Честитки @zeka И јас имам овиа фертилити и менструал календар премиум. Сепак, добри се за запишување и статистика, мислам не може апликацина да ни каже плодни денови.
оооо душа ајде само насмевка на лице, чим еднаш биднало ке бидне и пак... Иначе апликацијава предложи им ја во Труднички муабети. Сите доктори ми рекоа до 1ви, најкасно 4ти ке се породам, а апликацијава ми следи и менструации одамна... и имав ставено режим Бремена сум, и ми текна деновиве да се навратам да видам и кога ке видам 12ти Април последен ден од бременоста, а тогаш се породив
Бебуле мила Знам како ти е, мене секоја недела и секој 5ти од месецот ме боли и така еве трета година си поминува. Ќе биде ќе бидеш дајгорда мајка, само трпение. Ајде нели требаше тестови да се прават, направивте ли? Со лесно на новата трудница. Сабајле ќе носиме примерок за спермограм па се надеваме на некој напредок Поздрав
Се согласувам. јас сум била тотална утка. На апликацијава ми покажуваше дека плодни ми се една недела после менструација а испадна дека ми се недела пред менструација. Планирам да си купам микроскопче за следење на овулација беа во зегин на попуст се надевам уште трае попустот.
@Bebulleee Ne se sekiraj , probaj da ne mislis , naskoro nov pozitiven test ke te izraduva pak .... daj boze @zeka Cestitki
Јас кога барав во зегин немаше - дури и ми се чудеа што е тоа?! А најхит ми беа кога барав пластичен спекулум - имаш прашање инстантно - што е тоа спекулум? Колку само жени не посетуваат гинеколог?!
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.popularapp.periodcalendar Ko ke ja simnish e na angliski, ama se praj i na makedonski. Jas sum zadovolna od nea, samo so plodnite i ovulacijata ke vidime.
Лелеее хахах не ми се верува ќе си умрам ќе си ја пробам среќата може ќе ми се погоди некоја што посетила гинеколог. Е вака кога слушам што се нервирам а сигурно има три деца и како од шала ги направиле а ние сите медицински термини ги познаваме и каде немаме отидено и без успех
Многу жени не знаат што е спекулум. Јас на една другарка и кажувам дека не ми растеле фоликулите, а она ми вика што се тоа фоликули? Има едно дете, 31 година и е архитект
Jas iskreno na nisto ne se cudam sum sretnala mnogu primeri Duri i deka za podubruvanje na imunitet za lecenje hpv ne se zemaat vitamini oti tie namesto da go unistat go ranele virusot e vaka mi kazaa
Omg дал је могуче? Нвм она е сигурно од тие што не сакајќи останале бремени па не се замарала како нас... Туку јас имам едно прашање, зошто не осеќам ништо? Хах ниту гради, ниту стомак, ништо не ми се случува а имам само 5 дена до тетката. Обично овие денови збеснував, градниците мали ми беа итн. Сега? :? Уште нешто... пред да почнеме со работава, јас чувствував кога овулирав. Тапа болка во левиот јајник, како прв ден менст ми беше, само на место крв осеќав кога ќе ми протече како вода од мене. После половина час ми беше мн подобро и следниот ден како ништо да не било. Се консултирав со гинекологот ми рече ју ар лаки вомен една од 8% кои ја чувствуваат овулацијата! Е еве сега што се случува, откако почнавме да работиме не знам ниту кога овулирам ни ништо, минатиот месец поминав без да помислам а не па да почувствувам овул. Сега си го враќам филмот, ако пред некој ден ме болеше стомакот и причината била овулација, значи дека календарите и апп на тел врска си немаат. Последен однос имавме на16 ти, болките во стомакот беа на 20 ти, а според календарчињата 14 ти ми беше high fert. Го утнавме месецов... бришам и апликации и чуда одма...
Па не знаат што се фолекули зашто како што кажавте случајно закачиле. Баш пред некој ден свекрва ми ми кажа дека нивни пријатели имале трето дете а таа имала 36 години сега и третото имало 10 месеци и ми вика случајно. Па и реков, да бе случајно. Како ние не можеме да останеме случајно. триста маки и проблеми и она се заќУте. си викам некои стварно имаат толку среќа
Mм беше изненаден кога првиот месец не останав бремена, јас му викам еве види колку држи вода муабетот на некои, бидна сосема случајно... дали е до среќата, дали е до здравјето искрено нез што да мислам во врска со тоа случајно. А сте помислиле некогаш на некомпатибилност со партнерот во тој поглед? Дека не се сите двојки компатибилни да им се посреќи во првите 3 месеци да речеме, еве нека не биде само за еден месец. И кога нема проблем, ама едноставно неќе да биде. М?
Nez za dr dali e tocno,no mene mi pogodi kolku nedeli sum,se nadevam i za plodni denovi e tocno so sreka mila i fala ti
Ако се партнерите некомпатибилни нема никогаш да биде, или ако се случи често плодот не се доносува, бебето е со некаква генетска мана...