? Tuki si vikam, ajde sega ke bide podobro. Pomalku stres so rabotava. Od tamu se mi doagjase. Me unisti mozebi telovo ke se opravi sega. Mozebi bebe pobrzo ke dojde sega koga nema da sum tolku opteretena i nervna po 9 saati na den mozebi ova, mozebi ona...si se tesam
I jas sfativ deka sum ja utnuvala sekogas. Od koga pocnav da sledam folekuli na ginekolog vidov deka jas imam pokasno ovulacija a bas togas ne ni pocnuvale da se pravat folekuli. Bas koga mi bile plodni jas pauzirav sum misla deka dosta e ja zavrsivme rabotata za mesecot I go galkav mesko. Zatoa ne koristete sekakvi aplikacii na mob sekoe telo e razlicno nema odredena sema...
Ај да се јавам и јас да не мислите дека не ве читам Од компанија за правење тест на 20ти, кај мене гради болат веќе 3 или 4 ден, со тоа што десната само града, а левата и града и брадавица. Денес почнаа и некои слаби болки во јајници. Треба да добијам уствари на 22 ама претпоставувам дека ќе ми се поремети од терапииве што ги примав првпат во живот. Нервозна не сум али имам мн работа, па може дека се концентрирам на тоа. Да бидам искрена, немам некои надежи, може 5% ама докторката ми рече тест на 20ти па ќе го направам секако да видиме. Ако ништо друго, барем да прекинам со овие терапии, да ми се среди стомаков подуен и да почнам да се враќам во нормала. Уште сега се спремам за хард кор вежбање, да исфрлам све од мене. Па следен месец со нови сили и повеќе среќа.
Devojki, ve molam spodelete iskustvo ili info za skrecing..endometrijalno grebenje na matka. Kako e podobro, na del od matka ili na cel zid..i kolku kosta? Odnapred blagodaram.
утрогестан. Зошто служат овие? http://edea.mk/product/utrogestan-200-mg се чуствувам неписмено, не можам да сфатам :\
Мислам дека ова е добро кај изедначување на хормоните. Исто како ракијата со кромид. Доколку на некој му се појавуват варијации со хормонскиот статус, тогаш мислам дека ова би можело да биде лек.