Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Како тоа партнерите не се компатибилни?

2. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.702
    Допаѓања:
    104.827
    Не знам, не сум читала, од искуство од едни пријатели на моите, гените не им се компатибилни, не успеаа да зачнат воопшто, а луѓе со иста мака како нивната кои ги запознале додека испитувале тоа едниот пар не успевал повеќе од 6 месеци да го доноси плодот, а другиот добиле две дечиња со ментални пречки, причина им викаат поклопување на гените, или како што се вика некомплатибилни гени.

3. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.260
    Nedelite na bremenost se tocni mozhebi i plodnite denovi... Aa treba da si odredish na kolku vreme ovulirash. Mene znaj nekogas ic da ne mi dojdi ovulacija.. E ovoj mesec pozitiven test za ovulacija dobiv na 18.. Taka da 19-20mi bea naj plodni a mene na calendarot mi e prosek 14dena i zatoa ne se pogagja :)

На butterfly* му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Mислев на тоа, пар кој долго време нема деца а немаат проблем, се разделува па по скоро време слушаш и двајцата се со дечиња ама со други партнери. А проблем нема ниту кај едниот ниту кај другиот. Пријатели на моите имаа ваков проблем, после 10 год неможеа да издржат и се разведоа, па сега си имаат деца со др партнери...

На stejsi2005 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
  6. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.903
    Допаѓања:
    13.527
    Lele be devojce. Ti kolku godini ne mozes da imas? ako se povekje da razberam, ama ako se nekolku meseci, izvini no ne te sfakjam so ova razmisluvanje. Tie parovi sto nemaat deca 10 ili 15 godini se retki. Ti razmisluvaj pozitivno. Ke bide se ok.

7. delvi

delvi Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    925
    Допаѓања:
    1.353
    a kako se proveruva ova dali se nekopmatibilno partnerite...so koi ispituvanja...

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  8. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.702
    Допаѓања:
    104.827
    Испитувања на гените некои, во Државна се правеле, страшно било скапо.

9. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.982
    Допаѓања:
    59.651
    Со кариотип испитување.Ние сеатоа кего правиме и многу се плашам.

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. tanja manja

tanja manja Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2016
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    1.518
    Мари-Ја штотуку се зачленив на форумов затоа што налетав на твојот линк.
    Веќе некое време и јас се интересирам за истава техника која ми ја препорача мајка ми.
    Според неа ова е стар рецепт кој лично на неа и помогнал да не добие мене и брат ми после повеќе годишна борба за бебе.
    Јас ќе го пробам во домашни услови па се надевам ќе делува.
    Поздрав

На Mari-Ja му/ѝ се допаѓа ова.
  11. newring86

newring86 Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    678
    Допаѓања:
    885
    @tanja manja, ке сакаш да споделиш што правела мајка ти? Што проблем имала?

12. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Значи леле бе девојче не ти е на место. Извини што е форум и што секој може мислењето да си го каже и да праша. Чисто само ми текна на тоа читајќи приказни на членки колку год се обидуваат да имаат деца. Позитивноста моја можеш да ја видиш на секој мој пост и извини ако си сфатила дека паѓам во депресија, баш напротив, бидејќи се обидуваме само два месеци без досегашен позитивен резултат, но со надеж за II цртки во мн скоро време.

На zajka1, majavel1 и zalosna им се допаѓа ова.
  13. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Озбилно? Само прочитај убаво дека ако има шанси да си бремена може да е штетно. Јас доколку не сум овој месец, ќе пробам со некои од наведените билки. Ако неможе да штети можеби ќе користи :)
    П.с. ако знае мајка ти кои билки ги користела сподели доколку не ти е проблем.

14. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.982
    Допаѓања:
    59.651
    Абе девојки што е со примериве што неможеле да имаат деца поради некопматибилни партнери и што се раѓаат со генетски заболувања мислам малце е без врска вакви примери да се даваат.Па дајте ве молам без вакви примери сепак тука има жени кои се борат со месеци и години за дете.
    Јас ќе го правам тоа испитување и никој од докторите неми кажа дека било огин скапо и да е скапо нее поскапо од детска насмевка.Поздрав

На bebaa, podravka, Mariangel и 2 други им се допаѓа ова.
  15. tanja manja

Се зачлени на:
    22 јануари 2016
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    1.518
    @Mari-Ja ако си веќе бремена не се препорачуваат односно дури и се забрануваат топлите бањи.
    Стискам палци да си :)

На zalosna и Mari-Ja им се допаѓа ова.
  16. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Извини ако направив збрка, не ми беше воопшто лоша намерата, повеќе од љубопитност прашав, што во тој случај... Sorry!!!

17. tanja manja

Се зачлени на:
    22 јануари 2016
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    1.518
    @newring86 Мајка ми не можела две години да има бебе а се било во ред и со неа и со татко ми.. Била на раб на депресија кога баба ми слушнала за овој лек од некоја турчинка и го пробала. Кај неа успешно делувало уште следниот месец. По неколку години повторно ја направила терапијата и забременила со мене.
    Јас и сопругот пробуваме веќе 4 месеци и ништо. Од овој месец и јас ќе ја пробам оваа терапија.
    мајка ми парните бањи ги правела со камилица

На Mari-Ja и zalosna им се допаѓа ова.
  18. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.702
    Допаѓања:
    104.827
    Мене една загрижена колешка од претходната работа ми има кажано дека се парела и за двете ќерки со зелка и млеко, наводно веднаш по тоа останувала бремена. Еве може да побарате и за тоа.

Мониче, оваа тема воопшто не е поштедена од тешки судбини. Мака ми е што ќе ги правиш тие испитувања и знаеш и сама колку бев со тебе кога ти се случи немилиот настан, ама зборуваме за реалност. Факт е дека во секоја тема може да не има, ама едно е да напишеш во труднички муабети а друго е овде кај што на некој може да му помогне да направи такво испитување и да си ја најде маката.

На stejsi2005 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.764
    Ништо лошо не ти кажаа од два месеци обиди отиде до некомпатибилност на партнери, за твое добро малце смири се и растерети го умот.

На Mariangel, Asiana и kukla21 им се допаѓа ова.
  20. delvi

delvi Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    925
    Допаѓања:
    1.353
    A moze li da mi kazes koj ti preporaca vakvo ispituvanje i zosto, kade se pravi i kolku cini.