Не знам, не сум читала, од искуство од едни пријатели на моите, гените не им се компатибилни, не успеаа да зачнат воопшто, а луѓе со иста мака како нивната кои ги запознале додека испитувале тоа едниот пар не успевал повеќе од 6 месеци да го доноси плодот, а другиот добиле две дечиња со ментални пречки, причина им викаат поклопување на гените, или како што се вика некомплатибилни гени.
Nedelite na bremenost se tocni mozhebi i plodnite denovi... Aa treba da si odredish na kolku vreme ovulirash. Mene znaj nekogas ic da ne mi dojdi ovulacija.. E ovoj mesec pozitiven test za ovulacija dobiv na 18.. Taka da 19-20mi bea naj plodni a mene na calendarot mi e prosek 14dena i zatoa ne se pogagja
Mислев на тоа, пар кој долго време нема деца а немаат проблем, се разделува па по скоро време слушаш и двајцата се со дечиња ама со други партнери. А проблем нема ниту кај едниот ниту кај другиот. Пријатели на моите имаа ваков проблем, после 10 год неможеа да издржат и се разведоа, па сега си имаат деца со др партнери...
http://natural-fertility-info.com/vagina-steam.html Некој да не има искуство со ова? Го најдов случано на нет и читав за истото, мислите дека вреди да се проба?
Lele be devojce. Ti kolku godini ne mozes da imas? ako se povekje da razberam, ama ako se nekolku meseci, izvini no ne te sfakjam so ova razmisluvanje. Tie parovi sto nemaat deca 10 ili 15 godini se retki. Ti razmisluvaj pozitivno. Ke bide se ok.
Мари-Ја штотуку се зачленив на форумов затоа што налетав на твојот линк. Веќе некое време и јас се интересирам за истава техника која ми ја препорача мајка ми. Според неа ова е стар рецепт кој лично на неа и помогнал да не добие мене и брат ми после повеќе годишна борба за бебе. Јас ќе го пробам во домашни услови па се надевам ќе делува. Поздрав
Значи леле бе девојче не ти е на место. Извини што е форум и што секој може мислењето да си го каже и да праша. Чисто само ми текна на тоа читајќи приказни на членки колку год се обидуваат да имаат деца. Позитивноста моја можеш да ја видиш на секој мој пост и извини ако си сфатила дека паѓам во депресија, баш напротив, бидејќи се обидуваме само два месеци без досегашен позитивен резултат, но со надеж за II цртки во мн скоро време.
Озбилно? Само прочитај убаво дека ако има шанси да си бремена може да е штетно. Јас доколку не сум овој месец, ќе пробам со некои од наведените билки. Ако неможе да штети можеби ќе користи П.с. ако знае мајка ти кои билки ги користела сподели доколку не ти е проблем.
Абе девојки што е со примериве што неможеле да имаат деца поради некопматибилни партнери и што се раѓаат со генетски заболувања мислам малце е без врска вакви примери да се даваат.Па дајте ве молам без вакви примери сепак тука има жени кои се борат со месеци и години за дете. Јас ќе го правам тоа испитување и никој од докторите неми кажа дека било огин скапо и да е скапо нее поскапо од детска насмевка.Поздрав
@Mari-Ja ако си веќе бремена не се препорачуваат односно дури и се забрануваат топлите бањи. Стискам палци да си
Извини ако направив збрка, не ми беше воопшто лоша намерата, повеќе од љубопитност прашав, што во тој случај... Sorry!!!
@newring86 Мајка ми не можела две години да има бебе а се било во ред и со неа и со татко ми.. Била на раб на депресија кога баба ми слушнала за овој лек од некоја турчинка и го пробала. Кај неа успешно делувало уште следниот месец. По неколку години повторно ја направила терапијата и забременила со мене. Јас и сопругот пробуваме веќе 4 месеци и ништо. Од овој месец и јас ќе ја пробам оваа терапија. мајка ми парните бањи ги правела со камилица
Мене една загрижена колешка од претходната работа ми има кажано дека се парела и за двете ќерки со зелка и млеко, наводно веднаш по тоа останувала бремена. Еве може да побарате и за тоа. Мониче, оваа тема воопшто не е поштедена од тешки судбини. Мака ми е што ќе ги правиш тие испитувања и знаеш и сама колку бев со тебе кога ти се случи немилиот настан, ама зборуваме за реалност. Факт е дека во секоја тема може да не има, ама едно е да напишеш во труднички муабети а друго е овде кај што на некој може да му помогне да направи такво испитување и да си ја најде маката.
Ништо лошо не ти кажаа од два месеци обиди отиде до некомпатибилност на партнери, за твое добро малце смири се и растерети го умот.